door Moskowfiets in Media  ·  333 Reacties

  • 45
  • 2355x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Moskeebezoek een verplicht vak ? Dit landje takelt in rap tempo af , ik weet niet wat het tij nog kan doen keren , een burgeroorlogje wellicht.

4
301 El Matador

@290 @292 @293 Iemand kan alleen bidden tot een godheid waarvan hij het bestaan erkent. Zelfs als ik op mijn knieën weet ik welke tekst opzeg die voor gelovigen de waarde van een gebed heeft, bid ik niet. Voor de kinderen geldt exact hetzelfde.

1
302 Smiling

@300 Ahw schatje... was toch maar een grapje je weet toch babe...

5
303 Yisrael

@302 Heb je nog meer open deuren?

5
304 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

@302 Daarom denk ik ook (voor zover je op NK blijkbaar mág denken) dat het allemaal wel meevalt met dat "kinderen leren bidden".

305 verwijderd23941

@302 'Gebeden opzeggen voor...' dekt de lading dan misschien. Ook niet best wanneer kinderen daartoe verplicht (zouden) worden.

3
306 Civ

Religie mag niet op kinderen opgedrongen, het is kindermishandeling.

2
307 Handalf

** gebruiker verwijderd **

@303 Dat is een beetje het probleem met jou, vind ik. Je weet niet wanneer je iets "grappig" bedoelt of wanneer je een sneer uitdeelt. Daar hebben ze nu die leuke smileys voor bedacht.

308 verwijderd23941

@308 Ja beetje vervelend dat emoji niet wordt ondersteund. Die smileys hier vind ik zo skeer.

En uhm... ik zou naar jou toch nooit een ander uitdelen...

5
309 Yisrael

@304 Nou, aangezien hier wordt beweerd dat de kinderen moeten bidden, is het niet per se voor iedereen een open deur.

0
310 Smiling

@310 Is dat voor deze discussie geen puur academische kwestie? Ik neem aan dat niemand verontwaardigd zou zijn als alleen kinderen die al in Allah geloven daar zouden moeten bidden. Het gaat het juist om de kinderen die níét geloven maar wél godsdienstige handelingen moeten verrichten.

Overigens is het mij nog niet duidelijk in hoeverre er echt sprake is van 'moeten', maar dat terzijde.

0
311 Civ

@311 De kwestie is dat ze (als er al sprake van is dat ze die teksten op moeten zeggen) NIET bidden. Dat is voor mij bepaald niet een academische kwestie - het is het wezenlijke verschil tussen godsdienstige handelingen verrichten en een toneelstukje opvoeren.

0
312 Smiling

@312 Goed, dan kijken we daar verschillend tegenaan. Jij ziet het misschien als een toneelstukje, ik zie het als een symbolische handeling waarvan ik gevrijwaard zou willen blijven. Het draait trouwens allemaal om het 'moeten', dat wel.

0
313 Civ

@313 Ik zie het een beetje als het hostiehappen in de katholieke kerk. Ikzelf doe daar bij voorkeur niet aan mee. Toen mijn kind klein was liep ze bij begrafenissen en trouwerijen in de kerk met haar neefje dat wél communie had gedaan mee. En als ze bij mijn ouders (met hervormde moeder) had gelogeerd prevelde ze 'herezegendezespijzeamen' voor het eten. Het had voor haar echt nul religieuze betekenis, het was domweg nadoen wat in het ene geval iets oudere neef en in het andere geval oma deed. Erg religieus is dochter er niet van geworden.

0
314 Smiling

@314 Maar dat is meer het spontane imiteren dat een klein kind nu eenmaal doet, en dan nog binnen de context van de eigen familie en als het ware onder het toeziend oog van de ouders. Ik vind dat toch wel iets anders dan wanneer een kind daartoe door vreemden in een vreemde omgeving wordt gesommeerd (nogmaals, áls dat hier het geval is).

0
315 Civ

Onderwijs zou zich niet bezig moeten houden met religie. Kennisoverdracht en wetenschap is het devies. Stuur de leerlingen liever op excursie naar een sterrenwacht, een hortus botanicus of museum. Religie is een belediging voor het menselijk intellect.

0
316 Slartibartfast

Niks. Komt weer een andere voor in de plaats. Wie naar het zwaard grijpt zal door het zwaard vergaan, ook het Christendom.

0
317 Ketter

@263 Christendom heeft heel on-Europese waarden die met dwang zijn doorgevoerd. We moeten onze waarden terugvinden. Dat zijn we aan het doen maar christendom is nog steeds onze achillespees waardoor een andere abrahamistische godsdienst hier wortel kan schieten.
Verbieden van het Christendom komt niet in me op. Dat hebben christenen gedaan en pas toen ze absolute macht hadden begon het zoete broodjes bakken. Nu ze het gevoel krijgen dominantie te verliezen komt de gewelddadige inborst weer langzaam boven.
Gelukkig hoef ik me als autochtoon niet aan te passen aan mijn land.

0
318 Ketter

@318 Maar eigenlijk heeft het christendom (vooral het katholieke) met zijn 'godmens' en zijn Maria- en heiligenverering ook best veel overgenomen uit de polytheïstische omgeving waarin het zich ontwikkelde.

0
319 Civ

** gebruiker verwijderd **

@317 . Man, wat sla jij door. Wat zijn de voor-christelijke Europese waarden? Kijk, ik vind het ook treurig dat de Romeinen al de tempels in brand staken en het goud roofden maar moeten we dan naar die tijd terug. Of naar nog vroeger, van voor de Romeinen?

IJsland is misschien wel iets voor jou Daar gaan ze Wodan weer een tempel geven:

Lees even door het wel heel slechte Nederlands heen:

== Vikinggoden (terug) in IJsland

De Noordse mythologie is terug van weggeweest. In IJsland gaat voor het eerst sinds de middeleeuwen een tempel gebouwd worden ter ere van de Noordse Vikinggoden. Een moderne versie van de religie van de Noord-Europese Vikingen geniet steeds meer populariteit in IJsland. Wat hield de religie van de Noordse Vikingen in? ==

https://isgeschiedenis.nl/nieuws/vikinggoden-terug-in-ijsland

== IJsland gaat voor het eerst sinds de Vikingtijd weer een tempel voor Vikinggoden bouwen. Ook hedendaagse IJslanders zouden zich tot de goden Thor, Odin of Freya willen kunnen richten.

Het Noordse geloof maakte zo’n duizend jaar geleden plaats voor het christendom. Maar tegenwoordig wordt een moderne versie van het heidendom steeds populairder op IJsland. ”Ik denk dat niemand echt gelooft in een eenogige man die een paard met acht voeten berijdt”, zegt hogepriester Hilmar Orn Hilmarsson van Asatruarfelagid, de vereniging die het geloof in IJsland vertegenwoordigt.

”We zien de verhalen als poëtische metaforen en een uiting van de natuurkrachten en menselijke psychologie.” IJsland telt inmiddels 2.400 aanbidders van de Noordse goden, op een bevolking van 330.000 (Bron NU.nl). ==

http://paranormaal.blog.nl/general/2015/02/03/tempel-op-ijsland-voor-vikinggoden

320 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

Blijft de vraag of die scholen die kinderen ook meenemen naar een mooie kathedraal, of een fijne kerk waar de beeldenstormers de boel kort en klein sloegen. Zo'n kerk die Saenredam schilderde. Hoog, wit, ruim, indrukwekkend. Geen ander beeld dan dat van de mens:

https://www.google.nl/search?q=saenredam&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiZ4JiG7MnbAhXSblAKHRIlCaYQsAQIWw&biw=1920&bih=932#imgrc=cPHCFSjxEPeL4M:&spf=1528659410877

321 verwijderd924924212

* Verwijderd door de redactie *

322 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

323 Pxf7+

@315 Ik ben ervan overtuigd dat als je als ouder het moslimpje-spelen niet serieuzer neemt dan het imiteren van oma of winkeltje spelen of zo, het kind dat ook niet doet.

0
324 Smiling

* Verwijderd door de redactie *

325 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

326 Pxf7+

* Verwijderd door de redactie *

327 Pxf7+

** gebruiker verwijderd **

@324 . Een gebedsdienst in een moskee voor tapijtbuigers noem jij "Winkeltje spelen ..."?

Toen ik het las, lag in een deuk, "winkeltje spelen".

328 verwijderd924924212

* Verwijderd door de redactie *

329 Pxf7+

@328 Nee, dat noem ik moslimpje-spelen.

0
330 Smiling

** gebruiker verwijderd **

Een moskeekerk bezoeken vind ik best. Schoenen in het rek vind ik ook goed. Verder alleen uitleg. Waarom geen altaar? Waarom geen kruis. Waarom is de bidnis op Mekka ge-oriénteerd, wat is de mihrab? Waarom zitten die mannen op hun knieën, waarom liggen ze met hun gezicht in dat kleed? Waarom dragen velen een jurk? Waar zijn de vrouwen? Zijn dat soms de poetsvrouwen? Is er een wc? Waarom moet ik daar boven een gat hurken? Waar is die fles voor? Krijg ik mijn schoenen terug ... question

331 verwijderd924924212

@330 Spontaan, wie weet. Maar zeker niet op commando.

0
332 Civ

“De moskeeën zijn onze kazernes”, zei Recep Tayyip Erdoğan,,,,https://zlj13051967.wordpress.com/2018/06/10/verzet-tegen-de-islamisering-van-europa/

0
333 Max13

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
VBOH
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

Eng land. Dat je nog niet eens je eigen protestmuziek mag maken. Of dat je niet meer mag bepalen hoe je er uit wil zien. Of dat je niet mag zegg...

6 minuten geleden geplaatst door VBOH

Strongoli
Eritrese kinderverkrachter niet uitgezet wegens mentale zorgen - NieuwRechts.nl

Deze primitieve en wrede culturen, voegen niets toe aan de westerse maatschappij.Daarom uitzetten en retour afzender....

