RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Indiërs doden mannen die om de weg komen vragen

Abijeet Nath (30) en Nilotpol Das (29) werden aangezien voor kidnappers. Beeld © Facebook

Een boze menigte heeft in een Indiaas dorp twee mannen gedood toen zij om de weg kwamen vragen. De dorpsbewoners waren bang dat zij hun kinderen kwamen ontvoeren.

Een video van de lynchpartij verscheen afgelopen weekend op sociale media. Te zien is hoe één van de slachtoffers tevergeefs smeekt voor zijn leven, schrijft de BBC.

Inwoners dachten naar verluidt dat ze te maken hadden met kidnappers, omdat ze daar via WhatsApp voor waren gewaarschuwd. In werkelijkheid waren de mannen, Abijeet Nath (30) en Nilotpol Das (29) uit de stad Guwahati, toeristen die een waterval kwamen bekijken.

Angst

Geruchten over ontvoeringen van kinderen verspreiden zich door heel India. De angst die dat veroorzaakt, heeft in een maand tijd aan meerdere mensen het leven gekost. De autoriteiten proberen dergelijke verhalen te ontkrachten. Zo riep de politie in de stad Haiderabad inwoners vorige maand met luidsprekers op de geruchten niet te geloven.

Een BBC-correspondent bekeek een 'ontvoeringsfilmpje' dat circuleert op WhatsApp. Te zien is hoe twee mannen op een motor een kind grijpen en wegrijden. Het bleek te gaan om een waarschuwingsfilmpje uit Pakistan dat is bewerkt om de indruk te wekken dat het gaat om een echte kidnapping.

De Indiase politie heeft zestien mensen aangehouden na de dubbele moord, meldt de BBC.