Start van hoofdcontent

112

nl

Politie bij We Are Here-kraakpand vanwege mogelijke demonstratie

7 juni 2018, 21.08 uur · Aangepast 7 juni 2018, 22.45 uur · Foto: Inter Visual Studio / Vivian Tusveld

Rond het kantoorpand aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan in Amstelveen, dat door We Are Here is gekraakt, heeft vanavond een aantal eenheden van de politie zich verzameld.

Volgens een politiewoordvoerder staan de dienders daar uit voorzorg, omdat er om 19.00 uur een demonstratie bij het pand zou zijn aangekondigd. Rond 19.00 uur waren er geen demonstranten bij het pand te zien.

Lees ook: Amstelveen op zijn hoede voor protestactie tegen We Are Here

De gemeente Amstelveen houdt de ontwikkelingen rond het kraakpand nauwlettend in de gaten, nadat op Facebook oproepen de ronde gingen om te protesteren tegen het verblijf van de ongedocumenteerde vluchtelingen. Zo staat voor morgenavond het evenement 'Project X - We were here first' gepland, waarbij wordt opgeroepen om met onder meer rookbommen een statement te maken.

Lees ook: Buurt gekraakt kantoorpand niet enthousiast over We Are Here

De We Are Here-groep nam dinsdag zijn intrek in het leegstaande kantoorpand. Locoburgemeester Herbert Raat van Amstelveen maakte daarop de krakers duidelijk dat ze niet welkom zijn. In de buurt is er sindsdien ook verscherpt toezicht door politie en handhavers.