Johnny de Mol mijdt Ibiza sinds vluchtelingencrisis

Tv-weldoener Johnny de Mol mijdt sterreneiland Ibiza sinds de uitbarsting van de vluchtelingencrisis enkele jaren geleden. Dat vertelt de presentator vandaag in het AD. De Mol gaat tegenwoordig alleen nog maar naar Lesbos, waar hij allerlei vluchtelingenwerk doet. “Ik had er gewoon geen zin meer in. Dat je met je voeten in het water staat te dansen, en je je opeens realiseert dat verderop de lijken in zee drijven. Het is maar zo’n paar honderd kilometer, hè?“, zegt hij.

Kennelijk vindt De Mol het niet kunnen dat je plezier hebt op een plek die enkele honderden kilometers verwijderd is van ellende. Daarmee uit hij indirect kritiek op BN’ers als Wendy van Dijk, die fervente Ibiza-gangers zijn.

De Mol begon ooit op Lesbos na het zien van de bekende foto van het aangespoelde jongetje Aylan. “Ik wilde weten hoe de vluchtelingenstroom eruitzag – van begin tot eind. Maar ook wat er in de kampen gebeurde en of ik iets kon betekenen.

Hij heeft het vluchtelingenkamp Movement on the Ground opgezet. “Als je bij ons weggaat, ben je klaar voor Europa en is Europa klaar voor jou.”

Het AD-artikel Johnny de Mol: ‘Wat op festivals kan, moet ook met vluchtelingen Lesbos kunnen’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen