RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Hangjongeren houden zich rustig in Noordwijk na noodverordening

Archieffoto Beeld © ANP

Sinds er gisteravond een noodverordening van kracht werd, is het rustig gebleven op en rond het Rederijkersplein in Noordwijk.

Het is daar al jaren onrustig door incidenten met hangjongeren, maar sinds vorige week woensdag loopt het uit de hand. Zo zijn er een bouwkeet, prullenbak, een plastic container, twee bestelbussen en een bestelwagen in brand gestoken. De daders zouden vooral 's nachts actief zijn. 

Preventief fouilleren

Ondertussen zouden mensen op sociale media hebben aangegeven de daders zelf te willen aanpakken. Omdat burgemeester Jan Rijpstra bang is dat de zaak uit de hand loopt, stelde hij de noodverordening in voor het gebied. 

Daarmee moeten mensen die er niets te zoeken hebben, worden geweerd. De politie kan verdachte personen preventief fouilleren en voertuigen doorzoeken. De noodverordening geldt tot en met volgende week zondag.

Volgens de politie heeft er sinds de noodverordening van kracht is geworden, wel elders in Noordwijk een klein brandje gewoed. "Maar of dat verband met elkaar houdt, is nu onduidelijk."