RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Flink ongeluk op A12: drie gewonden, monsterfiles verwacht

Ravage op de A12. Beeld © Twitter / Rijkswaterstaat

Door een kettingbotsing op de A12 is de snelweg tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg in de richting van Utrecht naar Arnhem afgesloten. Er zijn drie gewonden. Automobilisten wordt aangeraden om Arnhem te mijden.

Een van de slachtoffers is zwaargewond. Bij het ongeluk waren drie vrachtauto's betrokken. Volgens Rijkswaterstaat zijn de traumaheli en diverse ambulances opgeroepen.

Hulpdiensten

Een vrachtwagen uit de tegengestelde richting (van Duitsland richting Utrecht) is door onbekende oorzaak van de weg geraakt, en vervolgens door de middenvangrail gereden en op de andere weghelft gekomen. Daar ontstond een botsing met een andere vrachtauto, waarna een kleinere vrachtauto tegen de twee stilstaande vrachtwagens is geknald.

De verwachting is dat de wegafsluiting tot vanavond 20.00 uur gaat duren. Achter de plaats van het ongeluk staat een file met een lengte van 3 tot 4 kilometer.

De auto's worden van de snelweg geleid. Automobilisten wordt aangeraden een omleiding te volgen via de A50, de A15 en de A325 en Arnhem te mijden. Richting Utrecht is nog maar een rijbaan open, omdat twee rijstroken zijn afgesloten voor de hulpdiensten.

 

Bron: ANP