PVV stijgt 9 zetels in nieuwe peiling (frontbencher.nl)


De stijging van de PVV is ten opzichte van drie weken geleden significant. De PVV is daarmee terug op het niveau van juni, toen zij op 31 zetels stond.De stijging van de PVV lijkt deels te maken te hebben met het proces tegen Geert Wilders. Veel PVV-kiezers vinden het onterecht dat Wilders vanwege zijn ‘minder Marokkanen-uitspraak’ voor de rechter moet verschijnen. Velen zijn het met hem eens. Ook andere actuele redenen worden genoemd: de Zwarte Piet-discussie en het Oekraïne-referendum ...

door Altright in Politiek  ·  481 Reacties

  • 0
  • 2181x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@449 als dat zo was dan hadden al die peilers en media niet zo in de mea culpa houding hebben hoeven te kruipen. Omdat ze dat wel deden, vermoed ik toch dat ze er goed naast zaten. Maar in ieder geval, daarom vertrouw ik deze peiling ook niet. De uitslag van de verkiezingen weet je pas als de stemmen geteld zijn.

0
451 Attercopus

@447 Hoe moet ik een democratische dictatuur zien? zoiets als Stalin, Hitler, Ceausescu?

0
452 Arische Gemeenschap

@450 Dat is lang geleden Datskebeurt! Goed je weer te lezen! question

4
453 Befkoning

@450 ellende is dan dat de partijen zich gaan samenvoegen zodat ze meer kans hebben om te winnen, en daarmee dus verwateren. De PVV die samen met VVD, CDA en SGP een partij vormt is toch niet meer zo aanlokkelijk voor Henk en Ingrid, lijkt me.

0
454 Attercopus

@452 en Poetin.

0
455 Attercopus

* Verwijderd door de redactie *

456 Arische Gemeenschap

@408 "...Politiek links moet niet politiek correct zijn, ze ZIJN het om een of andere reden...."

Zodra politiek links (voormalige rebellen van socialisten en liberalen) eenmaal aan de macht is gedraagt zij zich precies als alle andere foute machthebbers; diegenen die haar macht niet erkennen moeten wel politiek incorrect en moreel gebrekkig zijn.....en zo simpelweg te diskwalificeren en buiten te sluiten.....zolang het duurt........

6
457 CoolMemories

@439 "...De brexit werd maar met een kleine marge gewonnen door het brexit kamp ..."

Het is juist die onpeilbare en onvoorspelbare marge die het verschil maakt en waar de gevestigde elites zo bang voor zijn....en de mediabonzen zijn verbijsterd door de onverwachte uitslag, hun hegemonie gebroken....The Washington Post heeft al deemoedig zijn excuses aangeboden en belooft voortaan weer eerlijk over Trump te berichten! De macht en ster van Trump zullen onmetelijke vormen aannemen.....zelfs Oekraine en Rusland zullen gebroederlijk versmelten om vrienden te kunnen worden van Great America!
We kunnen dankzij Trump weer trots zijn op Amerika! God verhoede dat een reptiel als Volkert vd G hem iets aandoet!!

8
458 CoolMemories

@380 : " je moet toch ergens beginnen ?"

Als je begint met het weggooien van de grondwet en het wegzetten van een hele groep als untermenschen, dan weten we waar het eindigt.

1
459 Ongeregistreerd

@456 "...Ik heb wel vertrouwen in de as Trump, Putin, Netanyahou, Le Pen, Wilders...."

Mogelijk dat Iran dan ook meedoet en president Assad van Syrië weer op het politieke toneel verschijnt....hopelijk dat Trump deze as bij elkaar kan houden..!!

7
460 CoolMemories

@459 "....Als je begint met het weggooien van de grondwet en het wegzetten van een hele groep als untermenschen, dan weten we waar het eindigt...."

