Barbecue-actie Pegida in Utrecht mag niet doorgaan (nu.nl)


Beschrijving niet beschikbaar ...

door Havermout in Binnenland  ·  643 Reacties

  • 14
  • 1651x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

* Verwijderd door de redactie *

601 E.Meel

* Verwijderd door de redactie *

602 E.Meel

Als de Nederlander tolerant naar de islam moet zijn, dan de islam tolerant naar Nederland. BBQ'en die hap .. Ophouden met islam knuffelen en de schijter uithangen voor de realiteit van de islam .. Ze tolereren het maar gewoon of ophoepelen.

2
603 sparta

@583
Nu je het zegt....heb 2 verschillende pakketbezorgers....allebei Marokkaans....de ene...een vreselijk aardige jongen...de ander ..belt 1 keer en binnen 3 sec staat hij al bij de poort om weg te gaan, waarna hij zeer geiriteerd je het pakketje in je handen duwt.

Dus....wat nu?

5
604 loki zegt

@591 Wat een aperte nonsens. Hoezo praten autochtonen niet over hun geloof? De EO doet niet anders en organiseren zelfs een landelijke jongerendag. De katholieke kerken houden processies. Jehovah getuigen komen je thuis bezoeken en iedere keer als ik de straat opga is er wel een of andere christen die met mij over god wil praten. Mag ik vragen, komt u wel eens buiten?

2
605 Zucht

@554 Je begrijpt het dus niet question

Het gaat om de zin “Daarbij gaat het niet uitsluitend om uitlatingen die aanzetten tot haat of geweld of discriminatie maar ook om uitlatingen die aanzetten tot onverdraagzaamheid.” De HR schudt hier even een buitenwettelijk criterium voor strafbaarheid uit haar mouw. Wannabe juristen mogen me gerust aanwijzen waar “uitlatingen die aanzetten tot onverdraagzaamheid” strafbaar zijn gesteld. Dat is nl. niet het geval.

3
606 Mrs. K

@554 “Enne, in tegestelling tot wat u beweert, het recht tot demonstratie is nooit onbeperkt geweest.”

Waar precies beweer ik dat? Framen maakt je betoog niet geloofwaardiger.

2
607 Mrs. K

Ik zou een tegen-BBQ organiseren met halalvlees.
En dan eens kijken wie het lekkerste vlees op de bbq heeft liggen.

1
608 elpablo

@606 Nee, u begrijpt het zelf niet zo goed. Want dat staat namelijk in het Wetboek van Strafrecht, art 137 c-d. Dus niet buitenwettelijk maar het toepassen van bestaande wetgeving.

En in @482 schrijft u:' Bizar, dit is gewoon inperking van het recht op demonstratie'. En zoals ik u nu twee keer uitgelegd heb, de handhaving van de openbare orde is een volkomen legitieme reden een demonstratie niet door te laten gaan of, zoals hier aangeboden is, naar een andere plek te verwijzen. Dat is geen inperking van het recht op demonstratie want dat was al nooit onbeperkt'.
Framen is niet netjes maar jokken ook niet.

3
609 Zucht

** gebruiker verwijderd **

@594 . Ik heb veel nagedacht, ook over jouw reactie. Je hebt wel een punt. Maar ik bedacht dat je een tv-zender kunt uitzetten. Een monteur wegsturen omdat hij blijft praten over de Weldaden van de Islam is lastiger. Stuur je hem weg dan wordt er niets gerepareerd (mijn modem van Viggo), laat ik hem praten, dan neem ik hem niet serieus wat grenst aan buitensluiting, vraag ik hem te zwijgen dan helt dat ook over naar 'het zwijgen opleggen".

@599 . Maar met dit soort tegengeluiden maak je de discussie over het nut en de noodzaak van de Islamaanwezigheid in Nederland kapot. Als je dat doet, die tegenberichten dan kun je nergens meer over praten.

Want het gaat hier toch over de moslimse aanwezigheid waar Pegida zich op democratische wijze druk over maakt?

Stel; ik sla mijn partner, mijn buren spreken schande, ik zeg: "Ja, rare Pool (mijn buurman is Pools) jij treitert je kind" dan ontneem ik hem toch zijn terechte kritiek op mijn mishandeling van mijn partner?

610 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@605 als ik jou was zou ik maar verhuizen.

611 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@600 Je oordeer wel en erger, je veroordeelt, zet mensen weg, doet denigrerende uitspraken in talloze reacties. Pegidamensen noem je nazies. Mijn reacties noem je onzinnig en een groep Nederlanders noem je randmaatschappelijk (marginaal).

Hier een selectie van jouw reacties:

@402
En niet alleen dat, ik heb er plezier in dat die nazi’s zijn terug gefloten!

@408
Ja, ik begrijp het wel en detecteer het als volslagen onzin. Als ik u zou zijn zou ik een bloeddrukmeter kopen. Voor de zekerheid en zo. Maar u lijkt me niet iemand die naar goede raad luistert…..

@410
Zo is dat. Een marginale groep Nederlanders heeft problemen met moslims.
Dat moeten hun maar weten…..

612 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@605 , ja, dat is waar, je hebt een punt maar je hoeft daar niet naar toe te gaan. Je kunt daar wegblijven.

Wat moeten wij hier, bij ons thuis doen als dit gebeurt. Maandagavond, 4 juni, Amsterdam. Wij zitten op ons terrasje en drinken wijn. In het speeltuintje (door ons geanimeerd en waar nodig bijgehouden) spelen vier Arabisch sprekende kleuters (8, 9, 9 en 10 jaar).

De andere kinderen hebben ze dan weggejonast. Wij drinken dan onze wijn. Een van die kereltjes kijkt onze kant uit en begint opeens te schreeuwen. We verstaan hem niet maar wij doen iets wat hem, of hen stoort. Dan loopt de oudste, rond de 10 jaar tot onder aan ons terrasje (we zitten op twee-hoog) en zegt in redelijk Nederlands: "Meneer, wij zijn moslim en wij mogen niet eten en drinken (volgt een betoog over de vasten). Wilt u binnen gaan drinken want wij vinden het niet eerlijk dat u drinkt terwijl wij niet mogen drinken. Wij, moslims mogen niet in verleiding worden gebracht (pas 10 jaar) en willen dat onze ramadan gerespecteerd wordt."

Ik ben naar beneden gelopen, deed voor dat knaapje de deur open. Ik legde hem uit dat wij gewoon door blijven drinken en ook nog gaan eten. Als hij daar last van wilde hebben hij beter naar huis kon gaan. Waarna ik knaapje duidelijk maakte dat ik de haldeur ging sluiten.

Ze dropen af, boos en verongelijkt omkijkend.

Maandagavond, rond 19.45 uur in Amsterdam.

613 verwijderd924924212

@525 Je denkt toch niet dat de burgemeester bang is voor varkensmutsjes? Hij is wel verantwoordelijk voor het handhaven van de openbare orde. Dat is een onderdeel van zijn functieomschrijving.

1
614 oeioeioei

Haat is nooit een oplossing.

Een van de kernwaarden van onze samenleving.
Helaas hebben ze dat ook bij Pegida niet goed begrepen.

Dé oplossing bij 'ons' is altijd geweest: betrek de buitenlanders bij onze samenleving.
En dat is geen 'theedrinken', zoals ze ons op rechts willen doen geloven. Luister naar iemand die een stad in verval heeft omgevormd: https://decorrespondent.nl/8266/podcast-hoe-de-beste-burgemeester-ter-wereld-een-stad-voor-iedereen-maakte/582693088032-a9b53551

Ook leuk om te luisteren als je rechts georiënteerd bent. Neemt u een keertje de moeite?
Dank.
.

3
615 hippodepippo

@615 hippodepippo
"Haat is nooit een oplossing."

Je bent het dus met Wilders eens dat de Islam hier niks te zoeken heeft.
Het is ten slotte een haat-ideologie.

1
616 Harry potter maar zonder bril en sportiever

@616
Tuurlijk. Je hebt helemaal gelijk. Luister je een keertje naar Bart Somers?
.

3
617 hippodepippo

* Verwijderd door de redactie *

618 Pxf7+

@615 hippodepippo
"betrek de buitenlanders bij onze samenleving"

Het gaat helemaal niet over "buitenlanders", Pegida heeft niets tegen buitenlanders, ze demonstreren tegen de Islam.

Als je tegen de Katholieke Kerk bent ben je dan ook tegen buitenlanders?De Paus is trouwens ook een "buitenlander". Nee dan ben je geen buitenlander-hater, dat is onzin.
Van mensen (moslims) die meerdere generaties in Nederland wonen en leven zou je trouwens mogen verwachten dat ze zich Nederlander noemen en voelen.
Voor jou (en voor hun zelf?) zijn het blijkbaar "buitenlanders".

1
619 Harry potter maar zonder bril en sportiever

@616

Het onderscheid tussen een geloof en gelovigen is nogal kunstmatig. Het een kan immers niet zonder het ander bestaan.
Luister je eens naar die podcast? Daar is iemand aan het woord die de problemen met islam en immigratie wél heeft opgelost.
.

2
620 hippodepippo

@620 hippodepippo
Ik zal het later eens luisteren en bekijken.
Maar ja, dat is 1 voorbeeld, Mechelen, waar het blijkbaar wel goed gaat. Daar hebben we niet zo heel veel aan natuurlijk.
In Frankrijk zitten ongeveer 1700 radicale moslims achter de tralies. Vanuit Belgie zijn er ook honderden naar Irak-Syrie vertrokken.

1
621 Harry potter maar zonder bril en sportiever

@620
U heeft helemaal gelijk. Het is slechts één voorbeeld. Maar het werkt daar wél.
Dank voor de moeite. Laat u me tzt weten wat u er van vond? We komen elkaar vast nog eens tegen hier.
.

1
622 hippodepippo

@621 oeps 622 was voor u bedoeld

1
623 hippodepippo

@609 Waar staat precies in art. 137 c en/of d WvSr dat aanzetten tot onverdraagzaamheid strafbaar is? Ik wacht nog steeds op een quote.

“Daarbij gaat het niet uitsluitend om uitlatingen die aanzetten tot haat of geweld of discriminatie *maar ook* om uitlatingen die aanzetten tot onverdraagzaamheid.”

Het eerste deel van de zin luidt: “Daarbij gaat het *niet uitsluitend* om uitlatingen die aanzetten tot haat of geweld of discriminatie”. In art. 137d, eerste lid, WvSr, wordt aanzetten tot haat, geweld, discriminatie strafbaar gesteld. Maar daar houdt het blijkbaar niet mee op.

De HR vervolgt nl.: “...*maar (het gaat) ook* om uitlatingen die aanzetten tot onverdraagzaamheid.”

“Maar ook” duidt erop dat de HR hier iets *extra’s* strafbaar stelt: ze houden het niet bij de rechtsvoorwaarden in art. 137d, eerste lid, WvSr maar bedenken er iets nieuws bij. Ze maken iets strafbaar dat nergens in de wet staat: zij achten “uitlatingen die aanzetten tot onverdraagzaamheid” óók strafbaar.

Dat is opmerkelijk want de HR creëert hiermee een buitenwettelijk criterium voor strafbaarheid. Dit is strijdig met het legaliteitsbeginsel. De HR gaat dus op de stoel van de wetgever zitten, zij creëert een criterium voor strafbaarstelling terwijl dat de taak van de wetgever is.

Iemand kan in dit land blijkbaar veroordeeld worden voor iets dat niet in de wet is opgenomen en waarvan hij of zij geen kennis kan hebben. Maakt jou waarschijnlijk niets uit, want evenals de opvallend eenzijdige inperking van het recht op demonstratie (als dit ogv de openbare orde zou zijn), iets wat niet gebeurt als een botsing met Antifa verwacht zou worden, betreft het iets of iemand waar je het niet mee eens bent. En dan is mondsnoeren vanwege het fatsoen geoorloofd.

Wat jij en anderen duidelijk niet beseffen, is dat wat vandaag je tegenstander overkomt, morgen jou en anderen kan overkomen: om die reden zou de wet voor iedereen gelijk moeten zijn, ongeacht hoe verwerpelijk of onfatsoenlijk men een mening vindt. Ik sta niet achter de homofobe uitspraken van Felter en ook niet achter Pegida, maar heb het over het respecteren van grondrechten en over gelijke behandeling.

Mbt inperking recht op demonstratie: daar is hier m.i. zeker sprake van, tenzij je van mening bent dat die paar moslims veel gevaarlijker zijn dan hordes Antifa- en Laat ze niet lopen-activisten die tijdens Pegida-demo’s op rellen uit zijn. Als bekend is dat de laatsten een tegendemo gaan houden prevaleert het recht op demonstratie, er wordt immers niet moeilijk gedaan over wat extra politie-inzet. Blijkbaar kan bij de moskeegangers de openbare orde onvoldoende gewaarborgd worden mbv extra politie-inzet, anders had men wel diezelfde keuze gemaakt (of, beter gezegd: horen te maken) als bij situaties met andere tegendemonstranten.

Het is het een of het ander: óf de betreffende moslims zijn *geen* levensgevaarlijke relschoppers waartegen de politie machteloos staat, en dat wil dus zeggen dat de vrijheid van demonstratie op oneigenlijke gronden ingeperkt wordt, óf men heeft het bij het rechte eind: de betreffende moslims zijn inderdaad levensgevaarlijk, de politie staat volkomen machteloos en ter waarborging van de openbare orde is er geen andere optie dan inperking van de vrijheid van demonstratie. Meer mogelijkheden zijn er niet. Je zou hoogstens nog kunnen *aannemen* dat de Pegida-aanhangers de moskee of moslims gaan aanvallen en zo de openbare orde verstoren maar daarvoor is geen enkel bewijs (of precedent) en er is derhalve geen enkele plausibele reden om verstoring van de openbare orde te verwachten.

“The peculiar evil of silencing the expression of an opinion is that it is robbing the human race... If the opinion is right, they are deprived of the opportunity of exchanging error for truth; if wrong, they lose, what is almost as great a benefit, the clearer perception and livelier impression of truth produced by its collision with error.”

John Stuart Mill, On liberty.

2
624 Mrs. K

@620 Onderscheid maken tussen moslims en de islam is absoluut niet kunstmatig. Volgens jou zijn moslims dus niet los te zien van de ultra-orthodoxe islam, van islamisme, van walgelijke straffen in de sharia? Dat is volgens jou een en hetzelfde?

Hebben mensen volgens jou het recht om te haten? Wat me opvalt is dat haten van de meeste reageerders niet mag: men probeert hier tolerantie af te dwingen. Werkelijk tolerant is men enkel ten opzichte van de eigen groep, dwz gelijkgestemden. Tolerantie tov andersdenkenden ben ik nog niet tegengekomen: onder het mom van “tolerantie” moeten er dan zoveel mogelijk monden gesnoerd worden en verbodjes uitgevaardigd worden. Over intolerantie gesproken...

2
625 Mrs. K

@617 Goede burgemeester. Dat hij onze burgemeester niet verslagen heeft lijkt me logisch, hier zijn we al decennialang gewend aan diversiteit en aan “samen leven”. Wij hebben ook meer allochtonen in de stad wonen dan ze in Mechelen hebben en Rotterdam is van oudsher een stad waar iedereen een kans krijgt om mee te doen. Hier hoeft dus minder veranderd te worden dan in Mechelen. Buitenstaanders zien soms enkel excessen als rellende Erdoganfans maar dat is absoluut niet alledaags in Rotterdam.

0
626 Mrs. K

@614
Dus ..... bang voor de algemene orde .. En dus buigen we om een clubje van eem vreemde cultuur .. je kan er met je kont niet uitdraaien.Als men iets wil voorkomen is dat vanuit een zekere angst. Nederland laat zich onderdrukken door het gedrag van die islam aanhangers.

1
627 sparta

@624 Als u hele arrest had doorgelezen dan had u geweten dat het Hof de verdachte had vrijgesproken omdat hij art 10 EHRM niet had overtreden. De Hoge Raad is het daar niet mee eens omdat de verdachte wel veroordeeld kan worden op grond van WvSt 137. Daar slaat het 'maar ook' opwaar u zo over valt. Niks buitenwettelijke criteria. U kunt alle bronnen die HR gebruikt bovenaan het arrest zien en ze zijn allemaal te googelen. Veel succes!

Het mag best uw mening zijn dat het recht op demonstratie hier ingeperkt wordt maar dat is wettelijk niet geval. U gaat hier toch niet op de stoel van de wetgever zitten, hoop ik. Zoals al meerdere malen uitgelegd, voor een demonstratie moet je een vergunning hebben. Die mag door de gemeente geweigerd op basis van goede gronden, veiligheid bijvoorbeeld. Ik kennde omgeving van de betreffende moskee niet maar ik denk dat iedereen wel snapt dat open vuur niet zo'n goede combinatie vormt met een drukke menigte. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als een BBQ omvalt en brand uitbreekt, kunnen die mensen dan nog weg? Kunnen ambulances de buurt dan nog bereiken, dat soort dingen. Niemand, behalve u heeft het over een veldslag, wel over de veiligheid garanderen van de aanwezigen.
Het recht op demonstratie gaat niet boven het recht op leven!

U bedenkt al die onzin over 'levensgevaarlijk moslims' helemaal zelf. Waarom wacht u niet een paar dagen af tot het arrest gepubliceerd is en u uw mening op feiten kan stoelen in plaats van een, naar mijn mening, enigzins oververhitte fantasie?

1
628 Zucht

@613 U heeft een rijke fantasie. Kinderen op de basisschool doen niet aan ramadan. En postbodes proberen niemand te overtuigen van hun geloof, die brengen de post rond. en probeer in hartje Maastricht maar eens een processie te ontwijken, de hele binnenstad wordt daarvoor afgesloten.

1
629 Zucht

@629 Hoe kom jij erbij dat kinderen op de basisschool niet aan de ramadan doen? Wat een verzinsel van u zeg, haha.

4
630 Bluth

@630 . Dat is geen verzinsel hoor. Kinderen hoeven pas vanaf de puberteit mee te doen met de Ramadan. Doorgaans doen ze mee vanaf een jaar of twaalf.

1
631 mo

@631 Dat is heel wat anders dan zeggen dat kinderen op de basisschool niet aan de ramadan doen, snap je? Daar komt bij dat lang niet iedere moslims zo makkelijk is naar hun minderjarige kinderen toe, en ik uit mijn basisschool tijd weet dat ze er zelfs 6-jarige tussen zaten die mee moesten doen met de ramadan.

5
632 Bluth

@630 Toch opmerkelijk dat al die islam kenners de meest basale dingen niet weten over de gewoontes van moslims in Nederland.

3
633 Zucht

@630 Haha, en jij weet dat een meisje volwassen is volgens de islam bij de eerste menstruatie, wat voor sommige al op 10-jarige leeftijd is? En bij jongens is het de eerstes zaadlozing/groeien van schaamhaar?

Dus, hoezo doen moslims op de basisschool niet aan de ramadan? Hoe kom jij daarbij?

4
634 Bluth

@634 Omdat ik kinderarts ben en die kinderen dagelijks tegenkom. En waar baseert u uw mening op?

2
635 Zucht

@634 . Dat is algemeen bekend dat Vlgs de islam meisjes volwassen worden geacht vanaf hun twaalfde en jongens vanaf de eerste zaadlozing. Vanzelfsprekend zullen er uitzonderingen zijn. Maar dat gaat beide kanten op. Van mijn collega’s (drie Turks en 2 Marokkaans) doet er maar een aan de ramadan mee.

Mocht u het hier niet aan willen nemen, Google eens wat of vraag het een moslim(a).

0
636 mo

@628 En weer toon je niet aan waar in de wet staat dat aanzetten tot onverdraagzaamheid strafbaar is. Het "maar ook" slaat niet op art. 137d WvSr. Daarin staan de strafbare feiten nauwkeurig omschreven en er staat niets in dat als aanzetten tot onverdraagzaamheid geïnterpreteerd kan worden:

"Hij die in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, ***aanzet tot haat tegen of discriminatie van mensen of gewelddadig optreden*** tegen persoon of goed van mensen wegens hun ras, hun godsdienst of levensovertuiging, hun geslacht, hun hetero- of homoseksuele gerichtheid of hun lichamelijke, psychische of verstandelijke handicap, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de derde categorie."

In art. 137d, eerste lid, WvSr, wordt enkel aanzetten tot haat, geweld, discriminatie strafbaar gesteld. Nogmaals: waar lees jij precies dat aanzetten tot onverdraagzaamheid strafbaar is?
Ik hoef niets te googelen. Het ontgaat je volledig waar ik het over heb en je pretendeert het zelfs beter te weten dan twee hoogleraren aan de rechtenfaculteit van Leiden, wat eerlijk gezegd nogal hilarisch begint te worden.

https://www.trouw.nl/home/advocaat-wilders-wraakt-rechter~ab0f258f/

https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2016/02/hoge-raad-gaat-boekje-buiten-veroordeling-homofobe-politicus-2757223W/

5
637 Mrs. K

@635 ,

bam, in your face!
Geweldige reactie!

1
638 jodelatedieho

Utrecht is een moslim gemeenschap die zich de wetten laat voorschrijven van de islam

3
639 knorkokkie

@628 Ik herken je ineens. je bent die reageerder met de nick "gediplomeerd jurist bestuursrecht" van Nujij, de wannabe jurist (en wannabe kinderarts, zie @635 , lol). Best knap, om in geen enkel bericht op mijn posts in te gaan, geen enkele vraag te beantwoorden maar wel constant te framen. Ik denk dat we deze discussie beter kunnen beëindigen, met een "kinderarts" die pretendeert meer verstand van rechten te hebben dan twee Leidse hoogleraren kan ik niets.

4
640 Mrs. K

@638 Je gelooft dat nog ook? LOL
Wat wordt er eigenlijk precies weerlegd? Wat heeft het zijn van kinderarts te maken met een regel in de islam die voor iedereen na te gaan is? Volgens mij helemaal niets. Dit is hetzelfde als dat iemand beweert dat de verplichting tot vasten in de koran staat, waarna Zucht beweert dat dat niet waar is en dat hij gelijk heeft omdat hij boeken schrijft.

"Het beroep op autoriteit of argumentum ad verecundiam (Latijn voor 'argument uit respect') is een wijze van redeneren waarbij een bewering berust op de autoriteit of de geloofwaardigheid van degene die de bewering doet. Wanneer de argumentatie foutief gebruikt wordt, is het een drogreden"


https://nl.wikipedia.org/wiki/Beroep_op_autoriteit

3
641 Mrs. K

@365 Dus jij komt alle moslim-kinderen die naar de brugklas gaan dagelijks tegen? Dat is knap! Verder nog wat verzinsels die je hier neer wilt plempen?

Jij zegt dat moslimkinderen op de basisschool niet aan de ramadan doen. Ik toon je aan dat dit onzin is, omdat het er nogal vanaf hangt a) hoe streng de ouders zijn b) of het kind al "volwassen" is volgens de islam.

2
642 Bluth

@636 Zucht komt met de domme bewering aan dat geen enkel moslim kind op de basisschool aan de ramadan doet. Ik toon hem/haar/het even aan dat dit dus onzin is.

De meeste moslims in mijn vriendenkring doen niet aan de ramadan, dat maakt mij niet blind voor het gros van de moslims die de ramadan wel zeer streng volgen, en hun minderjarige kinderen dit ook laten doen.

2
643 Bluth

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
MARCUSAURELIUS
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

Ze ziet er redelijk aardig uit.(hoe ze er werkelijk uitziet weet je pas als ze uit bed komt. :D }Maar bloedmooi is voor mij toch wel heel ...

zojuist geplaatst door MARCUSAURELIUS

Weetal
Nederland investeert miljarden in chipsector rond Eindhoven

Waarom Eindhoven?Is het de schuld van andere stedendat er geen ASML is?...

4 minuten geleden geplaatst door Weetal

MARCUSAURELIUS
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@23Wel heel veel meer cellen voor dat tuig....

4 minuten geleden geplaatst door MARCUSAURELIUS

Bop
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@24 Wat een hoop bullshit bijelkaar zeg....

6 minuten geleden geplaatst door Bop

Strongoli
Nieuwe noodkreet Van der Burg: 10.000 asielplekken tekort

@23Dat zou hij doen, maar daar is nog niets van terechtgekomen. Alle staatssecretarissen op dezs post hebben het allemaal laten liggen. Wèl m...

10 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Benzardi
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Het word tijd dat dit soort shit snoerhard word aangepakt....

22 minuten geleden geplaatst door Benzardi

LoydMorris
Dit is de bloedmooie 18-jarige dochter van BN'er Wendy van Hout

@4 Nou, het is anders geen lingerie-hemdje wat onder haar nek zit. . . ...

22 minuten geleden geplaatst door LoydMorris

Strongoli
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Hypocriete Halsema zeker weer "geschokt"???...

23 minuten geleden geplaatst door Strongoli

Benzardi
Israël executeert Palestijnse burgers met behulp van drone - The Rights Forum

Update 15:51 - De IDF zegt het voorval te gaan onderzoeken: "The IDF is probing leaked drone footage aired by Al Jazeera (...). The IDF Spokespe...

31 minuten geleden geplaatst door Benzardi

Vageali6888
GeenStijl: ING Beethovenstraat 020 alweer gerenoveerd

Word eens tijd dat we al die islamitische winkeltjes gaan bekladden, aangezien er een lange geschiedenis is van genocide op christenen in islami...

36 minuten geleden geplaatst door Vageali6888

NK. App
Mom Brazzers ComGirls Watching Porn VideosFree. PornHidden-zoneXnn VidoesXxx 3dPorn Stars On TwitterCharlize Rheron NudeSex Video ParlourFreepornographic VideosPortia Doubleday NudeLolowood NudesKatrina Kaif Sex ComProfessor Gaia PornHuppy TugsGamcoreSavita Bhabhi XvideoMuslim Desi SexXxxx CccAmateur Deep ThroatingMonroe Sweets XxxXxx Xhamaster ComIndian Old Aunty PornArshi Khan PornCholoform PornAss4all.Anal Vids XxxHiry Gay PornNangi AuratAmisha Patel NudeLena Paul XhamsterAna DuroBrother And Sister Sex Video NewXnxx Full Hd Video DownloadShyla Stylez XxxLesbian Kissing HardMom And Sob PornDultworkFoxy Brown PornStep Dad And Daughter PornSambas PornOpen Minded Step-sister Fucked Hard By BroJapanese Incest GameshowInsestual PornPorn Dixie Trailer ParkMature PornosuكسGangbanged HardcorePornhubtushyPronhuhRadhika XxxRoberta Franco XxxXhamster HardcoreDesi Sex Video AuntyXvideo GandNaked BdsmPronhunпорнухаXxx 18 XxxStepmom Shares Bed PornIndian Aunty BlowjobPendu SexBlake Blossom PornAunt JudiesOnlyfans Models NudeHentai Anime TvBusty Milf FuckMoti Girl Ki ChudaiMulheres Nuas FotografiasIndian X ViedoMomokun LeakedLopunny FanartPorn Site ComSexy Redd NudeSexy Pirn VideoChina Sexy Blue PictureDomino PornVintage PornosuBedroom PornSister Blue FilmReal Daughter And Dad PornHot Babes NakedHeavenhentaiPoran MoveHot Threesome PornIslamic Sex VideoPorn Video Hindi MoviePussyindianCory Chase GangbangExposed ThotsPlayboy Money TalksVeronic VainHindi Sax StoryBig Booms Sex VideosSexy Xnx ComXvideo Bangla MovieCamcaosAnveshi Jain Nude VideoJija Sali Ki Chudai VideoVideos Pornos RealesPiss EnemaFfull PornWife SharedXx X Xx XLayla LoveChristiemcfit NudeAria AlixanderCow Girl SexBangladeshi Hot Xxx VideoScypornSx Xxx VideoBelly Button Licking PornHot For BotFreexcafMen Are SlavesInterrasial AnalPoran SaxKannada Latest Sex VideosNew Xxxx Hd VideoReya SunshineSexual Art PornJohnny Sins HotXnxx Hot BabesSxee VideoIndian Hidden NudeHd Porn Beautiful GirlBdsm Punishment VideosDaughter BlowjobBlondes BbcSilviasaintJavlibraeyسكس عربي مصريBigboobs NakedCutie Pie 2Indian Model XnxxPorn Asian AmatuerKiababii03Anime Boob MilkOnlyfans Big TitsAmouranth PornhubT66y ComNurse PornDanyan CatHindi Sexy Bf HdTamil Actress Nude PicsVijay XxxCorinna Kopf Only Fans LeakedJav SleepFamilysaxIndian Porn Honeymoon