Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Red Bull liet vader en manager Max Verstappen thuis

Max Verstappen kon in Canada niet op de steun rekenen van vader Jos en manager Raymond Vermeulen. In overleg met Red Bull was er besloten Max Verstappen alleen naar Canada af te laten reizen.

Op de vraag van journalisten of Max Verstappen zijn weekend na recente incidenten anders had benaderd, antwoordt Christian Horner dat de benadering van het weekend 'een beetje' anders was. Jos Verstappen en manager Raymond Vermeulen stonden hem niet terzijde: "Dit was de eerste race die hij alleen heeft gedaan. Dat was voor hem wel even anders, maar daar hebben we in overleg toe besloten. Het was een keer iets anders, wat we gewoon wilde proberen."

Dat Verstappen derde werd in Canada was volgens Horner echter niet per se toe te schrijven aan die ene verandering: "Of dat echt aan zijn goede weekend heeft bijgedragen, valt onmogelijk te zeggen. Hij ontwikkelt zich los van de mensen om hem heen ook nog steeds zelf. Max is bezig om volwassen te worden als coureur, wat een logisch gevolg is van het hebben van meer ervaring." Horner benadrukt tot slot dat het thuislaten van Jos Verstappen en Raymond Vermeulen vooralsnog eenmalig was.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"