Politie staat de pers te woord bij het kantoor van Pitt
NOS NieuwsAangepast

Moordenaar VS had het voorzien op juridisch personeel

Een man die ervan verdacht wordt dat hij de afgelopen dagen in de Amerikaanse staat Arizona vier mensen heeft gedood, heeft zelfmoord gepleegd toen de politie zijn hotel omsingelde.

In drie dagen tijd werden in Arizona zeker vier mensen uit het juridische veld vermoord; twee juridisch medewerkers, een forensisch psychiater en een hypnotherapeut.

Donderdag werd forensisch psychiater Steven Pitt doodgeschoten in zijn kantoor in de stad Scottsdale. De 59-jarige Pitt had in het verleden geadviseerd bij enkele prominente moordzaken, zoals de dood van kindmodelletje JonBennet Ramsey en de Baseline Killer, een seriemoordenaar die in 2006 werd opgepakt in Phoenix.

Volgens getuigen ging er een felle woordenwisseling aan de moord vooraf. Op basis van de verklaringen kon de politie een signalement van de dader verspreiden.

Opsporingsschets

Een dag later werden twee juridisch medewerkers van 48 en 49 doodgeschoten bij een advocatenkantoor. Een van de vrouwen wist nog met een hoofdwond de straat op te vluchten om hulp te zoeken voordat ze bezweek. Door het bloedspoor te volgen werd haar gedode collega gevonden.

De politie gaat ervan uit dat de twee schietpartijen verband met elkaar houden, maar zei niet waarom die conclusie getrokken is.

Vierde moord

Gisteren werd een vierde moord gepleegd in de voorstad van Phoenix, op een 72-jarige hypnotherapeut. Ook hij werd op kantoor doodgeschoten. De therapeut werkte als levenscoach en relatietherapeut.

De politie onderzoekt nog of deze moord in verband staat met de andere drie. Over het motief van de dader is niets bekend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl