door Carol Fenijn in Buitenland  ·  40 Reacties

  • 4
  • 574x gelezen
Reageer met een Emoji

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.

** gebruiker verwijderd **

Laten ze vooral leren te communiceren in het Nederlands , dat is vaak nog een brug te ver voor veel mensen met een buitenlandse achtergrond .
Als ze dat goed beheersen dan kan het geen kwaad .

1 verwijderd682241

Turkije wil graag dat er een Turkse subcultuur in het Westen in stand gehouden wordt, en dat streven is wel begrijpelijk. In het Westen wil men graag, dat men integreert.

Als subculturen niet anti-Westers zijn, kan dit gewoon samengaan. Als ze wel anti-Westers zijn, en bijv. een moskee militant interpreteren zoals Erdogan dit doet, is dit helaas niet onproblematisch.

1
2 Carol Fenijn

@2 spijker op de kop!

1
3 TiTa Tovenaar

Als de kinderen in het dagelijks leven Nederlands/Vlaams spreken, lijkt mij er niks op tegen dat ze tegen familie in hun moeders taal (welke taal dat ook is), praten, als die familie het Nederlands/Vlaams niet machtig is.

6
4 rolstoeltje

We kennen het leesplankje nog wel. Voor oma en opa turk turkin. kanne auch leren ies heul machelik,,aap noot mies wim zus jet enz, doen hoor.

4
5 Bets Muts

Zie je, je misbruiken het idee dat jullie omaatjes lief vinden TEGEN jullie. dat is een psychologie waar ze heel lang over hebben nagedacht om bij de schapen van het westen onder de huid te kunnen kruipen. Trap er niet in!

4
6 Chaimileh

Ben zelf geboren in een buitenland, ja, waar het stikt van de moslims maar daar gaat het nu niet over. Heb daar gewoond en geleefd, thuis ABN, op school ABN, buiten de poort 's lands taal en met de jongens het plaatselijke dialect. Dat waren 3 talen tegelijk en had nergens last dat men mij niet kon verstaan.

"Als een kind niet met zijn oma kan praten, dan breekt toch je hart?"

Nu lees ik weer "het kruipen in een slachtofferrol" wat ooo zo zielig is. Dat is de gebruikelijke "bulshit" van dat soort mensen. Het is ook zwaar overtrokken GELUL. Thuis spreken ze sowieso de taal die hen het beste ligt dus dat wordt met de paplepel ingegoten. Dit is ook de reden dat men op een NL school taalkundig vrijwel altijd achterblijft in het ABN. Het scholing krijgen in Turkse taalles heeft heel andere achterliggende gedachten wat geen donder met opa of oma te maken heeft, nee het ligt in de bedoeling om NOG MEER van 2 walletjes te kunnen vreten om eventueel een carrière in Turkije op te bouwen als hoge piet, in de politiek o.i.d. etc. etc. Het zijn van nature opportunistische kameleons om van beide zijden te kunnen plukken & te zuigen.

Maar dat gezwam over "opa en oma ikke nie versta" is voor de weekhartige en naïeve politici die de centjes verdelen en liefst zoveel mogelijk in Turks voordeel, want het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan (en mag!) DIT gebeurt trouwens bij meerdere allochtone nationaliteiten. Het is tegelijk het verraderlijke addertje onder het gras bij mensen, mensen vertrouwen is altijd pislink.

2
7 Snowflake

Mij hart breekt over zoveel manipulatie en domheid.

1
8 Al

** gebruiker verwijderd **

@5 Ik zou het leesplankje er zelf ook nog eens bij pakken als ik jou was want je bent je moerstaal nog lang niet machtig.

9 verwijderd23941

@2 Juist +++

0
10 Shit...Fan...WhatAMess

Je reinste provocatie. Ze raspen het Toerks al vanaf de wieg. Oma komt niks tekort. Maar het is nooit genoeg. Het Toerks moet de eerste taal worden, vandaar de lessen. En als signaal naar de kaffirs, wie de er de baas is.

Wat motten die lui toch hier?

1
11 schrootflint

thuis bij die kinderen word er gewoon buitenlands gesproken .
als kinderen opgehaald worden van school worden ze door vader of moeder ook in het buitenlands aangesproken.
ze begrijpen trouwens nooit wat als het niet in hun voordeel is.

1
12 ongelovenloos

Als hun kind niet mee kan komen ol school, ligt het ineens aan de school, nee dan zijn de juffen de schuldigen, dan is het niet zielig voor het kind, want het kind begrijpt in ieder geval de tekst van de koran. Ik kan er met mijn pet niet bij. Jaren in het buitenland gewoond ( in meerdere) . Ex sprak Nederlands met ze en ik de taal van het land. Ze konden met grootouders spreken, met juffen en vriendjes in die landen. Ouders moeten meer verantwoordelijkheden nemen en eens beginnen met opvoeden in plaats van het over te laten aan de goegemeente. Kinderen krijgen is meer dan alleen maar baren

0
13 gaulette

Dus, turkse oma’s zijn de enige reden van de islamisering van West Europa?

2
14 Jan met de korte achterlul

Laat die oma Nederlands leren. En ze kunnen op vakantie en in hun vrije tijd toch de taal op natuurlijke wijze leren? Nederlandse geëmigreerde ouders doen het ook zo, die gaan echt niet op school Nederlandse taallessen organiseren en leuteren over discriminatie als mensen daar iets op tegen hebben.

Wat let ze om particulier, bijvoorbeeld in de wijkcentra die islamieten wel hebben en wij niet meer, een privé-initiatief organiseren? Waarom uitgerekend op school?

"De leerkrachten die de lessen geven, worden betaald door de Turkse overheid."

De taallessen op school geven en dat de Turkse overheid ze betaalt, wekt toch zeker alweer de indruk, dat de lange arm van Erdogan wil zekerstellen dat ook de derde generatie hier niet integreert en minimaal een dubbele loyaliteit heeft, niet alleen een dubbele nationaliteit. DAT is het probleem.

1
15 Wendel

Nederlandse emigrés komen niet met "dan breekt toch je hart" en al dat soort drama. Die lachen erom en doen er wel/niet wat aan, afhankelijk van hoe belangrijk ze het vinden.

1
16 Wendel

Leesplankje, vervolg@5, teun vuur gijs lam kees (bok) ies voor oma (geit) ies voor erdo w -ei-de does hok duif scha-pen, Kan oma bok en opa geit ook wel. ies heul machelik,

0
17 Bets Muts

Mijn oma was een Duitse ik kon ook niet met haar praten maar dat was niet nodig wij verstonden elkaar toch wel goed. Dat is inmiddels 60 jaar geleden. Dus wat is het probleem.

0
18 Keesklets

Leer oma maar Nederlands.

0
19 Positivo

Als die oma hier woont dan leert die oma maar Nederlands of Vlaams in dit geval. Maar ja in Gent is 51% van de kinderen van Turkse afkomst dus dan gaan ze eisen stellen. Al zou je in dat geval een kind tweetalig kunnen opvoeden op die scholen

0
20 Jan met de korte achternaam

En breekt het niet je hart als dat kind maar een keer per jaar zijn oma kan zien? Ga toch terug naar Turkije want dit is kindermishandeling.

1
21 samcash

Turken zijn inmiddels de meest achtergebleven groep en het wordt onder aansporing van Denk alleen maar erger. Dus: korten op hun uitkering en kinderen die geen Nederlands spreken (vaak vierde generatie) niet meer toelaten op de basisschool, maar plaatsen op speciale taalscholen. Polen, Hongaren, Chinezen, Oekrainers, Roemenen, Somaliers, Iraniers, Indiers,..... zelfs nieuwkomers hebben binnen twee jaar de taal onder de knie. Turken slaan echter alles. Aanpakken die Denk-salafisten.

0
22 Soare

Niet praten met oma.... is een ramp......, maar hier niet arbeidsbekwaam zijn is uiteraard geen probleem, de kafirs werken wel voor het gratis geld. Als er een groep weigert te integreren dan zijn het wel de Erdogan/Denk Turken. Wanneer gaat de overheid ze eindelijk eens aanpakken? Dit is pure discriminatie van de hardwerkende belastingbetaler die ook deze groep geheel ten onrechte moet onderhouden.

0
23 Soare

Niets mis mee, inderdaad. Dat is nu eenmaal iets waar migranten en hun nakomelingen te maken krijgen. Het lijkt me alleen maar toe te juichen om de banden met je roots te koesteren- en familie is belangrijker dan wat ook in de wereld.

4
24 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

https://www.nieuwskoerier.nl/news/301142-stad-gent-hangt-turkse-vlaggen-op-en-voorziet-turkse-lessen-in-scholen

https://sceptr.net/2018/06/stad-gent-hangt-turkse-vlaggen-op-en-voorziet-turkse-lessen-in-scholen/

Dus om met die oma te praten moeten die kinderen de taal van die oma leren? Maar die oma is oud, waarom haar taal leren?

Men kan er een lang of een kort verhaal over schrijven maat het is allemaal zo ziek, met die Turken. Net als met die schijnheilin, hier in Rotterdam. Fors bijgepraat door hun advocaten spreken over 'stom", "spijt", "had thuis moeten blijven" (hoe waar!) en een en al spijt, nog een wonder dat ze de rechter niet om vergeving vroegen omdat een van hen een agent in zijn gezicht had geschopt.

Ze krijgen een taakstraf. En onze Troetelturk schrijft er ook schande van, van die vervelende extreem-nationalistische straatvechters:

https://www.ad.nl/binnenland/spijt-van-relschoppers-rotterdam-hypocriet-en-ongeloofwaardig~a8985f63/

25 verwijderd924924212

** gebruiker verwijderd **

@24 . ja, hoor laat Turken die band met het land van hun grootouders maar flink in stand houden. Laten ze maar goed Turks leren, dat zal ze helpen als ze dan eindelijk terugkeren.

Zeur toch niet, zo, die oma's zijn dik in de zeventig, waarom kan de moeder van die kinderen niet even voor tolk spelen?

Arme Turks oma; zij moet van alles bijleren. Turkse woorden voor buitensluiting, Turkjepesten, varkensvlees voor de deur van de manneningang van de moslimkerk, homo's, lesbo's die Turkse kindertjes adopteren, Turkse ministers die hier wel worden teruggestuurd, Erdogan die er niet in mag.

Nee, als oma in Anatolië hoef je met zo'n kleinkind aan de lijn lang niet blij te zijn.

26 verwijderd924924212

@26 Wat maakt het uit dat ze in de zeventig zijn? Misschien worden ze wel negentig. Daarbij kan het nooit kwaad om een taal te leren, zeker niet als het een taal is van een land waar je geregeld komt, laat staan van een land waar je roots liggen. Gevoelsmatig zal je altijd van dat land houden, natuurlijk. Heeft verder niets met je integratie maken, overigens.

Nogal racistisch verder om te doen alsof een Turkse oma niet blij magzijn/hoeft te zijn met een kleinkind. Wat is er voor die Turkse oma anders dan voor elke andere oma in de wereld?

2
27 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

@27 . Yisrael, léés mijn tweede alinea nou eens rustig.

Dat Turken in België hun kinderen Turks willen laten leren is best. Maar dat mag niet ten koste gaan van hun onderwijs in de Nederlandse taal. Want dat is toch de taal van het land waar die ouders willen dat hun kinderen een toekomst opbouwen?

Die oma zal overigens niet veel van dat kleinkind begrijpen. Dat zijn twee totaal verschillende werelden. Wat moet zo'n kleinkind met verhalen over en tomatentuin, wat moet die oma met verhalen over een aanstaand verbod op besnijdenis? Wie wil dat zijn oma aandoen?

28 verwijderd924924212

@26 Uhm bedoel je dat met die tolk? Dat is toch geen fatsoenlijke manier van communiceren. Met zulke afstanden is het al moeilijk genoeg een fatsoenlijke relatie te onderhouden, laat staan als je nog via een ander moet praten ook.

Verder is het je kennelijk ontgaan dat een tweetalige opvoeding alleen maar positief bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind. Het kan hun niveau Nederlands wellicht negatief beïnvloeden, wat me alleen niet zo waarschijnlijk lijkt.
Hoe sta je tegenover kinderen die tweetalig onderwijs volgen? Ook slecht?

Uhm verder weet ik niet hoe jij met je oma omging/omgaat, maar zeker in het Midden-Oosten is de band tussen kleinkind en grootmoeder heel belangrijk. Ik kan met mijn oma praten over alles, we bellen iedere dag. Terwijl ze toch heel wat ouder is dan ik.

4
29 Yisrael

@29 misschien ook beter voor je oma als je gewoon teruggaat naar die zandbak, paspoort inleveren aub

0
30 knakworst

** gebruiker verwijderd **

@29 . Als een tolk geen fatsoenlijke manier van met elkaar praten is, nou, dan zullen veel immigranten hier woordeloos blijven. Want velen komen zonder vertaler niet verder.

Wat die band tussen oma en kleinkind betreft, dat is allemaal stamgedoe. Verder, als dat kleinkind die oma niet heeft gezien, amper kent denk ik dat die band snel verdwijnt. Jij romantiseert het immigrantenschap. Doet alsof kinderen bezig zijn met de belevingswereld van een bejaarde, die ze niet kennen, of een keer gezien en die in Anatolië een tomatentuintje heeft, leeft van wat haar kinderen haar opsturen, waar dat kleinkind ook Nederlands moet leren en in België misschien ook nog wel Frans en vanwege zijn bankaire loopbaan ABT of Engels.

Twee talen tegelijk leren is goed maar dan vanaf jongsaf aan.

Wat het gemeentebestuur van Gent betreft, die zijn gek. Denk je dat er ooit een Turkse stad zal zijn die daar de Belgische vlag op straten zal laten wapperen?

Het is slecht voor de beeldvorming van Turken zelf, in plaats dat ze het verschil tussen de Duitse en Belgische vlag leren, zien ze alleen maar de vlag van het land van die grootouders. Geen wonder dat mensen vaak een conflict hebben aan welk land ze trouw willen zijn.

Aan Turkije stopt hun trouw zodra de zoon in Turkije wordt opgeroepen voor de militaire dienstplicht. Waarschijnlijk stuurt oma dan wat geld zodat haar kleinzoon zich kan vrijkopen.

31 verwijderd924924212

@30 Toevallig sinds vrijdag op bezoek bij d'r. Maar ik kom morgen gewoon weer terug, of je dat nu leuk vindt of niet.

3
32 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

Goed, ik heb het voor je opgezocht. Het is dus waar dat twee talen tegelijk leren kan en goed is maar wel als het kind die talen al vanaf jong leert.

== Wat zijn de voordelen van een tweetalige opvoeding?

• De communicatie met familie in het buitenland verloopt beter;
• Wanneer het kind met bijv. de Engelse of Franse taal opgroeit, heeft het een studievoorsprong op de middelbare school;
• Tweetalige opvoeding zorgt voor een verhoogde hersencapaciteit;
• Het is bewezen dat hoe meer talen je leert, hoe beter je je moedertaal gaat spreken omdat je beter verbanden kunt leggen en meer taalinzicht ontwikkelt;
• Op jonge leeftijd leren kinderen gemakkelijker een nieuwe taal dan wanneer ze tieners zijn. De taalgevoeligheid neemt vanaf het zevende jaar geleidelijk af en daarna wordt het dan ook veel moeilijker om een ander accent aan te leren. Daarom is het dus aan te bevelen om vroeg te beginnen met het aanleren van een tweede taal. ==

http://vertalersnieuws.blogspot.com/2011/05/de-voor-en-nadelen-van-een-tweetalige.html

33 verwijderd924924212

@31 "leeft van wat haar kinderen haar opsturen"

"Waarschijnlijk stuurt oma dan wat geld zodat haar kleinzoon zich kan vrijkopen."

Dat spreekt elkaar nogal tegen he. Mooie samenvatting van je onzin. Je bent onwetend, je komt met oriëntalistisch geneuzel en je reageert niet op wat ik zeg. Kan ik verder weinig mee bro.

3
34 Yisrael

** gebruiker verwijderd **

@32 . Kom, blijf even bij de twee-talenles.

35 verwijderd924924212

Dat turks leren ze thuis wel. Daar hoeven ze niet voor naar school. Ik zie het bij mn neef en nicht. spreken thuis en op school gewoon vlaams en als de Brazilliaanse familie er is spreken ze portugees met hun en vlaams met ons.

0
36 Merlinswit

@35 Zeg dat maar tegen die racistische idioot.

Ik ben er verder wel klaar mee. Ciao.

3
37 Yisrael

@29 . Het probleem is dat die kinderen niet tweetalig opgevoed worden. Daarom beginnen de meesten ook met een taalachterstand aan de basisschool.

0
38 Vandeprinsgeenkwaad

** gebruiker verwijderd **

@34 . Nee, ik doe een beeldspraak en jij neemt die letterlijk.

Oma's worden in Turkije niet oud, dat kleinkind kan amper een binding hebben want het gaat om totaal verschillende werelden.

Natuurlijk sturen Turken geld op naar familie daar. En natuurlijk stuurt oma straks, als haar kleinzoon 20 is die 3000 euro terug naar België om te zorgen dat haar kleinzoon niet in een oorlog omkomt en laat zij die echte Turken die Koerden verder bestrijden.

Jij hebt wat ik niet heb omdat ik veel lees en schrijf, namelijk dat je alles wat ik schrijf letterlijk neemt. Het is charmant maar grenzeloos naïef. Daarnaast heb je ongehoord lange tenen. Je zou tijdens het reageren schoenen met stalen neuzen moeten dragen. In menige neo-Naziewinkel zijn ze weer volop te koop ... question

Wel grievend, ik zoek van alles op om jouw stelling van het voordeel van de tweetaligheid aan te tonen, zie @33 om vervolgens jouw ondankbaarheid uit mijn virtuele gezicht te moeten wrijven.

39 verwijderd924924212

Dan had oma eerder de taal van het land moeten leren waar ze is
Dat is dan een generatie pech gehad
Daarna gaat het wel gewoon goed

1
40 Ikke44

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Net binnen
Toon meer
Meest gelezen
Laatste reacties
Wedergeboren
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 @1     "Dan ben je stil. Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen." Uit het artikel:"Het wordt een ST...

7 minuten geleden geplaatst door Wedergeboren

Bob Sleebaan
Voor het eerst groot onderzoek naar lawaai in Nederland: ‘Het is een onzichtbaar probleem’

@3 Hendri jij kan toch ook wel even de herrie vast leggen als je vrijdag naar het gebed gaat? 😉...

3 uur geleden geplaatst door Bob Sleebaan

wildersfan
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

Ik neem aan dat de ME erop ramt net als destijds met de wappies....

4 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
Oekraïne zet voor het eerst raketten met bereik van 300 km in, onlangs stiekem geleverd door VS

Omdat ze alle aanvallen van Iran op Israël konden onderscheppen, denken ze nu ook alle kernwapens van Rusland te kunnen onderscheppen?Volge...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

wildersfan
D66-Kamerlid waarschuwt voor 'dorre ellende' als rechts wint bij Europese verkiezingen - NieuwRechts.nl

@6 Samengevat. Den Haag en Brussel hebben de belangen van de extreem grote bedrijven in beton gegoten. Maar dan kan men dus niet meer spreken ov...

5 uur geleden geplaatst door wildersfan

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@4 M'n megafoon ligt bij de reparateur 😑...

5 uur geleden geplaatst door Querido not

Mac Benac
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@3 Nou, leg het hem uit zou ik zeggen....

6 uur geleden geplaatst door Mac Benac

Querido not
Protest op 4 mei tijdens dodenherdenking tegen Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma (PVV)

@2 Op 4 mei - dodenherdenking - ga je niet demonstreren. Dan ben je stil.Dat moeten we die Frank van der Linde nog maar eens uitleggen....

6 uur geleden geplaatst door Querido not

Hendrianus
Duitsland hervat hulp aan UNRWA • Media Israël: 'besluit aanval Rafah genomen'

@2 Als je wegens verraad achter een brommer wil eindigen is dat een goed idee. Verzet tegen Hamas zal er hier en daar best zijn maar niet met t...

6 uur geleden geplaatst door Hendrianus

NK. App
Latest Malayalam SexGabriela Nicely PornEmily18Kajol XxWww Best Sex Video ComLawd Have Mercy On Her PartnersDesi Hard AnalKelly Monaco PlayboyKimbassinger NudeDeepthroat CupcakeSocialemdaigirlsDrew SebastianTaylor Swift Nude FakesKissing XhamsterTebu8Gaon Dehat Ka BfStory Porn TubeFire XxxFutanari Porn ComicStep Siblings Porn VideosShemalecocksuckingPrank Ojol BokepR DeepthroatMallu Aunty Nude PicsCommon Sex VideoIndian X Vedio ComSex Video Hd SleepingPorn CompanionsHornet PornXconfesionsBhojpuri MmsRakhi Sawant NakedBollywood Adult SceneDonna AmroseIndian Blow JobsIndian Romantic Sex VideosXxx Hot BathroomFree Xxx PornSuper Creamy PussiesEurobabesBest Couples PornStudent And Teacher Lesbian PornLady Gaga NudeMeghan Markle NudeWomen With Big NipplesGracecharisxo Onlyfans LeakHorror Movies Hollywood In HindiStranger Creampies WifeDaughtersex VideosEbony Nude In PublicChat Avneu GayHintiaCzech Porn GayNude Nico RobinTube8 Porn VideosKaila Simone PornSkylar BustierreFree Cartion PornSavagepornGifs HentaSuniy LiyonWife Porn AmatuerBig Tits Nude BeachBlack Porn .comMature Vr PornEmily Black PornSmooking PornElite Hot ScenesIndian Sex Video Hindi LanguageLina Patrona PornGotanynudsVideos Gay PornográficosMady Gio PornPor Dinero PornOkxxxhdOld Granny Sex VideosXv Sex VideoMaharashtra Marathi Sex VideoAustralian Porn FilmSnapchat Porn CompNiurka Marcos PornJapanese TimestopBdsm ChatBishouju MomJapan Ka BfTamil Cinema Actress Sex VideoBang CamReal Cougar PornSelene Castle PornReddit TopPornos TransexualJade JordanMargot FoxxDaughter And.daddy PornScat FacesittingSexy Naked Indian GirlsJav Cum In MouthShe Is CummingPaige A JenningsMadeline_jacksonMidgets Having SexKeisha Grey DreddBottom Diaries MyvidsterPorn Game Online FreeSexo Gay Amador BrasileirosElylabella OnlyfansBlue Saree Sex VideoIndian Blonde SexSex With Nurse In HospitalAidra Fox DpPorn CatehoriesVer Vídeo PorSexs IranySideways MissionaryEmily ProcternudeHot Girls Boobs VideosShemale DpLuscious .netHenfai HavenFeltchingGaysex GameXx Japani VideoVídeos Pornos DeDirty Snaps Redditسکس.پلیسیLucky Sex VideoSameera Reddy Sex VideosPakistani Hot Girl XxxRemy Lacroix PovThe BlezDaty EscortShinobu Cosplay PornPinkyxxx NewMelissa Thomas OnlyfansAma Rio PornKemono PFacecast NuaOona Chaplin NudeNri XnxxTabu Sex SceneHina Khan Sexy VideoPinkdrip PornSite De Rencontre SexXxx Video Hd SisterXxxx Sexi VideoCum On BellyMommy Wants To BreedWetvrPeliculas Porn FreeWhatsapp Xxx