door Havermout in Binnenland  ·  73 Reacties

  • 3
  • 576x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

@28
Ja maar waarvoor was het een jaar of 30 a 40 geleden in die islamitische landen zelf dan toch ook een stuk minder met al die godsdienstige perikelen? Ik moet nu ook terug denken aan de Deense cartoonrellen. Dat gaf toen vooral veel ophef in onder meer Syrië met allerlei demonstraties en het in de fik steken van de ambassade en het verbranden van vlaggen. En toen dacht ik al, hebben ze daar niks beters te doen? En laten ze met hun luie donder liever maar eens flink aan het werk gaan. Dat moet ik hier namelijk ook. En toen werd er al gezegd dat dat geouwehoer in Syrië feitelijk vooral een grote afleidingsmanoeuvre was voor de werkelijke misstanden in dat land. En het klopt ook nog precies als we dan gaan kijken wat er daarna allemaal in Syrië is gebeurd.

0
51 rebo

@32

Het is voor jou, hier bekend als al aardig geradicaliseerde moslim, lekker makkelijk om een ander voor 'leugenaar' uit te maken. Mag dat van je imam? Denk toch na kereltje, een grote bek achter het toestenbord maar op straat de nitwit die niet opvalt. Je laat met je gescheld precies zien wat velen hierboven bedoelen; radicalisatie en het zich afzetten tegen alles wat niet-moslim is. Je hebt vast wel hersens, maar je gebruikt ze niet. Jammer, gemiste kans!

3
52 weerman

@51 40 jaar geleden hadden we de islamitische revolutie hoezo minder? Het wordt gewoon niet beter. En hoe meer van die mensen hoe groter de problemen want ze fokken als een malle.

1
53 Harry Kroepoek

@49 dat u het verschil tussen ganzen en mensen niet kunt onderkennen is ook een sterke aanwijzing.

U bent geheel onbewust van uw eigen bekrompen kortzichtigheid en retoriek... zie Dunning Kruger.

5
54 TedjeR

@54 Ah ok u bent migrant of wat? Omdat u moeite heeft met onze spreekwoorden zeg maar.
Voor bekrompen kortzichtige retoriek zou ik uw eigen vage te linkse reacties eens doorspitten. Niks anders dan gescheld op bezorgde burgers en geen enkel onvertogen woord over moslims die het continent overhoop trekken.

0
55 Harry Kroepoek

@51 Het was in de islamitische wereld niet minder met die perikelen, alleen in een specifiek aantal landen waar de islam dus steeds minder een vinger in de pap had. Dit was voor Egypte zo, en ook in Kaboel zag je korte rokjes, topjes, hoge hakken en gingen meisjes en vrouwen naar school.

Echter, dit was en is bij hoge uitzondering in de islamitische wereld, ook 50 jaar geleden. Saudi-Arabië is nu niet strenger dan dat het vroeger was, hetzelfde geldt voor alle golf staten.

Wellicht is Indonesië hier een goed voorbeeld van. Het is niet zo dat de moslims daar hun religie steeds strenger belijden, maar ze krijgen een steeds grotere vinger in de pap, de islam krijgt (heeft) het politiek voor het zeggen in Indonesië en daarom zien we Indonesië langzaam veranderen in een fundamentalistisch islamitisch land. Dan heb je de gematigde moslims aldaar die geen ruimte meer krijgen voor hun gematigdheid, en dus ook fundamenteel worden.

0
56 Bluth

@53
"40 jaar geleden hadden we de islamitische revolutie hoezo minder? "

Ik bedoelde dat het 40 jaar geleden een stuk minder was met al die islamitische perikelen. Dat is ook zo een beetje de tijd van de Iraanse revolutie. Want tijdens het bewind van de Sjah was Iran toch redelijk Westelijk. Of neem nu Turkije wat van een seculier land steeds meer in een soort van islamitische heilstaat begint te veranderen.

0
57 rebo

@18 .
Wilders is de boodschapper en is opgekomen doordat er veel problemen waren en nog steeds is doordat die ouders van die moslimjongeren niet willen ingrijpen om hun kroost in de hand te houden.
Als jij denkt dat de problemen ophouden als de PVV en FvD weg zijn dan zit jij met de kop in het zand.

1
58 eigenmening

@57 Ja toen hadden we de helft minder moslims dan nu en met name in het westen nauwelijks moslims. Toen waren er 5 miljoen in heel Europa. Wil je minder van die perikelen dan moeten we in Europa naar minder Islam.

0
59 Harry Kroepoek

@26 "Ja oké maar dat is nog geen antwoord op wat ik mezelf nu de laatste 10 a 15 jaar al afvraag. Hoe komt het dat steeds meer moslims dat achterlijke geloof zo vreselijk lopen te promoten. "

Loop je daar al 10-15 jaar mee rond?
Het heeft iets met de werking van kritische massa te maken.

0
60 RobP

@32 u werkt bij joop?

2
61 chouffleur

@59 En niet te vergeten, aardig wat moslims die toen deze kant op kwamen, waren hun leven in het land van herkomst niet zeker juist omdat ze het allemaal niet zo serieus namen met de islam. Dan ben je natuurlijk al sneller geneigd om gematigd te blijven, of de religie helemaal gedag te zeggen (zoals mijn buurman uit Irak).

De meeste moslims die nu deze kant opkomen, willen het juist zo serieus mogelijk nemen.

0
62 Bluth

@62 yep men vlucht voor onvrijheid zogenaamd maar gaat dat hier versterkt invoeren.

0
63 chouffleur

@59 Zolang er door politiek weg gekeken blijft worden gaat dat echt niet veranderen alleen erger worden.

Begin eerst met het verbieden van dat jongens en meisje door een aparte deur de school in moeten, of te wel ga religieuze scholen afschaffen, allemaal openbaar waar geen hoofddoeken en kleding voorschriften van de ouders gelden echter de regels van de school waar geen religie is.
Gebedsplekken op werkplekken afschaffen.
Geloof doe je maar thuis en daar val je geen andere mee lastig.

Ik vraag mij af in deze tijd welk ander geloof zo opdringerig is.

4
64 Rattocasi

@64 Qua opdringen is de islam echt geen uitzondering. Moslims, joden en christenen staan wat betreft besnijdenis en rituele slacht zij aan zij. Allerlei voordelen die religies genieten willen ze echt niet vanaf. Het christendom heeft nog een aardige politieke vinger in de pap...

Er valt genoeg aan te merken op de islam wat voor andere religies niet opgaat, maar opdringerigheid is naar mijn mening echt iets waar we religies over één kam moeten scheren, en dan in Nederland vooral het christendom.

2
65 Bluth

@65 " maar opdringerigheid is naar mijn mening echt iets waar we religies over één kam moeten scheren, en dan in Nederland vooral het christendom."
Vreemd, ik heb anders de indruk dat het christendom steeds minder aanwezig is. Opdringerigheid heb ik geen last van.

3
66 RobP

@66 Ik ook niet, maar zo heb ik ook geen last van opdringerigheid van de islam.

De last zit hem voor mij in partijen als de SGP en CU die een politieke vinger in de pap hebben. Het feit dat religies allerlei voordelen genieten, noem de hele waslijst maar op. Dat is de opdringerigheid welke ik 'ervaar' van elke religie, hierin is de islam geen uitzondering en spant het christendom (logischerwijs) de kroon.

0
67 Bluth

@67 Dus eigenlijk ervaart u totaal geen last van enige opdringerigheid maar bent u eigenlijk jaloers op bepaalde privileges.

2
68 RobP

@68 Persoonlijk ervaar ik er geen last van nee, omdat ik mijn persoon ver van religies hou.

Jaloers ben ik er niet op, ik ben enkel een tegenstander van discriminatie, en tegen het geven van voordelen aan barbaarse ideologieën.

Dat kinderachtige gedoe van je is nergens voor nodig, reageer gewoon normaal als een volwassen persoon.

1
69 Bluth

@65 Klopt elk geloof profileert angst als boventoon.
Scheiding tussen kerk en staat is er allang niet meer.
En onder het mom van geloof hoeven deze groepen zich niet aan de regels te houden waar andere dat wel moeten.
Alleen geeft islam de laatste tijd wel erg veel overlast zie ik niet zo bij andere geloven, die zitten wat meer op de achtergrond en gaan wat mee met de moderne tijd, islam blijft in de middeleeuwen hangen.

3
70 Rattocasi

@69 U ervaart totaal geen last van enige opdringerigheid van eender welk geloof. U vindt echter wel dat in Nederland vooral het christendom opdringerig is. Het is u hopelijk toch bekent dat Nederland van een hoofdzakelijk christelijk land, pak 'm beet de laatste eeuw het christendom steeds meer voet aan de grond verloren heeft?
Even kort door de bocht: indien de geschiedenis, cultuur en achtergrond van Nederland u niet bevalt, kunt u nog altijd vertrekken.

1
71 RobP

Is de schuld van dit alles al aan GeenStijl, Wilders of Trump gegeven?

2
72 JackKropotkin

Komt omdat hier alles mag in dit land.
Stop eens met die haathuizen bouwen.
Word tijd dat ze eens vertrekken.
We zijn geen moslimland.
En zal het ook nooit worden ook.
Maar die Regering moet hier eens harder gaan optreden.
Een en al ellende met die moslims.

1
73 annie

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
wildersfan
Column | En toen verdween ook supermarkt De Bruijn uit Nootdorp

Klopt wel. Nederland verandert onder invloed van de macht van de grote bedrijven. De vraag is moeten we die grote bedrijven wel willen hebben. M...

44 minuten geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Rwandadeal ondenkbaar voor Nederland: 'Zouden uit EU moeten stappen'

Het hele EU systeem ondermijnt de democratie. Als een staat democratisch wil zijn dan moet je uit de EU. De EU gaat tegen het principe van democ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
ZZP-docent per uur bijna twee keer zo duur

Dat lossen ze niet 123 op. En mensen die een hoog tarief gewend zijn terug zetten naar een laag tarief gaat met zoveel agressie gepaard. We ...

1 uur geleden geplaatst door wildersfan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@35 Ongeveer 1 op 30 miljoen mannen heeft een kleine huidplooi van minder dan 3 centimeter in plaats van een penis....

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

Bob Sleebaan
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@33 wat als je niets hebt zitten tussen je benen?...

2 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

rebo
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

@31 ""Waarom zou je met bv een X je paspoort niet meer kunnen gebruiken waar het voor bedoeld is? ""Dat zeg ik ook niet dat het niet kan. ...

2 uur geleden geplaatst door rebo

van Keulen
Kamer wil af van wet die wijziging geslacht in paspoort simpeler moest maken

Het is eigenlijk heel simpel:Met wat je tussen je benen hebt zitten dat bepaalt je geslacht en niks anders....

3 uur geleden geplaatst door van Keulen

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Je voelt je aangesproken he? "Tieft toch op" Bahahahahah XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow nog beter, Jullie trotsheid he? Kijk wat er hier mee gaat gebeuren voor de natuur **werkt gas demonstrerend de het graf in** Bahahahaha XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

DikkeTor
Extinction Rebellion blokkeert A10 op Koningsdag, maar niet als de koning zich uitspreekt - Joop - BNNVARA

Ow en wat persoonlijke aanvallen of persoonlijk maken :D Heej jij rijdt toch een auto omdat je de milieu wil verzien? Bahahahah XD...

4 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
XxxmomsanLanny Barbie PornHot Naked FemalesHot Pornstars FemaleOnlyfans.cimSmall Tittied WomenAngela White Porn PicsKaidence KingHard Punishment PornArab Hot Sex VideoCollege Rules Big TitsCar BlowjobsMilf AtoriesAngie Dickenson NudeKajal Agarwal SexyStraight Seduced Gay Porn3d Gay PornNude Ryan GoslingPuffy Nipple PicsSex Video EditorKashdoll PornBengali Bhabhi BfAunt And Mom PornLightskin MasturbatingStory Sex VideoActrices PhornoSkyemarie OnlyfansDiorabaird NudeSlingshot NippleJhavajhavi Video MarathiCamilla Cream GloryholeCartoon Sister Sex VideoEmily Knight OnlyfansFast BlowjobsChartibateNewdesi ComCoje HermanaLatina Foot WorshipSukihana SextapeKareneng1xoxoIndian Nri Sex VideosIndian Hairy SexHindi Poron VideosSex Video With Hindi SongXxxhd OkFree Sex Web CamR-heavyPublic TitsHunter BryceExohydrax NudesXxxxxtubeXxl SexGirl Showing Her BreastLexisteeleMature Cumshot CompilationNude Beaches BrazilJap PornstarCrazy Leaks TwitterPink TitiesDesi Video SexDetroit EscortsXvideo Indian BhabiBrainwashing PornOnlytokErotic ChatXxx In PicturesSexlog]Erika JordanSteamworks BathChezch GloryholePron Sex VideoNepali Aunty SexPorn Indian RomanceTamil Saree Sex Videos ComFor Her Tu EPhoenix Marie CreampieKeiran Lee NudeReddit Best Hentai SitesAmeture NudesNude WomanHailey Wingit PornDesi Housewife In Saree Pays Rent By Selling Her PussySarah NudeBisexual Men PornKardashian PornMuho IchikiPorn Hub Full Hd VideoYmdd-325Pure Taboo Full LengthSunny Leone SezPussy TybeFuck Team FiveFsmily Guy XxxBelledelphine Onlyfans FreeEliza Ibarra BlowjobUncensored PorncomicsScatophile VideoDani Dani Xx VideoActress BlowjobBreast Nipple SuckingGonewild ArchiveTabboo Porn SitesSex Video NightyPierre Woodman PornAbby Boom NudeBlow Job Glory HoleXnxx Big AuntyGilf VidsJanice Griffith Blow JobCamela ClutchSouth Indian Nude AuntyFree Black Poron MoviesBoor Ka PaniThepornsudeHindi X Video HdJoys Porn HdCarne Del MercadoHuge Tits MomTelugu Gents SexCock BitingTwerk TwitterBig Booty PinkyYou Gay PornStepmom Sexual VideosNudes At The BeachPornhub BegDoctor Bf SexLatinsandraBrother Sister Real PornXnxx StoiesBalance Ta NudesVintagexxxNepali Sex OpenMelany OsorioXtreme PornTatas Under SiegeHomemade PornoMotorcycle Women NakedOnlyfans AmadorVideos.pornososDirtypornWwe PornographyTorrent PornoNude SingersAngela White KissHow To SuckcockMadhuri Dixit Naked VideoIndian Bhabhi SeduceSuki Sin Porn 2023Sert Porna