Gerucht: Overmars bezig om achttienjarige spits naar Ajax te halen

Gerucht: Overmars bezig om achttienjarige spits naar Ajax te halen

03-06-2018 07:07
32

Ajax wordt in de wandelgangen wederom gelinkt aan Julian Carranza. Carranza is een achttienjarige aanvaller die speelt bij het Argentijnse Banfield.

Tuttomercatoweb heeft 'exclusief' vernomen dat Ajax in de markt is voor Carranza. De club is druk op zoek naar aanvallende versterkingen en de jongeling staat op het lijstje. De eerste contacten tussen Ajax en Banfield zijn inmiddels gelegd. Directeur spelersbeleid Marc Overmars is bezig om Carranza naar Amsterdam te halen. Hij wordt gezien als een speler voor de toekomst, die over een tijdje in het eerste elftal van de Amsterdammers moet gaan spelen.

De profcarrière van Carranza is nog jong. Hij debuteerde in 2017 in de hoofdmacht van Banfield en heeft inmiddels veertien wedstrijden achter zijn naam staan. Daarin maakte hij vijf doelpunten. Carranza is tevens jeugdinternational. Voor het Argentijnse elftal O17 speelde hij vier duels (drie goals). Carranza heeft al meegetraind met Argentinië O20.

Ajax is niet de enige club die hengelt naar de diensten van Carranza. Meer Europese clubs hebben het aanvallende talent op de lijst staan. De website transfermarkt schat zijn waarde in op twee miljoen euro. Banfield heeft hem nog tot de zomer van 2020 onder contract staan. Ajax is eerder deze maand ook al gelinkt aan Carranza. Nicolas Tagliafico speelde, voor hij in 2015 werd overgenomen door Independiente, ook bij Banfield.