U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Lifestyle
  • 1
Het aantal gevallen van schurft neemt toe onder studenten. GGD's door heel Nederland hebben de afgelopen maanden meldingen gekregen van honderden studenten met de aandoening die jeuk en huiduitslag veroorzaakt. ...

ongeveer 1 jaar geleden door Nu.nl

REAGEER MET EEN EMOJI
3
LEES MEER OVER

Hoe zou dat nu komen?

1 sockknitter    
ongeveer 1 jaar geleden door sockknitter
1
Meld

Vaker het beddengoed wassen helpt niet hoor. Tenzij je het elke dag doet.

Schurft is net als de terugkerende bedwantsen een middeleeuws probleem. Het wachten is op de rattenvlo.
De ratten overlast door het overdadig "voeren" van vogels is er al...

2 Aunti    
ongeveer 1 jaar geleden door Aunti
0
Meld

@2 ; Naar aanleiding van dit bericht heb ik even NK doorgeplozen op schurft berichten en ik zag aardig wat vooroordelen voorbij komen. Zo beweerde Ness dat schurft te maken heeft met hygiëne en vooral voorkomt bij verwaarloosde, vereenzaamde ouderen. Niet dus.

Schurft heeft weinig te maken met hygiëne maar wel heel erg veel met dicht op elkaar leven en veel lichamelijk contact met verschillende mensen. Dat is dus ook de reden dat het vooral voorkomt in instellingen (ziekenhuizen, daklozenopvang, AZC's) en studentenhuizen.

Het wassen van het beddengoed heeft niets te maken met de persoon zelf maar met het aantal mensen die van dat bed gebruik maken; er op zitten, er op liggen, er in slapen. Heb je een logee/gast die een nacht in het bed van je huisgenoot slaapt en die logee/gast heeft een besmetting, dan kan je dat overdragen wanneer je het beddengoed niet wast. Als je alleen woont (die vereenzaamde oudere), nooit visite krijgt en je beddengoed 20 jaar lang niet wast.. dan krijg je daar echt geen schurft van.

De stijging van het aantal besmettingen met schurft in Nederland heeft denk ik meerdere oorzaken.
* Er leven meer mensen dicht op elkaar. Meer daklozen in de daklozencentra, meer Oostblokkers die met velen een woning delen, meer AZC's.
* Er is tijdens het hoogtepunt van de asielinstroom behoorlijk van hot naar her geschoven met de asielzoekers. Dat maakt het verspreiden van besmettingen gemakkelijker.
* Zorgmijders. Door de stijgende armoede en verhoogde kosten van zorg, mijden steeds meer mensen zorg waardoor zij langer doorlopen met een besmetting en zo een besmettingshaard blijven.
* Instroom van mensen vanuit landen waar schurft veel meer voorkomt dan hier. Niet aardig om te zeggen maar het is gewoon een feit: https://www.rivm.nl/Onderwerpen/A/Asielzoekers_en_infectieziekterisico/Informatie_voor_huisartsen_bij_opvang_asielzoekers
* Asielzoekers uit die risico landen zijn soms gewend aan besmettingen en kloppen daardoor minder snel aan bij een arts. Ze zijn dan gewend aan die klachten en zien het niet als een ziekte. Deze mensen blijven dan een besmettingshaard.

3 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
4
Meld

@3 zo ook de bedwants die oprukt. Meegenomen uit landen waar ze die beestjes als normaal beschouwen.

Vroeger waren het de kakkerlakken die zo in de bagage binnen kwamen.

4 Aunti    
ongeveer 1 jaar geleden door Aunti
4
Meld

@4 : Mijn moeder waarschuwde zo'n 60 jaar geleden voor bedwantsen : "Ze houden van warmte dus leg je dekens en later dekbed naast je bed zodat je matras koud blijft!"

En dus kieper ik nog steeds na het wakker worden mijn dekbed zover mogelijk over het voeteneinde.

5 =*(++)*=    
ongeveer 1 jaar geleden door =*(++)*=
3
Meld

@3
Het heeft in zoverre met hygiene te maken , dat als je vaak douchet en vaak kleren en beddegoed verschoond dat je uitbreiding tegengaat. Je kan besmet zijn maar een incidenteel jeukend bultje
lijkt geen reden tot alarm.
Pas als een besmet persoon door omstandigheden zijn hygiene wat laat slabakken ( bij voorbeeld een kampeervakantie of nachtbrakerij) wordt het probleem zichtbaar.

Het is natuurlijk onzin om weer naar asielzoekers te wijzen als het probleem zich vooral manifesteerd bij studenten.

Ik herrinner me uit mijn studententijd ook een uitbraak, geen migrant in velden of wegen te bekennen toen.
Wel slapen in elkaars bed en dragen van elkaars kleren.

6 morandi    
ongeveer 1 jaar geleden door morandi
7
Meld

@6 ; Heb je de link in @3 ook gelezen? Dat is informatie voor artsen die met asielzoekers te maken krijgen...

7 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
2
Meld

@7
Ja de moeilijke omstandigheden van asielzoekers in kampen en onderweg zullen best ook scabies- bevorderend zijn, maar dat heeft niets te maken met die besmette studenten waar het hier in dit artikel over gaat.

8 morandi    
ongeveer 1 jaar geleden door morandi
6
Meld

Die studenten zullen er wel de schurft in hebben. question

9 meneer van het nieuws    
ongeveer 1 jaar geleden door meneer van het nieuws
1
Meld

@8 Zonder de asielzoekers er niet met de haren bijslepen is een draadje hier niet compleet!

Dát weet je toch onderhand wel???

10 =*(++)*=    
ongeveer 1 jaar geleden door =*(++)*=
7
Meld

@8 ; Natuurlijk wel. Doe nu eens niet zo dom. Schurft zijn kleine beestjes en die ontstaan niet zo maar spontaan ergens uit de lucht of zo. omdat je niet dagelijks 300 keer doucht.

Je moet in contact komen met iemand die besmet is of met kleding/beddengoed van iemand die besmet is, om de infectie op te lopen.
Hoe meer besmettingshaarden er rondlopen hoe groter de kans dat de schurft zich verspreid.

Eén groep (ik noemde er meerdere, maar jij gaat weer over de zeik over deze ene) die een verhoogd risico heeft om met deze parasiet rond te lopen zijn asielzoekers uit Afrika; gewoon simpelweg omdat het in die landen nog behoorlijk veel voorkomt.

Er hoeft er maar eentje in een AZC te komen en je hebt al snel een uitbraak in het AZC. Een medewerker neemt het mee naar huis en infecteert de mensen daar om hem heen. Komt die infectie bij een student uit dan heb je al snel een uitbraak in een studentenhuis... Dat is gewoon een voorbeeld van hoe een meegelifte parasiet op een asielzoeker in een studentenhuis kan gaan rondwaren.

Zoals ik al zei zijn er meerdere besmettingshaarden. Hoe meer besmettingshaarden, hoe meer uitbraken in instellingen en studentenhuizen.

Zoals het artikel al aangeeft: Studenten zijn niet anders gaan leven en toch zijn er meer uitbraken. Hoe dat kan? Omdat er meer besmettingshaarden zijn; die heb ik eerder op een rijtje gezet en asielzoekers zijn er daar eentje van. Maar als je dat benoemt dan ben je zeker weer racistisch?

11 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
2
Meld

@11 , de reden die in het artikel wordt aangegeven, is dat studenten lakser zijn geworden in hun hygiëne, door een gebrekkige opvoeding op dat gebied. Dat zie je bijvoorbeeld aan (in artikel genoemd) dat ze na 2 maanden gewoon weer een nieuwe infectie hebben. Ook staat er dat het vooral wordt overgedragen door te slapen in het bed van een besmet persoon of door kleding daarvan te dragen. ik geloof niet dat die studenten in AZC's overnachten of kleding jatten van asielzoekers. Ik vermoed dat er ook redelijk weinig huidcontact met asielzoekers is. Maar ja, sommige mensen willen asielzoekers echt overal de schuld van geven. Dus inderdaad, je bent weer eens racistische bezig.

12 Giesje    
ongeveer 1 jaar geleden door Giesje
2
Meld

@11

Scabies is nooit weggeweest, alleen, door goede hygiene lopen mensen er soms mee rond en brengen het over zonder het te weten en zoals ik al in @20 uitlegde pas als hygiene slabakt om wat voor reden dan ook wordt het zichtbaar en dan gaat niemand het aan de grote klok hangen want er rust nogal een taboe op.

Op plekken waar ouderen of jongeren dicht bijeen leven komen klassiek uitbraken voor en dat was al zo toen er nog amper asielzoekers waren.

13 morandi    
ongeveer 1 jaar geleden door morandi
2
Meld

studenten en GroenLinks hebben een aantal dingen met elkaar gemeen, ze hebben beide laks aan hygiëne en ze hebben beide dat ze het beter weten.
weg ermee

14 Handalf    
ongeveer 1 jaar geleden door Handalf
3
Meld

Er zijn meer plaatsen waar schurft wordt overgebracht.
In het verleden waren houten trapleuningen in openbare ruimten een bron van besmetting.
Daarom werden deze van overheidswege vervangen door koper/messing en later door rvs.
Momenteel zijn veel architecten van mening dat (onbehandeld) hout weer hip is. Dus in steeds meer openbare gebouwen en -ruimten verschijnen weer houten leuningen en balustrades. Als dezen niet regelmatig gereinigd en gelakt worden zijn we weer terug bij af.

15 carpenter    
ongeveer 1 jaar geleden door carpenter
0
Meld

@10

Net het hele verhaal en linkjes gelezen maar gezien de feiten die er duidelijk zijn en worden erkent door deskundigen denk ik dat je eens verder moet kijken dan alleen maar wat te roepen!

De feiten zijn er dat de bronnen uit deze hoek komen, ik kan dat ook niet veranderen en het is ook geen verwijt!

Veel lees plezier!

question

16 ikzelf66    
ongeveer 1 jaar geleden door ikzelf66
2
Meld

Stelletje viespeuken.

17 Wild Rover    
ongeveer 1 jaar geleden door Wild Rover
2
Meld

@11

Moet je wel bij een besmet persoon in bed gaan liggen of in het bed waar besmette personen in hebben gelegen hier in het land.
Denk je echt dat dat veel voorkomt ?
Ga je nasr andere landen waar ook ter wereld , moet je niet voor goedkope hotelletjes in de gribus gaan .
Je kunt zowel in Afrika als in de US met schurft thuiskomen .
En ook in Europa.
Ik begrijp niet goed hoe schurft van een asielzoeker in een studentenhuis kan komen .
Zijn dat twee groepen die in elkaars bed kruipen ?
Schurft is niet zo erg als je het goed behandeld .
Dan ben je het zo kwijt.
Punt is dat in samenlevingen zoals een studentenhuis niet iedereen daar aan meewerkt : je insmeren van top tot teen , alle kleren en beddegoedc wassen en je s oenen buiten zetten .
Degene die dat niet doet besmet weer een bedgenoot.
Heeftvweinig met asielzoekers van doen .

18 No newstoday    
ongeveer 1 jaar geleden door No newstoday
5
Meld

@18 ; Het gebrek aan kennis over deze materie bij je is gewoon stuitend. Je doet haast alsof het een SOA is.
Je kan besmet worden met schurft door huidcontact, het dragen van kleding zoals een jas of een sjaal van iemand met een besmetting en door het beddengoed van iemand met een besmetting.
Samen op een krappe bank zitten is al genoeg.

19 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Man overleden na mishandeling in speeltuin
Een man is zaterdagmiddag in Assen om het lev...

15 uur geleden door Telegraaf

Duitsland: leerlinge krijgt gelijk en mag in...
Een jonge moslima heeft gelijk gekregen van d...

16 uur geleden door Kiki

Trump: Joden die op Democraten stemmen, tonen...
Volgens Donald Trump tonen Joden in de VS die...

9 uur geleden door iSlam FM!

MH17 Waarheidsconferentie in Maleisië co...
Bewijs dat niet Russische raket, maar Oekraïe...

12 uur geleden door zilvergoud

Baudet wilde Kremlin-aanhanger op Europese li...
Thierry Baudet wilde een pro-Russische Brit,...

14 uur geleden door Crezee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
beastyboy
Hoe tevreden ben jij met je geslachtsdeel?...
Tot slot kan ik nog antwoord geven op de vraa...

5 minuten geleden door beastyboy

The Investigator
Man overleden na mishandeling in speeltuin...
Is lastig iets over te zeggen als je er zelf ...

6 minuten geleden door The Investigator

groenengeel
Netanyahu waarschuwt Iran na Israëlisch bomb...
Intimidatie. Israel komt er steeds slechter o...

13 minuten geleden door groenengeel

beastyboy
Hoe tevreden ben jij met je geslachtsdeel?...
@28"Nat worden zonder te regenen"Vrouwen ...

14 minuten geleden door beastyboy

The Investigator
‘Boris Johnson wil Brits parlement vijf wek...
Die Boris is zo gek nog niet. De media wil he...

18 minuten geleden door The Investigator

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig