Archiefbeeld Oscar Romerocollege
Volledig scherm
Archiefbeeld Oscar Romerocollege © Geert De Rycke

Vlaamse tiener die wapen kocht voor schietpartij: het was een grap

De Vlaamse tiener die online een wapen bestelde met de boodschap 'zoveel mogelijk slachtoffers te willen maken', heeft gezegd dat het om een grap ging. De Belgische politie werd door de FBI ingelicht over de verontrustende mail van de jongen. Gisteren werd de jongen na uitgebreid onderzoek opgepakt.

  1. Hoe steden massatoerisme aanpakken: ‘We zijn verbaasd dat de maatregel zo effectief is’
    PREMIUM
    21

    Hoe steden massatoe­ris­me aanpakken: ‘We zijn verbaasd dat de maatregel zo effectief is’

    In de strijd tegen het overtoerisme houdt Barcelona een populaire buslijn naar het Gaudí-park geheim voor vakantiegangers. Venetië gaat entree heffen voor bezoekers, en Amsterdam vermindert het aantal cruiseschepen. Populaire steden gaan steeds verder met het zoeken naar middelen om massatoerisme in te dammen. Helpt het? ,,Voor een paar tientjes vlieg je naar historische steden, dat kan echt niet meer.’’
  2. Weg met al die Instagramtoeristen: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm
    3

    Weg met al die Instagram­toe­ris­ten: Japan blokkeert prachtig uitzicht op Mount Fuji met lelijk scherm

    Een prachtige vulkaan die boven een simpele, ietwat lelijke kruidenierswinkel uittorent. Een absurd plaatje dat de laatste jaren is uitgegroeid tot een van de populairste Instagramspots ter wereld. Honderden vakantiegangers gaan hier dagelijks op de foto en veroorzaken daardoor immense drukte. Japan is dat meer dan zat en neemt nu een drastische maatregel om het prachtige uitzicht op Mount Fuji voorgoed te verpesten. ,,Het spijt ons dat we dit moeten doen.”
  3. Vijf jaar dwangarbeid voor Rus na interview, ook woordvoerder Meta veroordeeld

    Vijf jaar dwangar­beid voor Rus na interview, ook woordvoer­der Meta veroor­deeld

    Een Rus is veroordeeld tot vijf jaar dwangarbeid voor het verspreiden van ‘opzettelijk onjuiste informatie’ over het leger in een straatinterview. In een gesprek met journalisten van het door de Verenigde Staten gefinancierde Radio Free Europe/Radio Liberty sprak hij kritisch over de oorlog in Oekraïne. Ook een Amerikaanse woordvoerder van socialemediabedrijf Meta Platforms is bij verstek veroordeeld in Rusland.