7 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Hendrianus
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Ik zie nu al die pedante grijns op het gezicht van Omtzigt terwijl hij denkt, prima dan toch geen kabinet. Ik kan mij niet aan de indruk onttrek...

9 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

Strongoli
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

Deze asielcrisis bestaat al sinds Merkel de legendarische woorden uitsprak "wir schaffen dass". Toen is het pas ècht los gegaan, vooral met de ...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Biscanna
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

Wat een achterlijk land is het toch ook, Rusland is er niks bij....

14 minuten geleden geplaatst door Biscanna

Malinois
Iraanse rapper Toomaj Salehi krijgt doodstraf vanwege steun aan protesten

Ik zie in de toekomst daar nog wel een keer een revolutie uitbreken.Wij krijgen hier niet alles mee maar er zijn elke dag wel protesten.Het ...

14 minuten geleden geplaatst door Malinois

Hendrianus
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

Nadat een organisatie in Nederland onze koning confronteerde met de president van Israël nu weer een controversieel figuur bij de viering van d...

16 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

VBOH
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

Nou ja, ze spreken dezelfde taal.De burgemeester en de 'inspirerende spreker'.Het is maar de vraag of Nederlanders in Arnhem tijdens de bevr...

19 minuten geleden geplaatst door VBOH

Wedergeboren
Wilders houdt poot stijf: 'Geen kabinet als er geen stevig asielpakket komt' - NieuwRechts.nl

@17 Mijn 'fans' hebben het maar druk met geven van inhoudelijk weerwoord ... ...

24 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Marcouch steunt Al Qaida-terrorist als 'inspirerende spreker' voor 5 mei - NieuwRechts.nl

Deze Marcouch ligt de laatste tijd al onder een vergrootglas vanwege bepaalde sympathieën, dus het vuurtje nog een beetje extra oprakelen, is w...

31 minuten geleden geplaatst door Strongoli

NK. App
Nangi Ladki Ki ChutHot MassagesexPornor BrasilLittletastey NudeRaylene JoiDemon Slayer JavPeliculas De Pornos GratisKatiana Kay XxxSexy Bf Blue PictureBokepjapaneseKat Wonders NufeTeens Daughter PornBlacked.eawBeautiful Girls Xxx VideosUllu App PornHindi Mom Son PornLatest Porn HindiNude Actress NudePantydealsMercedes Blanche NudeTrippie Bri Onlyfans LeakAlexis Texas DpSex GalsBengali Sex DownloadPorn Family StoryPagina PornoPrim Taylor PornNaughty MschinimaFirst Time Anal한국 자위Futoku No Guild UncensoredTenioha 2Real Sex PicsVoueur HouseHotsexSex Video Download PlayBehan Sex StoryKalyani Priyadarshan PornBella Rome PornBhabhi Ke Saath XxxBunker XxxGays Pornos LatinosSex SeyXnxx Com Video DownloadShort Porn VideoHdporn/92HeavenhentaiKatrina Kapoor Xxx VideoLondon River PornstarExploitedteenasiaTransgender Sex Videos HdXnxx Videos SonUncencored HentaiAki-hHd Fully PornWww. Free Porn.comPorn HairyXtube.ciomSex Sex Video IndianBoy Dick PicM4tubeSax Hd Com5sexGas Mask Porn欧美情色Adult TomeDana VespoliGal Gadot LeakTelugu Romance Bf VideosShyla Jennings GamerGif PornográficasReal Rencontre PornezLaurenburch NudeChloeamourLehenga SexXxx Com Video IndianDesi Lady Sex VideoXxx Indian College VideoAlexis Texas Hd PornHandsfree Cumming CompilationPorn GenresSunday SexHot Sex Video OnlineWife Swapping PornosFreesex TapesAundrea BitoniBend Over BoyfriendNubiles NudeXfights.toHouse Party PornhubHuge Anime TittysSex Movie PictureLund Ki PicHot Sexy Video XxSekx VidioAlicia CanoBig BobbTeam.skeetSneaky Mom Brazzers8muessMadonna Sex TapeCam To Cam SexPoron MovieJayasudha NudeLulu LovePuccy LickingBest Sexting SitesCast FetishRash NemainDesihub PornFortnite HentNaked Megan FoxBig Tits Nude WomanLulu Chu-analHollywood Sex Hindi MovieCarmen Luvana NudeVidzGloruhole PornFreeporn AmateursXxxn DesiMikaela Testa PornXxx Porn PicsSexy XxxnTube8.clomNoodle MagasineWhat Is Auto FellatioXxxseñorasBig Tits Milf BjGay Thung PornMia Khalifa PotnSacred Games NudeWww Xxx Sex CoJohnny Holmes NudeAdam22s WifePinoy Bold MoviesSavannah Bond Rob PiperBriblossomMia Malkova XnxxTeen X VideoTamil Kamasutra Sex VideoOrgasm ComThreesom Lesbian Porn8teen Xxx Sex3gpporn MobiPorn AsainDripping Wet PussyPorn Mind ControlEssaere LeaksIlagefapXxx The Hub