U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 14
Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft een bakker uit de staat Colorado die had geweigerd een taart te bakken voor het huwelijk van een homokoppel in het gelijk gesteld. Volgens het hof waren de religieuze rechten van de bakker verwaarloosd. ...

ongeveer 1 jaar geleden door Kiki

REAGEER MET EEN EMOJI
42

@373 Jammer dat je die gegevens uit je duim zuigt. Al sinds 1966 is er elke tien jaar in Nederland een groot onderzoek gaande naar religie, met de titel "God in Nederland". Dit is een universitair onderzoek en de resultaten zijn voor iedereen in te zien:

https://www.ru.nl/theologie/@1031466/god-nederland/

"Van de Nederlanders is momenteel (2015) 68% buitenkerkelijk, 25% rekent zich tot een van de christelijke kerken, 5% is moslim en 2% hangt een andere niet-christelijke godsdienst aan. "

Lijkt mij erg sterk dat het aantal kerkelijk gelovige mensen in de afgelopen drie jaar plotseling is verdubbeld, zoals jij beweerd.

401 Vrijdenker    
ongeveer 1 jaar geleden door Vrijdenker
1
Meld

@377 De verklaring is dat één-eiïge tweelingen helemaal niet identiek zijn.

402 Vrijdenker    
ongeveer 1 jaar geleden door Vrijdenker
2
Meld

@400 : het oudste (stukje van) de bijbel dateert 350 na christus. Ruim ná de oude Grieken. De oudste rol van de Thora is zelfs nog veel jonger.

403 Wits    
ongeveer 1 jaar geleden door Wits
1
Meld

@363

Volgens onderzoek door het SCP uit 2015 staat 38% van christenen negatief tegenover homoseksualiteit

404 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
1
Meld

Lachwekkend hoe de verdedigers van LGBT-rechten zich massaal storten op een christelijke bakker die weigert een homohuwelijkstaart te bakken, terwijl ze schijnbaar blind zijn voor geweld, moord en doodslag tegen homo's vanuit vooral islamitische hoek. Het boze-witte-mannen syndroom leidt tot bizarre hersenkronkels.

405 Dune    
ongeveer 1 jaar geleden door Dune
12
Meld

@403 De Thora is altijd onveranderd overgeschreven vermoed dat die lui maf genoeg zijn om dat echt netjes in acht te hebben gehouden. Historici vermoeden dat ook voor zover ik weet. Daarmee is op zijn minst het oude testament wel altijd zo geweest als het is.

406 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
1
Meld

@405 omdat boze witte mannen achter veel ellende in de wereld zitten, van illegale oorlogen, tot klimaatverandering, tot het schenden van mensenrechten, etc.

Bij bijna elk conflict is er wel een boze witte man betrokken


407 Mo[re]Slim.Al[er]t    
ongeveer 1 jaar geleden door Mo[re]Slim.Al[er]t
4
Meld

@406 maar weten doe je het niet, de thora is niets meer dan een sprookjesboek

408 Mo[re]Slim.Al[er]t    
ongeveer 1 jaar geleden door Mo[re]Slim.Al[er]t
2
Meld

@406 : de klassieke griekse oudheid eindigde in de 4e eeuw vCr, dus die wijsheden konden nog makkelijk toegevoegd worden.

409 Wits    
ongeveer 1 jaar geleden door Wits
0
Meld

@408 Dat zijn alle sprookjesboeken van alle zeloten.

410 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
2
Meld

@405

- "terwijl ze schijnbaar blind zijn voor geweld, moord en doodslag tegen homo's vanuit vooral islamitische hoek. " -

Waar zie jij dat 'links' (wat dat ook moge zijn intolerantie en geweld tegen LHBT vanuit de islam goedpraat?

411 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
2
Meld

@411 Dat zei ik niet.

412 Dune    
ongeveer 1 jaar geleden door Dune
6
Meld

@412

Wat is je kritiek dan precies, wees eens concreet?

413 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
1
Meld

@368 Daar zijn geen landelijke cijfers van bekend omdat dat helaas niet specifiek geregistreerd en bijgehouden wordt.
Wat wel bekend is, is dat acceptatie van homoseksualiteit onder de religieuze bevolking beduidend lager is dan onder de niet religieuze bevolking. En afgaande op de demografie van Nederland zouden we op zijn minst een paar mensen in onze groep moeten hebben zonder enige religieuze achtergrond. Dit is echter niet het geval. Ze zijn allemaal, zonder uitzondering, afkomstig uit streng religieuze gezinnen, veelal uit de bijbelgordel.
Schrijnend detail: soms zijn ze minderjarig. Dan ben je echt een ontzettend zielig excuus voor een ouder als je je eigen kind op straat zet omdat een tweeduizend jaar oud sprookjesboek dat van jou verwacht.

[PDF]: https://www.soest.nl/fileadmin/redacteuren/afbeeldingen/Actueel/LHBT/11_4_Bijlage_3_Handreiking-LHBT-emancipatie-Feiten-en-cijfers-op-een-rij.pdf

@373 Lesje statistiek? Statistisch gezien zou slechts de helft uit een religieus gezin moeten komen. Dat is in de praktijk 100%. Dat is zeker geen leidraad, want hier in de stad worden ze wel met open armen door de kerk ontvangen. Het is echter wel erg opvallend dat niet-religieuzen (17,2 / 2 = 8,6 miljoen mensen) hun kinderen niet zo snel verstoten en op straat zetten vanwege hun geaardheid...

414 dani    
ongeveer 1 jaar geleden door dani
2
Meld

@393 Volgens de bakker gaat het niet om zomaar 'een' taart, maar om een creatief product met een grote persoonlijke inbreng. Dan is de situatie wellicht te vergelijken met die van een beroepsdichter die de opdracht krijgt een eulogie op de een of andere gebeurtenis te schrijven die hij persoonlijk ten diepste betreurt. Dan moet hij ofwel de opdracht weigeren, ofwel zichzelf dwingen om te liegen. Het lijkt me dat dat voor alle betrokkenen een onplezierige situatie oplevert.

415 Civ    
ongeveer 1 jaar geleden door Civ
6
Meld

@414

Helaas deel ik die ervaring. Ik heb bij de transgenderkliniek kinderen met hun gelovige ouders zien binnenkomen waarbij de ouders hoopten te diagnostiseren dat het allemaal maar onzin was.
Als we die kinderen ooit nog eens terugzagen dan was het of wanneer ze meerderjarig waren en op zichzelf woonden, of wanneer je uit huis geplaatst waren onder een andere voogdij.
Het is in- en in triest wat zij hebben doorgemaakt in hun jeugd.

416 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
2
Meld

@415 -- "...een creatief product met een grote persoonlijke inbreng."

Worden er bruidstaarten gemaakt waarbij dat niet het geval is dan?

417 dani    
ongeveer 1 jaar geleden door dani
0
Meld

@403 Er zijn veel oudere fragmenten overgeleverd, inclusief een bijna complete versie van Jesaja die uit de 2e eeuw v. Chr. dateert.
https://en.wikipedia.org/wiki/Biblical_manuscript
https://en.wikipedia.org/wiki/Isaiah_Scroll

418 Civ    
ongeveer 1 jaar geleden door Civ
0
Meld

@417 Doet dat ertoe?

419 Civ    
ongeveer 1 jaar geleden door Civ
3
Meld

@415 : een goede taart bakken is best kunstig, maar de omschrijving van de bakker is nogal hoogdravend... Blijft een serie product met wat details.

Boekhouders, tuiniers, advocaten en restauranthouders kunnen nu ook actief klanten gaan weren. Zijn allemaal kunstig in hun eigen manier, met persoonlijke inbreng.

420 Wits    
ongeveer 1 jaar geleden door Wits
1
Meld

@409 Wat is nu precies de hypothese? Dat de schrijvers van de evangeliën en/of Paulus direct of indirect beïnvloed waren door het gedachtegoed van de Stoa? Dat is helemaal geen rare gedachte, want het christendom is net zo min als de islam of het jodendom in een cultureel vacuüm ontstaan. Dubieuzer wordt het als men met allerlei complottheorieën aan komt zetten over Constantijn die zogenaamd de bijbel herschreven zou hebben. Dat is onzin.

421 Civ    
ongeveer 1 jaar geleden door Civ
0
Meld

- De bakker moet een taart bakken voor het homo huwelijk omdat homo's recht hebben op gelijke behandeling

Dit is onzin. Het gaat niet tenzij de bakker helemaal geen rechten heeft. Je kunt een bakker niet dwingen om een taart te bakken. je kunt hem hoogstens leren om te huichelen. Homo's kunnen niemand dwingen om hun te accepteren tenzij homo's een elite vormen die met gewled status kan afdwingen.

- De bakker hoeft geen taart te bakken voor homo's omdat hij religieus is.
Dit is ook onzin. het is niet aan de rechter om te bepalen of iets religieus is of niet. Het probleem is de valse wetgeving die fdrogredenen vastlegt als wet. Waardoor er willekeur ontstaat en je dit soort onzinnige uitspraken krijgt.

Conclusie: De wet is stuk en de uitspraken worden hoe langer hoe belachelijker. Feit is wel dat je een bakker niet kunt dwingen om een taart te bakken. Dat staat als een paal boven water.

422 purelogica    
ongeveer 1 jaar geleden door purelogica
7
Meld

@405 Grappig ik vroeg me af hoe mensen hier zouden reageren als het een moslim bakker was , die geen taart wou verkopen aan homoseksuelen , dan zo er door een bepaalde groep mensen hier moord en brand geroepen worden , die nou de bakker steunen , over hypocriet gesproken ...

En ik ben van mening dat religie leuk en aardig is , maar iets is wat achter de voordeur moet plaats vinden , en niet openbaar , wat die religie ook mogen zijn.

423 MarcusCole    
ongeveer 1 jaar geleden door MarcusCole
2
Meld

@420 Het zou kunnen dat het wat hoogdravend is. Persoonlijk stel ik me zo voor dat de taart wellicht de een of andere (geforceerde) 'hartelijke' gelukwens zou bevatten ter gelegenheid van dat (door de bakker verguisde) huwelijk, en dat is wel wat pijnlijk. Je vergelijking met tuiniers vind ik niet zo sterk, tenzij van de tuinier zou worden verwacht dat hij de een of andere zaak of persoon expliciet zou 'eren' met zijn werk. (Een praktijksituatie is moeilijk te bedenken. Een heg in de vorm van Jezus?)

Wat boekhouders of andere professionele cijferaars hier te zoeken hebben is mij verder een raadsel.

424 Civ    
ongeveer 1 jaar geleden door Civ
3
Meld

@413 Ik ben volgens mij concreet genoeg @405

425 Dune    
ongeveer 1 jaar geleden door Dune
6
Meld

Enfin. Ik snap de frustratie van de klanten in kwestie ook wel, want je voelt je persoonlijk afgewezen. Laat zo'n man liever links liggen, zoek een bakker die wel aardig en ruimdenkend is en maak er een leuke bruiloft van.

426 Civ    
ongeveer 1 jaar geleden door Civ
1
Meld

@415 Een bakker bakt altijd in opdracht of wat de markt vraagt. Een dichter dicht altijd vanuit zijn persoonlijke belevingswereld. Dat slaat dus als een tang op een varken.

Ik moet één ding wel nageven, christenen zijn inderdaad creatief. In het verzinnen van kudtsmoesjes om hun onethische ideologie te legitimeren.

427 Vrijdenker    
ongeveer 1 jaar geleden door Vrijdenker
3
Meld

@419 Eigenlijk wel een beetje, als ik een paar honderd euro neertel voor een bruidstaart, verwacht ik inderdaad een beetje creativiteit en persoonlijke inbreng en geen fabrieksding. Anders was ik wel naar de Hema gegaan...
Bovendien is banketbakken niet bepaald vrije kunst. Als het kunst is, dan toegepaste. En in die sector gaan de wensen en eisen van de klant altijd voor. Dat is nu eenmaal het geval als je in opdracht werkt. Ik heb ook vaak zat dingen gemaakt waar ik persoonlijk weinig mee had, maar het was werk en het betaalde de rekeningen. Selectief zijn is een luxe die menig vakman zich nauwelijks kan veroorloven, zeker niet in deze tijden. In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister.
Als je een opdracht dan weigert vanwege de seksuele geaardheid van de *opdrachtgevers*, dan heeft dat verder weinig te maken met vaardigheden of creativiteit en het is ook iets anders dan van mening verschillen over de uitvoering van de opdracht.

428 dani    
ongeveer 1 jaar geleden door dani
1
Meld

@406 De Thora is inderdaad overgeschreven en gebaseerd op eerdere Egyptische mythologie. De Thora werd overigens bedacht in een tijd dat het jodendom nog polytheïstisch was, een meer-godendom dus.

429 Vrijdenker    
ongeveer 1 jaar geleden door Vrijdenker
1
Meld

@429 Dat is veel te kort door de bocht. Sommige van de psalmen grijpen wellicht terug op oud-Egyptische voorbeelden. Op de Thora zelf is een veelheid aan invloeden werkzaam geweest omdat de totstandkoming enkele eeuwen in beslag nam. Het scheppingsverhaal heeft bijvoorbeeld duidelijke Mesopotamische parallellen. De oudste kernen zijn waarschijnlijk in een polytheïstische omgeving ontstaan, maar het materiaal is een aantal keren herzien en het geheel kreeg waarschijnlijk in de 6e of 5e eeuw v. Chr. zijn definitieve (monotheïstische) vorm.

430 Civ    
ongeveer 1 jaar geleden door Civ
0
Meld

@425

In het geheel niet. Je roept maar wat zonder enige onderbouwing. Wanneer je iemand beschuldigd zul je daar ook bewijs voor moeten aandragen.

431 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
1
Meld

@388 Onzin. Ze zitten helemaal hetzelfde in elkaar, ze hebben dezeflde neigingen, aanleg, karakter, enz. En ook seksuele voorkeur.

Dus met identieke tweelingen waarvan de één homo is en de ander niet zie je dus dat het aangeleerd gedrag is.

432 Tavor    
ongeveer 1 jaar geleden door Tavor
11
Meld

@396 En natuurlijk denk jij dat alleen jouw aannames ergens op gebaseerd zijn.

433 Tavor    
ongeveer 1 jaar geleden door Tavor
6
Meld

@405 Inderdaad, een hoop gekrijs dat een christen geen taart voor ze wil bakken, maar geen kick als er weer een zooitje in Iran aan hoogwerkers opgehangen worden of van hoge gebouwen afgesmeten worden.

De hypocrisie druipt er vanaf.

434 Tavor    
ongeveer 1 jaar geleden door Tavor
8
Meld

@408 En een boek geschreven door een pedofiel dat is de hoogste waarheid??

Kijk eens hoe goed de Joden het doen, en Israel, en kijk dan eens hoe het gaat in al die islamitische derdewereldlanden.

Dan zie je duidelijk wel boek welk effect heeft.

435 Tavor    
ongeveer 1 jaar geleden door Tavor
7
Meld

@435 God is per definitie een pedofiel, hij heeft het uitgevonden nietwaar?

436 Oebie    
ongeveer 1 jaar geleden door Oebie
3
Meld

* Verwijderd door de redactie *

437 Tavor    
ongeveer 1 jaar geleden door Tavor

@432 Nope, ze zitten niet hetzelfde in elkaar:
http://jmg.bmj.com/content/51/1/28
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/ajmg.c.30212
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/%28SICI%291096-8628%2819960122%2961%3A33.0.CO%3B2-S

Genotype, fenotype, epigenetisch, allemaal niet identiek.

Dit is wel een leuke over een eeneiïge tweeling waarvan er een een waanstoornis kreeg: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1440-1819.1990.tb01642.x

Is een waanstoornis ook aangeleerd gedrag?

438 dani    
ongeveer 1 jaar geleden door dani
1
Meld

@437 Die zelfmoorden zijn zo verbijsterend hoog omdat ze nog steeds gediscrimineerd en uitgesloten worden door mensen die denken dat er iets mis is in de bovenkamer: "Gender-based victimization, discrimination, bullying, violence, being rejected by the family, friends, and community; harassment by intimate partner, family members, police and public; discrimination and ill treatment at health-care system are the major risk factors that influence the suicidal behavior among transgender persons."
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5178031/

439 dani    
ongeveer 1 jaar geleden door dani
2
Meld

Er zijn andere middelen om te weigeren. Je zaak een dag sluiten "wegens omstandigheden" op het moment van de bruiloft of de taart laten mislukken

440 Jan met de korte achternaam    
ongeveer 1 jaar geleden door Jan met de korte achternaam
4
Meld

Als restaurants ermee wegkomen een Trump-supporter service te weigeren, moet dit ook mogen.

Prima.

441 Chauvinist    
ongeveer 1 jaar geleden door Chauvinist
3
Meld

@408 Mo[re]Slim.Al[er]t
"de thora is niets meer dan een sprookjesboek"

Jammer voor jou dan dat delen van de Koran een kopie zijn van de Thora en van de Bijbel.

De eerste vijf delen van de Bijbel, overgenomen van de Thora... Genesis – Beresjiet Exodus – Sjemot Leviticus – Wajikra Numeri – Bemidbar Deuteronomium – Dewariem.
Met daarin het verhaal van Abraham/Ibrahim, Mozes/Moussa, Noach, Job/Ajoub. de zoon (of zonen) van Abraham, waaruit de Arabieren zijn voortgekomen.

442 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
ongeveer 1 jaar geleden door Harry potter maar zonder bril en sportiever
0
Meld

@422 purelogica
Klopt helemaal. Natuurlijk mag die bakker een klant of opdracht weigeren. Dat maakt hij zelf uit.
(zeker in de VS). Hij kan ook iedere klant weigeren als hij dat zou willen.
Alleen dan verdient hij niets. Maar dat mag hij ook zelf bepalen, als hij dat wil.

443 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
ongeveer 1 jaar geleden door Harry potter maar zonder bril en sportiever
2
Meld

@443 Zoals? Of roep je maar wat,?

444 solidsteel    
ongeveer 1 jaar geleden door solidsteel
2
Meld

@442 Nou ja, een kopie... De schrijver ging nogal creatief met het bijbelse materiaal om. Zo wordt Maria in de koran gelijkgesteld met de zuster van Mozes die in de joodse traditie toevallig dezelfde naam had, en er zijn nog wel meer van dat soort 'dichterlijke vrijheden'.

445 Civ    
ongeveer 1 jaar geleden door Civ
0
Meld

@445 Nepnieuws is van alle tijden.

446 solidsteel    
ongeveer 1 jaar geleden door solidsteel
0
Meld

Late reactie op:
Bakker die huwelijkstaart weigert te bakken voor homokoppel wint rechtszaak in VS

Het recht is nu voor de bakker.
Kunnen alleen relnichten zijn geweest om te gaan procederen om schadevergoeding te gaan claimen. Ze hadden een andere bakker uit de eigen groep moeten nemen …....

447 Wil je niet weten    
ongeveer 1 jaar geleden door Wil je niet weten
6
Meld

@377
@432

Dat is dus niet waar. Tijdens de vroege zwangerschap zijn er veel factoren die invloed hebben op de ontwikkeling van de vrucht. Denk bijvoorbeeld aan hormoonspiegels in de omloop van de feutus.

Op deze manier kun je zelfs babies krijgen die genetisch geheel man zijn, maar worden geboren als vrouw omdat ze net wat te weinig testosteron kregen geduren de eerste paar maanden. Met geaardheid spelen soortgelijke ontwikkelingen.

448 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
0
Meld

@424 : de vorm van de taart deed niet terzake, want was niet de reden voor weigering. Ik heb overigens ook nog nooit een bruidstaart gezien met tekst of gelukwensen. Zelfs nog nooit met zo'n paartje er op. Er zijn hoogstens een aantal modellen met wat persoonlijke wensen. Knap maar niet bijzonder. En daar wordt Jezus ook niet geëerd; over rare vergelijkingen...

Iemand die tuinen aanlegt is creatief. Een goede advocaat ook. Een goede boekhouder zeker question Persoonlijke aandacht, geen productiewerk, allemaal vergelijkbaar.

Dus mogen zij, en vele anderen (architecten, goudsmeden, noem maar op) klanten weigeren op basis van wie het is, niet op basis van wat ze zouden moeten maken (wat wél een goede reden zou zijn).

449 Wits    
ongeveer 1 jaar geleden door Wits
0
Meld

@449 [de vorm van de taart deed niet terzake, want was niet de reden voor weigering. Ik heb overigens ook nog nooit een bruidstaart gezien met tekst of gelukwensen. Zelfs nog nooit met zo'n paartje er op. Er zijn hoogstens een aantal modellen met wat persoonlijke wensen. Knap maar niet bijzonder]

Goed, maar we weten niet hoe de producten van deze bakker eruitzien.

[Dus mogen zij, en vele anderen (architecten, goudsmeden, noem maar op) klanten weigeren op basis van wie het is, niet op basis van wat ze zouden moeten maken (wat wél een goede reden zou zijn).]

Nee, dat is het punt juist. Zoals ik dit geval begrijp is er sprake van een situatie waarin de bakker van een klant geld krijgt om ter gelegenheid van een voor de klant heuglijke, maar voor de bakker (kennelijk) vreselijke gebeurtenis een persoonlijk getint product voor de klant te maken dat uiting moet geven aan een gezindheid die die bakker op geen enkele manier kan opbrengen. Deze ziet daar een onoverkomelijk gewetensconflict in en vindt dat hij niet anders kan doen dan deze specifieke opdracht weigeren.

Tegelijkertijd zou hij de klant wel niet-gepersonaliseerde producten verkopen, en hetzelfde geldt voor gepersonaliseerde producten die bij andere gelegenheden, zoals verjaardagen, voor diezelfde klant zouden kunnen worden vervaardigd. De weigering gebeurt dus wél op basis van 'wat ze zouden moeten maken' en niet op basis van 'wie de klant is'.

Vergelijk het met, bijvoorbeeld, een atheïstische goudsmid die een klant niet weigert omdat hij christen is, maar die wel weigert een hanger te maken met daarin de tekst 'Atheïsme leidt tot massamoord', of iets anders waar heel zijn wezen zich tegen verzet. Zo zie ik deze zaak ook.

450 Civ    
ongeveer 1 jaar geleden door Civ
1
Meld

Laten we wel wezen.

Als je je even verdiept in dit vonnis, komt het erop neer dat de bakker won omdat de commissie die als eerste moest oordelen 'te grof' was ten opzichte van de bakker. Ze vinden dat de commissie niet 'neutraal' genoeg was in de benadering. Er is zelfs het gevoel dat het hooggerechtshof mogelijk het homostel gelijk had gegeven ware dit niet het geval geweest. Het is dus veel meer een oordeel over 'het proces' dan over de zaak zelf.

Dit is geen 'clear win' voor de bakker. In feite zegt het hooggerechtshof: we weten het nog niet, maar op deze manier kan het niet, dus in dit geval gaan we voor de bakker.

Ik vermoed dat het nog wat van dit soort zaken vergt voordat er wat meer duidelijkheid is.

Overigens ook interessant zoals een commentator opmerkt: dit zou ook Trump in de wielen kunnen rijden met z'n travelban. Als je je niet neutraal opstelt ten opzichte van religieuze uitingen heb je kennelijk een probleem bij het hooggerechtshof.

451 zeikenderechter    
ongeveer 1 jaar geleden door zeikenderechter
1
Meld

@451 Dat laatste lijkt me wat vergezocht. De eerste rechtbank toonde zich domweg bevooroordeeld ten opzichte van de motieven van de bakker. Als de man van meet af aan wat serieuzer was genomen maar desondanks in het ongelijk was gesteld, was dit wellicht niet gebeurd. Ik zie niet hoe je die lijn zou moeten doortrekken naar zo'n 'travel ban' die in een heel andere sfeer en vanuit andere motieven tot stand komt.

452 Civ    
ongeveer 1 jaar geleden door Civ
2
Meld

@401 ; Sorry. Die duim was het CBS. Gelovig is niet altijd kerkelijk. Niet alle Christenen gaan naar de kerk.

453 Mariska3    
ongeveer 1 jaar geleden door Mariska3
1
Meld

@453 Je hoeft ook niet naar de kerk te gaan om jezelf als behorend bij een van de christelijke kerken te beschouwen.

Kan het zijn dat het CBS uitgaat van personen die ingeschreven zijn bij een van de kerkgenootschappen? Die kunnen zichzelf buitenkerkelijk vinden, immers.

454 Smiling    
ongeveer 1 jaar geleden door Smiling
0
Meld

@422 "Feit is wel dat je een bakker niet kunt dwingen om een taart te bakken. Dat staat als een paal boven water."

Lijkt mij ook.
Ik heb nooit het idee gehad dat welke willekeurige vakman dan ook verplicht zou zijn om een opdracht te accepteren.

455 Mappie    
ongeveer 1 jaar geleden door Mappie
0
Meld

@455 Kijk, in principe zeg ik dat de bakker zelf bepaald voor wij hij een taart bakt, wat voor taart hij bakt, enzovoorts. Echter, hij is een dienstverlenende instantie waar iedereen gebruik van mag maken. Als dit niet zo is, dan zal de bakkerij dit expliciet aan moeten geven.

456 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
1
Meld

@456 Een bakker is een ondernemer.
Het gaat mij echt te ver om in deze te spreken van een "dienstverlenende instantie" en het staat een ondernemer toch echt vrij om een opdracht al dan niet aan te nemen.

457 Mappie    
ongeveer 1 jaar geleden door Mappie
2
Meld

@457 Dus, feitelijk zeg je dat ondernemers mogen discrimineren? Jij komt bij de snackbar, mag er niet in omdat je blank bent, zou jij okay vinden?

458 Bluth    
ongeveer 1 jaar geleden door Bluth
1
Meld

@457 ,

op religieuze gronden?
Religie laat je maar lekker thuis, anders moet je geen ondernemer worden.

459 jodelatedieho    
ongeveer 1 jaar geleden door jodelatedieho
1
Meld

@457

Het gaat dan ook niet om het weigeren an sich. Het gaat om de reden voor de weigering. En dat is gewoon discriminatie.

460 Endandit    
ongeveer 1 jaar geleden door Endandit
1
Meld

@458 "Dus, feitelijk zeg je dat ondernemers mogen discrimineren?"

Nee, ik zeg dat een ondernemer niet verplicht is om een opdracht aan te nemen; dat is echt iets anders dan discrimineren.

"Jij komt bij de snackbar, mag er niet in omdat je blank bent, zou jij okay vinden?"

Onzinnige vergelijking, maar goed.
Ik zou balen en het niet begrijpen, maar verder gaan naar een andere snackbar.

461 Mappie    
ongeveer 1 jaar geleden door Mappie
3
Meld

@452

Mij lijkt dat helemaal niet vergezocht, al is op dit moment onduidelijk welke andere afwegingen mogelijk een rol spelen. Je kunt de Trump-regering bepaald niet beschuldigen van neutraliteit waar het Islam betreft. Overigens ken ik de exacte status niet momenteel, of wanneer het weer op het bord van het hooggerechtshof belandt en in hoeverre de Trump-regering er in slaagt om hun motieven te maskeren.

462 zeikenderechter    
ongeveer 1 jaar geleden door zeikenderechter
0
Meld

@450 : je komt wéér met een voorbeeld over wat de vakman moet maken. Niet voor wie. Een betere vergelijking zouden trouwringen zijn voor een homostel, of een zwart stel, gemixt stel, moslims, joden of wat dan ook. Openlijk discrimineren is voor elke ondernemer mogelijk.

De bakker bakt trouwkaarten. Maar niet voor homo's. Dus niet het product is relevant, maar de achtergrond van de klant.

463 Wits    
ongeveer 1 jaar geleden door Wits
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Nikabdraagster treft dezelfde chauffeur.
De nikabdraagster, die maandag uit een bus in...

1 dag geleden door KingOfSorrow

Aversie tegen Gay Pride groeit in Polen
De burgemeester van de Poolse stad Gorzów Wi...

17 uur geleden door Crezee

Beatrice de Graaf: Treed op tegen extreemrech...
Er is nog geen rechtsextremistische aanslag g...

24 uur geleden door Cremabatida

OT5
Lekker oftopic auwehoeren

1 dag geleden door Inter

’Buschauffeur handelde juist’
Je moet haast onder een steen hebben geleefd...

21 uur geleden door Moskowfiets


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Wendel
Buschauffeur weigert verder te rijden met vro...
Omdat de 2e Kamer niet reageert op de mededel...

minder dan een minuut geleden door Wendel

Joepie
Moslim ontdekt dat broodje tonijn dat hij al ...
Hmmmm toch wel lekker ...

minder dan een minuut geleden door Joepie

rolstoeltje
Hans de Boer: ’Pensioenkortingen kunnen voo...
Uiteraard moet het geld nu rollen. Het is het...

1 minuut geleden door rolstoeltje

DagmarA
’Buschauffeur handelde juist’...
@100Een huisreglement is m.i. i.d.d.;- aa...

1 minuut geleden door DagmarA

Christiaan
PVV: Pak vergunningen af van vervoersbedrijve...
En de PVV heeft weer 100% gelijk. Zoals ze he...

1 minuut geleden door Christiaan

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig