U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 5
Niet-gewelddadige 'Palestijnse stenengooiers' vermoorden weer een IsraëliërRonen Lubarsky, 20, of Rehovot, who was killed in a Palestinian rock attack. Photo: JNS.org.Door Stephen M. Flatow / JNS.orgAlweer is een Israëliër vermoord nadat hij op het hoofd was getroffen door ...

ongeveer 1 jaar geleden door Tavor

REAGEER MET EEN EMOJI
1
6
1
1
LEES MEER OVER

Er staat, weer een Israëliër vermoord.
Moet niet gekker worden, het zijn bijna altijd de Israëliërs die Palestijnen vermoorden

2 Niet wit niet zwart    
ongeveer 1 jaar geleden door Niet wit niet zwart
14
Meld

Ach ja maar de HAMAS aanhangers zijn helemaal niet gewelddadig!

(s/o)

3 Zie Hier    
ongeveer 1 jaar geleden door Zie Hier
5
Meld

@3 Niemand die dat ontkent , waar de Israëlische geweld steevast ontkent/goedgepraat( ja maar hamas...) wordt.

4 solidsteel    
ongeveer 1 jaar geleden door solidsteel
13
Meld

Met een verhouding van 500 op 1 moet je niet zeuren en gewoon je mond houden want je hebt er dan nog 499 te goed.

5 niet-alles-geloven    
ongeveer 1 jaar geleden door niet-alles-geloven
10
Meld

Het is voor de Israël-/jodenhaters hier pas "goed" als er net zoveel Israëliërs overlijden als "palestijnen". Dat is natuurlijk waanzin en laat zien hoe ziek deze lieden zijn. Ze gaan geheel voorbij aan het feit dat Israël bunkers bouwt waar de bevolking kan schuilen, terwijl terreurbende Hamas z'n bunkers/gangen bouwt om mensen aan te vallen, en Hamas gebruikt de burgers als levende schilden. Algemeen bekend, maar logica en eerlijkheid moet je nooit zoeken bij mensen die zijn gaan haten. Dan is de rede zoek, valt ook niet meer in redelijkheid mee te praten.

En de zoveelste dode? Ja, dit conflict is nog lang niet uitgewoed helaas. Triest allemaal. Of het nou arabieren zijn, druzen, moslims, joden, christenen; de gewelddadige dood van elk mens is vreselijk. Maar je moet wel volslagen gek zijn om te zeggen dat het pas "erg" wordt als aan beide zijden minstens evenveel doden vallen. Waanzin om zó te denken. Het getuig van diepe radicalisatie, namelijk. question

6 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
7
Meld

@6
Onzin wat je zegt. Ik vind het voor de Israëliërs net zo erg als voor de Palestijnen als zij omkomen door geweld. Dus spreek voor jezelf en schrijf geen onzin waarvan jij zogenaamd weet hoe mensen die er anders instaan zouden denken.
Hamas is een terreurgroep, als daar doden vallen heb ik er totaal geen moeite mee. Maar ik heb er wel moeite mee dat Israëliërs Palestijnen doodschieten die alleen maar aam het demonstreren zijn. En ik heb er nog meer moeite mee als Israëlische soldaten baby’s en kinderen doodschieten.

En Nederland word er ook weleens gedemonstreerd, en dan voornamelijk tussen ultra-rechts en ultra-links. Dan schiet het leger of politie toch ook geen mensen dood, zal een mooie boel worden.
Het probleem in de Gazastrook is dat zowel palastina als Israël geen beschaafde landen zijn. Deze willen hun conflict alleen maar met geweld oplossen.
En Hamas ligt dubbel van het lachen en blijft het vuurtje maar aanwakkeren.

7 Niet wit niet zwart    
ongeveer 1 jaar geleden door Niet wit niet zwart
9
Meld

@7

"..Israëliërs Palestijnen doodschieten die alleen maar aam het demonstreren zijn. En ik heb er nog meer moeite mee als Israëlische soldaten baby’s en kinderen doodschieten..."

Wie zegt dat ze "alleen maar aan het demonstreren zijn"??? Hamas? Dergelijke demonstranten, op 300 meter van het hek, worden niet beschoten. wie beschoten werd, waren groepen strijders die probeerden door het grenshek heen te komen. Lieden met draadtangen, bommen en geweren. Herinner je je niet de beelden vaan en groep Hamas-terroristen die op een gegeven moment door het hek wisten te komen, met grote kapmessen liepen te zwaaien en roepen dat hun godje 'groot' was, en dat ze op Jodenjacht gingen?
Je gelooft met je uitspraak dus datgene wat de "palestijnen" zo snel weten te vertellen.

Verder is die onzin van IDF-soldaten die kinderen en baby's doodschieten ook zo'n arabische propagandastunt. Dat het juist de arabieren van Hamas zijn, die kinderen op het grenshek afsturen, wordt zorgvuldig verzwegen. Gelukkig laten de beelden het WEL zien.

Israël heeft iedereen in de Gazastrook vele keren gewaarschuwd voor de gevolgen als ze de grens te dicht benaderen. Men wil niet luisteren, dus dan moeten ze de gevolgen ondervinden. Geen enkel land zou accepteren dat de buren doorlopend mortieren en raketten op burgers blijft afschieten, geen vrede wil sluiten en blijft uitspreken dat hun buurland 'vernietigd' moet worden. Niemand zou dat accepteren. Israël is geheel gerechtigd om de grens met de Gazastrook op slot te houden. Wat Hamas 'vredelievende demonstraties' noemt, zijn niet meer dan rellen, pogingen tot illegale grensoverschrijding, vernielingen en misbruik van mensen. Geen land zou dat zo maar accepteren aan z'n grens, dus Israël net zo min.

8 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
5
Meld

@7 Israël heeft voornamelijk Hamas-terroristen doodgeschoten. Dit is ook bevestigd door Hamas. Kinderen en baby's hebben helemaal niets te zoeken bij geweldadige demonstraties, maar zijn, net zoals de overige demonstranten die gedood zijn, opzettelijk door Hamas opgeofferd en als schild gebruikt.

9 Belazerd    
ongeveer 1 jaar geleden door Belazerd
5
Meld

@9

Metéén kreeg je twee 'minnen', waarschijnlijk van joden-/Israëlhaters dan wel Hamas-volgelingen hier. De waarheid doet ze pijn en dat willen ze niet lezen!
Geit is dat Hamas toegaf dat veel doden hun eigen strijders waren, tijdens popgingen het grenshek te vernietigen.

https://brabosh.com/2018/05/17/pqpct-icb-2/ (natuuuuuurlijk wordt deze bron meteen afgeschoten door de bekenden her. Geeft niet; wie nog WEL nadenkt leest de tekst aldaar en doet zelf even wat research. question )

10 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
5
Meld

@10
Dus mensen die tegen geweld zijn in de Gazastrook, zijn in jouw ogen jodenhaters.
En zoals ik al eerder zei wat jij ontwijkt, is dat ik totaal geen problemen heb met het doden van Hamas. Maar wel met onschuldige burgers met kinderen en baby's die gedwongen worden door Hamas om aan de grens te gaan demonstreren.
En dat alle landen hun eigenland op de zelfde manier zou beschermen. Je spreekt zelf over alle landen. Dus als België aan de Nederlandse grens gaan demonstreren en stenen gooien, dan ben jij ervan overtuigt dat Nederland in het wilde weg gaat schieten. Nou reken daar maar niet op.
En nogmaals ik ben geen jodenhater, maar wel tegen geweld op onschuldige mensen, kinderen en baby's. Jij staat duidelijk aan de kant van Israël, is je goedrecht. Maar dat jij doet alsof het doodschieten op onschuldige mensen, kinderen en baby’s er gewoon bijhoord.
Ik ben tegen geweld op beide kampen en tegen Hamas, en veroordeel het geweld op onschuldigen. Maar schijnbaar denken pro-Israël aanjagers zoals jij er anders over, blijkt uit je recensies.

11 Niet wit niet zwart    
ongeveer 1 jaar geleden door Niet wit niet zwart
11
Meld

Nou weten we in elk geval weer waarom stenengooiers zonder problemen neergeschoten kunnen worden, want ze zijn levensgevaarlijk bezig.

En ze hebben al heel wat meer Israelies vermoord met stenen, waaronder ook een baby.

Dus wie stenen zaait die zal kogels oogsten.

12 Tavor    
ongeveer 1 jaar geleden door Tavor
6
Meld

@11

Je moest eerst maar eens verifieerbaar onderbouwen dat Israël 'kinderen en baby's' doodschoot, aan de grens met Gaza. Als er kinderen aan die grens zijn, moet je Hamas verwijten dat zij kinderen een oorlogsfront instuurden. Als die kinderen handgranaten bij zich hadden, zijn het dus geen gewone kinderen, maar kindsoldaten. Dat is een kind in dergelijke streken al vanaf een jaar of zes; het moment dat ze een AK-47 kunnen optillen en op een jood kunnen richten. Dus mag die tegenstander terugschieten.
De term "kinderen" wordt dan ook door Hamas als politiek steekwoord gebruikt, omdat ze weten hoe wij, zachte, weke westerlingen, denken over 'kinderen' en hoe wij dat woord associëren.
Zij niet; voor hen is een "kind" een jonge strijder, na een paar jaar hersenspoeling in hun "zomerkampen" klaar om Joden te vermoorden. en dus moeten ze naar het front.

De baby die een paar weken geleden omkwam (het was er dus één...) kwam niet om door oorlogshandelingen, maar door hartfalen. Heeft Hamas zelfs al toegegeven.

Verder vind ik je persoonlijke aanval op mij grof, ongepast, off-topic en een poging tot demonisering. Ieder weldenkend mens is tegen elk geweld dan ook. Nergens zal ik beweren wat jij mij in de schoenen probeert te schuiven: "Maar dat jij doet alsof het doodschieten op onschuldige mensen, kinderen en baby’s er gewoon bijhoord." Dat is onzin en smaad. Moet je niet doen. Gewoon volwassener en eerlijker leren discussiëren, svp.

13 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
5
Meld

@11 Als Belgen (of wie dan ook) aankondigen om alle Nederlanders uit te moorden en er aan de Nederlandse grens tienduizenden opgehitste idioten met stenen, kapmessen en molotovcoctails (onder de dekking van vrouwen en kinderen) klaar staan om onze grensbewaking de keel door te snijden, heb je het volste recht dit te voorkomen.

Het zijn Hamas en aanhangers die keer op keer opzettelijk kinderen en vrouwen in gevaar brengen. Niet Israël. Jouw poging om het te doen lijken alsof Israël er plezier in schept om kinderen en vrouwen , is volkomen misplaatst. Bovendien is het merendeel van de opgehitste massa niet zo onschuldig als Hamas probeert de wereld te doen geloven.

De demonstranten zijn uitdrukkelijk gewaarschuwd dat er geweld gebruikt zal worden zodra de grenshekken genaderd worden. In eerste instanties d.m.v. pamfletten. Vervolgens met traangas.Er zijn voldoende beelden die aantonen dat desondanks die grenshekken werden vernield met kapmessen. Er zijn genoeg beelden die aantonen dat er niet alleen gegooid werd met stenen. Welk normaal mens neemt dan toch zijn vrouw en kinderen mee?

14 Belazerd    
ongeveer 1 jaar geleden door Belazerd
3
Meld

@7 Ik heb nog nooit zoiets doms gelezen.

15 Yisrael    
ongeveer 1 jaar geleden door Yisrael
3
Meld
16 Niet wit niet zwart    
ongeveer 1 jaar geleden door Niet wit niet zwart
4
Meld

@16

Off-topic, dit handelde aan de grens met de Westbank. Verder kan niemand er over oordelen die er niet bij was. Het stukje tekst is dan ook zeer bevooroordeeld en zet meteen Israël in een kwaad daglicht. "ongewapende" is zo'n term: als zo'n boos persoon op een groep soldaten afstormt gaan ze echt niet eerst kijken of hij wel of niet gewapend is. In die streek geldt dan: wie het eerst schiet, leeft het langst. Het is zooo makkelijk om dan te (ver)oordelen, dat moet je niet eens willen. Wie dat dan WEL doet, doet dat bijna altijd ook vanuit zeer negatieve gevoelens omtrent Israël, dan wel diens inwoners.

Je moet je afvragen?: waarom gaan mensen in de Gazastrook nog steeds dichter dan 300 meter naar het grenshek toe, terwijl ze al talloze malen (ook via flyers) zijn gewaarschuwd om dat NIET te doen? Omdat Hamas ze wat geld beloofde, omdat Hamas ze chanteert, enzovoort. Hamas gebruikt burgers voor hun sinistere spelletje, genaamd "martelaartje spelen om joden in een kwaad daglicht te zetten." Het hele commando van Hamas zit trouwens in bunkers in het ziekenhuis; volledig in strijd met de Conventie van Genève... Maar dat vinden de Israëlhaters nooit een probleem. Vreemd hé, die éénzijdigheid?!

17 weerman    
ongeveer 1 jaar geleden door weerman
2
Meld

@16 Dit zijn beelden uit 2014. Het vond plaats bij een gevangenis en niet aan de grens met Gaza. De man die wordt geinterviewd beweert dat er niets aan de hand was, terwijl je in het begin toch duidelijk ziet dat iemand met stenen gooit. Vervolgens zegt de man dat de demonstranten bezig waren om zich terug te trekken. Op de beelden is te zien dat iemand beschoten werd terwijl hij richting de gevangenis loopt met een rugzak om.

Kortom: nogal twijfelachtige berichtgeving en off-topic.

18 Belazerd    
ongeveer 1 jaar geleden door Belazerd
1
Meld

In militair bezet gebied sneuvelt een militair.....héél bijzonder....pfff

19 Hendrianus    
ongeveer 1 jaar geleden door Hendrianus
19
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Vrouw (75) gruwelijk vermoord door groep migr...
Gruwelijk. Zo kan de moord op de 75-jarige Du...

5 uur geleden door Inter

Duitsland verplicht inenting tegen mazelen
Voor Duitse kinderen wordt een inenting tegen...

13 uur geleden door Nu.nl

Smerig’ en ‘pro-terroristisch&rsq...
Omar ligt al maanden onder vuur vanwege haar...

20 uur geleden door Cremabatida

Amerikaans Huis veroordeelt in stemming verba...
Een meerderheid in het Amerikaanse Huis van A...

1 dag geleden door Nu.nl

Peilingwijzer: PvdA en VVD omhoog, SP en PVV...
De VVD is weer duidelijke de grootste partij,...

21 uur geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Gandalf
Terrorhaan maakt Amsterdamse buurt gek: 'Hij ...
In Vrijstad Mokum mag toch alles? Waarom ma...

3 minuten geleden door Gandalf

Robbedoes
Pornokijkende vrachtwagenbestuurder rijdt man...
Indien waar, keihard straffen. ...

5 minuten geleden door Robbedoes

Gandalf
Ineens is er nog veel meer pensioenmisère bi...
Met dank aan de Europese Bank en haar geldper...

7 minuten geleden door Gandalf

Gandalf
Papierrecyclingbedrijf in Staphorst verwoest ...
Brand is ook recycling, alleen niet in econom...

10 minuten geleden door Gandalf

Gandalf
Boete voor het dragen van een boerka wordt - ...
@3 Nee, je mag iemand wel staande houden. E...

11 minuten geleden door Gandalf

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig