RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

Afscheid van student (22) die omkwam bij aanslag in Luik

Veel rouwenden waren in het wit gekleed. Beeld © AFP

Bijna duizend mensen, onder wie de Belgische premier, hebben in Luik afscheid genomen van de 22-jarige student die vorige week omkwam bij een vermoedelijk terroristische aanslag.

Veel rouwenden waren in het wit gekleed. Na een plechtigheid werd Cyril Vangriecken in zijn woonplaats Vottem nabij Luik in besloten kring ter aarde besteld.

De jongeman, die aan de hogeschool van Luik tot docent werd opgeleid, werd dinsdag in het centrum van de stad door de 36-jarige Benjamin H. in zijn auto van dichtbij doodgeschoten.

Benelux-top uitgesteld

H. had even daarvoor twee vrouwelijke agenten met het dienstwapen van een van hen van het leven beroofd. Zij worden morgen ter aarde besteld. Vanwege de begrafenis heeft premier Charles Michel een top in Brussel met zijn Benelux-collega's Mark Rutte en Xavier Bettel afgeblazen. De top wordt naar een latere datum verschoven.

Ook de burgemeesters van Luik en Herstal, minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en leden van de petanqueclub waar Vangriecken toe behoorde, waren bij de plechtigheid aanwezig.

Duizenden bij herdenkingstocht slachtoffers Luik

Duizenden mensen hebben gisteren in Luik de slachtoffers herdacht van de dodelijke schietpartij van afgelopen dinsdag.