U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Binnenland
  • 3
"Huichelachtig", noemt Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam de manier waarop GroenLinks zijn partij buitenspel heeft gezet. GroenLinks weigerde categorisch om met Leefbaar te praten over een coalitie. ...

ongeveer 1 jaar geleden door RTL Nieuws

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
1

* Verwijderd door de redactie *

1 hk-sr    
ongeveer 1 jaar geleden door hk-sr

@1 Nee.....

2 LoydMorris    
ongeveer 1 jaar geleden door LoydMorris
5
Meld

@1 men is niets verplicht dus waarom zou men wel?
Leefbaar heeft 4 jaar geregeerd, zetels verloren en kennelijk ziet Leefbaar als grootste fractie geen kans een college te vormen, dan ligt de bal bij de andere partijen.
Zo werkt coalitie democratie nou eenmaal.
Dat populisten als Eerdmans dat niet begrijpen is een algemeen voorkomend verschijnsel aan de rechtse rechterkant van de politiek.

3 streek    
ongeveer 1 jaar geleden door streek
16
Meld

En de VVD heeft weer een slappe rug zoals altijd. Want als die de rug recht had gehouden dan was er geen coalitie mogelijk geweest zonder Leefbaar.

En @1 . Die misvatting over verloren zetels hoor je ook altijd weer op de radio.
Vanochtend zegt Eerdmans op radio: ...... wij hebben de verkiezingen gewonnen en dus.....
zegt zo'n domme omroeper: Meneer Eerdmans u heeft de verkiezingen niet gewonnen want u heeft nu minder zetels dan in de voorgaande periode. Wat een onzin.
Leefbaar heeft wel degelijk de verkiezingen gewonnen.
Op verkiezingsdag begint elke partij met NUL stemmen en wie de meeste stemmen krijgt die is toch echt de grote winnaar.

Bij de OS zeg je toch ook niet tegen een winnaar dat hij verloren heeft omdat hij 4 jaar geleden eerste werd met een betere tijd? Winnen is altijd relatief tov van de andere deelnemers in die specifieke strijd. En Leefbaar is echt de grote winnaar in Rotterdam. En dat GL hun cordon sanitaire mentaliteit beloond zien is puur te wijten aan het hoge weekdiergehalte van de Rotterdamse VVD.

4 PFL    
ongeveer 1 jaar geleden door PFL
10
Meld

Politiek is over het algemeen smerig waar vaak ontoelaatbare spelletjes worden gespeeld. Zo te zien is “democratie” kennelijk gediend door een “minderheid”. De meeste stemmen in de prullenbak.

Nederland, het land waar de minderheden het voor het zeggen hebben, al dan niet uitgeprocedeerd en illegaal maar HUN ZIN zullen ze krijgen. Op naar een nieuwe wereldorde van Groene Nonsens.

5 Snowflake    
ongeveer 1 jaar geleden door Snowflake
10
Meld

Er zit volgens mij een luchtje aan want die Paul Roosenmuller was ook al een felle tegenstander van Pim Fortuyn en heeft ook aan de wieg gestaan voor zijn dood.

6 eigenmening    
ongeveer 1 jaar geleden door eigenmening
8
Meld

De Raad in Rotterdam telt 45 zetels. Je hebt dus 23 zetels nodig om een meerderheid te kunnen krijgen. LR kan voor 11 zetels zorgen, maar dan heb je nog steeds 12 extra zetels nodig. Zelfs in het gunstigste geval heb je daarvoor nog drie extra partijen nodig, mogelijk zelfs nog meer. Nu dan mijn vraag: Wat voor coalitie had men in gedachten voor Rotterdam? Als het even kan eentje die het langer dan een maand volhoudt.

7 Neobullseye    
ongeveer 1 jaar geleden door Neobullseye
2
Meld

** gebruiker verwijderd **

@1
Ja, maar niet van Eerdmans.

@5
Een bijdrage van louter onzin en ongefundeerde beschuldigingen. Ze de druiven zo zuur?

@6
Deed Rosenmüller dat dan helemaal in zijn eentje dat (in)formeren?

8 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

We waren echt bereid om op te schuiven naar links volgens Eerdmans.Dan zou ik wel eens concreet willen weten wat hij daarmee bedoelt.En ook zou ik willen weten of zijn volgers het daarmee eens zouden zijn.

9 jantje van leiden    
ongeveer 1 jaar geleden door jantje van leiden
5
Meld

@4 nee Leefbaar is de grootste geworden maar wel met minder zetels.
Dus feitelijk hebben ze verloren.
Hetgeen ook verklaard waarom ze niet zomaar een college konden vormen, men was te afhankelijk van teveel partijen. Partijen die er kennelijk geen gat inzagen met Leefbaar samen te werken.
En dus mogen die anderen het nu gaan proberen.
Leefbaar moet gewoon stil zitten en in de oppositie gaan, het is niet voor het eerst en waarschijnlijk ook niet voor het laatst dat de grootste partij niet regeert. Het is gewoon het gevolg van ons systeem.

10 streek    
ongeveer 1 jaar geleden door streek
8
Meld

@8 ....... ( ^_^)/ Not interested in KDavers!

11 Snowflake    
ongeveer 1 jaar geleden door Snowflake
7
Meld

@4 Je kunt de verkiezingen winnen met een kater omdat er kiezers zijn die voorheen LR stemden maar nu ontevreden zijn over de partij.Inderdaad dan heb je nog steeds gewonnen maar zou je dan niet eens bij jezelf te rade gaan wat je fout hebt gedaan.

12 jantje van leiden    
ongeveer 1 jaar geleden door jantje van leiden
6
Meld

** gebruiker verwijderd **

@11
Weet ik toch, u vindt liever bevestiging van uw abjecte ideeën, van de rest kijkt u lalalala roepend en met vingers in de oren van weg, dat is inherent aan populistische bewegingen en partijen.

13 gebruiker verwijderd    
ongeveer 1 jaar geleden door gebruiker verwijderd

@3
dus onderling een dusdanige coalitie vormen om doelbewust partijen buiten te sluiten ,al is dat de grootste partij, dat noem jij democratie?
rare gedachte van democratie heb je dan.

14 ongelovenloos    
ongeveer 1 jaar geleden door ongelovenloos
5
Meld

@13 ......... Een beeldig "zelfportret"? Linksch gutmensch narcisme straalt er weer helemaal vanaf.

15 Snowflake    
ongeveer 1 jaar geleden door Snowflake
6
Meld

Het is een meerderheidscoalitie, dus helemaal prima.

LR heeft ook het initiatief gehad om een collegfe te vormen. Kennelijk kunnen zij potentiële coalitiepartners niet voldoende bieden op allerlei gebied om een coalitie te vormen in R'dam.

16 La Cabana    
ongeveer 1 jaar geleden door La Cabana
6
Meld

@11


Wel in Snowflakes? Meningen zijn als drollen, iedereen produceert ze. En morgen liggen ze weer in het Nieuwskoerier riool……

Ondertussen is dat LR maar mooi afgestraft!

17 WijzeDwaas    
ongeveer 1 jaar geleden door WijzeDwaas
9
Meld

@14 ........ Linkse democratie is hetzelfde als het recht van de sterkste, kein geloel, maul hauwe.

18 Snowflake    
ongeveer 1 jaar geleden door Snowflake
9
Meld

@18

Even off topic: je Nederlands is erg slecht. Ben je een allochtoon?

19 WijzeDwaas    
ongeveer 1 jaar geleden door WijzeDwaas
8
Meld

@17 ....... Het Nieuwskoerier riool ……is herhaaldelijk verstopt door uw links georiënteerde uitwerpselen, ik heb het nog niet eerder mee mogen maken. Wordt tijd dat men u verantwoordelijk gaat stellen voor zoveel banaal stoffelijk overschot.

20 Snowflake    
ongeveer 1 jaar geleden door Snowflake
8
Meld

@19 ......... Ben je een allochtoon?

Vroeg een allochtonen knuffelaar. Nee, a.u.b. geen knuffels van U, zou ik misschien net zo dwaas kunnen worden! Allah beware me.

21 Snowflake    
ongeveer 1 jaar geleden door Snowflake
8
Meld

@18 Is Ernst Happel trainer van Feyenoord herboren en deelgenoot geworden van een linkse coalitie in Rotterdam.? Zijn kein geloel is legendarisch en werd omarmt door Rotterdammers.Ook niet lullen maar poetsen is onderdeel van de Rotterdamse taalcultuur.Dus kein geloel moet je als een positieve uitspraak zien gedaan door fans van een linkse democratie volgens u.

22 jantje van leiden    
ongeveer 1 jaar geleden door jantje van leiden
4
Meld

Groen slinks door de bocht.

23 Thomas    
ongeveer 1 jaar geleden door Thomas
8
Meld

Tja een voorbeeld van de Linkse-democratie!!!!

Met andere woorden er is maar een democratie dat is die van links, of IS dat een DICTATUUR!

24 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
8
Meld

@22 ........ Ach, dat waren mooie tijden van weleer toen Nederland nog gewoon van Nederland was en er nog sprake was van een “ons” gevoel. Aber: "Alles geht vorbei und es kommt nicht wieder, niemals"

Ik kan uw reactie derhalve wel hogelijk waarderen maar dat hield op bij “linkse democratie” wat overigens net zo min juist is als “rechtse democratie”, democratie = democratie und nichts anders.
Gruß Gott!

25 Snowflake    
ongeveer 1 jaar geleden door Snowflake
3
Meld

@10 . Dat alles gaat zoals het gaat is inderdaad mogelijk binnen ons huidige systeem. Slecht maar mogelijk.

Maar ook jij schijnt niet te begrijpen wat het betekent winnaar te zijn. ( Of je hebt niet gelzen wat ik al eerder schreef.

Olympische spelen. 2012. Hardloopwedstrijd 100 meter Meneer A wint in 10 seconden en is de winnaar en ontvangt een stuk goud om zijn nek.
Olympische spelen 2016 Hardloopwedstrijd 100 meter < Meneer A wint in 11 seconden is toch de winnaar en ontvangt weer dat stuk goud om zijn nek.

Het feit dat je minder presteert dan in de vorige match wil niet zeggen dat je geen winnaar kunt zijn. De winnaar is diegene die het beste resultaat heeft gescoord ervan uitgaande dat op de dag van de match NIEMAND nog een stem heeft. Alleen beginnen met 0 stemmen.
LR is echt de winnaar ongeacht wat voor onzin je er allemaal bij wilt halen.
En weigeren te praten zoals GL en anderen in Rotterdam dat doen is een teken van minachting voor de burgers en de democratie. We zullen zien of een college met 6 partijen en een teveel aan wethouders stand kan houden, als het al ooit van de grond komt.

26 PFL    
ongeveer 1 jaar geleden door PFL
4
Meld

@25 Grappig dat u zelf in @18 een linkse democratie benoemt.En als ik het opschrijf bestaat linkse democratie niet.Dat ben ik met u eens maar het was u die het opschreef.

27 jantje van leiden    
ongeveer 1 jaar geleden door jantje van leiden
1
Meld

@27 ...... U heeft volkomen gelijk hoor! Het is zowaar mijn fout, althans bij @18 . Correctie & excuus!
Een democratie hoort niet links of rechts te zijn, althans niet in de geest van wat het betekent. Goed dat u mij de schellen hebt verwijderd.

28 Snowflake    
ongeveer 1 jaar geleden door Snowflake
1
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Trump zegt dat hij "niet gelukkig"...
President Trump zei donderdag dat hij 'niet g...

15 uur geleden door Denisova

Trump roept KKK-slogan 'love it or leave...
De 'love it or leave it'-slogan is een grieze...

1 dag geleden door Denisova

Rotterdam of Maastricht, waar is de beste Son...
De organisatie van het Songfestival in Nederl...

12 uur geleden door NOS

"De ondergang van Duitsland": de sc...
Lara Trump heeft scherpe kritiek geuit op het...

18 uur geleden door Kiki

Geen cent te verdienen aan elektrische auto v...
De opmars van de elektrische auto lijkt niet...

1 dag geleden door AD


ADVERTENTIE


Laatste reacties
RichardR
Geen meldingen van verontrustende bijwerkinge...
@46Nogmaals: als je ergens geen verstand va...

1 minuut geleden door RichardR

Weet geen naam
Jongen beroofd van pizza in Oosterhout...
"Tijdens de achtervolging werd het slachtoffe...

1 minuut geleden door Weet geen naam

TedjeR
Einde van Srebrenica-proces in zicht, Hoge Ra...
@8 de verantwoordelijke minister van defensie...

1 minuut geleden door TedjeR

Wendel
Einde van Srebrenica-proces in zicht, Hoge Ra...
Net als de EU heeft de VN in hun oprichtings-...

1 minuut geleden door Wendel

Marrie
Hoge Raad: Nederland deels aansprakelijk voor...
Keurige uitspraak, de militairen en Karrema...

1 minuut geleden door Marrie

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig