DE WERELD NU

Klimaatakkoord – bestuur door imbecielen

Klimaatakkoord, Klimaathoax, verzekering

De manier waarop op dit moment wordt toe gewerkt naar het klimaatakkoord illustreert als weinig anders dat Nederland wordt geregeerd door imbecielen die iets weten van de dynamiek van politiek, maar nergens anders iets van begrijpen. En dat ook niet willen.

klimaatakkoordEigenlijk zou ik me moeten excuseren voor het gebruik van het woord imbecielen, maar het Nederlands kent geen ander woord dat genuanceerder recht doet aan de handelswijze van onze huidige vroede vaderen. Ik zal het er dus bij moeten laten, maar dat ook uitleggen.

Aanjager van deze hoogmis van zwakzinnigheid is zoals vaker de NOS – lichtend baken voor onze politieke klasse. De NOS is blij over het klimaatakkoord. Gewoon, omdat het de linkse partijen politiek gelukkig maakt. Objectieve waarheden doen er namelijk al een hele tijd niet meer toe in de beleving van de staatsomroep: emoties zijn alles. En aan emoties is geen gebrek, als het gaat over de toekomst van onze mooie, vroeger zo groene, wereld (droge snik).

De NOS heeft grappig genoeg heel goed door wat er gebeurt, en beschrijft hoe met langzaam manoeuvreren het doel kan worden bereikt dat niemand in één klap accepteren zou:

De plannen om alle huizen in Nederland de komende tientallen jaren te verduurzamen zijn vergevorderd. Wat opvalt: we moeten niet te hard van stapel lopen. En geruststellend: het is de bedoeling dat we het niet direct in onze portemonnee voelen, al is het natuurlijk afwachten of dat ook echt lukt.
Een en ander blijkt uit gesprekken van de NOS met deelnemers die werken aan het klimaatakkoord. Dat wordt op 6 juli gepresenteerd, maar de hoofdlijnen tekenen zich al af.

Maar dat de NOS konkelt en te keer gaat zou niemand wat moeten kunnen schelen. Minstens zozeer als een overtuiging, betreft het hier weinig anders dan pogen relevant te blijven. Ook al is dat niet anders dan in naam. Maar dat de leider van het CDA op hun aangeven echter solliciteert naar het hogepriesterschap van deze bestuurlijke kletskoek is zeer, zeer veel ernstiger.

klimaatakkoordDat Buma geen verstand van klimaat heeft valt hem niet te verwijten. Je kunt niet overal verstand van hebben. Maar dat hij niet doorziet welk spel hier al sinds tijden wordt gespeeld, demonstreert dat de man niet geschikt is voor een prominente rol in het landsbestuur. Mee gaan in het alloceren van honderden miljarden op basis van agitprop en ondeugdelijke argumenten?

Buma weet niet wat hij regelen wil, maar wèl dat hij het goed wil regelen, zo zou je zijn insteek kunnen karakteriseren zonder hem onrecht aan te doen. De CDA-leider lijkt werkelijk te denken dat de klimaathoax een uitgemaakte zaak is. Wie hem dat heeft wijs gemaakt blijft duister, mogelijk luistert hij altijd braaf naar NOS-commentatoren? Ondanks dat wie zich er even in verdiept zit dat er aan alle kanten vanwege verdienmodellen naar deze aanstaande climax wordt toegewerkt. Safety first, is Buma’s attitude. En dat heeft dan weer weinig te maken met de veiligheid van het land, maar met het voorkomen van onderlinge discussie in zijn al zo geteisterde voormalige volkspartij. Dat mag wat kosten; het is niet meer dan belastinggeld immers?

De hier boven in de screenshot genoemde Klimaatwet doet eerst en vooral denken aan de motie-Halsema in 2010 – over een verbod op het tegengaan van islamisering ‘die niet zou bestaan’ (zie klimaatakkoordrechts, opklikbaar). Voor de zekerheid worden dogma’s in wetten vastgelegd, zonder te kunnen bewijzen dat er zelfs maar een redelijke basis voor is. Dat voor Buma het geloof de grondslag van zijn bestaan is, lijkt hem er toe te verleiden andermans geloof ook maar in stenen tafelen te willen gieten – zolang ze niet al te strijdig zijn met zijn eigen geloof.

Dit nu is bestuurlijke imbeciliteit. Elkaar politiek iets gunnen is een uitstekende basis van regeren, maar niet als het maatschappelijk of financieel het voortbestaan van de natie op het spel zet. Om over de leefbaarheid van het land, die door die hele klimaat-, windmolen-, we-moeten-van-het-gas-af waanzin wordt aangetast, nog maar te zwijgen.

Het is niet vreemd dat het CDA in de peilingen steeds verder weg zakt. De agrarische basis van de partij is – naar je mag hopen – nog steeds een groep mensen met gezond verstand. Hoogste tijd om intern orde op zaken te stellen en Buma weg te promoveren, of een nieuwe partij op te richten. Met Buma zakt het CDA gegarandeerd steeds verder weg.

10 reacties

  1. Cool Pete schreef:

    Het zogenaamde “klimaat-akkoord ” is geen akkoord en heeft niets
    met het klimaat te maken.
    Het is een bundel afspraken van bedrijven en activistische groeperingen. om
    omzet / nering, respectievelijk subsidies binnen te halen.
    De overheid vaart er wel bij, door belasting-inkomsten /-verhogingen.

    De door mensen veroorzaakte “klimaat-verandering” is een hoax. Wetenschappelijk
    nooit aangetoond.
    En CO2 is slechts 0,04% van de atmosfeer; overigens onmisbaar voor de planten-groei
    en ademhaling, dus voor alles wat leeft.

    De grootste vervuiling vindt al decennia in communistisch China plaats.

    Wat zou helpen, is : O.A. :
    – thorium m.s.r. kern-energie
    – aanvullend : zonne-energie
    – wereldwijd : woestijnen vruchtbaar maken, landen her-bebossen,
    oceanen schoonmaken, enz.
    – GEBOORTE-BEPERKING.

  2. Juanito schreef:

    Nederland is steeds meer een eng en achterlijk land aan het worden. Het rationeel denken loopt hier op zijn eind, helaas.
    Nooit gedacht dat ik nog eens aan emigratie zou denken, overigens niet alleen vanwege het klimaat hobbyisme.

  3. Carthago schreef:

    Mijn dochter plakt op dit moment jurassic park stickers in een plakboek .Ik heb er ook wat uitgeknipte koppen van buma en klaver bij gedaan.Leve de opwarming.

  4. Bob Fleumer schreef:

    Als deze idioterie voorbij is komt de tijd dat we CO2 aan de atmosfeer toevoegen want dan groeit alles beter. Het is alleen jammer van al de verspilde miljarden en grondstoffen en dat de temperatuur geen graad lager is.Als je aan de mensen vraagt hoeveel CO2 er in de atmosfeer zit weet echt bijna niemand dat, 0,04 % en dat zou al die “ellende” veroorzaken? De laatste 18 jaar is de gemiddelde temperatuur niet gestegen!

  5. Der Ganzumsonst schreef:

    De tijd dringt voor de klimaat-zeloten.

    Ned Nikolov, Ph.D.
    @NikolovScience

    We have already proven it, because our model is derived from OBSERVED NASA data. Our results have empirically FALSIFIED the radiative GH theory. DONE! Now people need to wake up and realize the new Paradigm, which may take a while due to psychological and economic inertia.

    https://twitter.com/NikolovScience

  6. Carthago schreef:

    Het enige dat stijgt bij het klimaatbeleid is de imbeciliteit.

  7. LT schreef:

    Dat een groot deel van de NL-bevolking deze klimaatrampverhalen vanwege CO2-uitstoot slikt voor zoete koek blijft me maar steeds verbazen.

  8. Hannibal schreef:

    @LT

    Rekenen en lezen zijn zeer gebrekkig geworden, en de rest is het verleerd.

  9. Rene Hoogerwerf schreef:

    @Carthago En de belastingdruk natuurlijk.

  10. Rene Hoogerwerf schreef:

    Alleen al het verduurzamen van alle woningen in Nederland (isolatie, electra i.p.v. gas enz.) kost een investering van ca 150 miljard. Het stroomverbruik per huishouden gaat rekening houdend met alle isolatiemaatregelen) minimaal met een factor 2,5 omhoog naar ruim 11000 kwh per jaar. Zonder isolatiemaatregelen en zonnepanelen zelf naar ca 21000 kwh per jaar. Een hoeveelheid stroom die de energieleveranciers bij de pieken in herfst en winter absoluut niet kunnen leveren. De investering in het uitbreiden van de capaciteit van de energiecentrales gaat nog eens vele miljarden kosten. Trouwens die centrales draaien op kolen of gas, en gaan dus net zoveel energie gebruiken als voorheen de “gashuishoudens”, indien niet gecompenseerd door isolatiemaatregelen gigantische windmolen-parken en zonnepanelen. Dan doen we toch windmolens?
    Ook die windmolenparken betekenen een investering van vele miljarden. Een windmolen (std 3 mw) kost de gemeenschap ca €300.000 per jaar (https://www.groenerekenkamer.nl/wat-levert-een-windmolen-op/) Een turbine van 3 mw levert thans genoeg energie voor ca 1800 huishoudens. Nederland telt ongeveer 4,5 miljoen huishoudens. Als die ipv gas allemaal op stroom overgaan zouden er minimaal 3600 molens bijgeplaatst moeten worden. Een investering van ca €16 miljard die de Gemeenschap dus een extra € 1.080.000.000 per jaar gaan kosten. En dat alles gaat dus door de belastingbetaler worden opgebracht,