RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Spookrijder mist lesauto op een haar: 'In een reflex pakte ik het stuur'

De spookrijder kon net worden ontweken. Beeld © RTL Nieuws

Het had een doodnormale rijles moeten worden, maar voor de 21-jarige David werd het er eentje met hartkloppingen. Voor de twintigste keer zat hij in de auto samen met rij-instructeur Tolga Cav. Alles verliep probleemloos totdat ze op de A4 vlakbij de afslag Harnaschpolder een spookrijder tegenkwamen.

Cav vertelt: "We zaten in een bocht dus je kan niet heel snel zien wat er gebeurt. Op een normale, rechte weg kan je natuurlijk wat verder vooruit kijken en al eerder zien of er wat mis is." Midden in de bocht doemde de spookrijder ineens op.

Bekijk hier de beelden:

 

Volgende les weer gepland

Of het nou per ongeluk of expres was van de spookrijdende automobilist, leerling David en zijn rij-instructeur schrokken zich wild. Cav: "In een reflex heb ik het stuur gepakt en opzij getrokken. Gelukkig ging het daardoor goed." Direct daarna ging het duo naar de dichtstbijzijnde benzinestation om even uit te blazen.

De Delftse student is erg geschrokken, maar de volgende les is toch alweer gepland. David: "Maandag gaan we de auto weer in. Ik ben niet bang, want gelukkig heb ik een goede rij-instructeur." Volgens Cav is het goed om meteen weer achter het stuur te kruipen: "Je moet niet al te lang in zoiets blijven, want dan wordt het een trauma. Gewoon snel weer rijden, dan komt het goed. Bovendien kunnen dit soort dingen buiten de lessen ook gebeuren en dan moet je daarna ook weer door."

Collega's geloofden het niet

In de acht jaar dat Cav lesgeeft, is dit de eerste keer met een spookrijder. Zijn collega’s op de rijschool dachten dat het hele verhaal verzonnen was. Cav: "Ik vertelde het aan mijn collega’s en die geloofden het eigenlijk niet tot ik de beelden liet zien." Cav heeft de beelden wel doorgespeeld aan de politie, maar niks meer gehoord.

Spookrijders zijn geen uitzondering meer:

Het aantal levengevaarlijke spookrijders neemt toe, meldt Rijkswaterstaat. In 2016 waren het er 135, en tot november 2017 al 166.

Meer op rtlnieuws.nl:
Meelevende reacties na dood veelbelovend model Dominique door spookrijder