RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Opmerkelijk

'Veganistische activisten' vernielen Frans restaurant

Het restaurant Canard Street in het Noord-Franse Lille, met ongeschonden gevel. Beeld © Google Maps

Flinke barsten in de winkelruit en de kreet 'stop 'spécisme' ontsieren de gevel van Canard Street, een restaurant in het Noord-Franse Lille. Begin deze week richtten twee onbekenden, vermoedelijk radicale veganistische activisten, de vernielingen aan.

Zoals de naam al doet vermoeden, specialiseert Canard Street zich in gerechten met eendenvlees. Tegen de ramen van het restaurant waren verschillende stenen gegooid. 'Stop spécisme', dat op de gevel gekalkt stond, verwijst naar het speciësisme, of soortdiscriminatie, dat de mens boven andere soorten plaatst, zoals dieren.

Soortgelijke aanvallen

"Ze waren met zijn tweeën, ik denk dat het mannen waren", zegt een van de restaurantmedewerkers tegen het Franse 20 Minutes. Hij baseert zijn vermoeden op beelden van de beveiligingscamera die achter het raam hangt. De politie heeft hier onderzoek naar gedaan en ook naar de gegooide stenen. Uit de beelden blijkt namelijk dat de activisten geen handschoenen droegen.

Vorige maand waren een slagerij en een viswinkel in Lille ook al het doelwit van soortgelijke aanvallen. De restaurantmedewerker zegt dan ook niet verrast te zijn: "Het is niet zo dat we bedreigingen hebben ontvangen, maar na de slager en de visboer zijn we niet verrast dat ze het op ons hebben gemunt." 

Meer op rtlnieuws.nl:

Bron: RTL Nieuws