achtergrond

Geenstijl

Jihadoma: haal mijn haatkleinkind niet terug

Pijnlijk interview in de Humo met een Nederlandse oma die haar dochter verrijkt zag worden door een huwelijk met een moslimitische Egyptenaar, die haar vervolgens op sleeptouw nam naar het kalifaat. Maya Bolder spreekt zich nu uit tegen het repatriëren van haar dochter en kleinkinderen, omdat het gevaar op aanslagen levensgroot is. De diep ingesleten islamkanker begint namelijk al jong: 

"HUMO Denkt u dat de IS-kinderen die daar zitten, in staat zijn om aanslagen in Europa te plegen als ze ooit terugkeren?

bolder «Ja.»

HUMO Waarom denkt u dat?

bolder «Ik heb genoeg video’s van trainingen gezien. En dan die verhalen… Na het vrijdaggebed moest iedereen naar een plein in Raqqa gaan en toezien hoe mensen gemarteld en onthoofd werden. Dat is toch niet normaal?»

HUMO Vreest u voor het leven van uw dochter en kleinkinderen?

bolder «Ja en neen. Onze dochter heeft via een andere IS-vrouw laten weten dat ze niet terug wil naar Nederland. De kinderen hebben er niet voor gekozen om ginder te leven, maar ik ben erg bang dat de oudste een moordmachine is geworden of zal worden.»

HUMO Zou u de Nederlandse overheid aanraden om hen terug te halen of vreest u dat het gevaarlijk is?

bolder «Als ze die kinderen terughalen, dan wordt het gevaar op aanslagen heel groot. Ze zullen iedereen moeten screenen, maar je weet nooit of ze geen opdracht hebben gekregen van IS.»"

Enfin, dat geeft toch te denken. Nu nog de Deugertjes in Kangoeroeland overtuigen die werkelijk denken dat de militante islam een verrijkende anti-imperialistiese kracht is in plaats van een gestoorde doodscultus en die menen dat iedereen een tweede kans verdient aan de moedertiet van de staat, maar dat zal wel niet lukken, die mensen zitten net zo vast in hun geloof als de grootste kalifaatkneuzen.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Frans Timmermans is de dertiende imam van Mohammed

Frans heeft niet een splinter, niet een balk, maar de complete ruwbouw van de Essalammoskee in z'n oog

@Mosterd | 15-02-24 | 19:29 | 432 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.