Direct naar artikelinhoud
Verenigde Staten

Oud-burgemeester New York: "Mueller probeert heel hard om Trump erin te luizen"

Oud-burgemeester van New York Rudy Giuliani.Beeld REUTERS

Het team van speciaal aanklager Robert Mueller "probeert heel, heel hard om president Trump erin te luizen". Dat heeft Rudy Giuliani, gewezen burgemeester van New York City, gezegd op een conferentie in Israël.

Volgens Giuliani bestaat het team van Mueller, dat belast is met het onderzoek naar Russische bemoeienissen in de verkiezingen van 2016, uit "dertien hoogst partijdige Democraten, die heel, heel hard proberen hem in problemen te brengen, hoewel hij niets verkeerds heeft gedaan".

De opmerkingen van Giuliani, die nu deel uitmaakt van het juridische team van de Amerikaanse president, doen denken aan de woorden die Trump zelf geregeld gebruikt. De president omschrijft Muellers team vaak als "dertien boze Democraten", ook al is Mueller zelf een Republikein. Trump heeft het onderzoek al meermaals een "heksenjacht" genoemd, die opgestart werd door beschaamde Democraten om het verrassende verlies van Hillary Clinton in de verkiezing te vergoelijken.

Ondanks die beweringen heeft het onderzoek al tot verschillende aanklachten geleid - van gewezen Trump-functionarissen tot Russische ambtenaren.