Mamoudou Gassama (C).
Volledig scherm
Mamoudou Gassama (C). © Photo News

Na 'Spiderman' wil andere illegale held nu ook de Franse nationaliteit

Een Tunesische held wil ook de Franse nationaliteit nadat de jonge Malinees Mamoudou Gassama deze maand beroemd werd door een gebouw te beklimmen in Parijs en een bungelend kind van een balkon te redden. Beelden van de heldendaad gingen dagenlang de wereld over. Gassama werd ontvangen door president Macron en kreeg als waardering de Franse nationaliteit.

19 reacties

  • Anthony van der Borght

    5 jaar geleden
    Maar iederéén denk dat dit opgezet spel is .. en ik denk het t'zelfde. Gelijk wat hij krijgt en hoeveel .. allemaal dingen dat niet van hem zijn . Ik zou er niet fier op zijn !!
  • Ludwig VdB

    6 jaar geleden
    Een nieuwe methode voor de ngo's. Men kan de vzw 'laat je redden oprichten'. Dan kan je je ergens tegen betaling, door de illegaal uiteraard, laten redden door een illegaal. Je wordt er zelf rijk van en de illegaal krijgt een nationaliteit. Big business dunkt mij, vooral als opvolging van taxi reddingsschip.
  • Marc Saerens

    6 jaar geleden
    Was een open goal en velen wisten toen reeds wat er nu aan 't gebeuren is, heel Frankrijk vol met niet Franse super- en spidermannen !!! Als Macron niet oplet kan er straks een stadion mee vullen !!
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    zoals eerder reeds herhaalderlijk gesteld OPGEZET SPEL en niks anders en daar geloof ik in.
  • jeroen de rijck

    6 jaar geleden
    Politiekers denk eerst eens na voor je iets doet voor de verandering , het is maar een gedacht dat ik jullie geef hè , het zal jullie veel miserie besparen .