Je bedoelt de autochtone bevolkingen die uitgeknepen en misbruikt zijn door de transnationale politieke elites en nu als overbodig en overtollig beschouwd worden en hun referenda uitslagen genegeerd....

8
461 CoolMemories

@458 ,

"The Washington Post heeft al deemoedig zijn excuses aangeboden en belooft voortaan weer eerlijk over Trump te berichten!"

U blijft volharden in pertinente leugens zie ik.
Tja u moet toch wat om uw gedachtekronkels en duimzuigerij te ondersteunen.

0
462 jodelatedieho

@445 : "Nu ja, dat is democratie: het werkt niet maar het is beter dan de andere systemen die van tijd tot tijd uitgeprobeerd zijn."

Een verlichte dictator schijnt nog het meest efficiënt te zijn. Zoals in Singapore vroeger, of Iran, of Jordanie. Maar ja, dan moet je wel "mazzel" hebben.

0
463 Ongeregistreerd

@309 Er is behoefte aan minder polarisatie. Dus minder pvv, minder vnl en minder denk.

1
464 Hoofd bijzaken

@359 gewoonten en normen zoals @357 iemand met een andere mening "sufkut@ noemt. Tja.

0
465 Hoofd bijzaken

@377 "Er zijn er meer hier die alleen hun waarheid erkennen". Altright, Vageali en jijzelf zijn er een aantal van.

0
466 Hoofd bijzaken

@386 maar in het buitenland gepleegde daden van moslims neem je wel mee in jouw beeldvorming over moslims in Nederland? Je meet dus met meerdere maten.

0
467 Hoofd bijzaken

@464
Er is behoefte aan minder politiek correctheid. Dus minder PvdA,minder D66 en minder GroenLinks

3
468 Hangingmen

@468 van mij hoeven partijen niet te verminderen. Ik zou alleen zo graag zien dat de politieke discussies over DE INHOUD gaan ipv over bijzaken, electoraal puntje scoren, anderen beledigen, etc. Maar helaas is ook dat democratie: je krijgt als volk de politiek waar je op stemt.

0
469 Attercopus

@463 je moet inderdaad enorme mazzel hebben dat je een goeie dictator treft want anders ben je verder van huis dan ooit. En Nederlanders hebben een veel te grote bek om zich zonder slag of stoot de mening van 1 persoon te accepteren, dan zouden we een politiestaat worden.

0
470 Attercopus

@469
'De inhoud' wordt juist door de politiek-correctheid gemeden,of af gedaan als extreem dus hoeft men er niet op te reageren
Voorbeeld,
Iemand die zich zorgen maakt over de islamisering van Nederland,wordt weggezet als iemand die bang is voor de islam en daardoor als islamofoob getypeert,en met een 'islamamofoob' hoef je niet in disscussie ,terwijl die persoon gewoon gefundeerde bezorgtheid heeft
Dus er is eigenlijk geen normaal pubiek debat meer mogenlijk

1
471 Hangingmen

@471 Onzin. In de eerste plaats heb ik het over de Tweede Kamer en niet over het publieke debat. Sowieso vind ik het onzin om daar over religie te praten; laten ze daar (onder andere) praten over de problemen rondom immigratie en integratie, prima. Dan is de discussie er niet bij gebaat om een ander "een zielig, miezerig en hypocriet mannetje" te noemen. Gaat dat over inhoud? Nee. Maar het doet het lekker bij de achterban. Hoe meer een lijsstrekker scheldt, des te beter doet hij het in de peilingen. Dat bedoel ik met "je krijgt waar je op stemt".

Verder is het nogal raar om te doen alsof "gefundeerd bezorgde nederlanders" worden weggezet en dat daar het enige probleem ligt. Kijk eens op dit draadje, en kijk hoe er gereageerd wordt tegen "links" en tegen moslims in het algemeen. Op zijn minst zit het gescheld aan twee kanten en daarom kan NIEMAND blijkbaar meer een normaal gesprek voeren over de daadwerkelijke problemen die er inderdaad zijn. ALLEBEI IN DE HOEK, en kom er pas uit als je normaal met elkaar van gedachten kunt wisselen.

1
472 Attercopus

@472
Wanneer men op iemand reageert met beginnend met het woord 'onzin' getuigt anders ook niet van wederzijds respect
En daarbij religie heeft alles met immigratie en integratie te maken,en dat is een deel van het probleem,als er niet over religie mag worden gesproken hoe kan men dan de andere problemen adresseren
Wat de tweede kamer betreft,dat zou een afspiegeling van de maatschappij moeten zijn en niet een of ander moreel verheven instituut,ik ben echter ook wel van mening dat men normaal moet bejegenen

En de gefundeerde bezorgdheid die u zo treffend tussen aanhalingstekens zet alsof u het ook enigszins ridiculiseert,wordt dus vooral hier op deze draadjes weggezet als zijnde extremistisch en dat is inderdaad een probleem ja,daardoor is er toch geen normale disscussie mogenlijk,daardoor krijg je in principe ook een polarisatie namelijk, de mensen met het morele gelijk en aan de andere kant de 'extremisten'
Maar goed dit alles is natuurlijk zeer subjectief en afhankelijk van welke kant men van het politiek spectrum tegen de zaak aan kijkt

1
473 Hangingmen

@473 "Wanneer men op iemand reageert met beginnend met het woord 'onzin' getuigt anders ook niet van wederzijds respect"

Vreemd. Ik scheld niet, ik speel niet op de man, ik kwalificeer jouw stelling als onzin en leg uit waarom ik dat vind. Als je kijkt wat er hier allemaal rondvliegt is het uiterst respectvol, maar als je inderdaad iemand bent die op een beschaafde toon van gedachten wilt wisselen zal ik even moeten schakelen.

"En daarbij religie heeft alles met immigratie en integratie te maken,en dat is een deel van het probleem,als er niet over religie mag worden gesproken hoe kan men dan de andere problemen adresseren"

Van mij mag overal over gediscussieerd worden. Ik zie religie als hobby/ideeen van individuen, en daar gaat de politiek niet over. Mensen mogen er de ideeen op nahouden die ze willen, mits ze zich verder netjes aan de wet houden. We hebben geen gedachtenpolitie en moeten dat ook niet willen.

"Wat de tweede kamer betreft,dat zou een afspiegeling van de maatschappij moeten zijn en niet een of ander moreel verheven instituut,"

Dat ben ik niet met je eens. Het moet geen afspiegeling zijn van de maatschappij maar een vertegenwoordiging. Jij kiest wie jouw belangen moet vertegenwoordigen in de kamer. Misschien moet het niet "moreel verheven" zijn, maar het mag best strengere normen hanteren. Al met al moeten zij wel dit land bestuurbaar houden.

"ik ben echter ook wel van mening dat men normaal moet bejegenen"

Fijn, dan zijn we het daar alvast over eens.

"En de gefundeerde bezorgdheid die u zo treffend tussen aanhalingstekens zet alsof u het ook enigszins ridiculiseert,"

Je interpreteert teveel: ik gebruik graag aanhalingstekens als ik quote, en dat deed ik hier. Ik vind het wel een beetje vreemde uitdrukking die "gefundeerde bezorgde", maar dat terzijde. Ik vind het genoeg als mensen bezorgd zijn, daar mag je sowieso serieus aandacht aan besteden want die mensen ervaren dat op die manier.

"wordt dus vooral hier op deze draadjes weggezet als zijnde extremistisch en dat is inderdaad een probleem ja,daardoor is er toch geen normale disscussie mogenlijk,daardoor krijg je in principe ook een polarisatie namelijk, de mensen met het morele gelijk en aan de andere kant de 'extremisten'"

Die slachtofferrol past niet. Het hele Nieuwskoerier wordt gedomineerd door mensen met een behoorlijk PVV-achtige sympathieen, met name in politiek, binnenland, en buitenland. Prima, heb ik geen moeite mee. Je kunt moeilijk die paar "linkse gutmenschen" die hier rondlopen verantwoordelijk houden voor de polarisatie op dit forum. Ik zou zeggen dat er van beiden kanten stevig wordt ingehakt, gepolariseerd en gescholden, en ik neig er toch sterk naar de "PVV kant" meer schuld daarin toe te kennen. Niet dat de schuldvraag zo interessant is, maar die slachtofferrol voor de "bezorgde reageerder" is missplaatst.

"Maar goed dit alles is natuurlijk zeer subjectief en afhankelijk van welke kant men van het politiek spectrum tegen de zaak aan kijkt"

Dat zou het niet hoeven te zijn. Ik zie best dat mensen "bezorgde burgers" wegzetten als racist, maar je moet je ogen niet sluiten voor het wegzetten van andere "bezorgde burgers" als landverraders, communisten, gutmenschen, links tuig, moslimknuffelaars, etc. etc.

1
474 Attercopus

@474
Kortom,
Ondanks dat u meer naar links neigt en ik meer naar rechts,zijn we het er over eens dat het debat op een zuivere toon moet worden gehouden

En aangezien 'de media' na de overwinning van trump bij zich zelf te raden is gegaan en uit zelfreflectie hebben geconcludeerd dat ze iets te (links)vooringenomen zijn geweest,die tendens wellicht zich ook voortzet op draadjes als deze,waardoor er misschien weer een open en eerlijk publiek debat kan plaats vinden

In dat licht heb ik nog een leuk en treffend filmpje wat u wellicht zal aanspreken,


Verder wens ik u een fijne zondag question

1
475 Hangingmen

@475 "Ondanks dat u meer naar links neigt en ik meer naar rechts,zijn we het er over eens dat het debat op een zuivere toon moet worden gehouden"

Vergeleken met veel mensen hier ben ik links, maar ik zie mezelf meer in het midden: sommige typische linkse zaken spreken mij aan maar ook sommige rechtse.

"En aangezien 'de media' na de overwinning van trump bij zich zelf te raden is gegaan en uit zelfreflectie hebben geconcludeerd dat ze iets te (links)vooringenomen zijn geweest,"

Ik zie de media niet zo als rechts of links. Binnen het medialandschap heb je duidelijk linkse en rechtse platforms, en het is aan de kijker om een keuze te maken.

"die tendens wellicht zich ook voortzet op draadjes als deze,waardoor er misschien weer een open en eerlijk publiek debat kan plaats vinden"

Daarvoor zullen toch ook de "rechtsmensen" stappen moeten zetten; de bagger die er hier regelmatig wordt uitgegoten ... daar lusten de honden geen brood van.

"In dat licht heb ik nog een leuk en treffend filmpje wat u wellicht zal aanspreken,
"

Inderdaad een leuk filmpje: hij maakt een aantal sterke punten. Ik ben het alleen niet met hem (en jou) eens dat "links" de schuld is van alles. Sowieso is het niet zo behulpzaam om schuldigen aan te gaan wijzen.

"Verder wens ik u een fijne zondag"

Insgelijks

0
476 Attercopus

@376 Willekeur van de onderbuik...

1
477 oeioeioei

@471 Definieer islamisering en maak het meetbaar. Dan zou je er achter komen dat die islamisering zich vooral afspeelt in de hoofden van xenofoben.

1
478 oeioeioei

** gebruiker verwijderd **

* Verwijderd door de redactie *

479 Watkebeurt

** gebruiker verwijderd **

* Verwijderd door de redactie *

480 Watkebeurt

@480 zolang de redactie ook het vuilgespuit van PVVers laat staan ... de diarree komt toch echt van twee kanten, en ik heb toch heel sterk het gevoel dat de "PPVers" er het verste in gaan (alleen zijn ze er zelf helemaal van overtuigd dat ze alleen maar "feiten" weergeven). Goed dan: ALLEBEI IN DE HOEK! En je komt er pas uit als je normaal kunt gedragen. Oh, wacht, ik ben geen moderator ...

2
481 Attercopus

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 @1     "Dan ben je stil. Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen." Uit het artikel:"Het wordt een ST...

3 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

4 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

5 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

6 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

6 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

6 uur geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Vietbunny TwitterSexe ScatoNude PreganantMia Li AnalHyd Sex VideosIndian Seal Pack VideoBollywood Xxx BfHandjob VidiosGroping At CinemaSantassweetest PornClover Baltimore Full VideosReddit BlowjSweedish PornKarelyruiz PornDesi Maal Ki ChudaiInncent PornKajol BhabhiFuckhardPorn Lez AnimeFortnite NudedPornhub1Porn Hub Full Hd VideoLollipop Chainsaw PornMegnutt Onlyfans LeakedHindi Xxx VideosVer Filmes PornContos Eroticos De SexoHex Maniac PornPorn Star Xxx VideoXxx Hot AdultEye Contact DeepthroatEden Ivy Porn ForceManga 18fxP O R N ComicsManga OrigibeBig SaggytitsJoshi Ochiافلام 18XvideomomAnikha NudeLove Is War HentaiFull Night SexIndian Aunty Sex VidiosSanniliyon Sex VideoIndianauntysFilm13 HentaiJapanese PornnWww.indian SexualOnlyfans TorrentMadeline SmothLace HartFc2 Ppv 3784743Sex Por VideoEmily Ratajkowski NakedGangbangpornAnine Lesbian PornJennifer Lawrence Leaked NudesSakshi PornCumming Close UpAngelina Holie NakedFab SeingersAmber IvysDesi PissingKylie Jenner Leaked VideoReal Bhabhi PornFree Blk PorTeenage Make LoveStormigee Onlyfans LeakedFemdom-joi.xomVideos DepornosCoy WilderChlsea Handler NudeReverse GloryholeOwen Gray TattooXxxinsestoPornstarmandingoSunny Hart PornFree Download Porn FreeFlower TucciEbony Rider PornAimeeinghigher NudeAnushka Sexy PhotosTheyloveherstori LeakedPornogay Gratisسكساوي خليجيTaylor Swift Fake NudesSexy Hindi XxxxHub Porn BlackPurulia SexBoyfriend Gay PornKymberlee AnneFallout 76 PornBangladesh SexxNakedmomNaponapHusband And Wife FuckingMom Son SexAisa Gay PornWesting PornMommy Son PornBbw Chubby PornShiin PornPornflixxxIndian Sex Blue FilmXxx Hot SareeDub HentaiNude LesbyHellen Hunt HotAll Black Porn FreeOmegle.com DescargarFilmes PornografricosChatuerbateTürkçe Altyazılı SexTru Kait AnalHope Solo PussyFree Romantic SexAv 탑걸Stepmom And Stepson Porn VideoHindi Web Series Hot MoviesHot And Sexy Babes VideosTasteblacksXnxx IndiaaTonpornodujourCumming On MommyAaeyshaTamil Aunty Nude Video CallMia StarkMia Khalifa Porn InterviewBbc Compilations色情动漫Pron MangaMature Nl PornSplatoon Por NBbw Fart In FaceSsniperwolf SexyVoyuer At BeachLaday Gaga NakedXxx Bathing GirlPorn Girl IndianIndian Sex Hd MovieBeautiful Boobs Porn VideosUncensored Hanime PornLatin Porn LesbianEn Iyiporno SitesiNorah NovaCartoon Xxx Sexy VideoXxx DesXxx Hd Brother And SisterSloppy Seconds CreampiesDildomask