RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Buitenland

46 bootvluchtelingen komen om bij Tunesië

Een bootvluchteling die gered is, kijkt uit over zee (archiefbeeld). Beeld © AFP

Een drama voor de kust van Tunesië: daar zijn zeker 46 migranten om het leven gekomen toen de boot waarop zij zaten zonk.

Dat meldt het ministerie van Defensie van Tunesië. De kustwacht zou tientallen mensen hebben gered.

Op de boot zaten volgens de autoriteiten ongeveer 180 mensen. Het gaat onder meer om Tunesiërs en mensen uit andere Afrikaanse landen.

Mensensmokkelaars gebruiken Tunesië steeds vaker als vertrekpunt voor boten die met migranten proberen Europa te bereiken, omdat de autoriteiten in buurland Libië steeds strenger zijn gaan controleren.

Rem op bootvluchtelingen: Libië stuurt migranten terug

Autoriteiten in Libië controleren steeds strenger op migranten.

Turkije

Ook voor de Turkse kust verdronken vluchtelingen. Daar overleden zeker negen mensen, onder wie zes kinderen, toen een speedboot waarop ze zaten zonk. Volgens het Turkse staatspersbureau Anadolu vervoerde de boot bij Antalya vijftien vluchtelingen.

De Turkse kustwacht en vissers konden zes opvarenden in veiligheid brengen. De kustwacht gaf geen informatie over de nationaliteit van de slachtoffers. De Europese Unie deelde onlangs mee dat het aantal migranten dat illegaal de EU binnenkomt via Turkije in de eerste maanden van het jaar aanzienlijk is toegenomen.