RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Minister gaat gevolgen van extreem weer bekijken

Het noodweer van de afgelopen tijd zorgde vooral in Zuid-Limburg voor veel schade. Beeld © ANP

Modderstromen, straten die blank staan en onweer. De afgelopen weken was het weer extreem. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat kondigt nu een onderzoek aan naar de gevolgen van het extreme weer door klimaatverandering.

Het Waterschap van Limburg, de provincie die vooral te lijden had onder het noodweer, wil 500 miljoen euro van de overheid om wateroverlast als gevolg van klimaatverandering te bestrijden. Volgens het Waterschap is het geld nodig om de provincie in de toekomst voor te bereiden op het extreme weer.

Van Nieuwenhuizen wil hier nog geen toezegging over doen voordat het landelijke onderzoek is afgerond. Dat zei ze vandaag tijdens een werkbezoek aan de provincie.

Geldboompje

Van Nieuwenhuizen wil eerst weten wat er landelijk nodig is om de wateroverlast te bestrijden, voordat ze naar Limburg kijkt. "Ik heb geen geldboompje in Den Haag", zei ze tegen de regionale omroep L1.

Volgens de minister was het extreme weer van de afgelopen tijd er sneller dan gedacht. Het heftige weer was pas voor 2050 voorspeld. 

De extreme regenval zorgde voor een hoop ellende

Op sommige plekken in Nederland kwam in korte tijd heel veel water naar beneden. Daardoor liepen huizen vol en kwamen auto's vast te staan. 

Meer op rtlnieuws.nl: