U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Buitenland
  • 5
Alexander Gauland zei dat de 'glorieuze Duitse geschiedenis langer duurde dan die verdomde twaalf jaar' van de Tweede Wereldoorlog.  ...

ongeveer 1 jaar geleden door NOS

REAGEER MET EEN EMOJI
10

Vriend van Geertje

1 Brolin    
ongeveer 1 jaar geleden door Brolin
14
Meld

Dit bericht komt zeker weer af van zo'n Joop aanhanger die is afgekocht voor korting bij een Pechtold bijeenkomst met statushouders en boomknuffelaars van groen links

2 knakworst    
ongeveer 1 jaar geleden door knakworst
16
Meld

De AfD is gekaapt door Goldman Sachs, met die coup een maand voor de verkiezingen in Duitsland. Net als ze dat met D66 hebben geflikt een aantal jaren geleden.

Het nieuwe bestuur van de AfD doet expres provocerende uitspraken die de AfD in een daglicht stellen zoals tegenstanders ze altijd al afschilderden.

In feite is die coup een teken dat de machthebbers hem knepen voor de AfD.

3 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
16
Meld

@2

Nee hoor, gewoon van één van jouw helden.
Volg de bron van dit artikel maar.

4 Brolin    
ongeveer 1 jaar geleden door Brolin
10
Meld

Ja klopt wel, maar een zeer harnekkig vogelpoepje. Europa heeft weer last van die stank.

5 Al    
ongeveer 1 jaar geleden door Al
7
Meld

@3 haal die stront een uit je kop, man. Het zijn die fascisten van AfD zelf hoor!

6 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
18
Meld

Dit soort extreemrechtse nazi-zwijnen worden momenteel op handen gedragen door de aanhang van populistische partijen, en ook deze idioot kan hier door de aanhang van Wilders/ Baudet kennelijk niets meer fout doen.

7 Brolin    
ongeveer 1 jaar geleden door Brolin
13
Meld

Terug van nooit helemaal weggeweest.

@3 Puh-lease. Die kerel is gewoon verantwoordelijk voor z'n eigen uitspraken. Het verdedigen van die uitspraken is net zo walgelijk als wat jij ervan bakt: het hoegenaamd wel afkeuren, maar anderen in de schoenen schuiven.

8 mountainlion    
ongeveer 1 jaar geleden door mountainlion
5
Meld

Man heeft gelijk. In een looptijd van duizenden jaren geschiedenis is het volgelpoep. Voor mensen die slechts een "kort" bestaan hebben is een levenservaring.

9 sparta    
ongeveer 1 jaar geleden door sparta
11
Meld

@8 : Natuurlijk is hij dat. Maar toen die Heike nog de woordvoerster was, waren ze heel erg beschaafd. Sinds de coup is dat over. De coup-plegers doen dit soort uitspraken opzettelijk, dat was het hele doel van de coup, om de AfD-aanhang, die vooral bestonden uit beschaafde nationalisten, weg te jagen en de vroegere AfD-aanhangers en -politici alsnog in een slecht daglicht te stellen. Ook voorkomen ze zo dat de AfD, die keihard groeide, verder gaat met groeien of zelfs maar zo groot blijft als bij de verkiezingen.

10 Wendel    
ongeveer 1 jaar geleden door Wendel
10
Meld

Het was meer dan een vogelpoepje, maar toch heeft hij gelijk. De schaamtecultuur gecombineerd met de collectieve "weg met ons cultuur" die sinds de oorlog heerst is al net zo gevaarlijk als de nazi-ideologie. Deze heeft ervoor gezorgd dat Europa onder aanvoering van Merkel's Duitsland de poorten open heeft gezet voor de islamitische horde onder de leus; "wij hebben geen cultuur en geen bestaansrecht dus neem onze landen maar over".

WOII en in het bijzonder de holocaust is de meest schandalige en weerzinwekkende episode in de geschiedenis van Europa. Maar Europa is meer dan alleen maar de holocaust. En de gebeurtenissen van 1938-1945 mogen geen reden te zijn om de Europese cultuur weg te willen vagen; zoals de Merkels, Junkers en Timmermansen wel van plan zijn.

11 greenmango    
ongeveer 1 jaar geleden door greenmango
11
Meld

Gut, extreemrechts probeert er met een woordenbrij nog iets van te maken.


@11 U praat over gekozen vertegenwoordigers. Ik lees nergens dat men ''de Europese cultuur wil wegvagen''. Wat overigens een slappe afleidingsmanoeuvre is van de schofterige uitspraken van deze Duitse neonazi.12 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
7
Meld

""20.000 mensen hebben vandaag in Berlijn gedemonstreerd tegen 5.000 AfD sympathisanten die demonstreerden tegen het immigratiebeleid van Merkel. ...""

Deze enorme demonstratie toont aan dat Duitsland de boodschap van AfD sterk veroordeeld.
De heer Wilders kan even meelezen., een volgende keer Koblenz lijkt niet nodig.

13 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
9
Meld

Ik vraag me altijd af hoe PVV dergelijk antisemitisme verklaart aan de geldschieters.

14 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
8
Meld

Die man heeft natuurlijk wel gelijk. Als we Nederland zouden wegzetten als een land dat een poosje aan slavenhandel deed, dan kwam hier geen mens uit schaamte nog naar toe.

Voor Hitler was er een Duitsland en na 1945 ook.

15 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
8
Meld

!13. Dat komt omdat veel Duitsers leren dat moslims de nieuwe Joden zijn. Ze zijn bang voor de tweede keer hun vingers te branden aan een Holocaust. Daarom willen die 20.000 mensen nog meer moslims en immigranten. Om te bewijzen dat dat heus geen tweede keer meer zullen doen, dat uitroeien.

16 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
8
Meld

@16 ,
Als ze zouden leren uit het verleden, zouden ze nu juist de staat Israël moeten verdedigen.

17 Aragon    
ongeveer 1 jaar geleden door Aragon
8
Meld

Mathematisch gezien heeft dat stuk verdriet gelijk, op duizend jaar geschiedenis zijn die twaalf nazi-jaren niks. Maar wat er in die twaalf jaren is gebeurd is, qua gruwelijkheid, niet te vergelijken met ook maar iets in de voorgaande 988 jaar.

18 Vandeprinsgeenkwaad    
ongeveer 1 jaar geleden door Vandeprinsgeenkwaad
2
Meld

@17

Waarom? Ze komen op voor mensenrechten, en slaan daar IMHO wel een beetje in door, maar dat betekent niet dat ze geen gezond verstand meer hebben.

19 ~ Echelon II ~    
ongeveer 1 jaar geleden door ~ Echelon II ~
12
Meld

@3 Het zou me niet eens verbazen.

20 thestranger    
ongeveer 1 jaar geleden door thestranger
7
Meld

@3
En hoe zou dat in de praktijk in zijn werk gegaan zijn zo'n coup? ik kan er me zo niks bij voorstellen

21 morandi    
ongeveer 1 jaar geleden door morandi
0
Meld

@3 Als het goed gaat de overwinning claimen en als het slecht gaat naar anderen wijzen is de modus operandi van alle populisten en aanhang. In hun echokamer komt er vanzelf een @20 voorbij.

22 Ketter    
ongeveer 1 jaar geleden door Ketter
0
Meld

Jammer dat ie geen nederlandsch leest of anders kan Geert of Baudet dit hem wel overbrengen. De Nazi Tijd duurde van de jaren 20 tot de jaren 70 vorige eeuw is dus wat langer dan 12 jaar, nl 50 jaar. De oorlogsjaren waren tegen het Neoliberalisme waar ze met de kennis van nu, we zien immers hardcore socialisten als Tsripras en zelfs de Zwarte Kousen "Gristenen" er voor vallen als een hond in een 60 graden opgewarmde auto trots op mogen zijn.
Dat de Neoliberalen weer details uit de oorlog halen die ze zelf geplant hebben en de oorlog ZELF eigenlijk NIET erkennen betekent dat er nog een wapentje opgepakt moet worden....

23 FNKTD    
ongeveer 1 jaar geleden door FNKTD
10
Meld

Misschien een wat vreemde of rare uitspraak.
Maar in principe klopt het wel. Die nazi-tijd is een schandvlek op de geschiedenis van Duitsland.

Maar het onderwerp ligt erg gevoelig dus je kan er het beste als Duitser (en ook als buitenlander) in Duitsland niets over zeggen. Don't mention the war !

24 Harry potter maar zonder bril en sportiever    
ongeveer 1 jaar geleden door Harry potter maar zonder bril en sportiever
7
Meld

@23 . U en Wendel moeten de krachten bundelen en uw ideeën omzetten in een twaalfdelige tv-serie. Succes gegarandeerd en jullie kunnen stil gaan leven. Laat Goldman Sachs dan jullie vermogen maar beheren.

Stel verschwartzte narren!

25 Vandeprinsgeenkwaad    
ongeveer 1 jaar geleden door Vandeprinsgeenkwaad
1
Meld

@18 . Ik hoor vaak dat de Kruisridders ook geweldig tekeer zijn gegaan tegen de Muzelmannen, dat Pol Pot ook miljoenen mensen heeft laten stikken in de moerassen van zijn land, dat Stalin wist dat miljoen van honger zouden sterven vanwege zijn boerderijpolitiek.

Natuurlijk was de Holocaust vreselijk maar hoe lang moeten we dat Duitsland nog nadragen? Een land dat inmiddels miljoenen moslims zorgzaam heeft opgenomen?

De Duitsers hebben hun schuld van toen al lang toegegeven, excuses aan hun joden en aan Israël aangeboden en onderhoudt een goede relatie met dat land. Duitsland heeft haar schuld ingelost, voorzover dat kan. Maar ik weiger dat land de Holocaust na te dragen.

En dan nog, Duitsland en de Holocaust, alsof de pogroms in Oekraïne, in Polen en in Rusland op eens punaises in hún geschiedenis zijn.

Het is een onnodige opmerking van die Gauland die veel onnodige en onproduktieve emoties oproept maar hij heeft gewoon gelijk, Duitsland was en is meer dan 12 jaar fascisme.

Hier, ter vergelijking een moslim"fascist":

https://www.nrc.nl/nieuws/1991/11/30/timoer-lenk-een-aarzelende-sadist-uit-transoxiane-6989012-a1238864

https://www.nrc.nl/nieuws/1991/11/30/timoer-lenk-een-aarzelende-sadist-uit-transoxiane-6989012-a1238864

26 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
7
Meld

@13 . Maar Meel toch, nog steeds door de hitte bevangen? Kun je niet meer vergelijken? Geeft niet, dat ik dan wel:

20.000 felle anti Pegidaduitsters.
80.594.017 Duitsers in totaal

Bijna 81.000.000 Oosterburen op 20.000 anti-democraten.

== Duitsland heeft met 80.594.017 (2017) inwoners de grootste bevolking van alle landen in de Europese Unie. ==

27 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
6
Meld

@25

u praat Duitsch?....question

28 FNKTD    
ongeveer 1 jaar geleden door FNKTD
7
Meld

@26 . Het gaat hier om Gauland en zijn uitspraken. Niet over Stalin of de Rode Khmer. Zelfs niet over de Armeense genocide. En het gaat ook niet over de holocaust, de Duitsers hebben miljoenen gojim ook over de kling gejaagd. Dat deze meneer Gauland dat een poepje vindt is schandalig.

Maar probeer gerust recht te praten wat krom is hoor.

29 Vandeprinsgeenkwaad    
ongeveer 1 jaar geleden door Vandeprinsgeenkwaad
1
Meld

Vroeger woonde er een vrouw bij ons aan de overkant die niet helemaal goed in haar bovenkamer was,..

Als je daar aanbelde dan ging de brievenbus op een kier en dan riep ze: ''De Moffen komen!''

30 iedereen heeft recht op mijn mening    
ongeveer 1 jaar geleden door iedereen heeft recht op mijn mening
2
Meld

@29

u praat de andere genocides wel recht dus doet u het maar...question question

31 FNKTD    
ongeveer 1 jaar geleden door FNKTD
7
Meld

@26

Duitsland wordt niks nagedragen .
De Holocaust wordt levend gehouden als voorbeeld van hoe mensen beesten kunnen worden .
De kruisridders waren voor die tijd ook aardig bezig .
Stalins miljoenen zijn geen schaduw van de nazi- hoeveelheden en Pol Pot was een na- aper.
Dat laatste geeft aan hoe reeel herhaling is.

Respect voor de Duitsers die een vreselijk verleden niet in de doofpot heeft gestopt en de beesten heeft vervolgd.
Ze verbergen het niet maar , op een minderheid neo- nazi’s na , heeft men laten zien dat er andere Duitsers zijn.

32 No newstoday    
ongeveer 1 jaar geleden door No newstoday
3
Meld

@29 In een discussie is het goed en nodig om met vergelijkingen met het onderwerp aan te komen. Om te de betrekkelijkheid van dat onderwerp aan te tonen.

Wat jij wil is die discussie monopoliseren. Het mag alleen over de uitspraak van Gauland gaan. Maar dat is onzin, er zijn altijd ergere misdaden gepleegd. Ik ben daar tegen, in een discussie, een uitwisseling van meningen is het goed om ook voorbeelden van hetzelfde of van het tegendeel in te brengen.

Gauland houdt het heel netjes en legt goed uit wat hij met zijn uitspraak wilde zeggen:

== Vandaag zegt Gauland dat zijn uitspraken geen misverstand zouden moeten oproepen: "Ik heb het nationaal-socialisme als vogelpoep bestempeld. Dat is een van de meest minachtende karakteriseringen die je kunt bedenken in de Duitse taal."

Volgens de AfD'er worden zijn uitspraken dan ook ten onrechte uitgelegd als het belachelijk maken van de slachtoffers van "dit criminele systeem". ==

Wie zijn wij om aan zijn kennis van de Duitse taal te twijfelen? Wie zijn wij om de Duitsers alsmaar monddood te willen maken met het dreigen met de Wansseeconferentie? Waren de Duitsers niet zelf het slachtoffer van de strafmaatregelen opgelegd na 1918. Werd er toen door de Geallieerden niet de bodem voor een Hitler gelegd?

Ik praat niets goed maar we moeten wel blijven kijken naar de achtergrond van Duitsland toen het na 1918 tot de bedelstaf werd veroordeeld.

33 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
6
Meld

@30 . Dat gedrag zou nu een immigrantentrauma worden genoemd.

34 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
5
Meld

Ik ben het niet eens met die Wehrmacht-uitspraak, alhoewel die mensen technisch gesproken echt heel veel konden. Van die voetballer snap ik wel, wij hebben ook liever geen Surinamers of andere negers op de trap.

== Eerder sprak hij al zijn trots uit over de prestaties van de Wehrmacht en beledigde hij de zwarte Duitse voetballer Jérôme Boateng door te zeggen dat niemand naast hem zou willen wonen. ==

35 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
6
Meld

@5 . Ik niet.

36 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
4
Meld

@3 , Wendel, vind je het erg als ik zeg dat ik jouw reactie niet begrijp? Goldman Sachs, waren dat niet die joodse bankiers die in 2008 de wereld in een ecocrisis deed belanden?

37 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
3
Meld

@31 . Welke andere genocides praat ik recht?

38 Vandeprinsgeenkwaad    
ongeveer 1 jaar geleden door Vandeprinsgeenkwaad
0
Meld

@38

ALLEMAAL!

39 FNKTD    
ongeveer 1 jaar geleden door FNKTD
7
Meld

Arm Duitsland, de Afd die zich verspreekt over het Duitse verleden, Merkel die al jaren de houdbaarheidsdatum voorbij liet en nu een Amerikaans ambassadeur die het Conservatisme, de behoudendheid een handje wil helpen.

Nog even en wij adopteren Duitsland.

40 Jona G.    
ongeveer 1 jaar geleden door Jona G.
3
Meld

@33 . Het ontbreekt er nog maar aan dat u over de dolkstootlegende begint.

De holocaust kent zijn gelijke in de geschiedenis niet als het gaat om het fabrieksmatig ombrengen van een volk. Ottomanen, Stalin en de Rode Khmer gebruikten andere methoden.

Terecht zijn wij pissig over de Turken die de Armeense genocide nog steeds niet willen erkennen.

Ik wil ook de Duitsers van vandaag niets in de schoenen schuiven van wat er toen gebeurd is. Hoe zou ik, bijna de helft van mijn familie is Duits. Maar mijn bloed gaat koken als een of andere Lautmaul het nazisme als een incident gaat betitelen.

41 Vandeprinsgeenkwaad    
ongeveer 1 jaar geleden door Vandeprinsgeenkwaad
0
Meld

@39 . Och arm, u bent van het pad af.

42 Vandeprinsgeenkwaad    
ongeveer 1 jaar geleden door Vandeprinsgeenkwaad
0
Meld

@42

ik niet...

43 FNKTD    
ongeveer 1 jaar geleden door FNKTD
5
Meld

@41

hier gaat de geschiedsvervalsing die u dagelijks met pap en krenten door de NPO's en uw leraren ongetwijfeld die hetzelfde in uw oor hebben lopen brullen, de mist in.
De methode werd ontwikkeld omdat in tegenstelling tot uw vereerde barbaren en aan ons "supereure" volkeren geen enkele moeite hadden een paar miljoen kelen door te snijden...niet de geringste....

44 FNKTD    
ongeveer 1 jaar geleden door FNKTD
4
Meld

@32

Uw opmerking over de slachtoffers van Stalin zou ik niet willen beamen. Een grove schatting mbt de slachtoffers van Stalin komt uit op zo'n 9 á 20 miljoen mensen die tijdens zijn bewind een niet natuurlijke dood zijn gestorven.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Jozef_Stalin

Sommige bronnen spreken zelfs van 23 miljoen slachtoffers.

https://www.hpdetijd.nl/2014-07-28/kent-u-ze-de-tien-dodelijkste-dictators/

45 ~ Echelon II ~    
ongeveer 1 jaar geleden door ~ Echelon II ~
11
Meld

@45 Hmm, uw link vertelt alleen niet hoe die mensen zijn omgebracht. Het is bekend dat onder Stalin velen een hongerdood stierven. Dat was het gevolg van slecht beleid, niet de systematische uitroeing die in Duitsland plaatsvond.

46 Zucht    
ongeveer 1 jaar geleden door Zucht
0
Meld

@46

Dat vertelt mijn link wel, maar voor het overige hebt u gelijk. Qua aantal slachtoffers heeft Stalin meer doden op z'n geweten, maar het procesmatige aspect van 'vernietiging' ontbreekt.

47 ~ Echelon II ~    
ongeveer 1 jaar geleden door ~ Echelon II ~
11
Meld

Rechts-extremistische vrienden van haatzaaiers Wilders en Baudet.

48 muxer    
ongeveer 1 jaar geleden door muxer
1
Meld

@41Hoe de Russen en de geallieerden tekeer gingen met de Duitsers na de oorlog kwam toch al heel erg in de buurt .

49 solidsteel    
ongeveer 1 jaar geleden door solidsteel
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Man overleden na mishandeling in speeltuin
Een man is zaterdagmiddag in Assen om het lev...

1 dag geleden door Telegraaf

16-jarige Cihan wil met Pegida-voorman in ges...
De Pegida-demonstratie van deze zondag op het...

7 uur geleden door DagmarA

'Johnson dreigt uitstapkosten brexit met...
Voor de EU is aanpassing van het scheidingsak...

10 uur geleden door NOS

MH17 Waarheidsconferentie in Maleisië co...
Bewijs dat niet Russische raket, maar Oekraïe...

1 dag geleden door zilvergoud

Trump: Joden die op Democraten stemmen, tonen...
Volgens Donald Trump tonen Joden in de VS die...

1 dag geleden door iSlam FM!


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Jessez
Boris Johnson gaat bij no deal-brexit niet 39...
Als Boris boef Johnson gaat werken aan een op...

minder dan een minuut geleden door Jessez

Olivia
Geweld tegen moslims is niet meer te negeren...
Uit het bericht ... liefde tonen betekent ook...

minder dan een minuut geleden door Olivia

Bollieboos
Nausicaa Marbe: 'Brutaliteit van Limburgse ni...
@101 Juist …………..Islam = Dood en Ver...

1 minuut geleden door Bollieboos

in holland
Reportage over Antifa - De linkse Anti Fascis...
https://pics.me.me/churchill-on-the-left...

1 minuut geleden door in holland

Tismewat
Uit getuigenverklaringen is gebleken dat het ...
@16Je wou me toch niet vertellen dat je de ...

1 minuut geleden door Tismewat

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig