Schaap geslacht in weiland, huid en ingewanden in beek gedumpt

Ter illustratie.© iStock

In een wei in het buitengebied van Meijel is in de nacht van donderdag op vrijdag een schaap geslacht. Het vlees is door de dader(s) meegenomen.

Redactie

De eigenaren van het mannetjesschaap, Wim en Iduna Verstappen, ontdekten vrijdagmorgen dat het dier niet meer in de stal was."Normaal is hij daar altijd als ik binnenkom om de schapen te voeren", zegt Wim Verstappen. "Toen ik de wei in liep zag ik dat aan de rand ervan het gras was platgetrapt. Er lag overal bloed. In het gras lag verder een slagersmes. Even later ontdekte ik in de beek naast het weiland de huid en de ingewanden van het schaap. Het vlees hebben de daders meegenomen."

TouwenVolgens Verstappen zijn de dieven waarschijnlijk in de stal geweest om het schaap daar mee te nemen. "Uit de stal, die altijd open staat zodat de dieren naar buiten kunnen, zijn namelijk ook enkele touwen meegenomen om de poten van het dier vast te binden. Die touwen heb ik ook teruggevonden op de plek waar het dier is geslacht."

FacebookVia Facebook waarschuwen Iduna en Wim Verstappen medebewoners in het buitengebied: ‘Graag allemaal opletten in het buitengebied en alles wat verdacht is melden! Mocht je vannacht iets gezien hebben dan horen we dit graag. Zo iets afschuwelijks kunnen we niet tolereren!’

De politie bevestigt dat er in de wei sporen zijn gevonden van "verwonding of slachting" en dat aangifte van de diefstal van het schaap is gedaan. "We hebben de zaak in onderzoek", aldus een woordvoerster van de politie. "De aanwijzingen lijken te duiden op een geval van ritueel slachten, maar bewijs hebben we daar niet voorm."