Mini Aalders koestert haar Bo, nadat haar andere maltezer Max zondag werd doodgebeten door een rottweiler.
Volledig scherm
PREMIUM
Mini Aalders koestert haar Bo, nadat haar andere maltezer Max zondag werd doodgebeten door een rottweiler. © Jan Ruland van den Brink

Moorddadige rottweiler bijt maltezer dood: 'Deze buurt is zijn territorium'

SILVOLDE - De 9-jarige maltezer Max is zondag doodgebeten door een andere hond. Vlak na zijn laatste plas tegen de heg om de hoek pakte rottweiler Piet hem in zijn kaken. ,,Ik zie steeds die kop van de rottweiler heen en weer schudden, alsof Max een stuk speelgoed is.’’

55 reacties

  • Anonymous

    6 jaar geleden
    Erg vreemd dat ik mijn reacties op de berichten hier nergens kan terugvinden...Is men bij De Gelderlander dan ook al tegen Piet?Ik dacht dat wij in dit land vrijheid van meningsuiting hebben...En dan zal dit berichtje ook niet geplaatst worden denk ik... (zal mij benieuwen!).
  • Geraldine Vaccaro

    6 jaar geleden
    Wel nee. Het is de fokker die een dieren ras puur houd, of het verbeterd of het vernield. Om het karacter van een hond te negeren is onverantwoordelijk fokken en vraagt om moeilijkheden. Mijn vader fokte paarden, honden en krieerde 2 kippenrassen die niet eerder bestonden. One buren hadden een Rotweiler, de liefste hond ooit.  Het heeft ALLES te maken met de fokker. Pitbulls worden gefokt om te vechten om maar een voorbeeld te noemen.
  • Olivier

    6 jaar geleden
    Welnee, de fokker kan wel iets beïnvloeden,maar het blijft een rottweiler met het karakter van een rottweiler.
  • Geraldine Vaccaro

    6 jaar geleden
    Het ligt volkomen aan de fokker die geen aandacht heeft besteed aan het karakter van de teef zowel als de hond.
  • Jan

    6 jaar geleden
    Is nog een milde maatregel van burgemeester Van Dijk. De rottweiler had ook in beslag kunnen worden genomen om eventueel na een gedragstest een spuitje te krijgen. dit toont ook maar weer eens aan dat je het niet aan iedereen kunt toevertrouwen om een hond van een als gevaarlijk bekend staand ras te houden.