NOS Nieuws

Vijftien agenten gewond na geweld bij Duits festival

In de Duitse stad Darmstadt, ten zuiden van Frankfurt, zijn bij een groot muziekfestival vijftien agenten gewond geraakt. Ze werden vannacht aan het einde van het festival belaagd door een grote groep feestgangers. Meer dan tachtig mensen zijn opgepakt, van wie een aantal gemaskerd was.

De agenten werden bekogeld met flessen en andere spullen bij het Schlossgrabenfest, een gratis vierdaags festival in Darmstadt waar zo'n 400.000 mensen op af waren gekomen. Om de mensenmassa onder controle te krijgen, werd onder meer een helikopter ingezet.

Waarom het uit de hand liep, is nog niet duidelijk. Volgens de politie is zowel het motief als de herkomst van de daders nog onduidelijk. "Niets rechtvaardigt zo'n geweldsuitbarsting", zei het hoofd van de politie van de deelstaat Hessen. Hij prees de "vastberaden en professionele interventie" van de agenten.

Eerdere klachten

Het is niet voor het eerst dat het muziekfestival in Darmstadt het toneel is van ongeregeldheden. Twee jaar geleden meldden zeker 26 vrouwen dat ze tijdens het Schlossgrabenfest waren aangerand door mannen die hen omsingelden en seksueel betastten.

Het ging toen volgens getuigen om mannen met een "Zuid-Aziatisch uiterlijk".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl