door Havermout in Binnenland  ·  38 Reacties

  • 7
  • 1347x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Bedrijfsscholen, dat werkte vroeger goed.

1
1 Positivo

Ze krijgen het nog druk met de controle/toezicht en handhaving. Zal wel uitbesteedt worden aan particuliere organisaties.

0
2 caso

VVD wil dwangarbeid invoeren om hun stemvee aan slaven te helpen.

4
3 rolstoeltje

Goh, eerst een bestaand systeem om zeep helpen door bezuinigingen, en dan het balletje bij de werkgevers neerleggen onder het motto: "wat een geweldig idee". Wat een minkukels...

2
4 uahoera

Uiteraard op een dusdanige manier dat vrinden iets verdienen aan de ellende van mensen in die situatie. Zie de ziektekosten verzekeraars. Die VVD’ ers weten vooral goed voor zichzelf te zorgen.

2
5 Al

Geld dit ook voor personen die wachtgeld krijgen?

0
6 garriet

Hoe zal het met Halbe is overal bij zijn? zit die op wachtgeld?

0
7 Voorzittershamer

@7 ????

1
8 de redelijkheid

Laat me raden: dat werkgedeelte is dan voor minder dan het minumumloon zoals het de VVD betaamt. Ben benieuwd hoe mensen daarvan moeten leven.

2
9 TedjeR

@2 weten ze überhaupt wel wat handhaving is??

2
10 Remkraan

@10 Als de Vereniging Van Diknekken er beter van kan worden, zullen ze dat "ineens" best wel weten.

2
11 rolstoeltje

Alleen als dat dan ook echt voor iedereen geldt en niet alleen maar leidt tot een baan zonder vast contract, op afroep met te weinig uren o.i.d., want dan komt men niet of niet voor lang uit de bijstand.

Ook moet worden opgelet dat een bedrijf niet een rotatiesysteem opricht om aan de voorwaarden te voldoen en toch lekker goedkoop uit te zijn qua personeel. Dan hebben ze diegene tegen gereduceerd tarief of zelfs met subsidie één jaar, dan krijgt diegene een contract voor één jaar, dat wordt dan niet verlengd dus weer de bijstand in. Op die manier heeft een bedrijf heel veel voordeel qua personeelskosten, want heel veel ervaren krachten om het jaar tegen een extra voordelig tarief. Dat gebeurt in de praktijk met "reïntegratiebedrijven".

Ook houden ze er doelgroepen op na die wel een leerwerktraject mogen, zoals allochtonen, en doelgroepen die worden geweerd, zoals ouderen.

3
12 Wendel

@12 Ik help het u hopen. Maar aangezien dit onzalige plan van de VVD komt, heb ik er weinig (zeg maar geen) vertrouwen in.

1
13 rolstoeltje

je zal maar in de bijstand komen je krijgt tijd gebrek door al die verplichtingen.
https://www.nieuwskoerier.nl/news/304255-verplicht-mensen-in-de-bijstand-om-20-uur-per-week-vrijwilligerswerk-te-doen
verplicht om te solliciteren.
verplicht omscholen.

je word totaal geleefd en bestuurd...

1
14 Gratiebarmhart

@3 dat waren nou ook precies mijn gedachten. Het over de ruggen van de werklozen zich verrijken, hoe laag kun je zakken.

1
15 Mijn waarheid

Dan moeten ze ook de leerwerkbedrijven zien te verplichten, maar dat gaat toch echt niet lukken.
Ze bekijken het maar met hun "granieten bestand"
Dat ongemotiveerde volk bidt god/allah om werk en vervolgens danken ze jezus/mohamed dat ze het niet krijgen.
Alle leerwerkbedrijven zitten dan ineens vol.
Sorry, geen plek meer.

5
16 in holland

Dus je hebt heel je leven gewerkt vanaf je 16de en je bent 60 jaar en heel je leven betaald jaar in jaar uit voor het geval dat je geen werk meer hebt, mag je gratis gaan werken?? Maar die nieuwkomers krijgen alles gratis!!

3
17 vis

Heel zinnig voor een 64+ in de WW

2
18 Uitede aka Espede

@12 Altijd overduidelijke en prettig leesbare reacties!

3
19 shym

-
Ja, inderdaad. "Leerwerkplicht"; het nieuwe "neoliberale speerpunt".
Liefst met dure cursussen, uiteraard volledig betaald door de werklozen, waarbij de werkgever/scholen heel veel kunnen verdienen aan het gratis werk van de werklozen.
-
Liefst in strenge werkkampen die makkelijk omgebouwd kunnen worden naar de aloude vernietigingskampen. Een nieuwe glorietijd dient zich aan....
Indien de cursisten niet kunnen betalen voor deze cursussen dan een zeer streng incassobeleid met zeer hoge boetes en langdurige gevangenisstraffen (uiteraard geheel kostendekkend betaald door dezelfde "cursisten").
Uiteraard moeten deze "leerwerktrajecten" leiden tot banen waarbij flink onder het minimum kan worden betaald of banen waarbij de "cursisten" moeten betalen om te mogen werken.
"The sky is the limit" met dit optimale neoliberale beleid.
-
Als je grote groepen mensen onder de zoden wil stampen dan moet je het wel goed doen.....
/-
-

2
20 MrCally1

"Met een beetje om- of bijscholing kunnen veel werklozen sneller weer aan de bak, denkt de VVD"

En met het woordje "beetje" is het mislukken van dit plan al in gang gezet. Er is een behoorlijk grote groep mensen in de bijstand die nauwelijks of geen opleiding hebben (om welke reden dan ook). Ga je het echt niet redden met een "beetje".

Waarschijnlijk komt dat om- of bijscholen er op neer dat iemand "leert" hoe een specifiek doosje in elkaar gevouwen moet worden. Is dat doosje niet meer in de mode na een jaar, kan het hele traject weer opnieuw beginnen (met alle kosten van dien).

Ga nu eens een een echt offensief beginnen om mensen een betere positie op de arbeidsmarkt te geven. Geef mensen die niet voldoende geschoold zijn een VOLWAARDIGE opleiding. Het is nu in veruit de meeste situaties niet TOEGESTAAN een volwaardige opleiding te volgen in de bijstand.

Mondje vol van een "leven lang leren", maar er niets mee doen.

1
21 MetBoerenVerstand

Je hebt denkers en doeners.
de denkers denken alles te weten voor de doeners.

1
22 Gratiebarmhart

Als we alle Polen en andere Oost Europeanen naar huis sturen is er weer bijna voldoende werk voor deze werklozen.

1
23 samcash

VVD wordt steeds meer een oplichterspartij. VVD weg ermee.

1
24 SergioLeone

Wat zijn het toch een honden...

1
25 Arthur2000

Voor een deel van de werkeloze zal dat misschien helpen om aan een baan te komen. Maar enig maatwerk is denk heel belangrijk. Het moet een beter perspectief geven.

1
26 Morinethar

Dit is gewoon komisch.
Toen ik werkloos werd en voor de eerste keer bij het UWV kwam, vroeg ik om omscholing.
Helaas, was wegbezuinigd in Rutte 1.
Daarmee veroordeelden ze mij tot een toekomst zonder werk.
Diploma s konden bij het oud papier, 50 plus en geen enkel perspectief op werk.
Tja, die VVD met hun beleid hebben me alleen maar tegen gewerkt om werk te vinden.

0
27 abessijntje

ah dwangarbeid voor allochtonen die niet willen werken en de taal niet spreken. Dat gaat werken. En 55+ ers met een leerwerkplicht opzadelen gaat ook niet werken

0
28 Jan met de korte achternaam

Tja dat heb je met die vvdisten he hun belijd word steeds duidelijker

VVD Voor Vele Desastreus het blijft een feit

0
29 magikeven

“Na drie maanden is de kans om nog werk te vinden echt heel klein", zegt VVD-Kamerlid Dennis Wiersma.

Dit was een D66-argument voor versoepeling van het ontslagrecht. Het zou de doorstroming bevorderen en dat zou goed zijn voor die langer dan drie maanden thuis zitten.

@29 Wat is er desastreus aan? Jij (en anderen: NK kennende doet men het liefst niks en elke poging om kansen op werk te vergroten wordt hier afgeschoten) zit dus liever thuis dan dat je mbv een omscholing weer zou kunnen gaan werken?

3
30 Mrs. K

@21 “Een beetje” is inderdaad relatief. Je kunt het negatief opvatten en denken dat er een cursus voor ongeschoolde arbeid mee wordt bedoeld maar die trajecten bestaan al. Je kunt het ook positief opvatten en denken aan omscholing tot bv. verzorgende: dat is een beroep waar een tekort aan personeel is. Langdurige omscholing wordt al vergoed door studiefinanciering, behalve dan voor ouderen. Of die ouderen voldoende gemotiveerd zijn én het uithoudingsvermogen en de skills hebben om nog een volledige studie te gaan volgen zal in de meeste gevallen niet zo zijn en de kosten moeten natuurlijk niet hoger zijn dan de baten. Het levert de staat niets op om 55 jarigen 4 of 5 jaar lang een dure studie te laten doen want de kans bestaat dat die persoon achteraf geen werk vindt (want risico voor werkgevers). Of ziek wordt en niet meer kan werken. Het zou dus een pakket aan maatregelen moeten zijn: een lening verstrekken voor de studie (wie zelf z’n studie (deels) betaalt haakt minder snel af, dus bv. kwijtschelding studieschuld na het behalen van diploma of certificaat, zoals bij inburgeraars), het risico voor werkgevers beperken, etc.

4
31 Mrs. K

@31 "Het levert de staat niets op om 55 jarigen 4 of 5 jaar lang een dure studie te laten doen want de kans bestaat dat die persoon achteraf geen werk vindt (want risico voor werkgevers)"

De maatschappij is er niet alleen om risico's weg te nemen van werkgevers.

Duurzame werkgelegenheid (en daarvoor hoeft een burger niet afhankelijk te zijn van een werkgever) komt op plekken af waar mensen goed zijn opgeleid. Goede volwaardige opleidingen, toegankelijk voor alle mensen (ongeacht leeftijd, sekse, politieke voorkeur, afkomst, etc, etc) zijn in het belang van heel de maatschappij.

0
32 MetBoerenVerstand

@32 “De maatschappij is er niet alleen om risico's weg te nemen van werkgevers.“
Maar wat heeft het dan voor zin om oudere werklozen langdurig een opleiding te laten volgen terwijl werkgevers steevast voor jongeren kiezen? Als de maatschappij die risico’s niet wegneemt staan ouderen gewoon aan de kant.

“Duurzame werkgelegenheid (en daarvoor hoeft een burger niet afhankelijk te zijn van een werkgever) komt op plekken af waar mensen goed zijn opgeleid.” Het is mi nog steeds niet zo dat die goed opgeleiden, dwz de werknemers, voor werkgelegenheid zorgen, dat doen werkgevers. Er kunnen best een paar mensen tussen zitten die na zo’n omscholing zelf ondernemer worden maar dat zal slechts een enkeling zijn.

Verder ben ik het met je eens dat goede, voor iedereen toegankelijke opleidingen in het belang zijn van de maatschappij. Gelukkig zijn die er ook: iedereen heeft hier de kans om te studeren. Het lijkt me echter niet zinvol om een 50-jarige nog te laten studeren voor raketgeleerde. Tenzij op eigen kosten en zonder dat de beschikbaarheid voor de arbeidsmarkt daar onder leidt, natuurlijk.

0
33 Mrs. K

Maar wat ga je die raketgeleerden, (tand)artsen en andere hoogopgeleide nu laten bijleren.

0
34 Zeekomkommer

@33 "Maar wat heeft het dan voor zin om oudere werklozen langdurig een opleiding te laten volgen terwijl werkgevers steevast voor jongeren kiezen?"

Mogen ouderen niet bijleren als ze dat willen? Nogmaals ik ben voor "Goede volwaardige opleidingen, toegankelijk voor alle mensen (ongeacht leeftijd, sekse, politieke voorkeur, afkomst, etc, etc) zijn in het belang van heel de maatschappij", niet enkel werklozen.

"Het is mi nog steeds niet zo dat die goed opgeleiden, dwz de werknemers, voor werkgelegenheid zorgen, dat doen werkgevers. Er kunnen best een paar mensen tussen zitten die na zo’n omscholing zelf ondernemer worden maar dat zal slechts een enkeling zijn."

ZZP'ers zijn een vreselijk grote groep mensen, en die groep is groeiende (er gaat traditionele werkgelegenheid verdwijnen met de toenemende automatisering, welkom in de vierde industriële revolutie).

"Volgens cijfers van het CBS telde Nederland aan het einde van het tweede kwartaal in 2017 in totaal 1.421.000 zelfstandig ondernemers. Daarvan zijn er 1.060.000 zelfstandigen zonder personeel en 334.000 zelfstandigen met personeel. Zo'n 28.000 hebben een meewerkend gezinslid. Van de zzp'ers, dus zelfstandigen zónder personeel, zijn 646.000 mannen en 414.000 vrouwen. "

0
35 MetBoerenVerstand

Mocht het zo ver komen dat Dennis Wiersema ooit eens in de wachtgeldregeling komt dan hoop ik van ganser harte dat dit figuur ook verplicht is zich na drie maanden om te scholen!
Wat een blaaskaak zeg, wat een dommigheid. Weer zo een typisch VVD-standpunt. Alleen maar gedacht vanuit de eigen positie.

0
36 Nicks R. Van

@30

Werk bijna 40 jaar wat lul je nou man ??

0
37 magikeven

Ik wil graag een spoedcursus voor VVD politicus. Wacht even, daar heb je geen cursus voor nodig, alleen een groot dik bord voor je kop en een winnende glimlach. Vanuit de WW zo de 2e Kamer in. Ik zie het wel zitten.

0
38 samcash

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@44 Ik denk dat het ook anders kan. ...

11 minuten geleden geplaatst door Bop

21st Century Guy
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Mensen die Joden het leven zuur maken horen niet in de maatschappij thuis, islamitisch, christelijk, extreem rechts, extreem links of wat ze ook...

15 minuten geleden geplaatst door 21st Century Guy

Bop
Vandalen slaan erop los in kabouterbos: ‘De tranen stonden in mijn ogen’

@13 Ik gooi de handdoek in de ring. Het gaat helemaal nergens over. 🥱...

15 minuten geleden geplaatst door Bop

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@42 Dat doe je inderdaad - en ik geef je een toelichting. Mijn vraag is nu: eens of niet eens?...

18 minuten geleden geplaatst door Querido not

Querido not
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@41 De demonstraties van XR zijn altijd al verboden geweest. Omdat ze de wet overtreden.XR is er meestal onderuit gekomen onder het mom van...

21 minuten geleden geplaatst door Querido not

Benzardi
Universiteit Leiden stelt opnieuw hoogleraar op non-actief wegens grensoverschrijdend gedrag

@2Zie rapport over TU Delfthttps://open.overheid.nl/documenten/dpc-280e65cad50a497005ce78192d40d995b0d79e24/pdf...

22 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Bop
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

@39 Ik weet ook wat je geschreven hebt. Dat het belangrijk is dat we elkaar blijven aanspreken. Dat doe ik dus nu....

26 minuten geleden geplaatst door Bop

duurendaal
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Volgens XR is het demonstratierecht een grondrecht. Dat het een grondrecht is, telt zó zwaar dat de demonstrant ook de plaats bepalen mag én p...

31 minuten geleden geplaatst door duurendaal

Malinois
A10-blokkade XR op Koningsdag officieel verboden: ’Zeer grote veiligheidsrisico’s’

Als je naar @4 en @5 kijkt, dan is daar niks vreemds aan.Maar kijk je vervolgens maar @6, dan denk je ineens; Wtf is dit dan ineens?En dan g...

31 minuten geleden geplaatst door Malinois

progressiefliberaal
Universiteit Leiden stelt opnieuw hoogleraar op non-actief wegens grensoverschrijdend gedrag

"De onderzoekscommissie schrijft ook dat het „aannemelijk” is dat de schuldig bevonden wetenschappers zonder toestemming data hebben gebruik...

32 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

NK. App
Nuru Massage Full VideosForced Handjob PornInterracial PornographyNaked Lois69 ImagesBold PornNaked Hot Women With Big BoobsHot Gays CummingTu E GaloreLanarhodes PornXvideo Em Desenhos AnimadosDream Flower BunnyCreampie At GloryholeTeen Girl Xxx ComMelvin Moore Gay PornXnxx Video Hindi VoiceSexjapanesIndian Xxx LatestHandgagged PornJackie Et Michel Video Du JourClaudia Walsh NudeRashmi Desai XxxCharmi Kaur Sex VideosChaterbait AsianPics Of PussyNadia Amine LeakedTamil OornPorn HoleBillie Elish TitsFirst Time Desi Sex VideoPanu Video DownloadNude MomsSouth Korea PornDeep Throat Pass OutImagefap.cxomFinelovedollsSexo Porn.comCum4kcomSxe XMaja StrojekCharles Dera Sex VideosPorn Movies Free To WatchHbo PornSleeping Pills Pornhubسکسی انسان با حیوانPorenhapSex Video NewsBrazzers MiaTrueanal ComPorn MedievalJenna Ortega LeaksCumming In DaughterList CrwalerAlexsisfaye NudePornbub.Xxx Sex Fuck18 Year Girl SexBbc AnalLesbian Boob EatingFree Nude VideoFree Usage PornGiselle Montes AnalJenna Jameson BjSexe ViolentGotanybudesHardcore FuckSilver DaddieRebel RyderMacana ManSex World 3dXxx Sex PromAnasuya Hot ScenesSonic Comic PornSada NavelFree Only Fans PornPorntube YoujizzPlanet SuzzyBig Booty LatinapornBrian PumperOrgasm ContractionsMiranda Coagrove NudeClara TrinatySouth Sex VideoXhtmasterHub Pron ComSunny Sunny Leone Ki BfMommasterbatingPornyyElvira BoobsMikayla Demaiter ToplesBbw Light Skin PornJoshi Luck 6Sperm Porn VideoSex In IndonesiaFree Html Porn GamesPov BlowjobsGloryhole For WomenX Video OdiaTamil Sex PositionBengali Movie XxxBellesca PornDesi Sex Xxx HdModel Sex XxxCameltoe VoyeurChessie Rae PornV 4chan CatalogueTik Tok De PornôSexxx Video BangladeshDemidova Helenka NudesIndianpormSexual GamesTeamskeet.fomXxxmxxBhabi Xnxx VideosPattayasexLe PronTik ThotsScandle PlanetSexual Scenes In Game Of ThronesSexy Naked Pictures Of WomenGiantessbuttcrushDhanush Sex VideoPorn SpeculumPantyhose UpskirtFemale Condom XxxCamel ToepornVoyeurism On The BeachFap FappyReddit YoutubetittiesReddit FutaBoyfriendtvXxx Bp XxxVeporn ComHarley HazeProsatute Pornبثات سكسXx Video 3Tamil Actress Xxx PhotosAnon1993b2wKim Kardashian XvideosPeladas Do TiktokLesbian Porn YouNaked Beach CouplesCaligulas OrgiesBig Booty FacesittingYoujjzzPron BfIndian Reality PornCute Romance XxxPublicagent