‘Getinte passagiers uit bus gezet om plaats te maken voor blanken’, in Amstelveen (regio.tpo.nl)


Een buschauffeur in Amstelveen zou donderdag een getint gezin hebben verzocht de bus te verlaten om plaats te maken voor “Nederlandse mensen”. Dat schrijft een man die in de bus zat op Twitter, meldt RTV Amstelveen. ...

door Febee in Binnenland  ·  81 Reacties

  • 0
  • 890x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

51 Undertaker

https://www.nieuwskoerier.nl/news/30322-donker-gezin-uit-bus-gezet

http://www.telegraaf.nl/binnenland/27106242/__Ophef_over_vermeend_racisme__.html?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

Er is inmiddels nieuwe informatie toegevoegd bij de telegraaf:

http://www.telegraaf.nl/binnenland/27106242/__Ophef_over_vermeend_racisme__.html?utm_medium=website&utm_source=nieuwskoerier.nl

"De chauffeur zegt dat hij het gezin niet uit de bus zette, maar ze verwees naar een andere bus omdat ze daarmee dichter bij hun beoogde einddoel zouden uitkomen.

Een woordvoerster zegt dat Connexxion intussen met zowel de klaagster als de chauffeur heeft gesproken en bestudeert de camerabeelden uit de bus."

0
52 Wendel

@28

- "Als het zo druk was in de bus waarom is er dan maar van één 'getuige' een melding?" -

Omdat de rest het geen drol interesseert.
Wanneer een klein kind in Amsterdam van zijn fiets valt, dan zwenkt een grote schare fietsers er omheen. Slechts een enkeling schiet te hulp.

14
53 Pegasus

* Verwijderd door de redactie *

54 Undertaker

@52

Mooi, ook weer opgelost.

2
55 Pegasus

@52
Bedankt voor de update.
Nu nog even de slotconclusie van Connexxion afwachten, die beide partijen gehoord heeft.

0
56 Johnny

En gaan degenen die de chauffeur al aan de hoogste boom hadden hangen, nu ook excuses aanbieden aan de man?

0
57 slaafzonderketting

Misschien mis ik iets, maar heeft dat gezin al gereageerd?

0
58 Doehetlekkerzelf

Allemaal de schuld van Wilders en de PVV

10
59 Keesklets

@7 De VOC blonk echt niet altijd uit door zijn fijnzinnige manier van handeldrijven, maar de slavenhandel 'driehoekshandel' was toch echt het terrein van de WIC, de Westindische Compagnie. De associatie van de VOC met handel in (zwarte) slaven is te enen male historisch onjuist.

2
60 Je Zus Mina

@59 Zo is het!

9
61 Je Zus Mina

@58
"heeft dat gezin al gereageerd?"

Volgens Connexxion hebben zij met het gezin gesproken.

2
62 Johnny

** gebruiker verwijderd **

Geeft mijn gelijk aan dat tpo nooit te geloven is, dus rechtse rakkers die hier altijd graag op tpo berichten reageren en posten,.stop daar mee. het is gewoon een ophitsende site die de waarheid graag verdraait

63 verwijderd111

@57
Zou wel zo netjes zijn als je ook excuses zou vragen voor de persoon die de melding heeft gemaakt, en door diversen hier als "fantast" is weggezet.
Het voorval heeft immers echt plaatsgevonden. Alleen is nog niet duidelijk wat de context precies is.
Het siert de persoon in kwestie in ieder geval dat hij het lef heeft gehad om een vermeende misstand aan de juiste instantie te melden.

9
64 Johnny

@64 Sorry maar ik ga geen excuses vragen, ik zet hem hierbij ook als fantast neer dan (dat had ik nog niet gedaan), kijk: als die jongen denkt dat de chauffeur iets fout doet, kan hij dat tegen de chauffeur zeggen of als hij dat niet durft, naar diens baas gaan en dit voorval melden. Zijn filmpje staat nu wel onterecht voor eeuwig op het net, en dit kan zelfs gevaarlijk zijn voor de chauffeur als er mensen even snel oordelen over het filmpje als de maker/plaatser ervan.

Dus, nee.

0
65 slaafzonderketting

@65
" Zijn filmpje staat nu wel onterecht voor eeuwig op het net,"

wat loop je nou voor onzin te bazelen.
Hij heeft dit in een tweet aan Connexxion gemeld, precies zoals dat hoort.
De Tweet heeft hij vervolgens verwijderd omdat de reacties van derden te grof waren.
Er staat dus niets "voor eeuwig" op het net!

