door Jij Wel Dan in Buitenland  ·  39 Reacties

  • 32
  • 734x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

En hij heeft helemaal gelijk. Een club die een of meer leden verliest krijgt minder contributie binnen en zal dus op een aantal zaken moeten bezuinigen. Lijkt me heel normaal.

2
1 PFL

Helemaal mee eens dat geld over de balk gooien van de Linkse -elite mag best wat minder!

Laan ze zelf maar wat inleveren voor hun hobby!

8
2 Zie Hier

dan drinkt die zuipschuit maar een biertje ipv champagne

5
3 semperpenis

Als Rutte bezuinig dan verhoogd hij de BTW op alles en laat de bevolking dokken.

4
4 moya155

@5 helemaal mee eens, tering naar de nering. En dus ook minder gratis uitkeringen naar Hongarije en zeker Polen die wel heel makkelijk de hand ophouden. Italie en Griekenland zelf de broek ophouden, geen extra geld storten in die bodemloze putten. En ophouden nog meer Oost Europese handophouders lid te maken.

7
5 BlackNinja

Laten ze dat Straatsburg verhaal eerst maar eens opzeggen
Scheelt al een hele hoop geld aan gebouwen onderhoud personeel energiekosten telecommunicatie en heen en weer reizen van slapende ambtenaren en papierwerk

1
6 eoghanfeehily

Dan zullen ze toch echt eerst de boekhouding in orde moeten krijgen, en daar zijn ze al te stom voor. Geen enkele accountant wil het jaarverslag ondertekenen, al 19 jaar. Hoe moeten ze dan een verantwoorde keuze maken, waarop ze gaan bezuinigen?

En wedje maken dat dat op ons zal zijn, dat bezuinigen, niet op hunzelf en hun bureaucratie?

4
7 Wendel

@5 : Houd toch eens op met dat hatelijk doen over andere landen, die zijn ook in de val gelokt door de banksters, net als wij. De bevolkingen zeker.

11
8 Wendel
9 Zucht

@8 ,

hatelijk?
In de val gelokt?
Waar haal je de onzin vandaan?

9
10 jodelatedieho

@10 niet in de val gelokt misschien maar als bevolking misleid en gemanipuleerd in een fuik getrokken.
Het zijn politici die dit spel spelen en met een diepe vorm van minachting een snoepje voorhouden om vervolgens een andere agenda door te drukken.
In die zin ben ik het wel met @8 eens....

4
11 MarkUg

Oostenrijk heeft helemaal gelijk! Dat stelletje opvreters daarin Brussel en Straatsburg!!

3
12 rEmco44

@12 daar in

0
13 rEmco44

.
Pak Frans zijn restaurantbonnetjes af en zet Junker droog.

Scheelt de helft question

.

3
14 Ook maar gewoon een duts

Velen hier op nk hebbende een totaal verkeerd idee van de geldstromen in de eu. Het budget van de eu is een schijntje op het totale budget van alle eu landen. Het meeste geld gaat naar landbouw en plattelandsontwikkeling.

Als de landbouw, ten bate van de voedselzekerheid, veel betere prijzen voor hun producten zou ontvangen, zou het budget veel lager kunnen zijn. De voedselprijzen zouden dan wel stijgen.

Trouwens alle Europese besluiten zijn gemeenschappelijk. Dus als he naar Brussel wijst, wijs je ook naar jezelf, jouw eigen land.

5
15 Myth63

@15 dat weten ze wel want de EU begroting is al honderden keren besproken inclusief linkjes naar de begroting. Maar deze mensen hebben een reageer script en moeten op iedere draadje dezelfde discussie aangaan over de EU!

5
16 mike45

Nog minder? Het is nu al nauwelijks 1 procent van de totale Europese economie of zo.

4
17 progressiefliberaal

@1 ,

Hoezo, worden er dan minder taken uitgevoerd omdat er ineens één lid minder is?

Onzin natuurlijk. Een begroting stel je op op basis van wat gedaan moet worden, niet op basis van voor hoeveel leden je dan doet. Lijkt me logisch.

Het takenpakket wordt alleen maar uitgebreid zoals het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek. Daar doet het vertrek van één staat niks aan af.

8
18 progressiefliberaal

@9 Je hebt het niet gelezen Ze hebben hun eigen goedkeuring gegeven, niet één accountant die hier zijn vingers aan wil branden.

4
19 Verwonderd

@5 Je eigen reactie linken? Is dat iets nieuws?

2
20 Verwonderd

@19 ,

gaat over jaarverslagen.
Wat accountants met jaarverslagen te maken hebben ontgaat me.

2
21 jodelatedieho

@19 Doe niet zo onnozel. Als er een land uitvalt hoeft er minder subsidie uitgekeerd te worden. Daarbij is beslag leggen van 2% van de BPN belachelijk.
Europa zou bij de landen elk jaar subsidie aan moeten vragen in plaats van een verplichte bijdrage.

3
22 Verwonderd

* Verwijderd door de redactie *

23 Nakhon

@8 het gaat niet om hatelijk doen, het gaat erom dat een Brexit minder geld betekent. Dan kan je leuke projectjes om de mindere broeders de hand boven het hoofd te houden niet meer veroorloven. Dus niet nog meer landen zonder budgettaire discipline in de EU trekken en landen die al vanaf het begin van hun lidmaatschap aan het financieel infuus liggen zoals Polen en Hongarije er vanaf halen. Draag eens wat bij aan de EU zoals Nederland, in plaats van het alleen financieel leeg te zuigen.

1
24 BlackNinja

@5 Griekenland kon vroeger haar eigen broek prima ophouden...totdat ze in de Euro-zone stapte... sindsdien moet daar geld bij, en niet zo'n klein beetje ook!

0
25 rEmco44

Natuurlijk moet de EU bezuinigen na de Brexit, minder afdrachten, kleinere populatie => kleinere begroting (liefst naar 0).

1
26 Sandokan

@8 ....... Kan u verzekeren dat ik @5 HELEMAAL gelijk geef! Ik denk dat u misschien nog niet geheel wakker bent!?

2
27 Snowflake

@26 ........ Groot Brittannië was een netto betaler en dat valt nu weg toch?

2
28 Snowflake

@28 de netto bijdrage van het VK was 12 miljard tegen 117 miljard inkomsten uit de EU potten.
Dan moet het dus goedkoper kunnen ipv duurder

http://www.europarl.europa.eu/external/html/budgetataglance/default_nl.html#united_kingdom

1
29 chouffleur

@28 Zeker, daarom moet er dus bezuinigd worden. Minder afdrachten is minder geld om uit te geven, dus zal de begroting kleiner moeten worden.

0
30 Sandokan

Begroting van de EU kan omlaag. Begroting NAVO kan fors omhoog.

1
31 Vrijdenker

@29 ....... OK!

1
32 Snowflake

Ik kan er echt niets aan doen ...

Lees ik EU of Brussel dan zie ik beelden van youtube-filmpjes met een marmeren 5-sterrenbar en restaurant. Ik zie een gigantische ondergrondse parkeergarage met een wagenpark van minstens 30 glimmende vrijwel ongebruikte zwarte Mercedessen met chauffeurs voor de parlementariërs. Ik zie elke maand een colonne vrachtwagens van Brussel naar Straatsburg rijden en weer terug. Ik zie parlementariërs arriveren, afklokken en weer vertrekken.

En dat beeld krijg ik er nooit meer uit!

0
33 Garp

@22 ,

"Daarbij is beslag leggen van 2% van de BPN belachelijk."

Waarom? Europese landen zijn gezamenlijk overeen gekomen dat de Common Agricultural Policy één van de weinig echte beleidsterreinen is van de EU. Daar gaat dus ook veruit het grootste deel van het geld heen, en dat percentage is ongeveer in overeenstemming met wat lidstaten zelf aan landbouw uitgeven.

Als er meer beleid zou komen, zou het logisch zijn dat dat percentage ook wat omhoog zou gaan (bijvoorbeeld als de EU ook zaken als gezondheidszorg zou bekostigen of meer aan onderwijsstimulatie zou doen).

Maar doet de EU dat en is er meer geld nodig, dan wordt daarover geklaagd. Echter wordt er ook geklaagd dat de EU zich alleen maar met 'landbouwsubsidies' bezig houdt en daar teveel aan uit geeft.

Wat dat betreft is de wens van sommige mensen ook verre van duidelijk. Binnen het huidige takenpakket is die 1 à 2 procent heel redelijk, wordt het takenpakket uitgebreid (zoals sommige landen willen) dan is er meer geld nodig. Zo simpel is het, Nederland zou ook niet met slechts 2% van de totale economie alle overheidstaken kunnen bekostigen.

1
34 progressiefliberaal

@25 ,

"Griekenland kon vroeger haar eigen broek prima ophouden...totdat ze in de Euro-zone stapte... sindsdien moet daar geld bij, en niet zo'n klein beetje ook!"

Onzin. De Griekse problemen hebben te maken met onverstandig beleid van nationale Griekse regeringen die teveel geld uitgaven en niet hervormden (op een gegeven moment was een kwart van de bevolking in dienst van de overheid bijvoorbeeld, meen ik gelezen te hebben).

En daarnaast natuurlijk de crisis, die zijn oorsprong had in de VS maar bovendien ook in ongelimiteerd kapitalisme en een gebrek aan regulering van de financiële sector.

Dat kan niemand de EU verwijten. Overal de EU als zondebok gebruiken is onterecht.

0
35 progressiefliberaal

@34 "en dat percentage is ongeveer in overeenstemming met wat lidstaten zelf aan landbouw uitgeven." Je geeft hierbij toe dat het dubbel word uitgegeven. Nationaal en door de EU.
" (zoals sommige landen willen)". Steeds minder landen willen dit. Daarom neemt de tegenstand toe. De EU zuigt en probeert de nationale regeringen buiten te sluiten. Vooral Duitsland, Frankrijk en Brussel willen dit.

0
36 Verwonderd

@36 ,

Niet dubbel, de EU maakt een deel van de uitgaven die de lidstaten vroeger deden. De meeste landen gaven vroeger namelijk wel meer uit aan landbouw, tegenwoordig wordt het grotendeels op EU-niveau geregeld.

Overigens zijn er geen landen die tegen uitbreiding van het takenpakket zijn. Zelfs de grootste EU-critici ontvangen namelijk graag geld en zien graag dat iedereen opdraait voor zaken als vluchtelingenopvang (zie bijvoorbeeld het Deense voorstel voor EU-vluchtelingenkampen buiten de EU). En voor zover ik weet zijn er geen landen tegen zaken als het Erasmus-programma en een verdere uitbouw daarvan of stimuleren van wetenschappelijk onderzoek zoals de Horizon 2020-programma's.

Probleem is alleen dat die... wat minder realistische landen en populistische leiders die zeggen tegen de EU te zijn, maar wel dankbaar gebruik maken van de voordelen, intussen niet de rekening willen dragen. Zie Orbán, zie Farage en nog meer van die hypocrieten. Het is niet zo dat steeds minder landen willen dat de taken uitgevoerd worden of worden uitgebreid. Het is eerder zo dat ze wel heel goedkoop de lusten willen, maar niet de lasten.

0
37 progressiefliberaal

@37 " maar wel dankbaar gebruik maken van de voordelen,"
Niet uit dankbaarheid,maar ze willen hun geld terug. Dit is gewoon geld rondpompen over verschillende bestuur's lagen. Een soort gecreëerde Melkert-banen met een riant salaris.

0
38 Verwonderd

@19 Goh, en welke accountant keurt de nederlandse begroting dan goed? Dat gebeurt ook nooit hè. De rekenkamer doest dat. Net zoals de Europeese rekenkamer de EU begroting goedkeurt en achteraf controleert.

0
39 Zucht

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@7 Dat is juist en dat komt door een oerdomme constructie. Aan elk mbo-diploma hangt een zak geld voor de school, zo’n 5000 euro dacht ik, maa...

16 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

MARCUSAURELIUS
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

@6Dat laatste is maar al te waar.Wel is het MBO uitgekleed door telkens het niveau omlaag te halen.Wat trouwens in ons hele onderwijs ...

39 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Magister Nivardus
Onderwijsminister bij Op1 over 'neerkijken op mbo'ers': 'We pikken dit niet meer'

Er is altijd onderscheid m.b.t. educatie. Wie een doctorstitel heeft is opgeleid t/m het hoogste niveau in deze zin dat er niets anders meer is ...

43 minuten geleden geplaatst door Magister Nivardus

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Weten jullie ook welke partijen niet getekend hebben tegen het antisemitisme deze week ?Het door de Turken bestuurde Denk en het door de Russe...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Iedere keer weer over mijn ziekte beginnen zoals in @57 Wat ben jij toch een goor achterlijk stuk vreten ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Waar ben je nou met die gore vieze bek van je ?...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Dat kan dus niet want de KvK heeft geen jaarverslagen gekregen over die tijdsperiode Doe godverdomme je huiswerk voordat je hier dingen ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

Rinze
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@59Jij bent ook aan een klap op je bek toeMisschien knapt je fascistenmuil er nog wat van op ...

1 uur geleden geplaatst door Rinze

spookrijder
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@62 Hij had gehoord dat Yasser een vagina had, gewoon ijzersterke humor en een keiharde klap op zijn hypocriete bek. 😂...

1 uur geleden geplaatst door spookrijder

DikkeTor
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

Dat gaat weer Miljoenen kosten ...

1 uur geleden geplaatst door DikkeTor

NK. App
Www.naughtyameria.comNinahartelyKatrina MorenlMia Khalifa Video Mia Khalifa VideoPool Sex VideosIndian Hot Hd Sex VideosTeen And Old XxxVideos De Tríos PornosDaddy BlowjobLatest PorneCrystal Lust PornhubNew 2019 XxxSani KagithamAunty Sex Video IndianKiran Rathod SexVoyeur Houde.tvPorn FreeviewPorn For CouplesCherryl ColleNetasha MalkovaNhdtb-812BeachbunniebabeAnde SexWind Blowing Up SkirtsPornografia Videos GratisMusclebearpornSex Sex Full SexXxx Porne VideoTamil Saree PornFarrah Abraham Blow JobPoxxxGloryholes SwallowsSikwapBlacksheepovcaBrazzers Abella DangerHubpornerDarla CranepornMiya Kalifa VideoPricess Leia PornButtcrushHard DeepthroatSon Jerking Off To MomVideos De Sexo Brasil AmadorZarine Khan HotNikki Benz Xxx VideoCojiendo Con Mi HermanaBhad Bhabie Onlyfans LeaksTitty TuesdayCumshot VidoesAirplane PornLana RohdesPorn On Hidden CamSambaporno.cpmXxxx Photo HdFree Pornography HdVrchst PornPlayboy Bunny Pornhub9 Inches For The WifeHottest PornstaeWild Things SexsceneChater BaitXxxsexyxxxX Video HindiSketchysex GayXmoviesforyoyEedgifsAdulsearchFolwer TucciHomegrownflixxxPanty Porn PicsJennifer Connelly BoobsPorn CheckAlison Tyler Latest PornShemale Fuck PussyPron Video BdSkinny Dipping PornFacial SexAlena Omovych NudeSex Clip BusAnnabelle Peaches PornAryana AdinRough FukCotedepablonudeSoul Eater HentaiPati Patni Ki SuhagratSexs With HorseNaughty America TeacherJiya LissaLauren Cohan PornVideo SexuaAltazılı PornAnime Pron VideoSwxy PornEva Lovia AssAi Porn MakerPorn Gif Gif DownloadGayboystuebVanessawilliams NudeSuzanne Somers NudesXhamsterlive EbonyOld Women Porn HubDesihdsexPussy ComBlue Film Tamil VideoSunny Leone Video ComScarlett Johansson XhamsterMargot Robbie Porn VideoBig Tit Old LadyDoggystylehentaiPorn BedNaughty Americe PornFreaks Of Nature PornDaughtersexyJapanese Sex ToyCarmelkitten XxxGrandma Sucks My CockPornografia JaponesasYiff PartyCelebrity Leaked PicsTop Only Fans AccountsNude Celebrity VidIpad PorngamesTracey's DogMen's Nude BeachNew Mms PornXnxx MasterbationFree Mobile Xxx VideoDesi Sex Photo HdFeneo WebGloryhole Swallowing CompilationWeirdest HentaisCoupledreamxBiggestboobsCute SunnyChacha Aur BhatijaNew Local Bf VideoBazzar PronAmber Hahn PornMrsidedudeCollegesluts.Ebony Bbw Porn TubeXvideos NetflixTransex Ao VivoPrettykkittykatLporn HubCaught Cheating PornPriynka SexBengali Bf BlueRebecca Moore PornstarDirty Talk Porn Hindi