Zembla toont aan: veel moslims doen zich "gematigd" voor, maar hebben lak aan Westerse landen en waarden (zembla.vara.nl)


In maart dit jaar leidt de film ‘Undercover in de Deense moskee’ in Denemarken tot veel ophef over de werkwijze van Deense moskeeën. ‘Moskeerne bag sløret’ (‘Achter de sluier van moskeeën’) wordt uitgezonden door de Deense zender TV2, is vrijwel volledig gemaakt met verborgen camera’s en brengt aan het licht hoe imams in acht Deense moskeeën met twee monden spreken; gematigd naar de buitenwereld, maar streng orthodox achter de deuren van de moskee. Van de acht moskeeën waar wordt gefilmd, staan twee bekend als gematigd.Volgens Maurits Berger - gesteund met geld uit de Islamitische golfstaat Oman - zijn de beelden echter niet exemplarisch. Maar wie zegt dat de moslims die Berger spreken niet met twee monden spreken zoals de documentaire haarfijn vastlegt? ...

door Gräf und Stift in Politiek  ·  25 Reacties

  • 0
  • 770x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Alleen volgens Maurits Berger - betaald door de Islamitische golfstaat Oman - is het beeld dat in de documentaire geschetst wordt, namelijk dat moslims en moskeeën met twee monden praten, niet exemplarisch. Alleen wie zegt dat de moslims die Maurits Berger spreekt niet met twee monden praten richting hem?

2
1 Gräf und Stift

In maart 2017 stemmen wij massaal de PVV.

Make Holland great again in maart 2017.

1
2 Trump2017

Geen nieuws, was allang bekend voor hen die niet het policor virus hadden opgelopen.

Verder wat @2 zegt.

0
3 Altright

#2

Ik ga geen PVV stemmen, maar dat komt vooral omdat ze geen stelling nemen tegen marktwerking in de zorg, voor een bijzondere behandeling van religie in de grondwet zijn (zoals artikel 23) en niet echt een duidelijk standpunt hebben over zaken zoals onderwijs en economische ontwikkeling.

Ik stem SP. Maar wel met tegenzin. Ik vind dat de SP zich ten onrechte opwerpt als een beschermheer van "gekwetsten" zoals moslims en ik hoop dat ze snel inzien dat dat een dom standpunt is.

2
4 Gräf und Stift

#3

Voor mij kan dit punt niet voldoende voor het voetlicht worden gebracht. Ik vind het nog steeds schokkend.

0
5 Gräf und Stift

Jongens, dit kan toch niet nieuw zijn? Je moet wel bijzonder naïef zijn als je nog niet weet dat moslims gewoon mogen liegen voor het goede doel. Ze zeggen wat wij willen horen.

Dat is m.i. een belangrijke reden dat de Islam nooit kan aansluiten bij de westerse cultuur. Bij ons is liegen gewoon verkeerd, punt. We doen het wel, maar tegelijk keuren we het af.

0
6 Sterke

@4 Ik adviseer om meer onderzoek te doen in zogenaamde marktwerking en hoe het in werkelijkheid zover gekomen is. Ik ben juist overtuigd, dat het juist andersom is. Door inmenging door de overheid (corrupte politici) is in NL een markt monopoly ontstaan onder zorgverzekeraars. Het feit dat 90% van alle verzekeringsmaatschappijen dochterbedrijven zijn van 3 grootste banken in NL, lijkt mij een goede indicatie.

Door veel maatregelen en regels voor verzekeringsmaatschappijen kunnen kleine startups nooit concurreren tegen de grote jongens. Niet alleen wegen belastingvoordeel die de grote maatschappijen hebben afgesproken met de staat. Maar ook door de kosten die zich meebrengt om zich als een startup aan al die regulaties aan te houden. Afgelopen 10 jaar zijn steeds meer kleine startups failliet gegaan of overgenomen door de grote jongens. Hierdoor is er geen concurrentie op de markt en de grote zorgverzekeraars kunnen de prijzen steeds laten stijgen. En u kunt daar niets tegen doen, zolang de overheid de regels niet aanpast.

In andere woorden de overheid (oftewel de hoogste ambtenaren die wetten doordrukken) en de special interest hebben hand in hand ingeslagen om u arm te maken en zelf te verrijken. Het feit al dat in 2e kamer 90% een 2e of 3e baan heeft bij een bank, zorgverzekering, energiemaatschappij of een financiële provider moet bij u een belletje gaan rinkelen!

0
7 mastermind

@3 Inderdaad geen nieuws. Maar laten er maar veel meer van dit soort docu's uitgezonden worden. Misschien dat de Gutsies dan eindelijk wakker worden.

En eerlijk is eerlijk: Een pluim voor de VARA deze keer. question

0
8 Befkoning

@4

dat gaat SP nooit doen, dat inzicht hebben ze niet en gaan ze ook niet krijgen. Roemert doet zich voor als 'criticus', als 'skepticus' maar is een even grote policor als pechthol, en in zijn rol dus VEEL gevaarlijker omdat hij zo de democratie voor de gek houd. Een rol waar zn medepolicoren hem ZEER dankbaar voor zijn

2
9 Nu of Nooit

@8

Gutsies worden niet wakker, het zijn bezetters die de rol hebben U in slaap te sussen met hun gaslight. Gutsies, voor de goede orde, dat zijn de opvolger Nazi's2.0 of EUzi's geheten en die krijg je maar op EEN MANIER weg....

0
10 Nu of Nooit

gematigde islam ia net is net zulke onzin als gematigd zwanger zijn. Pure onzin. Islam is islam en sommigen zijn nog meer gehersenspoeld dan anderen maar het gevaar is altijd evident aanwezig. Niet aan beginnen is het beste.

0
11 PFL

Wordt doodziek van dat moslimgezeik. Laat die achterlijken in de woestijn moslimpje spelen!!

0
12 janjoker

Conclusie: mohammedanen passen niet in onze samenleving.
En dat noemen we nieuws?

0
13 Scharrelei

@8 Ik kan mij mij voor morgen al de krantenkoppen voorstellen: 'Voltallige redactie van Zembla ontslagen door de VARA.' Met als subtitel: 'Ontslagen redactie en gezinnen krijgen 24/7 beveiliging na linkse volkswoede over Zembla aflevering die negatief was over de moskeeën in Denemarken.'

1
14 Tyrrell P34

Die moskeebesturen pleegde een sterk staaltje taqiyya ...Wilders waarschuwde ook daar al voor..

0
15 Vageali6888

@8 Ben ik met je eens.
Er was een Brexit en een Trump voor nodig maar bij de VARA is het kwartje nu ook gevallen.
In ieder geval op z'n minst tijdelijk.

1
16 Altright

@16 Altright, hou het maar op tijdelijk.
En op hypocriet.
Deze omroep, de spreekbuis van de verraderskliek van de neo liberale PvdA, voelt de bui al hangen.
Kijkcijfers die achteruit denderen etc.

0
17 Lara

@17 Daarom zal de VARA dit spel meespelen tot ze de kans weer schoon ziet dat de linkse weg-met-ons ideologie weer in de lift omhoog zit want nu gaat die richting basement.

0
18 Altright

Ach de mensen die goed luisteren in de omgeving van Moslims weten dat zolang je ze aankijkt ze altijd heel vriendelijk zijn maar zodra je je rug laat zien gaan ze over tot de orde van de dag, en ze gaan acuut vriendelijk lachend in het Arabisch over/op je staan schelden ze gaan van uit dat je ze niet verstaat!

0
19 Zie Hier

@7 : En het is helemaal het paradijs op aarde voor die verzekeraars doordat de overheid ons gedwongen nering oplegt, dat wil zeggen dat zij ons dwingen, per wet, een dergelijke verzekering aan te gaan. Daarnaast mogen die verzekeraars ook nog eens de zorgverleners strafkortingen van 25% van elke ingediende rekening opleggen als zij geen voor hun en de patient nadelig contract met die verzekeraar willen aangaan, alsmede mogen zorgverleners minder behandelingen geven, volgens hun contract, dan de verzekeraar op papier vergoedt. En minister Schippers, met die echtgenoot u weet wel, heeft zojuist de verzekeraars de vrije hand gegeven bij het bepalen van de premies en eigen bijdrages.

Een grote corrupte bende van "de ene hand wast de andere", kortom. En wij worden daar per wet, onder bedreiging met boetes door CJIB, met huid en haar aan uitgeleverd.

Die nationale zorgverzekering van de SP lijkt me toch beter.

0
20 Wendel

Gematigde Moslims /Islam ..Niet te vertrouwen
Trouwens alles wat zich in achterkamertjes afspeelt (politiek) ook niet

0
21 Bollieboos

Sorry. Verkeerde draadje.

1
22 Wendel

Waarschijnlijk komt Zembla nu ook op die factcheck site te staan als onbetrouwbaar/leugenachtig.

Zoals elke site die (negatief) over de gevestigde orde schrijft erop komt.

0
23 xtremy

zij baardman...zij spreken met dubbele tong (Indiaans gezegde)

0
24 Kattekop

Gematigde moslims bestaan niet, dat is een bedenksel van de linkse kerk die niets van de islam begrijpt.
Gematigde moslim is net zoiets als een beetje zwanger zijn.
Nee, diverse islamitische stromingen interpreteren de soera's en hadit gewoon anders.
Neem van mij aan dat de islam niet integreerbaar is, lees anders eens iets van Wim van Rooy.
Deze islamspecialist heeft dezelfde conclusie getrokken.

0
25 Voordevuistweg

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Bop
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

@23 Serieus, je begrijpt de vraag "Wat heeft kritiek op een regering met jodenhaat te maken" niet? Je lult net zo dom als de meesten hier. Ga d...

zojuist geplaatst door Bop

Strongoli
Ruim derde meer asielzoekers naar Nederland in eerste kwartaal dan jaar eerder

Dit soort "onderzoeken" zijn al lang niet meer relevant te noemen...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@63 " Je blijft maar zeiken hè. . . ." Misschien moet jij eens inhoudelijk reageren, ipv anderen af te zeiken. Daar bego...

12 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Strongoli
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Heeft geen zin om figuren die antisemitisme aanhangen, verplicht naar dat soort musea te sturen omdat ze altijd zullen ontkennen, dat die pogrom...

13 minuten geleden geplaatst door Strongoli

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@64 Ik citeer jou: gemeld 🤣...

14 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

DikkeTor
Plan: daders antisemitisme verplicht naar museum of kamp

Zijn de daar aangekomen : Oww wouw, wat een prachtige gebeurtenis, heel mooi allemaal. XD...

14 minuten geleden geplaatst door DikkeTor

LoydMorris
Bijen die het beste tegen de kou kunnen het meest geteld

Nou, nou. . .zo extreem koud is het de afgelopen jaren niet geweest. . . Blijkbaar kunnen bijen ook goed zwemmen, gezien de hoeveelheid regen...

16 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@63 Ik citeer jou: 'lul'. ...

19 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Wedergeboren
“Rusland is zich massaal aan het bewapenen”, waarschuwt Duitse defensieminister

@5 Als er van Teheran een parkeerplaats wordt gemaakt, dan hebben wij hier daar gelukkig niet zoveel mee te maken en/of last van, als ...

20 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

LoydMorris
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@62 Je blijft maar zeiken hè. . . . Besef je nog steeds niet hoe sneu je bezig bent? ...

21 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Double Penetration ScenesHentai Comics XxxManga De SexePornografic MagazineDad On Son Gay PornMarlus DupreeStipper ClothesNepal Ka SexKatherine Langford X VideoStripchat FreeDesi Hot Sex MmsShoplyfter FullChinese Bf JabardastiLatest Erotic MoviesOviya Hot SexSunny LeonpornWww Ixxx.comChaturebateMangas-scantradNicki Minaj AssholeSsss Gridman HentaiFtmpussyTanya Tucker NudeWww Doctor Sex ComYour Priya Sex VideosTamil Aunty Saree SexLesbian Breast SuckingPaoli Dam Nude SceneBurglarpornScorn PornJenna Hameson PornSleeping VoyeurErotic SexYhivi AnalWww Big Sex ComBrazzers Mom Xxx VideoXxxx Video 3gpXxx Bathroom IndianHugetittiesgerdaStars 818SuzymarieBoyfriend Sucking BoobsNew Year Special PornTitfuck CumshotFembiy PornMommyblowsbestNaiades AquaHot Aunty Saree SexShemaleballsKimetsu No YaibahentaiJapan Hd XvideoHot Vintage PornMen Sucking NipplesMishinary PornHuge Boob PressKarma Rx NudesHeaddynicebumPutas Al DesnudoDawnhentaiCelebrity Only.fans LeakedTerror PornoLittle NakedRomantic Erotic SexNew Telugu Sex MoviesJerkoff ChallengeShadowheart HentaiLesbian Porn RuffIndianbeegKajol Xxx ImageTube3 PornPalm Swings CastYiff HentaiAndrea GhersiMalayalam New Hot MoviesMia Malkova FacialNew Vr PornJennifer Lopez NakedJade KimikoFree Marathi SexMila PornXxx2016Big Black Ass SexOld Cartoons PornPorn Film MovieH E N TaiRule34videlFuta On Male CaptionLola FaeSon Cream Pies MotherCockpulseCorinna Kopf TitesXxnx Video ComSybil Stallone XxxVrkm-1078Vídeos Pornos ComLoveluna PornKarlee Grey Onlyfans LeakedMasaala Seen.com4chan.orggifPopular XxxGirlfriends Best Friend PornJerk Off Instruction Porn GameMia Goth NakedSadha Sex VideosXxx Hot WaterEnglish Hot Sexy BfTwerking No PantiesJapanese DoggystyleGay TwitterpornMassage Parlour Happy EndingXxx Hd VedosXxxvideohdSex Film Video SongNude Red Head TeensDesi ZexBig Boobs Lesbian XxxJulie Cash Porn HdAsspissingCurly Rican XxxOnlyfans Das FamosasLoud House Pornفيلم سكسXxx SchoolxxxPavitra Lokesh Hot PicsHindi Sexy Movie LiveJane March NudeXxx MoveaPlayboypkusPorn StepsisterBonnie Bedelia NudeKelli Berglund NudesXxxvioeFingering FingerKarmarx PornArab Girl FuckPornnubBaki XxxAmatuer BjsMckinley Richardson LeakedMassage Parlor Vids日本成人电影XvideotubeActress Sex StoriesRani Mukherjee XnxxBobbs PicKuwari Dulhan Sexy VideoPetite Ebony BbcGyf De SexoKelsey FanbusIndian Funny Sex