Duizend 'sans-papiers' demonstreren in Brussel tegen het asielbeleid van de regering nadat Theo Francken in een interview zei dat Europa vluchtelingenboten moet terugsturen.
Volledig scherm
Duizend 'sans-papiers' demonstreren in Brussel tegen het asielbeleid van de regering nadat Theo Francken in een interview zei dat Europa vluchtelingenboten moet terugsturen. © EPA

België mag asielzoekers weer terugsturen naar Griekenland: "Een mijlpaal"

Na zeven jaar kan ons land weer asielzoekers naar Griekenland terugsturen. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad vandaag.

131 reacties

  • Lydie Teblick

    6 jaar geleden
    Zo snel mogelijk weg ! Buiten ! Terug naar hun land !! Almaci zegt te veel kinderarmoede ! Awel dan is het opgelost !
  • ANN LIMBOS

    6 jaar geleden
    Najima, waarom gaan die mensen niet naar al die rijke Arabische landen, naar hun geloofsgenoten notabene ?
  • Heidi Werbrouck

    6 jaar geleden
    Najima, ze hebben wel geld genoeg om mensensmokkelaars te betalen. Dat kunnen ze net zo goed gebruiken om in eigen land iets op te bouwen.
  • Dirk Bytebier

    6 jaar geleden
    Direct doen niet wachten
  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    najima eljalti, ergens heb je gelijk. Maar als je nagaat dat heel Afrika op 50 jaar tijd 100den miljarden ontwikkelingshulp heeft ontvangen. Dat is verdwenen in de zakken van dictators, lokale potentaten en omhooggevallen politici. De vluchtelingen die in West-Europa geraken, willen zelfs niet in een Oost-Europees land opgevangen worden. Omdat daar de inwoners zelf niet veel hebben, daar is het letterlijk Bed Bad Brood.