U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Lifestyle
  • 2
Twee Israëlische soldaten die terecht stonden omdat ze in 2013 de 16-jarige Samir Awad uit het dorp Budrus (Palestina) met acht schoten in de rug doodschoten, worden bij nader inzien toch niet veroordeeld. Het Israëlische OM heeft bekendgemaakt dat de tenlasteleggingen zijn ingetrokken. ...

ongeveer 1 jaar geleden door Barbapapa-7,5

REAGEER MET EEN EMOJI
4
1
3

Nepblog, next...

1 Jan met de korte achterlul    
ongeveer 1 jaar geleden door Jan met de korte achterlul
8
Meld

Triest en krom weer, door de WC Eend staat.

Het artikel sluit af met: Laten die mensen die denken dat Israël een rechtsstaat is, en een voorbeeld voor de buurlanden rondom, vooral nota nemen van dit bericht. Ik denk hierbij aan bepaalde Tweede Kamerleden zoals Han ten Broeke (VVD), Joël Voordewind (CU) en Kees van der Staaij (SGP), maar ook aan het CIDI en alle types die de ''voorlichting'' van die instelling serieus nemen. In Israël worden mensen niet veroordeeld omdat al die anderen ook niet werden veroordeeld. Palestijnen mogen straffeloos worden gedood. Zo werkt het Israëlische recht.

2 Barbapapa-7,5    
ongeveer 1 jaar geleden door Barbapapa-7,5
28
Meld

En wéér geen enkele bronvermelding in dat antisemitische stukkie van die Abu. En natuurlijk de bekende 'persoonlijkheid' die het hier komt pushen. De haat zit diep, het zwartmaken van Israël is een sinistere hobby voor dit soort lieden... Een weer zeer éénzijdig stukje Pallywood-propaganda, en dan in het Nederlands, van een Nederlandse antisemiet.
Zo ,nu even naar de wc; last van diarree. Zo maar, plosteling. question

3 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
11
Meld

@2 Tien tips om antisemitisme tegen te gaan (afkomstig uit het tijdschrift van de radicaal-linkse organisatie De fabel van de illegaal en geplaatst op uiterst links blog doorbraak.eu). Lees en leer!:
https://www.doorbraak.eu/gebladerte/10836f52.htm

4 Mrs. K    
ongeveer 1 jaar geleden door Mrs. K
5
Meld

@3 Ha ha ha, Hij heeft ook het woordje leeghoofd achter dat Abu weggehaald .

5 Moskowfiets    
ongeveer 1 jaar geleden door Moskowfiets
8
Meld

@3
Word doodmoe van die 'haat' verhaaltjes van je.....

6 loki zegt    
ongeveer 1 jaar geleden door loki zegt
12
Meld

@5
Tja....sommige zitten zooooo diep met hun kop in het zand...die zijn er niet meer uit te krijgen....

7 loki zegt    
ongeveer 1 jaar geleden door loki zegt
9
Meld

@3 En wéér te dom om een andere bron te googelen door antisemitische weermeneer. En natuurlijk de bekende 'persoonlijkheid' die het hier komt pushen. De haat zit diep, het zwartmaken van Palestijnen is een sinistere hobby voor dit heerschap.. Een weer zeer éénzijdig stukje weerman-propaganda, in het Nederlands, van een onze Nederlandse antisemiet die het niet doorheeft van zichzelf.
Zo ,nu even naar de wc; last van diarree. Zo maar, plosteling. question

8 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
9
Meld

@6 ,,@7 Sla die dan over ! je bent niet verplicht te reageren ! en zeker niet als je er doodmoe van begint te worden !!

9 Moskowfiets    
ongeveer 1 jaar geleden door Moskowfiets
6
Meld

@2
Juist door dat laatste stukje tekst, zat ik me ook al af tevragen wat de bedoeling van dit artikel is. Is dit een correcte weergave van de feiten, of is het om te sneren naar Nederlandse politici.?

10 Marrie    
ongeveer 1 jaar geleden door Marrie
6
Meld

@9
Heb liever dat jij weg blijft......word het misschien een beetje serieus hier.....

11 loki zegt    
ongeveer 1 jaar geleden door loki zegt
9
Meld

@1 Jan met de korte achterlul
@3 weerman
Nou, nou....
Speciaal voor jullie vertaald uit een oude, betrouwbare Israëlische krant:

Soldaten die ongewapende Palestijnen vermoordden zeggen als verdediging: Israël klaagt zelden aan voor dergelijke overtredingen
De advocaten presenteerden militaire gegevens waaruit blijkt dat in de laatste zeven jaar van 110 (!) gevallen waarin militairen Palestijnen hadden doodgeschoten, slechts vier (!) aanklachten werden ingediend.
Het hof uitte twijfel aan de mogelijkheid om de twee mannen te veroordelen door het probleem van selectieve handhaving.
https://www.haaretz.com/israel-news/israel-weighing-plea-deal-for-soldiers-who-killed-palestinian-1.5905960

Er zijn in Israël dus zòveel moordenaars NOOIT vervolgd, dat de laatste moordenaars ook maar vrij gelaten moeten worden?!

12 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
16
Meld

In het artikel staat: "Overigens stonden de soldaten niet terecht wegens de moord die ze hadden gepleegd,
maar wegens het ''onzorgvuldig omgaan met vuurwapens'' wat bij de veroordeling die nu van de baan is, een heel wat mildere straf zou hebben opgeleverd".

Bij "moord" moet er sprake zijn van voorbedachte rade. Dat wil zeggen dat de dader zijn strafbaar feit weloverwogen heeft voorbereid. Hierdoor is het artikel suggestief en feitelijk onjuist omdat er geen sprake was van moord.

13 Belazerd    
ongeveer 1 jaar geleden door Belazerd
5
Meld

@13
iemand 6x in de rug schieten is inderdaad onzorgvuldig omgaan met het wapen ja.
sarc/off

14 loki zegt    
ongeveer 1 jaar geleden door loki zegt
8
Meld

Het verbaast me dat het 5 jaar duurt voordat het tot een proces komt.
Maar het is verbijsterend dat de Israëlische soldaten voor deze moord (of minimaal doodslag) slechts worden aangeklaagd wegens 'nalatigheid en roekeloosheid' question

15 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
13
Meld

Wordt deze moordenaar óóit vervolgd.......??

Deze video toont het doodschieten van een Palestijn die roerloos stil staat en het gejuich van Israëlische soldaten...
haaretz.com
Na de schietpartij klinkt een stem: 'Wauw, wat een video! Ja!' ...
https://www.nieuwskoerier.nl/news/277905-deze-video-toont-het-doodschieten-van-een-palestijn-die-roerloos-stil-staat-en-het-gejuich-van-israelische-soldaten

Natuurlijk niet!
Israëliërs mogen ongestraft Palestijnen vermoorden question
Dat is wel weer duidelijk!

16 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
14
Meld

Wie in Israël wèl wordt gestraft.....

Na de doden in Gaza heeft een Israëlische radiopresentator op Facebook gepost: 'Beschaamd om een Israëliër te zijn'. Nu kan hij zijn baan verliezen.
haaretz.com
Commandant Shimon Elkabetz beveelt het radiostation om Kobi Meidan op non-actief te zetten. Het valt nog te bezien of dit tijdelijk is of permanent. ...
https://www.haaretz.com/israel-news/radio-host-faces-ax-for-ashamed-to-be-israeli-post-after-gaza-deaths-1.5969387

17 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
12
Meld

@3 weerman
Je staat weer straal voor joker met je kletsverhaal.

Twee Britse kranten, The Guardian en The Daily Telegraph, hebben intussen allebei op grond van verklaringen van getuigen in Budrus een versie gegeven die aannemelijk maakt dat het weer ging om een regelrechte moord door soldaten, één in een inmiddels helaas nog steeds groeiende lijst van vergelijkbare strafbare handelingen door het Israelische leger die nooit behoorlijk worden uitgezocht, laat staan bestraft.
Zowel The Guardian als The Telegraph schrijven dat Samir door de soldaten in een soort hinderlaag werd gelokt en vervolgens van achteren werd doodgeschoten toen hij probeerde aan zijn belagers te ontkomen en wegliep. The Telegraph is er bovendien uitermate duidelijk over dat het incident werd uitgelokt door de soldaten, die wel vaker in dit dorp de middelbare scholieren provoceerden.

18 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
13
Meld

@3 weerman
Je staat weer straal voor joker met je kletsverhaal.
Vervolg.

A teenage boy was killed by Israeli soldiers on the separation barrier close to the West Bank village of Budrus yesterday, shot from behind as he was running away, according to Palestinian accounts.

Samir Awad, 17, was among a group of boys who had just completed an exam on the last day of school before a midterm break when they approached the barrier, reports said. The Israeli Defence Forces said the youths were "attempting to infiltrate into Israel", and its soldiers "responded immediately". It confirmed live fire was used.

According to villagers, Samir was grabbed by soldiers who were concealed in a trench. He broke free and was running away when a soldier or soldiers opened fire. He was hit by three or four bullets, in his head, torso and leg.

Ayed Morrar, a member of the village popular resistance committee, said: "They shot him in cold blood, they shot him in the back. He wasn't threatening them." He said there had been no stone-throwing at the time of the shooting.
https://www.theguardian.com/world/2013/jan/15/israeli-shot-youth-in-back-palestinians

19 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
12
Meld

@17

Zouden de daders van deze gruwelijkheden ooit gestraft zijn?

http://www.franklinterhorst.nl/Palestijnse%20terreuraanslagen.htm

20 LoydMorris    
ongeveer 1 jaar geleden door LoydMorris
5
Meld

@3 weerman
Je staat weer straal voor joker met je kletsverhaal.
Vervolg.

A Palestinian schoolboy killed by Israeli gunfire near the West Bank separation barrier had been reacting to insults shouted by soldiers with loudhailers before he was shot, eyewitnesses have said.
The claim contradicts an account given by the Israeli army, which says 16-year-old Samir Awad was shot after cutting through a section of the security fence as he tried "infiltrate into Israel".
The teenager died on Tuesday after being shot three times. He was hit from behind as he was running away from Israeli troops in the village of Boudrous, according to his family. Doctors at Ramallah Hospital, where he was pronounced dead, said he had suffered gunshot wounds to his neck, leg and torso.
An Israeli Defence Forces spokesman said the shooting happened after soldiers initiated "standard rules of engagement", which include live fire, to respond to such incidents.
That was challenged on Wednesday by Samir Awad's family, teachers and school friends, who said he had approached the fence only after being incited by Israeli troops, who had used loudspeakers to provoke pupils at Boudrous Secondary School, which sits 200 yards away, into a confrontation.
"They were shouting, 'Come dogs, Come to the wall," 10-year-old Khaled Shaheen told The Daily Telegraph. "They were also calling us sons-of-bitches and saying your mothers are dogs and adulteresses. They were shouting on the loudspeakers before Samir left his class.(...)
His description was confirmed by several older pupils at the school, who said the soldiers uttered other obscenities they were reluctant to repeat.
An Arab language teacher, Nader Shalash, 37, said shouted insults from the army patrols were a daily occurrence.
"They went to say to the pupils, 'We are here. Come and get a bit of trouble'," said Mr Shalash, who described the teenager as intelligent and a good student. "Some of the soldiers are Druze and some are Jewish. They also play loud music. We built a wall and fence around the school and also erected three gates which we keep locked during school hours because we don't want any provocations. However, they happen."
Family and friends say Samir was running away from the security barrier after soldiers fired tear gas. As he tried to head towards the school, he was intercepted by two other soldiers who had been hiding in a trench dug by the Jordanian army during the 1967 Six-Day War.
While his friends managed to get away, Samir's escape route was cut off, forcing him to run back towards the barrier. It was at that point he was shot, witnesses say.(...)
https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/middleeast/israel/9806820/Israeli-army-provoked-Palestinian-teenager-and-then-shot-him.html

21 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
12
Meld

Nummertje @6 wordt al doodmoe van het lezen van een paar zinnetjes, en z'n trol-vriendinnetje Oebie komt ook nog even langs met Ad Hominems en gespuug. Nou loki, vroeg naar bed dan maar, en ga eens aan je conditie werken. Hoewel; jij wordt ws. al doodmoe van het woordje 'werken'. question

En die Abu? Dat is gewoon de zoveelste antisemiet die hier gepropageerd wordt door een berucht cluppie Israël- en jodenhaters.

@22
Geweldig, dank je wel! Misschien had TS ook even moeten zoeken, in plaats die bagger van een jodenhater hier te pushen. Verder: het blijft een éénzijdig en veroordelend verhaaltje. Dat jullie Hamasvrienden momenteel honderden hectares Israëlisch landbouwgebied in de fik steken met hun molotov-vliegers, hoor ik niemand van jullie over. alles is en blijft gericht op één deelnemer van een lang en oud conflict. Dat noem ik joden- dan wel Israëlhaat, als je ZO duidelijk tegen één partij kiest ten faveure van een stel terroristen. Ziek.

23 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
6
Meld

@20 LoydMorris
Je komt met een artikel uit 1999.
(Aangemaakt 23 augustus 1999).
O.a. over een moordpartij op 22 mei 1970....

En je vraagt of die daders ooit zijn gestraft?
Als ze niet zijn gestraft zijn ze inmiddels wel overleden door ouderdom!

24 Uit Den Haag    
ongeveer 1 jaar geleden door Uit Den Haag
14
Meld

* Verwijderd door de redactie *

25 loki zegt    
ongeveer 1 jaar geleden door loki zegt

@20
Denk niet dat je antwoord krijgt van die anti-Israëlclub. De misdaden van arabieren worden altijd zorgvuldig verzwegen door hen. En ALS ze al reageren, is het in de trant van "het was verzet tegen de zionisssstische bezetter!"
Echt, met dergelijke figuren moeten we niet eens proberen normaal te discussiëren; je ziet waar dat cluppie mee komt. Ad Hominems, gespuug, gescheld, beledigingen. Allemaal de arabische manier van communiceren, zeg ik dan maar. "Waar je mee om gaat, wordt je mee besmet" geldt voor hen. question

26 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
4
Meld

Nummertje @23 wordt al doodmoe van het lezen van een paar zinnetjes, en z'n mede zeloten komen ook nog even langs met Ad Hominems en gespuug. Nou Weermanyahu, vroeg naar bed dan maar, en ga eens aan je conditie werken. Hoewel; jij wordt ws. al doodmoe van het woordje 'werken'. question

En die weerman? Dat is gewoon de zoveelste antisemiet die hier gepropageerd wordt door een berucht ziekelijk proIsraël- clubje van kindermoordenaars.
@22
Geweldig, dank je wel! Misschien had weerman ook even moeten zoeken, in plaats die bagger van hem hier te pushen. Verder: het blijft een éénzijdig en veroordelend verhaaltje dat van weerman. Dat jullie Kleuterkillers duizenden hectares Palestijns landbouwgebied in de fik steken terwijl het IDF toekijkt, hoor ik niemand van jullie over. alles is en blijft gericht op één deelnemer van een lang en oud conflict. Dat noem ik Palestijnen dan wel Palestinahaat, als je ZO duidelijk tegen één partij kiest ten faveure van een stel joodse kolonisten en terroristen. Ziek ventje ben je dan..

27 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

28 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman

@26 Denk niet dat je antwoord krijgt van die kleuter killers club. De misdaden van joden worden altijd zorgvuldig verzwegen door hen. En ALS ze al reageren, is het in de trant van "het was verdediging tegen ongewapende kindertjes"
Echt, met dergelijke figuren moeten we niet eens proberen normaal te discussiëren; je ziet waar dat cluppie mee komt. Ad Hominems, gespuug, gescheld, beledigingen. Allemaal de weermanyahu manier van communiceren, zeg ik dan maar. "Waar je mee om gaat, wordt je mee besmet" geldt voor hen. question

29 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
5
Meld

@28 Je trolt weer. Je kunt het niet laten, he? In geen enkel topic kun jij NIET op-de-man spelen, schelden, beledigen... Echt, ga naar een psychiater en vraag aan hem/haar hoe je dan WEL normaal in topics moet reageren, zonder mensen meteen persoonlijk te willen pakken. Ik heb best wel medelijden met je, met dergelijk gedrag... Oh, nou is het medelijden al op. Jammerrr hoor weerman.

30 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
5
Meld

@28
Je weet toch...ik heb altijd gelijk...bij jou is het blabla question

31 loki zegt    
ongeveer 1 jaar geleden door loki zegt
4
Meld

Heerlijk, die Oebie die werkelijk alleen maar als een peuter woordjes van de ander herhaalt. Het laat zo duidelijk het ontwikkelingsniveau zien. Dit zal ook wel weer herhaald worden; Oebie is de enige die dat heeeeel goed kan en nooit inhoudelijk praat. question Gewoon, omdat het geen argumenten heeft, maar WEL een hekel heeft aan een ieder met een andere mening...

32 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
4
Meld

@31
Natuuuurlijk heb jij gelijk! Iedereen met een andere mening heeft meteen ONgelijk bij jou! Bekend hoor, daarom neemt alleen Oebie jou hier nog serieus. question Verstandiger mensen allang niet meer. question

33 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
5
Meld

@26

"De misdaden van arabieren worden altijd zorgvuldig verzwegen door hen. "
En ja hoor, altijd maar blaten over arabieren....

En ondertussen janken over jodenhaat...

Defenitie van hypocriet...

34 Bullet108    
ongeveer 1 jaar geleden door Bullet108
5
Meld

@14 Je leest niet goed. Nogmaals. Het was geen voorbedachte rade en daarom geen "moord". Dat wil niet zeggen dat de soldaten onschuldig zijn. Maar het artikel is ongeloofwaardig omdat de toon vooringenomen en suggestief is.

Heeft Abu Pessoptimist ooit wel eens een artikel gewijd aan al de weloverwogen moorden door Palestijnen?

35 Belazerd    
ongeveer 1 jaar geleden door Belazerd
2
Meld

@33 Volgens mij wordt jij alleen serieus genomen door de gemiddelde eindtijd zeloot, extreem rechtse psychopaat en kleuterkiller. Best bizar als je dat soort mensen aantrekt.

36 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
4
Meld

* Verwijderd door de redactie *

37 ikzelf66    
ongeveer 1 jaar geleden door ikzelf66

@28 en @32 en @33 Zou je jouw "weermannetjes" achterwege willen laten? Ze zijn bovendien tegen de Huisregels.

38 Barbapapa-7,5    
ongeveer 1 jaar geleden door Barbapapa-7,5
21
Meld

@38

Op-de-man, off-topic. Blijkbaar ben je óók al door je argumenten heen. Op-de-man is tegen de huisregels.

39 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
4
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Heksenjacht op een PVV-meisje
Een blond meisje kijkt in de camera en vertel...

1 dag geleden door Hadito

Gratis en anonieme vaccinatie tegen Hepatitis...
Tijdens de Pride at the Beach parade in Zandv...

21 uur geleden door kwatta

Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
De regering Trump heeft maandag nieuwe ‘fast...

10 uur geleden door Nu.nl

Zwarte Cross maakt excuses voor ‘racist...
De organisatie van de Zwarte Cross heeft excu...

1 dag geleden door AD

Na tien jaar vraagt de PVV zich opnieuw af: W...
En wederom is het een terechte vraag

1 dag geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
WijzeDwaas
OT 3...
@11117Weet ik, maar ik reken in liefde, n...

minder dan een minuut geleden door WijzeDwaas

groenengeel
Belastingconstructies: Mauritius Leaks onthul...
Er verandert niks. Dat consortium is dat niet...

1 minuut geleden door groenengeel

rabartels
Belastingconstructies: Mauritius Leaks onthul...
Natuurlijk iedereen wil zo min mogelijk belas...

1 minuut geleden door rabartels

solidsteel
Na tien jaar vraagt de PVV zich opnieuw af: W...
@122 Misschien dan wat minder spiegelen....

1 minuut geleden door solidsteel

TonAlias
Miljardenproject Zuidasdok op losse schroeven...
In dat half jaar gaat het alleen nog maar mee...

1 minuut geleden door TonAlias

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig