RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Brandweerman wiegt baby in slaap: 'Hier doe ik het voor'

Brandweerman Chris Blazek met het meisje. Beeld © Kyle Vradenburgh

De Amerikaanse brandweerman Chris Blazek hielp een moeder met drie dochters na een auto-ongeluk. Toen de moeder naar het ziekenhuis werd gebracht, ontfermde Blazek zich over het jongste dochtertje en wiegde haar in slaap.

Chris Blazek plaatste zijn verhaal op de Facebookpagina van de brandweer in Chattanooga in Amerika. "Dit is waar brandweermannen het voor doen", schreef hij erbij. De foto werd duizenden keren gedeeld.

Brand 

Blazek was net klaar bij een brand in een woning. Hij stond onder de douche toen hij met zijn ploeg moest uitrukken voor een auto-ongeluk. Bij het ongeluk waren een zwangere moeder en haar drie dochters betrokken. 

De moeder schreeuwde het uit, omdat ze pijn in haar buik en rug voelde. Ook het jongste dochterje was ontroostbaar. Blazek haalde haar uit het autostoeltje en checkte of ze oké was.

Kleine vriendin

Toen Blazek's team alles onder controle had, besloot hij even een kleine pauze te nemen met zijn 'nieuwe vriendin'. "Ze viel meteen in slaap in mijn armen."

De moeder werd naar het ziekenhuis gebracht en de rest van de brandweermannen bleven op locatie om op de kinderen te passen tot familie kwam om ze op te halen. "Op momenten als dit besef ik waarom ik dit werk doe", schrijft Blazek.

Meer op rtlnieuws.nl: