Buitenland

Zwaar geweld tegen polizei door grote groep ‘gemaskerde mannen’ na afloop festival Darmstadt

03-06-2018 13:49

Bij een groot muziekfestival in de Duitse deelstaat Hessen zijn meerdere agenten gewond geraakt toen ze door een grote groep feestgangers werden belaagd. Volgens een woordvoerder van de politie liepen ongeveer vijftien agenten verwondingen op.

De agenten werden onder meer bekogeld met flessen na afloop van het zogeheten Schlossgrabenfest, een gratis festival in Darmstadt in de buurt van Frankfurt. De politie die met veel mensen en een helikopter ter plaatse was, heeft zeker tachtig raddraaiers aangehouden, meldt de Frankfurter Allgemeine. Sommigen van hen waren gemaskerd. De aanleiding van de ongeregeldheden is nog onbekend.

De terroristen staken afvalcontainers in brand en riepen onder meer ‘ACAB’ (All Cops Are Bastards), zo meldt Die Welt.

,,Zo’n uitbarsting van geweld kan door niets worden gerechtvaardigd”, zei Bernhard Lammel, hoofd van de politie van zuidelijk Hessen. Lammel prees de vastberaden en professionele tussenkomst van de politie.

Het vierdaagse Schlossgrabenfest is volgens de organisatoren het grootste muziekfestival van Hessen. Meer dan 400.000 bezoekers werden verwacht op het openluchtevenement, waar meer dan 100 bands optraden.

Over motief of afkomst van de daders is weinig bekend anders dan dat ‘veel daders dronken waren’ en de meerderheid man ‘maar sommigen ook vrouw’. Het zou gaan om ‘vooral Duitse jongeren’. Ook worden ‘agressieve jongeren’ genoemd.

Een aanwezige politieman omschreef de situatie als volgt:

 

“We werden vanuit het duister bekogeld met flessen en andere voorwerpen. Het was oorlog, we werden geconfronteerd met onvoorstelbaar geweld.”

 

 

 

Anp/TPO