RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Paddeninvasie teistert Nijmegen: 'Er springen er honderden rond in mijn tuin'

Marie Cecile ziet overal jonge padjes.

Waar ze vandaan komen en hoe het kan dat het er zo veel zijn? Het is een groot mysterie voor de bewoners van de Weverstraat in de Nijmeegse wijk Lent. Sinds een week kampen de inwoners met een paddeninvasie. "Ze zitten écht overal."

Begin vorige week zag Marie Cecile Koelstra de eerste padjes rondspringen. Daarna werden het er meer en meer. "Het is een ware invasie geworden", zegt ze. "Er zitten wel honderden babypadjes in mijn tuin en rondom mijn huis."

Miniatuurvoorbeeld

Niet met blote voeten

En het doet zich niet alleen bij haar voor. Ook andere inwoners van dezelfde straat worden geteisterd door de padjes. "Ik hoorde net nog de buurvrouw gillen omdat ze weer een padje tegenkwam in haar huis", zegt Marie Cecile. Ze heeft al maatregelen getroffen. "Ik loop niet meer met blote voeten rond. Ik moet er ook niet aan denken dat er eentje in mijn schoenen springt."

Zo nu en dan springt een jong padje de keuken binnen. "Als ik er eentje tegenkom, schuif ik hem op een papiertje en wip hem naar buiten. Ik probeer er niet op te gaan staan. Het zou toch heel vervelend zijn als er ik eentje doodtrap." 

Miniatuurvoorbeeld
Ook in de vijver van Marie Cecile zitten de padden.

Poeltje

Marie Cecile woont al jaren in de straat. "Dit heb ik in mijn hele leven nog niet meegemaakt." Achter haar huis ligt een geul. "Daar komen ze waarschijnlijk vandaan. Maar hoe het komt dat het er zo veel zijn, is echt een groot raadsel."

Ze zijn nu nog klein. "Zo groot als het puntje van mijn duim." Dat maakt het minder eng, vindt Marie Cecile. "Maar ik houd mijn hart vast als ze straks groter zijn. Brrrr."

Meer op rtlnieuws.nl:
Onze grote ergernissen: hondenpoep en te hard rijden