Grootayatollah Ali Khamenei.
Volledig scherm
Grootayatollah Ali Khamenei. © AFP

Macron waarschuwt voor mogelijke "escalatie" na Iraans spierballengerol

De Franse president Emmanuel Macron waarschuwt alle betrokken partners van het nucleair akkoord met Iran voor een mogelijke "escalatie". De door de Iraanse grootayatollah bevolen voorbereidingen voor een onbeperkte uraniumverrijking druisen niet in tegen het internationaal nucleair akkoord van 2015. Dat zegt het atoomagentschap van het land.

7 reacties

  • Murat Durmaz

    6 jaar geleden
    Een land veroordelen voor dingen die ze zouden kunnen doen,.... Begin eens met de land die al alle VN verdragen heeft geschonden, die talloze onschuldigen heeft gesmoord, Landen en politiekers die het lef hebben om tegen Israël op te komen, die zouden gesteund moeten worden, wil men vrede in het midden oosten en thuis dan moeten ze eerst Israël in toom houden.
  • frank triolet

    6 jaar geleden
    Kijk eerst naar de escalatie in uw eigen land,
  • ferry verheyden

    6 jaar geleden
    Europa wordt gedwongen om nu als eenheid op te treden en te laten zien dat ze een eigen keuze maken zonder de US.Falen van de deal is gezichtsverlies voor EU en drijft Iran naar een bondgenootschap met China en Rusland
  • kaies salah

    6 jaar geleden
    De wereld zou mooi zijn zonder bezettingen van landen, en grondstoffen stelen, als Israël ni zo nazi achting zou doen en de Palestijnen de helft geven en leven, hoe zouden wij als we behandeld worden lijk vuil en iedereen wordt bekeken als terrorist komaan , Israëlische regering moet moet stoppen met olie op het vuur te gooien en mensen laten leven.
  • Danny De Graeve

    6 jaar geleden
    Met Mr dictator Kim Jong un kan Trumpeke wel praten. waarom dan niet met Iran???