OM: moord Anne Faber niet bewezen (telegraaf.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Doehetlekkerzelf in Binnenland  ·  35 Reacties

  • 3
  • 498x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Moord niet bewezen!? Wat een wereldvreemde achterlijke mafklappers hebben wij toch bij het OM en de rechterlijke macht. Dat linkse bolwerk moet echt eens flink gebezemd worden.

16
1 Darth Vader

@1

Ze zijn iig minder achterlijk dan de reaguurders hier……

20
2 WijzeDwaas

Ik snap het niet. P. Heeft toch bekend?

2
3 thestranger

@3

Het gaat om de voorbedachte rade. P. beroept zich er steeds op dat het hem "ook maar is overkomen”. Overigens maakt het voor de strafmaat niet uit volgens het bericht.

9
4 WijzeDwaas

Die vent is een liegende psychopaat, een lust moordenaar. Het staat vast dat hij met haar dood te maken heeft. Hoe? Niet belangrijk! Doodstraf!

9
5 ObJener

Dat gaat over de mate van voorbedachten rade, of het moord is of doodslag:

"Moord is juridisch zwaarder strafbaar dan bijvoorbeeld doodslag, omdat daarbij voorbedachten rade is. Dat wil zeggen dat P. niet vooraf bewust heeft nagedacht over zijn daden. Gekwalificeerde doodslag, dus om ontdekking van zijn daad te verhullen, is volgens het OM wel bewezen. Volgens de aanklager kan dat hetzelfde strafmaximum opleveren als voor moord."

Die eerste zin van het artikel is dom: hij heeft haar ontegenzeggelijk vermoord, maar de rechter acht hem niet schuldig aan moord, had er moeten staan. o.i.d.

3
6 Wendel

@4 ik meen dat op doodslag minder staat dan op moord. Echter zal ook wel TBS opgelegd worden waardoor P. hoogstwaarschijnlijk nooit meer vrij zal rondlopen.

@5 rechters kunnen alleen straffen opleggen die de wet hen toestaat.

7
7 TedjeR

@5 helaas!

1
8 ObJener

** gebruiker verwijderd **

Die zien we echt niet meer terug hoor, krijgt straf met tbs en dan wordt het op de long-stay. ( hopelijk)

9 verwijderd111

@7 “Echter zal ook wel TBS opgelegd worden waardoor P. hoogstwaarschijnlijk nooit meer vrij zal rondlopen.”

Ja, dat hebben we gezien ja. Hij had al TBS voor een andere zaak. En toch mocht hij van de linkse knuffelaars vrij rondlopen wegens ‘resocialisatie’. En tijdens dat ‘uitje’ had hij Faber omgelegd. Geef hem gewoon levenslang cel. Die vent is niet meer te redden.

8
10 Darth Vader

What the fuck, hij heeft haar niet vermoord?
Oké man, Nederland is echt een gekkenland.

Hij heeft haar vastgebonden, verkracht, om het leven gebracht, maar niet vermoord!!!
Hij was vast een zielig psychopaatje, heeft het allemaal niet zo bedoelt en kan daar ook niet voor verantwoordelijk worden gehouden?
Vuil monster!
Onmens.

Dat zal vrees ik hoogstens een tijdje brommen worden, met een paar jaartjes TBS er aan geplakt.
En dan kan uw kleindochter hem zomaar op straat tegenkomen (of al eerder, op wenverlof in het bos bij de kliniek).

Hoop dat haar vader woord bij daad gaat voegen.
(U leest het goed, ik pleit voor zijn recht om eigen rechter te spelen, met een passende dood voor Michel P. tot gevolg

11
11 tegenzinnig

Het was doodslag door iemand met een moorddadig karakter en kort lontje op een scooter......vanwege een aanrijding.

4
12 CoolMemories

Vierendelen zou nog te goed zijn voor dit monster. Maar helaas mag dat niet meer in ons land.

En kijk wat voor achterlijk lage straf je krijgt in dit land als je wel iemand met voorbedachte rade vermoord. Denk aan Volkert van de Graaf die al na 12 jaar hotelcel weer de samenleving in mocht.

8
13 PFL

Omdat opzet, (voorbedachte rade) bij het doden van zijn slachtoffer niet bewezen kan worden is er geen sprake van moord maar van doodslag.

Mhr zal echter 'gekwalificeeerde doodslag' ten laste gelegd worden. Daarvoor is ook levenslang mogelijk.

WvS. art. 278 & 288
Hij die opzettelijk een ander van het leven berooft, wordt, als schuldig aan doodslag, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vijftien jaren of geldboete van de vijfde categorie. Doodslag gevolgd, vergezeld of voorafgegaan van een strafbaar feit en gepleegd met het oogmerk om de uitvoering van dat feit voor te bereiden of gemakkelijk te maken, of om, bij betrapping op heter daad, aan zichzelf of andere deelnemers aan dat feit hetzij straffeloosheid hetzij het bezit van het wederrechtelijk verkregene te verzekeren, wordt gestraft met LEVENSLANGE gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie.

0
14 Tepelteefje

@3 "....P. Heeft toch bekend?...."

De doodslag heeft hij bekend omdat Anne tijdens de verkrachting tevergeefs en met averechts effekt om hulp schreeuwde.

2
15 CoolMemories

@15 : Dat averechtse effect beweert HIJ. Waarschijnlijk had hij haar sowieso gedood om zijn vlucht te vergemakkelijken.

1
16 Wendel

Wat ik niet snap: ik dacht dat moord een categorie was, en moord met voorbedachten rade een zwaardere categorie. Blijkbaar bestaat de categorie "moord" niet (meer)? Als er geen voorbedachten rade is bij moord, is het dus doodslag?

Dit is denkelijk wat de verwarring veroorzaakt.

2
17 Wendel

@1 Wat een achterlijke reactie van jou: Als het OM moord in de strafeis formuleert dan moet het OM ook onomstotelijk bewijs daar voor hebben dat het met voorbedachten rade is gepleegd. Als ze dat dan niet aan kunnen tonen dan volgt er vrijspraak. Dus maakt het OM er gekwalificeerde doodslag van zodat ze zeker weten dat de man veroordeeld wordt.

6
18 mike45

@18 : Doe niet zo flauw. Die eerste zin zette iedereen op het verkeerde been. Zo van: "Ze is toch dood, en hij heeft dat toch gedaan? Hoezo geen moord."

1
19 Wendel

"Je gaat me toch niet verkrachten", woorden van vermoorde Anne Faber.
Het is nakaarten in deze onuitsprekelijk dramatische zaak waar een jonge vrouw is gemarteld, verkracht en vermoord en toch blijft een niet onbelangrijk ding bij mij hangen.
Wat valt er te leren in deze onbetrouwbare tijden waar talloze onbekenden elke dag weer elkaar op talloze wegen en paden kruisen en de vlam gaat in de pan door opgehitste, doorgedraaide, niet nadenkende plotse tegenstanders van elkaar?

Zeg nooit, je gaat me toch niet verkrachten"

2
20 shym

@19 er komt nog een vervolg achteraan, als je alleen maar de kop leest en dan volledig uit je dak gaat dan is het ook een achterlijke reactie.

6
21 mike45

@20 : Ze probeerde hem als persoon aan te spreken in plaats van als bij voorbaat enge dader. Lijkt mij. Kan werken. Als je mazzel hebt.

1
22 Wendel

Volgens mij heeft er een wijziging in de terminologie plaatsgevonden.

Vroeger was het zo, dat als je een handeling pleegde, die duidelijk bedoeld was om iemand te doden, was het moord. Als je iemand één klap geeft, die valt ongelukkig, en sterft daaraan, is het doodslag. Als je iemand niet ziet, aanrijdt, die sterft eraan, doodslag.

Dus was er moord met voorbedachten rade, als je die moord zorgvuldig en met koel hoofd gepland had.

NU heet de vroegere moord, in dit geval, gekwalificeerde doodslag. Immers hij heeft haar doelbewust gedood, handeingen gepleegd waardoor hij kon verwachten, dat ze eraan doodging, dat was de bedoeling zelfs. Vroeger heette dat moord. Nu heet dat gekwalificeerde doodslag.

Niemand kon bewijzen, dat hij op pad ging met de bedoeling om iemand, of haar, te verkrachten en doden. Dus willen ze het geen moord noemen. Maar vroeger heette het wel moord, alleen niet met voorbedachten rade.

Het lijkt wel alsof men verwarring wil stichten en het onschuldiger wil laten klinken, want ik zie echt de winst niet qua duidelijkheid van dit soort wijzigingen, integendeel zelfs. Ook wordt het er niet eerlijker van. Ook niet oneerlijker, misschien, maar waarom wijzigen?

3
23 Wendel

Eis is 28 jaar met TBS, dus hoe het heet is minder relevant.
Dit is zo'n uitzonderingsgeval waarin je bijna zou wensen dat we hier de doodstraf hadden....

2
24 vantivanta

@16 "...Dat averechtse effect beweert HIJ. Waarschijnlijk had …."

Klopt, maar daarom is de rechtbank er nog niet over uit of het doodslag of moord is. P. zat al vast vanwege een eerdere verkrachting van twee meisjes die het hebben overleefd.

3
25 CoolMemories

@20

Het zou kunnen dat Anne Faber heeft getracht op het geweten van Michael P. in te spelen.
Bij mensen met een geweten wil de vraag ”Je gaat me toch niet verkrachten” misschien nog helpen.

Als Anne Faber over een geweten beschikte dan ligt zo’n vraag in de rede, omdat zij er dan van uit gaat dat iedereen wel over iets van een geweten beschikt.

3
26 WijzeDwaas

Het zal weer eens niet, de Telegraaf komt met een schreeuwkop over iets wat erg leeft in de bevolking, met voorspelbare reacties. Nee, moord is niet bewezen in de zin dat niet te bewijzen valt dat Michael P. van te voren het plan had om Anne Faber om het leven te brengen. Wat wél te bewijzen is is dat Michael P. om het leven gebracht heeft tijdens het uitvoeren van een ander delict, namelijk het verkrachten van Anne Faber. Dit heet dan gekwalificeerde doodslag, en dit heeft dezelfde strafmaat als moord. De eis van het OM is dan ook 28 jaar cel + TBS, bijna het maximale dat maar geëist kan worden. Maar ja, dramatische koppen als "Het OM acht moord niet bewezen", waarmee weer eens lekker geschopt kan worden tegen ons zogenaamd softe rechtssysteem verkopen natuurlijk veel beter.

1
27 Neobullseye

@27

Inmiddels staat er een ander bericht achter de link dan toen dit topic gestart werd, maar iets dergelijks als wat je schrijft stond ook in het oorspronkelijke bericht.

Er is helemaal geen soft rechtsysteem, er zijn tokkies zoals @1 die ongeïnformeerd beginnen te schreeuwen. Saskia Belleman volgt de zaak voor de Telegraaf en die is doorgaans redelijk en genuanceerd. (Ik maak niet graag de Telegraaf een compliment)

3
28 WijzeDwaas

@7 TBS... ?

Dat denk ik dus van niet. Er is nog geen wetswijziging geweest voor zo ver ik weet. Dus als de 'verdachte' er niet mee in stemt, kan er toch geen TBS worden opgelegd?
Ik meen te begrepen hebben, dat juist dat het punt is waarom Michael P. na zijn vorige veroordeling geen TBS opgelegd op worden. Of heb ik het mis ? question

Over een paar jaar loopt deze 'meneer' weer gewoon vrij rond, op zoek naar uw of mijn dochter.
[ Tenzij iemand, die verstandiger is dan ons rechtssysteem, hem dat belet. ] question

2
29 Gandalf

@7 Het gaat hier niet om doodslag, maar om gekwalificeerde doodslag in de zin van art. 288 Sr. De maximumstraf daarvoor is hetzelfde als voor moord (art. 289 Sr), namelijk levenslang of een tijdelijke gevangenisstraf van maximaal 30 jaar.

@14 Opzet is niet hetzelfde als voorbedachten rade. Voor doodslag is ook opzet vereist, maar geen voorbedachten rade. Moord betekent opzettelijk én met voorbedachten een ander van het leven beroven.

0
30 Boelie123

@4 Ik snap het. Dank je.

0
31 thestranger

Ik lees nergens dat het OM beweerd dat moord niet bewezen is, dus hoe zit dat nou ?

0
32 B55

@17 en @23 Dat is onzin. Moord betekent altijd al (d.w.z. sinds de invoering van het Wetboek van Strafrecht in de 19e eeuw) opzettelijk én met voorbedachten rade een ander van het leven beroven. Doodslag betekent opzettelijk een ander van het leven beroven. Dat kun je nalezen in het Nader gewijzigd ontwerp van wet tot vaststelling van het Wetboek van Strafrecht (uit 1880). Zie met name art. 289:
http://resolver.kb.nl/resolve?urn=sgd%3Ampeg21%3A18801881%3A0000008

"Als je iemand één klap geeft, die valt ongelukkig, en sterft daaraan, is het doodslag." Dat is niet waarschijnlijk, want er moet dan tenminste sprake zijn geweest van voorwaardelijk opzet op het doden van die persoon.
"Als je iemand niet ziet, aanrijdt, die sterft eraan, doodslag." Ook hier geldt er moet tenminste sprake zijn van voorwaardelijk opzet. Als het gewoon een ongeluk is dan is het geen doodslag.
Gekwalificeerde doodslag is ook niet hetzelfde als moord. Delictsomschrijving van gekwalificeerde doodslag: "Doodslag gevolgd, vergezeld of voorafgegaan van een strafbaar feit en gepleegd met het oogmerk om de uitvoering van dat feit voor te bereiden of gemakkelijk te maken, of om, bij betrapping op heter daad, aan zichzelf of andere deelnemers aan dat feit hetzij straffeloosheid hetzij het bezit van het wederrechtelijk verkregene te verzekeren, wordt gestraft met levenslange gevangenisstraf of tijdelijke van ten hoogste dertig jaren of geldboete van de vijfde categorie." (art. 288 Sr)
"Niemand kon bewijzen, dat hij op pad ging met de bedoeling om iemand, of haar, te verkrachten en doden. Dus willen ze het geen moord noemen. Maar vroeger heette het wel moord, alleen niet met voorbedachten rade. " Nogmaals, vroeger heette dit ook geen moord.

0
33 Boelie123

@32 Het artikel waarnaar gelinkt is is blijkbaar gewijzigd. Bij deze een andere link: https://nos.nl/artikel/2236136-om-eist-28-jaar-en-tbs-tegen-michael-p-voor-verkrachten-en-doden-anne-faber.html

Citaat: "Het OM heeft niet kunnen vaststellen of P. Faber ombracht met voorbedachten rade [[een vereiste voor te wettelijke definitie van moord]], maar er is volgens justitie wel sprake van gekwalificeerde doodslag. Dat is iemand doden tijdens of na een ander delict, bijvoorbeeld om te voorkomen dat je wordt betrapt. Voor gekwalificeerde doodslag kan een even zware straf worden geëist als voor moord."

0
34 Neobullseye

@11 In het normale taalgebruik wordt 'vermoord' gewoon gebruikt als synoniem van 'om het leven gebracht'. Hier wordt 'vermoord' gebruikt als: het plegen van het delict moord zoals omschreven in het Wetboek van Strafrecht.
Met 'niet vermoord' wordt hier dus bedoeld dat het OM niet bewezen acht dat hij een moord heeft gepleegd zoals bedoeld in art. 289 Sr. Het OM acht natuurlijk wel bewezen dat hij haar gedood heeft. Vandaar de tenlastelegging van gekwalificeerde doodslag...

0
35 Boelie123

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bram brabant
Politie in actie voor vroegpensioen: 'Doorwerken tot je 70ste? Mooi niet'

67 is normaal volgens Den Haag.Maar die zijn niet van deze wereld.Ga eens een week met een echt zwaar beroep mee. Bv stukadoor stratenmaker ...

3 minuten geleden geplaatst door Bram brabant

icnivad
Onderzoekers leggen een verband vast tussen verdachten van de terroristische aanslag in Moskou en Oekraïne - Dissident.one

En waarom ook niet? IS hed niets urgents te verhapstukken en als je bakken met geld kunt krijgen, en als het misgaat 70 maagden is dat wel een g...

3 minuten geleden geplaatst door icnivad

Rooibos
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@11 Ooh kijk das weer typisch een links dingetje, gaan discussiëren over de vorm van kritiek.abnormal of abnormaal.... tja een tiepvout...

3 minuten geleden geplaatst door Rooibos

Defcte burger
Eitjes zoeken kan het beste zondag, tweede paasdag kletsnat

Lievert waar is mijn dokters uniform ? We gaan zondag niet naar mijn ouders, we gaan zondag eitjes zoeken en daar gaan we heerlijk de gehele...

4 minuten geleden geplaatst door Defcte burger

Ron MVV Maastricht .
Hoe een verkeersboete van 380 euro voor telefoongebruik achter het stuur kan oplopen tot 2.000 euro

De politie moest een hamer mee kregen. Met telefoon achter het stuur. Wordt de telefoon stuk geslagen. ...

4 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

LoydMorris
Voetbalteam met vijf transgenders wint alles

@3 Ik vind transgenders echt niet spannend. . . Wel vind ik, dat het oneerlijk is om met zo'n team tegen "van nature vrouwelijke meiden" te s...

4 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Ron MVV Maastricht .
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

@10 Ow dan had ik je verkeerd begrepen. Hier is dat niet. In de wijk naast waar ik woon wel ...

7 minuten geleden geplaatst door Ron MVV Maastricht .

Marrie1
Gemeente en GVB willen met deportaties Joden verdiende geld teruggeven

Dit klinkt als een zielig versneld charme offensief van de gemeente Amsterdam en Halsema, om te verdoezelen dat er weer actief jacht wordt gemaa...

7 minuten geleden geplaatst door Marrie1

Bop
Kremlin-vriendelijk verleden blijft de PVV achtervolgen

@3 Alles wat zich aan de linkerzijde van extreemrechts bevindt is extreemlinks. 😄...

10 minuten geleden geplaatst door Bop

icnivad
NU+ | Niet mee kunnen vasten tijdens ramadan zorgt voor mentale druk

Maak je geen zorgen, ze verstaan ook geen Nederlands 😉...

10 minuten geleden geplaatst door icnivad

NK. App
Best Cute PornXxxsex VideoBrad Newman PornAsian Street MertSxprn.comBounb HubAnime Cosplay PornTnights GirlfriendGold Porn FilmMorning Xxx VideoIndian Married Couple PornTitts AnimeRecuebateChatuebatHentay GifsDepixionShin AngelWww Xxx Full MovieAlex Morgan PornTwanee StoneAsshole RedditTamil Sex MilkForhertubeMarica Hase CreampieAmateur Cum CompilationsNora Fatehi SexyVixen X VideoHot Sex Video Full HdRedheadwinter Onlyfans LeakedKerala Tamil Sex VideoNaked At The BarPerfect GurlKardashian NudeKourtney RaeArmpit FetisNewdesipornGloryhole Swallow CreampieForced Bj PornPutri Cinta PornBunniemma PornDdf Network XxxAnimated TittysHugh CreampiesBrother Anal SisterNudes Of Hollywood ActressesVideos Of Naked LesbiansTürkce Altyazı PornolarıLatina First BbcBbbjcimBrooke Monk NudesCreampipornHinata Hen TaiDesi Aunty XxnxBusty Porn MoviesBrooke Diesel PornTit Flash In CarHitomi.raMrs Poindexter PornImbapovi7 Star Movies In Hindi DubbedMilf PactAsia MompornPorn ParodyxxxShoplyfrer PornTelugu Aunties Sex VideoIndian Aunty Hot XxxBig Pundai SexPerv MilfHabesha PornVippussyFull Brazers PornUndress AppsSac ListcrawlerWeb Tv SexeSnapchat NudezGemma Atkinson NudeHomemade Wife PornAnjali Sex ImageJenna Ortega BoobsExstream DeepthroatMuscle Man GirlfriendHd Porn BlackedMost Popular Hd Porn VideosNaughtyamerica XxxMamma SexWife Boobs SuckingEva Mendes PornX Xxx MomBlack Woman PussyReddit Dirty TalkR PornographyTelegram Porn GruposWife ThreesomeNylons SexualYoutube XxxWeirddickX Videos GaySextaseptimaJapan Daughter In Law PornTarzanxDefloinWife Cheating Husband PornXvideos 3gpBeautiful Hd Sexy VideoHindi Maid PornMastrubationDrunk Sex OrgyBrazzerscreampieBaiseFr XhamsterIndian Pussy ComMy Porn VideosFull Adult Free MoviesPornomadrastraMelanie Marie IafdShakeela Fucking VideosImpregnate CaptionsNuas FotosPorn Download 4kIndian HentaiMarina BeaulieuCop OrgyTatuajes En El PenStreaming Sites RedditMulheres Famosas NuasPorn PutariaCreampied Interracial4 Chan8muses FórumDaintywilder PornLode Ki PhotoLesbian Sex FilmSwing PlayboyStuckmilfFetish TongueValentinamidgetxoRyke 34Holly Molly PornEmily Cheree NudeAsian Blowjobs CompilationAlahna Ly NudeRiely Reed PornEntretenimiento Para Adultoسكس عراقىKidnap XxxSleeping Desi XxxDark XxxIndia Porn 300FreevideopornSexspace