Bovendien heeft hij geen enkel beeld van de chauffeur getoond of gemaakt, dus ook daar sla je de plank volkomen mis!

Je bent overduidelijk hypocriet bezig hier, ondanks je "sorry".

12
66 Johnny

@66 Dat filmpje is dan een "Sylvanatje" geweest (valkuil sociale media). Alleen heb ik niet gezegd dat ik het zelf gezien heb. De rest van mij blijft wel staan. Ik dacht toch dat tweets openbaar zijn? De chauffeur is wel degelijk uitgemaakt voor iemand die "zwarte mensen uit de bus zet om plaats te maken voor blanken"? Of heb ik dat ook ook niet goed gezien?

Ik blijf in ieder geval netjes, vind jou reactie maar agressief met al die termen. Daarom denk ik ook wel dat ik toch een beetje gelijk heb, en dat er nogal snel over die chauffeur geoordeeld is (zie ook op de draadjes hier).

0
67 slaafzonderketting

@67
"Daarom denk ik ook wel dat ik toch een beetje gelijk heb, en dat er nogal snel over die chauffeur geoordeeld is"

Ik oordeel nergens over de chauffeur, ik oordeel over jouw hypocrisie!


"Ik dacht toch dat tweets openbaar zijn?"

Ja, en ondertussen verwijderd, dus zonder de ophef van Geen stijl" zouden die tweets een stille dood zijn gestorven.
Verder is er niets mis mee om de werkgever aan te spreken middels een tweet, omdat er veelal geen stappen worden ondernomen/onderzoek ingesteld zolang er geen openbare/publieke aandacht aan dergelijke zaken gegeven wordt.


"Ik blijf in ieder geval netjes"

De Tweeter belasteren ( Zijn filmpje staat nu wel onterecht voor eeuwig op het net, en dit kan zelfs gevaarlijk zijn voor de chauffeur als er mensen even snel oordelen over het filmpje als de maker/plaatser ervan.), zoals jij doet, kan ik niet echt netjes vinden. Jij blijkbaar wel!

10
68 Johnny

@68 Bij deze dan (ik doe zelf niet aan tweets): Tweeter, excuses dat ik dacht dat er een filmpje bij stond.

Dit is het laatste wat ik erover zeg: de chauffeur is onterecht beschuldigd op een media dat voor eenieder beschikbaar is. De tweet is ook nog steeds te lezen, want ongeacht dat de Tweeter hem verwijderd heeft, kan ik hem nog vinden op het net. Alles wat je op het internet zet, staat er voor eeuwig.

En vind dus nog steeds dat je zulke dingen niet publiek moet melden, maar discreet, zeker niet als je niet weet wat er aan de hand is.

Daar zul je het mee moeten doen, als je vind dat ik hyprocriet ben omdat ik dacht dat er bij tweets een filmpje zit, dan vind je dat maar.

0
69 slaafzonderketting

@69
Tja...
Nou kun je doen alsof te te stom bent om te snappen wet je leest (ik ga er voorlopig vanuit dat je niet zo stom bent als je je voordoet hier), maar ik vermoed dat je heel goed begrijp dat ik je niet hypocriet noem vanwege je "vergissing" met het filmpje, maar omdat je van bijzonder selectief bent in je verontwaardiging.

7
70 Johnny

@70 Aha we gaan weer op de man spelen, beledigen, etc.

Volgens mij ben je me aan het trollen, en ik ben er ingetuind.

Nergens heb ik gezegd dat ik niet selectief ben: dat ben ik zeker, ik kom voor de chauffeur op, die bijna publiekelijk voor racist is uitgemaakt.

"Hij heeft dit in een tweet aan Connexxion gemeld, precies zoals dat hoort."

Eigenlijk had ik daar al kunnen stoppen. Je geeft verdachten niet aan met een tweet, lol.

0
71 slaafzonderketting

@71
"we gaan weer op de man spelen, beledigen"

Dus jij vindt het een belediging als ik zeg dat je volgens mij slimmer bent dan je je hier voordoet?.... Lol question -) question.


"ik kom voor de chauffeur op"

Ja, zonder dat je weet of hij wel of niet fout was!
Maar ja, wat kun je ook fout doen als je buitenlanders/allochtonen uit je bus zet, toch?!


"Je geeft verdachten niet aan met een tweet, lol."

De chauffeur is dan ook geen "verdachte", maar werknemer van een bedrijf dat namens de overheid een dienst verleent, en als zodanig MOGELIJK zijn boekje te buiten gaat.

9
72 Johnny

Wazig verhaal........ "iemand uit de bus" twitterde dit. .,.. wie zegt dat dit klopt ?
DIT zegt RTV zelf: "Aan NH laat Connexxion weten dat de buschauffeur heeft aangegeven dat hij het gezin heeft geadviseerd bij een bepaalde halte over te stappen, omdat hij die zelf niet aandeed op zijn route. " ...... .... " de beelden zullen uit de bus worden veiliggesteld. "
Als nu achteraf blijkt dat deze Twitteraar de boel een beetje extra heeft opgeklopt... mogen we hem/haar dan ook eventjes opsporen en voor de rechter brengen ??

0
73 FeHa

Die 'kimo' lijkt een beetje de weg kwijt als je de chaotische stijl van z'n tweets bekijkt. Als hij de waarheid heeft getweet gaat Nederland echt te hard achteruit, maar ik vooralsnog hou ik met een forse korrel zout een slag om de arm. Als het verhaal van de chauffeur correct blijkt neem ik aan dat deze twitteraar voor haatzaaien, racisme, belediging en smaad voor de rechter komt te staan.

0
74 Dzzz

@71 Vooruit nog een keer dan: ik heb nergens gezegd dat de chauffeur al "vrijuit gaat", die conclusie trek ik pas als het onderzoek is afgerond. Mocht hij wel gediscrimineerd hebben, dan is dat uiteraard kwalijk! Maar(!) tot die tijd kom ik toch voor hem op, omdat ik de tweet suggestief vind en niet correct: in dit draadje hebben enkelen hem al schuldig bevonden. Zulke zaken geef je discreet aan en niet openbaar via social media. Dat je vind dat ik dom overkom, tja.

0
75 slaafzonderketting

De twitteraar heeft bewust een suggestief bericht de wereld ingestuurd zonder het fijne van de zaak te weten. Van mij mag hij een reprimande van de instanties krijgen en via twitter zijn excuses aanbieden aan betrokkenen.

0
76 Lias

@53
Zie @52
A) Ik vroeg al af in deze tijd van Social Media waarom er maar één melding van werd gedaan. B) De voor-, tussen- en achternaam van de 'verontwaardigde' manspersoon die dit als enige wereldkundig heeft gemaakt deed mij een beetje denken.

Soms kan het geen kwaad zij effecten te beoordelen. Mijn vraag is gerechtvaardigd, het gezin is op een normale manier uitgelegd dat een andere lijn voor hun reisdoel beter geschikt was. Voor verdere info, zie de uitleg van @52 .

0
77 Tyrrell P34

http://www.ad.nl/amsterdam/connexxion-geen-racisme-in-bus-naar-amstelveen~a8ffeeff/

Zo en nu een GROOT publiek excuus van Karim 'Kimo' Shehata !!!!!!!!!!!!!

0
78 Bezorgde Europeaan

In mijn ogen mag er nu inderdaad één zeer diep door het stof.

0
79 Dzzz

Je twittert maar wat: je ben niet zelf bij het voorval gewest of gezien.
Gewoon weer een sensatiezoeker die denkt hé lijkt wel discriminatie of racisme!
Flikker toch op man!!

0
80 The Canadian

lees het artikel eerste regel
Update: er blijkt NIETS aan de hand te zijn.

0
81 nosuchname

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
baba jaga
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

Tja dreigementen reageren sommige niet zo goed op.Ze doen er zomaar aangifte tegen.Maar dat bewijs verzamelen kost tijd.Gelukkig blijft da...

2 minuten geleden geplaatst door baba jaga

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@9Ik ben voorspelbaar?...

2 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

LoydMorris
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@8 Wat begrijp jij niet aan het woordje "VOL"?Nederland ligt grotendeels on der de zeespiegel. . . Met de kennis van nu, niet echt verstand...

2 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@8 Ook weer zo voorspelbaar. Gaap....

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@10 Even in mijn glazen bol kijken. Zometeen reageert hij en gaat hij je bewering ontkennen. Hij geeft heus, eerlijk waar, echt om asielzoekers...

7 minuten geleden geplaatst door Bop

Bop
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@1 Jij vindt het blijkbaar allemaal niet zo erg. Waarschijnlijk omdat het uit de hoek komt waar jij je wel thuisvoelt. Maar o wee als het ander...

12 minuten geleden geplaatst door Bop

FrisseBries
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@9Ach ja. Dat die lui nog durven reageren op een bericht als dit. Het interesseert ze geen bal, enkel hun eigen hachje. Je hoeft geen psycho...

15 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

Bop
Rode Kruis luidt noodklok over asielopvang: 'Onmenselijke situatie dreigt'

@6 Voorlopig ben jij weer degene die niet weet hoe snel hij een negatief bericht over asielzoekers erbij moet zoeken. Over "oeverloos afzeiken"...

17 minuten geleden geplaatst door Bop

FrisseBries
Geschokte reacties op dreigende uitspraken Baudet: 'Intens treurig'

@5Aanvulling: niet alleen Baudet en aanhangers. Ook Wilders en aanhangers....

26 minuten geleden geplaatst door FrisseBries

NK. App
Sex SelectorCyberpunk Rebecca PornPorn HihJoi Lansing NudeMarke Post NudeNetoraseSwap XvideosPorn CarryCelebraty Nipple SlipItalian Teenager PornForced Lesbians PornSkokkas JpTana Mongeau Naked.Ullu App Sex MovieMakoto MaiBf Sexy JapanBrazzeers XnxxDesi Gf Bf XnxxDpfanaticsDirty Gay PornDencing Bear PornShane Diesel CockHuge Tits MoviesMm XxxCulonas CoguiendoFirst Time Painful AnalCuckold KissingPornos FotosPornstart MovieRae Lil Black FuckXnxx Family StokesWw Xxx ConAj Aplagate PornFuckhorseDesi OrnBhanupriya MoviesBlue Film JaldiDezmall HentaiPhim Sex VietNude Flash PublicVivastreet EscorteKonulu PornoXxx BobyWwe TitsXviduosTetonas XxxIris HentaiJustmulani LeakFruit Roll Up BlowjobMilf StellaPorn X Video ComShenaz Treasury NudeMost Popular PornstarsSteamy PornLesbian DomJapanese Aunty XnxxSexocean ComXxxnewHot Indian Girl MmsHentai Demon SlayerCambodia PornSaharra HuxlyJapon PornographieJe Me Montre ComThe Fan Van PornChole SalpaéxSofia MinaTsugunai 3Hottest Latina PornstarSky Bri Leaked OfEbony ClitorisSexyy Red MomPanu FilmSex Video DowlodingEporner'Fnaf Porn GameFake Taxi LesbianPorn Girl PhotoXnx Sexy ComShainarae LoveliestMia Khalifa NewestXxxx ViteoNude Tamil Aunty VideosThemaryburke NudeHindi PoornOld People PornGranny Sucking BbcAnna Bell Peaks PovOnlyfans ForumsHentais.tubeAdukltworkBlack Girl AnalPanties SoakedHot Big Boobs Step MomSex Outside PornTamil Malayalam Blue FilmTitboobsShaiden Rogue DeepthroatTwins Kissing PornHentia For FreeXxx Movie XvideoPornografia En Español LatinoHubmasa3d Sex VideosSexy Gorls PornBig Bank ChallengeHoney PornMalayalam Movie Sex SceneInsta Nip SlipXxx Sex Father DaughterGiantclitAmature Swinger PornSexe Hard FrancaisSexe Em QuadrinhosFor Jer TubeXnixxXxxi.pornSexy Vid XxxAsexxxXxx Videos NurseHindi Lesbian Sex StoryBrazers XxnxNatalia Starr BlackedDesi DebonairHttps://www.xnxx.comBelle Delphine FacialNude Black GrilSex In OdiaChutiya SaalaThreesome WifeDesi Bhabhi Hard SexIndian Xxx NetRicha Bhabhi SexTushy Anal ComAsian First BbcPorn ReadRoma Army PornXnxx Xxx XnxxMiyakhalifaxxxvideoMandngo AnalSex Sex Video FilmAntarvasna VoiceRicebunny PornMasalasesnPornone. OmSara Jay PornstarSparkling Sprite NudeCum Eating XxxBaldurs Gate 3 Sex Scenes Uncensored