De tractor kwam op z'n kant terecht op de Geulhemmerweg
In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Tractor tegen huis in Berg en Terblijt

Bij een ongeluk met een tractor met aanhanger zijn vanochtend twee gewonden gevallen in het Limburgse Berg en Terblijt. Er is veel schade.

Rond 07.45 uur raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt toen hij tegen een vluchtheuvel reed. De combinatie schaarde, kantelde en kwam tegen de gevel van een rijtje huizen terecht.

De bestuurder en een andere inzittende van de tractor raakten gewond. De bestuurder moest naar het ziekenhuis, de ander kon ter plaatse worden behandeld.

De chaos is groot in Berg en Terblijt

De gevel van een van de huizen is zwaar beschadigd, vertelt bewoonster Ria Frissen. Zij lag nog in bed, toen het ongeluk gebeurde. "We hoorden een flinke slag. Ik dacht eerst dat de bliksem ergens was ingeslagen", zegt ze bij 1Limburg. Frissen sprong uit bed en trof in haar woonkamer een ravage aan. "Ik zag een heel groot wiel door mijn gevel heen", zegt ze. "Overal lag glas en stukken steen."

Geluk bij een ongeluk was dat de aanhanger met water geladen was - het stonk dus niet. Met een kraan zijn de voertuigen weggetakeld. De woning van Frissen is gestut om te voorkomen dat het pand instort.

De politie stelt volgens 1Limburg een onderzoek in naar het ongeluk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl