achtergrond

Geenstijl

Seksende verstrengel-GroenLinksers stappen op

Dit is het verhaal van Rik en Marjolein.

Rik ging naar de disco. Daar ging hij lekker tongen met Marjolein. Mmm lekker tongen, vond Rik. Dat mocht niemand weten, want Marjolein deed de functioneringsgesprekken van Rik. O o o wat was het spannend. Ze hielden het vooral geheim voor kameraad Jesse. Toen kwam het politbureau van GroenLinks er toch achter. Rik en Marjolein zeiden eerlijk dat ze getongd hadden in de disco. Daarmee was de kous af. Maar nu blijkt dat ze ook al getongd hebben vóór die ene keer in de disco! Dekselse leugenaars! Marjolein stapt op als partijvoorzitter en Rik stapt op als Kamerlid. Nu kunnen ze niet meer vechten voor hun idealen, maar mogen ze wel lekker tongen. Mmm, vindt Rik.

En Jesse schreef een briefje aan de kinderen:

Ik heb vervelend nieuws. Partijvoorzitter Marjolein Meijer en Tweede Kamerlid Rik Grashoff hebben vanavond aangekondigd hun ontslag aan te bieden.

Waarschijnlijk heb je het wel meegekregen: donderdag werd duidelijk dat Marjolein en Rik een relatie hebben. Zij zeiden toen: de relatie is begonnen in april vorig jaar.

Maar vanavond werd duidelijk dat al zeker een half jaar eerder er wat speelde tussen Rik en Marjolein. Dus ook al voor de Tweede Kamerverkiezingen vorig jaar.

Het is niet aan anderen om te oordelen over de liefde tussen twee mensen. Over wie wat voelt voor wie. Wel is het zo dat, in een hecht team dat knokt voor gezamenlijke idealen, je blind op elkaar moet kunnen vertrouwen en zeker moet weten dat iemand de waarheid spreekt.

Vorige week leek het alsof Marjolein en Rik openheid van zaken gaven over hun relatie. We hebben toen stevig doorgepraat en indringend gevraagd: is dit het hele verhaal? Zo ja, dan kunnen we verder. Als vervolgens blijkt dat niet de volledige waarheid op tafel is gekomen, dat de relatie eerder is ontstaan, dan is het vertrouwen beschaamd.

Het is klote om op deze manier afscheid te moeten nemen van twee collega’s die veel voor onze partij hebben betekend. Vandaag baal ik. Morgen bouwen we samen verder aan onze idealen

We zien elkaar.

Groet,

Jesse Klavder

UPDATE - Gefeliciteerd! U betaalt het wachtgeld voor de gewipte GroenLinkser

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.