Nieuws

Verkrachter zit drie dagen vast en neemt dan de benen

De Korenmarkt in Arnhem.
Een 41-jarige Tielenaar die twee jaar geleden veroordeeld is voor verkrachting van een jonge vrouw, is spoorloos. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Een 41-jarige Tielenaar die twee jaar geleden veroordeeld is voor verkrachting van een jonge vrouw, is spoorloos. Dat heeft het Openbaar Ministerie bevestigd.
De man heeft na zijn aanhouding drie dagen op het politiebureau gezeten en mocht toen naar huis. Sindsdien is hij vermist. Desondanks is hij toch tegen zijn veroordeling in hoger beroep gegaan. Hij is het niet eens met de 18 maanden celstraf die hem is opgelegd.
Het begon dinsdag 28 oktober 2014 met een leuke avond in een club op de Korenmarkt in Arnhem. De Tielenaar kwam daar een jonge vrouw tegen met wie het leek te klikken. Ze zoenden en hij zei haar dat hij nog een leuk feestje wist. Ze ging met hem mee, maar al snel sloeg de sfeer om. Hij werd dreigend en ze moest mee in een taxi naar een hotel in Oosterbeek.

Verkracht in hotel

De vrouw was bang en huilde, maar ondertussen probeerde ze zo veel mogelijk mensen te laten weten dat ze tegen haar wil werd meegenomen. De taxichauffeur en de nachtportier pikten deze signalen in eerste instantie niet op, maar belden uiteindelijk toch de politie. Toen agenten de deur van de hotelkamer openden, had de man de vrouw al verkracht. De Tielenaar werd gearresteerd.
Hij werd - na drie dagen te hebben vastgezeten op het politiebureau - vrijgelaten in afwachting van zijn proces. Door de rechtbank in Arnhem werd hij tot 18 maanden cel veroordeeld. Nog steeds wordt hij vermist. De gemeente Tiel heeft hem in april officieel uit de gemeentelijke basisadministratie uitgeschreven. Desondanks heeft hij hoger beroep aangetekend. Dat dient vrijdag.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl