door morandi in Politiek  ·  27 Reacties

  • 8
  • 650x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

Wie NU nog Shell tankt is een.........vul maar in...

3
1 FNKTD

Vele onderzoeken worden betaald door grote bedrijven... En wie betaald, die bepaalt de uitkomst van het onderzoek...

2
2 Topperz

Tja en daar hoor je het schijnheilig vvd stem volk niet over

2
3 magikeven

@1 ; Alsof het zwarte goud van 'shell' alleen bij 'shell tankstations' getankt wordt question
Boycotten heeft geen zin, raak je een pomphouder hier en daar mee en dat was het dan wel.

0
4 Partijdig

"Het schrikbeeld dat multinationals massaal uit Nederland zullen vertrekken als bepaalde belastingmaatregelen niet worden doorgevoerd, doemt ook op in overheidsdocumenten. Zo lezen we in het memo dat volgens Rutte geen memo was: ‘ons vestigingsklimaat voor ‘topholdings’ staat in toenemende mate onder druk.’

Er wordt in het memo voor waar aangenomen dat het Nederlandse vestigingsklimaat ‘verslechtert’ en dat ‘fiscaliteit’ daarin een ‘voorname factor’ is. De afschaffing van de dividendbelasting zou daarom noodzakelijk zijn om de hoofdkantoren van Shell, Unilever en Akzo Nobel in Nederland te houden en andere multinational-hoofdkantoren aan te trekken. Dat zou vervolgens weer voor werkgelegenheid zorgen.

Deze conclusies zijn echter gestoeld op een reeks aannames waarvoor de cijfermatige onderbouwing ontbreekt. "

1
5 Wendel

@4

niet helemaal. Shell is erg afhankelijk van de benzineverkoop in Nederland. Als hun omzet met 1,6 miljard per jaar daalt zullen ze elkaar wel grotere bonussen geven nog voor het schip zinkt maar het moeilijker kunnen verkopen...

0
6 FNKTD

@6 ; Ze verdienen er hier in verhouding het meest aan, dat ben ik met je eens, maar dat heeft meer te maken met de kosten aan de pomp. (het overgrote deel komt overigens ten goede aan de staat in de vorm van accijns en daarmee indirect van de inwoners.)

1
7 Partijdig

@7 - ter aanvulling -daarnaast is olie niet heel lang meer boeiend. De patenten liggen al lang in de ijskast te wachten, voor duurzamere techniek.

0
8 Partijdig

Goed speurwerk weer van "Follow the money", dat moet gezegd worden.
Wat Rutte niet heeft, of had gehad, of niet meer wist, krijgen deze onderzoeksjournalisten wél boven tafel.
En nu mag Rutte uitleg geven en (K)Wiebes de hand weer boven het hoofd houden.
Benieuwd hoe hoe hij zich hier weer uit gaat draaien..

0
9 Dieke

Het stond in geen enkel partijprogramma, maar floep, opeens staat het wel in het regeerakkoord. En de vier regeringspartijen weten niet hoe dat zo is gekomen. Ja joh...

0
10 handsfree

Ik heb vorige keer het debat gezien over afschaffen van dividendbelasting.
Het was een farce ..
Al die peoples die kabinet zitten .. stemde voor..want.zo.gaat.dat.bij.de.peoples.die.politiek.baantje.krijgen.en.veel.geld.krijgen.om.aanwezig.te.zijn.en.genieten.van.de.vele.recessen.

0
11 jkteg

En dit nog

0
12 magikeven
13 Gratiebarmhart

Wij worden geacht, zo'n WA en Maxima en hun kindjes toe te juichen als "ons koningshuis" en Shell dreigt, de benen te nemen als we dat stel niet nòg veel rijker maken dan ze al zijn? Terwijl WA zich bezighoudt met de globale tendens van multinationals en banksters om, nu ze al het land zo'n beetje onderling hebben verdeeld qua eigendom, nu maar hetzelfde te doen met het water wereldwijd? Dáár gaat in US de strijd om die pijpleiding over, die een rivier van Indianen vervuilt, dáárover ook de strijd met de veeboeren. Water als pressiemiddel van hoog over laag.

1
14 Wendel

@11
Het onder de aandacht brengen is het enige wat de oppositie kan doen. Inderdaad steunen de regeringspartijen elkaar. Betekent niet dat ze het maar moeten laten zitten. Het is altijd een poging waard. Dit kan gewoon niet.

0
15 hopefully

@5
Het gaat om veel geld en het is niet zeker of het wat gaat opleveren. Ik zie hier enkel wat hoofdkantoren komen met een paar banen erbij. Ze zouden ook pas een beloning kunnen geven als er echt aangetoond kan worden, dat die banen er zijn gekomen.

0
16 hopefully

@16 de dividend belasting word afgeschaft en daarvoor in de plaats worden er andere en meer belastingen geheven. Netto gaat het bedrijfsleven 100 miljoen per jaar mee betalen. Het kost dus geen geld maar levert geld op. Het is gewoon een verschuiving van belastingen!

3
17 mike45

-
"Follow the Money" heeft hier uitstekende journalistiek bedreven. Het is nog een van de weinige echte journalistiek organisaties in Nederland die niet is geïnfiltreerd door de neoliberalen. De honden lusten er geen brood van hoe Shell hier de Erasmus Universiteit direct aanstuurt, zoals te lezen is in de brief van Shell, voor iets dat "wetenschappelijk onderzoek" moet heten, alwaar het kabinetsbeleid op is gestoeld.
-
Het moge duidelijk zijn dat het gaat hier om zeer ernstige neoliberale criminaliteit van deze VVD overheid samen met multinationals; het gaat om zeer hoge bedragen geld dat de Nederlandse bevolking afhandig wordt gemaakt. De universiteiten zijn duidelijk geïnfiltreerd door criminele neoliberale elementen. Dat is wat nu duidelijk wordt.
-
Gaan wij het nog zien dat de criminelen binnen de overheid en bedrijfsleven adequaat worden aangepakt? Hopelijk gaat er een tweede debat komen over de dividendbelasting in de tweede kamer alwaar de uiteindelijke motie van wantrouwen of afkeuring wel een meerderheid gaat halen. De toekomst van Nederland staat hier op het spel. Nederland moet uit handen van de neoliberale criminelen worden gehaald koste wat kost. Dit is buitengewoon ernstig.
-
Mussolini zei het al in het begin van de vorige eeuw: "van fascisme is sprake indien de Staat en bepaalde elementen uit het bedrijfsleven samen spannen om de burgerbevolking schade te berokkenen voor eigen gewin".
Dit is nu precies wat er gaande is in Nederland: "neoliberaal fascisme".
/-
-

0
18 MrCally1

Lees al wat langer FTM..., maar eigenlijk is het toch te gek voor woorden dat geen MSM reporter hier achterkomt of onderzoek naar doet...

Waar zijn al die echte reporters/onderzoekers eigenlijk...?

Ze kalken alleen nog wat van Reuters over of (ver)draaien met hun plak en knipselclubjes items in elkaar......

0
19 Tjeesus...,

Ben benieuwd hoe Pinocchio zich hier weer met een glimlach uit werkt.

0
20 niet-alles-geloven

@17
Als dat echt zo is, dan zo het handig zijn als ze dat duidelijk naar voren zouden brengen. De reden voor het afschaffen van deze belasting zijn erg vaag en slecht onderbouwd.

0
21 hopefully

@21 dat word ook steeds gezegd alleen daar wordt door iedereen over heen gepraat want daar maak jezelf niet populair mee!

1
22 mike45

@22
Ik probeer dingen van twee kanten te bekijken, maar heb nog geen goede onderbouwing gehoord. Effect onzeker is gevallen. Onderzoek wat doorslag gaf voor afschaffing dividendbelasting werd door Shell betaald.

Hopelijk komt er een goed debat over. Reden voor VVD, D66, CU en CDA om dit ook te willen. Als je een goed punt hebt, dan moet je het proberen duidelijk te maken.

0
23 hopefully

@23 Nee er is een onderzoek geweest dat door Shell betaald is dan is dan weer iets anders als dat de overheid dit onderzoek graag wilde en dat Shell dot betaald heeft!

0
24 mike45

Het zal alleen (helaas) nog wel even duren voordat het door de SP aangevraagde debat wordt gehouden!

Want omdat alleen de PVV, PvdA, 50Plus en DENK de debataanvraag steunden en -zoals je kunt verwachten- ook de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU niet, was er geen meerderheid voor het debat zal het pas ná het zomerreces plaatsvinden. question

0
25 Scorpio

1,4 miljard per jaar voor nog geen 1200 banen bij al die bedrijven.
Duur personeel dan.
Gaan die 1200 personeel dan meer dan 1,4 miljard per jaar aan belasting ophoesten?

0
26 meneer van het nieuws

Het punt met Shell is dat Shell over de jaren een reputatie heeft opgebouwd als de Koninklijke Shell, een goed bedrijf, een verantwoorde onderneming, een goede werkgever, enz.
Maar intussen wordt steeds meer duidelijk dat die Royal Dutch Shell een bijzonder *smerig* bedrijf is, dat regeringen manipuleert, enorme vervuilingen veroorzaakt, met macht, dwang of omkoping z’n handen schoon probeert te wassen, enz.
Royal Dutch Shell is in allerlei opzichten een van de grootste manipulerende viezerikken van deze wereld. Goed voor z’n aandeelhouders, maar vraag dan vooral niet verder.

0
27 handsfree

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Hendrianus
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@21Dat is een beperking in het belang van de openbare orde, dat klopt. Het is echter geen vrijheid die opgeheven is. Overigens is dit meer om ...

zojuist geplaatst door Hendrianus

ThWil
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@85 Je krijgt die andere protesten, rellen, demonstraties er gewoon allemaal bij. Neem al die rellen maar die uitbreken als een allochtoon door ...

1 minuut geleden geplaatst door ThWil

LoydMorris
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

Zijn dit dezelfde Palestijnen die op 7 oktober 2023 stonden te juichen toen hun vrienden verkrachtend, folterend en moordend tekeer gingen?...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

ThWil
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@30 Ik moet je teleurstellen. Die term heb ik al hiervoor ook toegepast. En als je ziet hoe hier maar zeker in de uk en usa wordt gedemonstreerd...

7 minuten geleden geplaatst door ThWil

Hendrianus
“Kaboel in Parijs”: rellen van Afghanen veroorzaken veel verontwaardiging in Frankrijk

@84Dus je wil beweren dat wat vuilnisbakken omtrappen en wat straatmeubilair verplaatsen te vergelijken is met de ernstige rellen die er waren...

8 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

ThWil
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Moet je die linksse fascisten tekeer zien gaan bij palestijnendemonstraties. De echte (neo)nazis zijn er niks bij. ...

9 minuten geleden geplaatst door ThWil

Hendrianus
Nederland moet weer asielaanvragen van Palestijnen behandelen

@29 Ik doelde o.a. op de term 'nsblinksserss'. En, 'Hamas wil men ook hier hun gang kunnen laten gaan. ' ...

10 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

progressiefliberaal
Statushouders ook in de wachtrij

Het is overigens van de zotte dat statushouders überhaupt ooit werden voorgetrokken.Dat mag namelijk strikt genomen ook helemaal niet volge...

11 minuten geleden geplaatst door progressiefliberaal

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@4 Zeker, die zullen er uiteraard ook zijn. Wel steeds minder denk ik nu Gaza in puin ligt....

13 minuten geleden geplaatst door Hendrianus

LoydMorris
Naar festival, de vlag uithangen, of wandelen langs het strand: wat betekent vrijheid voor jou?

@16 De vrijheid om met meer dan een beperkt aantal (10.000 ) mensen op beschaafde en waardige wijze de slachtoffers van de 2e wereldoorlog te ...

14 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

NK. App
Sex Video In OfficeFamily Hd Porn VideosBhumika Sex FilmHindi Xxx Bf ComXxxenglish MovieKim K Sextape With Ray JPisshamsterNude TubesPornoasiaticoVer Vídeo PornosCj MilesCartton PronSinfuldeeds GreenMirko NakedJonnhy SinsDanni ColeFur Coat PornElly Clutch CreampieTgirl BlowjobعربنارAnime Rule 34Cam SexuelBoneca PeladaJogo De Sexo GrátisSexxx AfricaSexy Mom XvideoHentaistream FreeTim Tok PornEbonyhd PornIowa NudesPenelope ReedBig Titis PicsSexsi PorenGay Porn Flesh LightPorn ViedoEmilia Clarke Sex VideoBig Boobs SqueezePure Xxx FilmsNathaly CherieBangladeshi Xx Video ComHotpornSunny Leaoni Porn VideoCheating FootjobXvideosnetPornhd3x.yvDillion Harper LesbianIndian Gay Sex SiteMeeti Kalher PornPorn Hot Hd VideoMx Player PornFather Daughter IncestHeavyonhotties PornBig Titty Japanese PornBlack PeniesErotic BeauriesPhotos Of PornArabs PornosXvidoaSepiosexualDanixnxxWasted12345PissinghentaiKsu ColtHentisexDeep Anal CreampieCougar NudesCuio GeoBrazzers DadOnlyfans FamosasPoprnhubTeonasafina__Sex Video NagalandKristen XxxHot Porn Sex HdPetite18Xnxx DowloodPettitePornhub IncestOmgleChaturbate.cMms Sex Video ComSunny Leone New VideoAnushka Sen NakedHerpornNew Brazzers FreeNoodlemagzeineEthiopian PornosPorn DlSsseeexxxWltn9818VivatsreetSuper HwIndian School Sex VediosTamil Sex Hd MoviesAsia PornstarAnime SexxxxMofos.xomHomemade Cuck PornHindi Wali Blue FilmRedtube GangbangBrazzers Hd PronBengali Bf ComStormigee Onlyfans LeaksZvideosTribadismPornhub XnxxMom Selfie NudeHot Adult Sex VideoViolet Myers CumshotGirlseatinggirlsโดจิ นProne Video DownloadPerfect Ass PornKhalifa SexXhamster7Kamasutra ActressEscorts Paris 16Telugu Aunty Full SexXxxii Com HdDesihdsexSexvediiTwo GirlspornTeennudepicsOma PornVideos Of Casting CouchBdsm GayBaywatch NudePinklagoon Porn9xxbuddyXxx Sexo PornografiaMilia Jovovich NudeIndian Aunty Xxx ComXhamster HomeAsia Xxx MassageFree Porn Video LatinFake Taxi DriverMia Khalifa Xxx VediosCumslut FacialsCursed PornEromFapeningHinata NudeGoth Girl NudesXxx2022WwwxxxdDivaangel NudeJia Lissa LatestCauliflapornMr Marcus SuperheadBlak Tgirls