U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 27
Filip Dewinter, lijsttrekker voor Vlaams Belang in Antwerpen, en Geert Wilders, partijvoorzitter van de Nederlandse PVV, spraken elkaar in een dubbelinterview met de Gazet van Antwerpen. In het gesprek ging het vooral over de islamisering van Antwerpen. ...

ongeveer 1 jaar geleden door Inter

REAGEER MET EEN EMOJI
38
2
18
3
2

@361 Hmm, volgens mij zijn het antiliaanse mannen die bovenaan staan. En wat vindt u er eigenlijk van dat mannen 4 x vaker verdacht worden dan vrouwen?

401 Zucht    
ongeveer 1 jaar geleden door Zucht
2
Meld

@393 Dat zou je wel willen dat ik alles voor je ga aanleveren
Nee dus leer zelf ook maar nadenken

402 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
9
Meld

@398

Je verschuild je door met drogredenen over de PVV te antwoorden en niet te kijken naar het islamitische probleem.
Lekker makkelijk dat wegkijken!

question

403 ikzelf66    
ongeveer 1 jaar geleden door ikzelf66
6
Meld

@397 Check de feiten dan
Alle info die je nodig hebt is al gegeven
Succes ermee

404 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
8
Meld

@402 U kunt toch niet van anderen verwachten dat zij de gegevens aanleveren voor uw meningen. Hou eens op met duiken en kom op met die 'feiten'. En u mag mij best met u aanspreken.

405 Zucht    
ongeveer 1 jaar geleden door Zucht
2
Meld

*steekt bord op : weg met Trump!* XD

406 DikkeTor    
ongeveer 1 jaar geleden door DikkeTor
2
Meld

@405 De gegevens zijn allang aangeleverd en dit al meerdere malen
Dit is echt niet de 1e keer dat dit ten sprake
Je bent nog nieuw hier dus dat snap ik wel
Duiken doen we in de zee niet op een forum
Nee doe ik met niemand hier en zeker geen newbie

407 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
5
Meld

@405 Nou als die gegevens zo makkelijk te verkrijgen zijn zal het voor u geen probleem zijn ze hier te posten. Waarom doet u daar zo moeilijke over. Het doet wel erg vermoeden dat u ze eigenlijk niet heeft. Dat heet duiken.

408 Zucht    
ongeveer 1 jaar geleden door Zucht
2
Meld

@399 : WIE KAN MIJ DE POSITIEVE KANTEN/EFFECTEN NOEMEN VAN DE AFGELOPEN JAREN DIE HET ISLAMITISCHE GELOOF HEEFT GEHAD VOOR ONZE VRIJE WESTERSE SAMENLEVING? "

ALLE aanhangers van dat geloof die net als alle Nederlanders hier al jáááren wonen en werken van vuilnisman tot medisch specialist / burgemeester die dag in dag uit hun uiterste best doen voor Nederland en géén vlieg kwaad doen! En hartstikke geïntegreerd zijn.

Mensen die onze economie absoluut niet missen kan!

409 =*(++)*=    
ongeveer 1 jaar geleden door =*(++)*=
5
Meld

Helaas is de pvv de enige partij die de andere kant durft open te leggen.

410 upanddown    
ongeveer 1 jaar geleden door upanddown
3
Meld

@401

" @361 Hmm, volgens mij zijn het antiliaanse mannen die bovenaan staan "

Klopt gemiddeld genomen , die grafiek houdt echter geen rekening met het aantal misdaden per dader ...

Daarin steken Marokkanen er weer met kop en schouders bovenuit , bijna 20 keer vaker
"zeer gewelddadig veelpleger met meer dan 10 delicten per persoon per jaar"
Tel uit je slachtoffers ....
https://www.ccv-secondant.nl/fileadmin/w/secondant_nl/archief/Secondant2009_6.pdf

"Jonge Marokkanen vormen een kwart van de jonge, zeer actieve veelplegers. De autochtone Nederlanders maken nog altijd het grootste deel van de veelplegers uit: 47 procent"
https://nieuws.marokko.nl/14302/veelpleger-vaker-turks-of-marokkaans/

Met een getalsverhouding van 1:38 maakt dit bijna 20 keer vaker...een echt marokkanenprobleem dus

411 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
4
Meld

@401

btw , de PVV wil criminele antillianen ook terugsturen , hoor je bijna niemand over gek genoeg..

https://www.pvv.nl/zoeken.html?searchword=antillianen&searchphrase=all

412 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
5
Meld

@409 Sinds wanneer maak jij gebruik van caps ?

413 Inter    
ongeveer 1 jaar geleden door Inter
1
Meld

@409

"ALLE aanhangers van dat geloof die net als alle Nederlanders hier al jáááren wonen en werken .... en hartstikke geïntegreerd zijn."

Die doen/zijn dat ondanks hun geloof , niet dankzij.

Doorgaans zijn de moslims die hun geloof strikt belijden veel slechter geïntegreerd dan de verwesterde moslims . hoe minder islam hoe beter dus ...

414 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
4
Meld

@413 : Hahahahaha! @399 had die caps blijkbaar nodig!

Ik heb ze alleen maar gekopiëerd!

415 =*(++)*=    
ongeveer 1 jaar geleden door =*(++)*=
3
Meld

@414 : Misschien zou je een kunnen stoppen om ALLE moslims over één kam te scheren!

416 =*(++)*=    
ongeveer 1 jaar geleden door =*(++)*=
5
Meld

@416

Als je goed zou lezen is dat juist het omgekeerde van wat ik doe...

417 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
5
Meld

@411 U vergelijkt appels met peren. Ten eerste ging het in het genoemde artikel om verdachten niet om veroordeelden. Verdachten hebben niet noodzakelijkerwijs een crimineel verleden. Antiliaanse mannen staan daar al jaren bovenaan.
In de link die u nu post gaat het om veelplegers. En dan citeert u wel wat selectief. In totaal zijn van de zeer actieve veelplegers (meer dan 10 antecedenten) 12% marokaanse mannen. Alleen in de groep 18-25 is dat ongeveer 25%. Wel wat flauw om die groep eruit te pikken en de rest over het hoofd te zien. Een zeer actieve veelpleger is trouwens gedefinieerd als iemand met meer dan 10 processen verbaal in 5 jaar, niet per jaar. Uw citaat kan ik in uw link al helemaal niet terugvinden. Kunt u een pagina noemen?

418 Zucht    
ongeveer 1 jaar geleden door Zucht
1
Meld

De PVV werkt de invoering van een Shariastaat gelukkig tegen maar het kan en moet strenger. islamieten willen namelijk nooit integreren en willen dat wij zich onderwerpen aan hun. De goede nagelaten dan, maar dat zijn er maar 10%. Zij vinden dat het zo MOET volgens hun geloof en volgens hun boek. Nu komen er ook zeker 40% Turken naar Europa die claimen dat ze uit Syrië komen zonder papieren maar feitelijk Turken zijn. En Syrië is een oorlogsland dus dat mag je niet weigeren. Tenzij je een Turkse tolk hebt bij de IND en die ze er uit pakt. Anders zal het alleen maar erger worden met die nep Syriërs.

419 Jan met de korte achternaam    
ongeveer 1 jaar geleden door Jan met de korte achternaam
7
Meld

@411 Qua ethniciteit zitten de meeste niet-autochtone veelplegers zitten trouwens in de categorie 'overig'. de grootste groep is nog altijd autochtoon (53%).

420 Zucht    
ongeveer 1 jaar geleden door Zucht
2
Meld

Wilders heeft het alleen aangewakkerd - relie's zijn niet rationeel

421 Jeb    
ongeveer 1 jaar geleden door Jeb
6
Meld

Wat zijn hier veel veel wegkijkers!!!!!

422 upanddown    
ongeveer 1 jaar geleden door upanddown
4
Meld

Wilders heeft op het gebied van immigratie en het tegengaan van criminaliteit in ons land de afgelopen 15 jaar niks gepresteerd. Dit is niet mijn mening, maar simpelweg een feit. Daaruit kun je concluderen: de PVV was niks en de PVV is niks.

Iedereen, ja iedereen ... wil dat er in dit land minder criminaliteit is. Dat er minder overvallen zijn, dat er minder moorden zijn, minder inbraken, dat mensen niet worden gediscrimineerd enz. Ik denk dat we het daar eerst over eens moeten zijn. Vervolgens ga je daarop actie ondernemen. Niet door de nadruk te leggen op geloof of afkomst van criminelen, maar door iedereen die zich misdraagt keihard aan te pakken. Of je nou moslim, jood of christen bent, Nederlander, Surinamer, Marokkaan, Belg, Chinees, Duitser of Pool. Het maakt geen fuck uit. Als je je misdraagt moet je worden opgepakt en berecht. Dát is hoe wij naar onze samenleving moeten kijken. Op die manier heeft iedereen er iets aan, ongeacht welk kleurtje of geloof je (niet) hebt. Je kunt mensen alleen individueel aanpakken en niet omdat ze toevallig onderdeel zijn van een 'groep'.

Wat Wilders juist doet, is de focus leggen op de groep en groepen tegen elkaar opzetten. Dat is precies wat je als politicus (en als mens) niet hoort te doen. Dan deug je namelijk niet. Misdaad aanpakken??? Prima! Graag zelfs. Maak de straten maar veiliger. En of het nu gaat om blanke, donkere, Marokkaanse, Antilliaanse of Nederlandse criminelen. Het boeit geen fuck. Als ze maar van de straat worden gehaald. Dán wordt voor iedereen ons land veiliger en beter.

Wat is daar voor nodig? Strengere wetgeving, maar blauw op straat, zwaardere straffen en erkenning van de rechterlijke macht. Allemaal zaken waar Wilders en de PVV de afgelopen 15 jaar hun reet mee hebben afgeveegd. Kortom, de PVV heeft helemaal niks bijgedragen aan ons land. En dat is niet mijn mening, maar een uitspraak die ik doe gebaseerd op tastbaar resultaat, of liever gezegd ... het ontbreken daarvan.

423 Kopkaas    
ongeveer 1 jaar geleden door Kopkaas
3
Meld

@364
Ongeveer 10% van de Bulgaren in Bulgarije zijn Bulgaarse Turken.

424 Niet wit niet zwart    
ongeveer 1 jaar geleden door Niet wit niet zwart
1
Meld

VB en PVV werken radicalisering van moslimjongeren in de hand, dus ik denk dat het met zo'n vaart niet gelopen had.

425 oeioeioei    
ongeveer 1 jaar geleden door oeioeioei
3
Meld

@423 Klopt voor 100%. Het is Wilders (en Baudet) ook helemaal niet bedoeld om Nederland beter te maken. Deze partijen zijn door het buitenland gefinancierd met als doel om Europa de destabiliseren middels het verstoren van de nationale democratieën in de lidstaten.

Daarom zijn ze zo agressief tegen de gevestigde democratie (D66, VVD, CDA), zo agressief anti Europa / NAVO en volledig pro-Rusland, en gebruiken ze gevoeligheden in de samenleving (middels populisme) om tegenstellingen en chaos aan te wakkeren. Mensen met extreem-rechtse ideeën zijn daar het gevoeligst voor en hebben gemiddeld een lager IQ. De bekende usefull idiots dus. Maar ook aan de linkerkant van het spectrum zitten mensen die gevoelig zijn voor populistische ideeën, vandaar dat de PVV (en FvD) zowel extreem rechtse als extreem linkse elementen bevatten.

426 Vrijdenker    
ongeveer 1 jaar geleden door Vrijdenker
1
Meld

@425 Fout
Dat doet de imam en hun ouders

427 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
5
Meld

@425

Grappig , ik ben Amsterdam ontvlucht met m'n kinderen voordat iemand ooit van Fotruyn of Wilders gehoord had vanwege diezelfde jongeren die voor dagelijks gedoe zorgde

428 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
3
Meld

@423

"Wilders heeft op het gebied van immigratie en het tegengaan van criminaliteit in ons land de afgelopen 15 jaar niks gepresteerd"

Sterker nog , NIEMAND heeft op dat gebied iets gepresteerd....domweg vanwege lafheid van de andere politici.
Helaas...

429 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
5
Meld

@411 Jonge Marokkanen vormen nog niet de helft van alle Marokkanen. U vergeet dat. Bovendien is die helft van de helft nog niet veroordeeld, maar slechts verdacht of moet zich om een of andere reden bij justitie melden. Dat kan al een identiteitskwestie zijn wegens etnisch profileren. Wat doet de PVV ter verbetering mbt die selecte groep? Nimmer, niets. Integendeel.

430 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

@426

"Deze partijen zijn door het buitenland gefinancierd met als doel om Europa de destabiliseren middels het verstoren van de nationale democratieën in de lidstaten."


Hahaha!! Als je dat meent ben je echt wereldvreemd...

Partijen die waarschuwen voor de oprukkende islam , die kotst op democratie en vrijheid , zou onze democratie verstoren ???

Het is juist het doel van islamisten om Europa te destabiliseren en democratie verstoren , Wilders en Baudet zijn daarom helden voor wat ze doen.

Het kwartje valt wel erg laat bij sommigen..

431 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
6
Meld

@429 Incorrect. CDA pleit bijvoorbeeld voor buurtvaders, zoals in heel veel gemeenten in het leven zijn geroepen. GroenLinks pleit voor het verhogen van de pakkans, teniet gedaan door bezuinigingen van Rutte 1 en zo zijn er veel meer initiatieven die wel zoden aan de dijk zetten en bovendien realistisch zijn.

432 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

@431 Wilders met zijn vriendschapsspeldje bedoelt u? En islamisten zijn niet hetzelfde als islamieten. U mag mij vertellen hoe 6% islamieten ''de democratie; verstoren. Dat is de wens van de heer Wilders met zijn nep-parlement en maling aan de rechtsstaat. Tot in Engeland aan toe, las ik.

433 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

@433 [ U mag mij vertellen hoe 6% islamieten ''de democratie; verstoren". ]

Met 13% van de kiezers lijkt de PVV mij een grotere verstoring van de democratie te kunnen zijn.

434 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
2
Meld

@428 Jongeren die overlast veroorzaken zijn niet per definitie religieus geradicaliseerd. Inderdaad had je in de grote steden 20 jaar geleden ook problemen met bepaalde groepen jongeren van de lagere klasse, maar daar had religie/islam toen niets mee te maken. Vaak waren het juist jongeren die zich tegen de religie van de ouders keerden. Dat konden kinderen van streng islamitische ouders zijn, maar ook kinderen van streng gereformeerde ouders waren vaak onhandelbaar. Een familielid van mij is 15 jaar geleden verhuist vanwege de aanhoudende terreur van een groot streng christelijk-gereformeerd gezin (10 kinderen) en heeft zijn huis toen verkocht aan, hoe grappig, een groot Marokkaans gezin.

Door de PVV (lees: Wilders) zie je dat in de afgelopen 15 jaar de probleemjongeren met een islamitische achtergrond juist wel religieus geradicaliseerd zijn. Waar ze voorheen niets moesten hebben van de strenge regels van de religie van hun ouders zie je nu dat ze zich niet langer tegen de eigen cultuur afzetten maar juist tegen personen zoals Wilders en rechts-extremistische ideologieën. De beste manier om je tegen Wilders/Baudet te verzetten is door naar de moskee te gaan.

Dus ja, Wilders heeft zeker bijgedragen aan de radicalisering van jongeren in Nederland (en België).

435 Vrijdenker    
ongeveer 1 jaar geleden door Vrijdenker
1
Meld

@430

" @411 Jonge Marokkanen vormen nog niet de helft van alle Marokkanen."

Vandaar is de zin "Jonge Marokkanen vormen een kwart van de jonge, zeer actieve veelplegers" des te erger....dat gaat dus niet een over alle marokkanen.


"U vergeet dat. Bovendien is die helft van de helft nog niet veroordeeld"

Helaas zitter er verhoudingsgewijs 11 keer meer marokkanen in de gevangenis , als je rekening houdt met de getalsverhouding 1:38 ..
http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=82321NED&D1=0&D2=0&D3=0&D4=a&D5=l&HDR=G1,G2,G4&STB=T,G3&VW=T

Die veelplegers plegen trouwens vele delicten per persoon , en kun je dus eigenlijk in de cijfers als meerdere daders/daden verrekenen.

436 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
4
Meld

@432

"teniet gedaan door bezuinigingen van Rutte 1"

Je blijft met die onzin komen , er is tijdens Rutte1 in de tijd van Wilders niet bezuinigd op politie en justitie ..

437 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
5
Meld

@435 dat komen we vaker tegen, van die would-be dictators die zeggen de oplossing te hebben voor het probleem dat zij zelf veroorzaken of fingeren.

438 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
2
Meld

@428 U bent Amsterdam ontvlucht met jonge kinderen. Dat doen er velen, aangezien er voor kleine kinderen weinig ruimte is in Amsterdam. Ik weet niet over welk jaar u praat, maar in 1960 woonden er meer Amsterdammers in de stad dan nu.

439 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

@434

"Met 13% van de kiezers lijkt de PVV mij een grotere verstoring van de democratie te kunnen zijn"

Waarom?
De PVV wil de democratie zelfs versterken , door bindende referenda en minder wetgeving weggeven aan brussel.

De islam haat democratie en staat er haaks op , iedere invloed is daarom slecht.

Wilders wil deze invloed verminderen dus beschermd de democratie juist

440 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
6
Meld

@437 Incorrect.


Justitiebegroting 2010
G.J. Schutte, datum 15-03-2010
Datum
15-03-2010
Auteur
G.J. Schutte
Vakgebied(en)
Penitentiair recht (V)
Wet- en regelgevingBeleidGenoemd in
1. Economische crisis
De behandeling van de begroting van Justitie had dit jaar iets onwezenlijks. Iedereen wist dat er ook voor Justitie forse bezuinigingen aan zitten te komen, maar een groot aantal werkgroepen brengt eerst de mogelijkheden om kabinetsbreed zo’n 20% te ‘heroverwegen’ in kaart. De resultaten daarvan komen voorjaar 2010 beschikbaar en zullen dus vooral voor de jaren na 2010 een rol kunnen spelen.
Vragen gesteld door de leden der Kamer
2010Z05487

Vragen van het lid Van Raak (SP) aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over bezuinigingen op de politie. (Ingezonden 26 maart 2010)

1

Wat is uw reactie op het bericht dat de bonden niet mee zullen werken aan de bezuinigingen op de politie?1

2

Wat betekent deze ontwikkeling voor de voorgenomen bezuinigen op de politie?

3

Deelt u de mening dat door het controversieel verklaren van de doorontwikkeling van het politiebestel de mogelijkheden voor korpsen om te bezuinigen kleiner zijn geworden?2 Zo nee, waarom niet?

441 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

@435

Grappig , Wilders is zeker ook schuldig aan de radicalisering in zweden en andere landen haha!!!

442 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
5
Meld

@440 Wilders heeft niets met democratie.

443 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

@431 Jij trapt gewoon keihard in de propagandistische drol van Poetin. We hebben geen islamitisch probleem in Nederland, we hebben een probleem met rechts-extremistische krachten die worden gevoed door buitenlandse financiers en die onze democratie en Europese defensie aanvallen.

De problemen met radicalisering van bepaalde mensen in ons land zijn juist ontstaan door personen zoals Wilders die provoceren in de hoop juist een probleem te creëren zodat ze meer macht kunnen krijgen. Wilders baalt ervan dat er in ons land nooit een grote aanslag is geweest waar hij de islam de schuld van zou kunnen geven.

444 Vrijdenker    
ongeveer 1 jaar geleden door Vrijdenker
0
Meld

@442 Het zijn dezelfde broodheren in Zweden en in Nederland. Afkomstig uit de Verenigde Staten. U vertoont een kennisgebrek,

445 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
2
Meld

@441

Incorrect ?

Kijk eens naar de datum.... Rutte1 was er pas vanaf 14 oktober 2010 ...

446 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
5
Meld

@444

Ik ben het volledig met u eens. Hij zou wellicht een rondedansje doen.
Het is een schavuit, een veroordeelde zelfs, net als vele andere rechtsextremisten.

447 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

@440 [ De PVV wil de democratie zelfs versterken ]
Ah, vandaar de interne structuur van de PVV.... Dat u de onzin die u over democratie en PVV opschrijft ook zelf gelooft is ewerkelijk onbegrijpelijk. Immers zijn alle signalen die de PVV afgeeft puur autoritair.

448 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
2
Meld

@446 Wat begrijpt u niet aan de woorden

aan zitten te komen? PVV heeft het volledig onderschreven.

449 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

@445

Je zet de wereld op z'n kop ...
Ik heb er letterlijk tussen gezeten , toen Fortuyn de problemen benoemde was dat PRECIES wat ik dagelijks al zag.

Wilders benoemd de ellende die er ook al was , en is.

Niet meebabbelen over zaken waar je geen praktijkervaring mee hebt..

450 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
6
Meld

@450 [ Wilders benoemd de ellende ]


Nee, Wilders rukt die uit context en blaast het vervolgens enorm op... dat is geen "benoemen" maar "Liegen", want "overdrijven" is al voorbij.

451 TedjeR    
ongeveer 1 jaar geleden door TedjeR
2
Meld

@449

"PVV heeft het volledig onderschreven"

Laat eens zien dan ?

(het lange wachten is begonnen...)

452 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
5
Meld

@446 Nog een voor u
NRC sept 2010
Maar het is niet eerder voorgekomen dat bezuinigingen en tekorten zo bepalend zijn voor de uitgangspunten van het justitiële beleid. Daarbij is intern de vraag aan de orde of het OM over een aantal jaren nog wel in staat is om alle taken uit te voeren die het nu doet. Die vraag staat centraal in het rapport van een ambtelijke commissie onder voorzitterschap van professor Vijlbrief van het ministerie van Economische Zaken.

453 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

@451

"Nee, Wilders rukt die uit context en blaast het vervolgens enorm op"

Wat dan ?

454 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
6
Meld

@452 Heeft de PVV het gedoogakkoord getekend of niet ?Ergo, ze stemden in.

En wat de politie betreft is het totale drama Opstelten bekend. Ik neem aan ook bij u.

455 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

@453

" @446 Nog een voor u , NRC sept 2010.."

Nogmaals... Rutte1 was er pas OKTOBER 2010 ...

456 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
5
Meld

@455

" @452 Heeft de PVV het gedoogakkoord getekend of niet ?Ergo, ze stemden in."

En wat staat er in het gedoogakkoord over bezuiniging op politie en justitie ??

Laat eens zien?

457 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
5
Meld

@450 Uw vergelijk met Fortuyn gaat niet op. De man was nog wel een democraat namelijk.

458 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

@440 Is het ooit in je opgekomen dat Wilders misschien zou kunnen liegen? Vind je het niet vreemd dat iemand die zich zo nationalistisch voordoet en zegt de Nederlandse cultuur te willen beschermen geld aanneemt van buitenlandse financiers? Dat iemand die zegt voor vrijheid en democratie te staan juist onze eigen democratie aanvalt en in zijn eigen partij (wat feitelijk niet eens een partij is) geen enkele democratie duld omdat hij middels een juridische truc alleenheerser is?

Wilders gebruikt mensen zoals jij, met een ernstig gebrek aan inzicht, als stemvee. Hij bespeelt emoties als de rattenvanger van Harmelen. Emoties die hij aanwakkert om verontwaardiging te scheppen en vervolgens zichzelf als oplossing aan te bieden. Het standaard populistische werk dus.

Lees eens een geschiedenis boek, dan weet je hoe dit werkt.

459 Vrijdenker    
ongeveer 1 jaar geleden door Vrijdenker
1
Meld

@400

Op welke groep en welke rechten doel je, wees eens specifiek?

460 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
1
Meld

@456 U zat er dagelijks tussen en meent dat plannen en regeerakkoorden niet eerder worden bedacht en geschreven, maar pas daarna? En u zat er nog wel dagelijks tussen.
Man, wat een aperte nonsens.

461 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

@403

Nee, dat doe ik niet. Lees mijn reactie in @367 anders even.

462 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
1
Meld

@457 Dat heb ik reeds gedaan. En een regeerakkoord googelen kunt u zelf ook. U durft het kennelijk niet aan.

463 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

@459 U verwoordt het uitstekend. De heer Wilders heeft geen deskundigheid omtrent ''islam'' enkel van sluwe oneliners, betaald door de broodheren.

464 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
3
Meld

De islam heeft maar 1 doel, expansie en totale overheersing desnoods met geweld dood en verderf. Met die theorie in achterhoofd zou iedereen tegen islamisering moeten zijn, helaas zijn de gekken naïevelingen in de meerderheid.
En dan nog wat, die moslims die gewoon de islamitische regels strikt willen naleven en in praktijk uitvoeren worden geradicaliseerd en terrorist genoemd, de wereld op z'n kop!

465 Syrious    
ongeveer 1 jaar geleden door Syrious
6
Meld

@436 Zoals ik al eerder opmerkte citeert u het rapport wel zeer selectief. Als u zegt dat jonge marokkanen een kwart vormen van de zeer actieve veelplegers 'vergeet' u erbij te zeggen dat dit alleen om de groep 18-24 jarigen. Van alle zeer actieve veelplegers vormen de marokkaanse mannen 12%. In 2008 was de overgrote groep zeer actieve veelplegers afkomstig uit een christelijk land (64%) als we autochtone nederlanders (47%), surinamers (9%) en antillianen (8%) bij elkaar optellen. Een duidelijk minderheid heeft wortels in een islamitisch land, Marokko (12%) en Turkije (6%). Een groep 'overig' moet ik hierbij buiten beschouwing laten (18%).

466 Zucht    
ongeveer 1 jaar geleden door Zucht
1
Meld

@436 En waar haalt u precies de 1 op 38 vandaan?

467 Zucht    
ongeveer 1 jaar geleden door Zucht
1
Meld

@409

Intergratie is volkomen mislukt toch?

U leest toch ook de kranten en sites afgelopen dagen, 90% van alle asielzoekers lopen thuis zonder werk en hebben een uitkering.p, dus geen leugens vertellen hier want dan val je alweer door de mand.

question

468 ikzelf66    
ongeveer 1 jaar geleden door ikzelf66
6
Meld

@415

Wat lach je nou zielig figuur. Geef eerst eens antwoord op de vraag dan zonder leugens en onwaarheden op te hangen, st.mp.r!

question

469 ikzelf66    
ongeveer 1 jaar geleden door ikzelf66
6
Meld

@462

Dan geef je toch gewoon antwoord op de vraag zonder iets of iemand anders te benoemen.
Je kijk blijkbaar zover weg dat je het wegkijken niet eens meer ziet.....

question

470 ikzelf66    
ongeveer 1 jaar geleden door ikzelf66
7
Meld

@470

Mijn antwoord op de vraag is een wedervraag: Waarom zou ik het ene kwaad willen inruilen voor het andere? De PVV is immers niet veel beter dan hetgeen waartegen ze stelt te strijden.

Maar al die negatieve kanten aan de PVV die stellige gelijkenis tonen met radicale Islam worden door de aanhangers hier volledig genegeerd. Ongemakkelijke waarheid soms?

471 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
1
Meld

@461

"en meent dat plannen en regeerakkoorden niet eerder worden bedacht en geschreven, maar pas daarna?"

Je hebt het steeds over maatregelen die door eerdere kabinetten zijn ingezet , en geeft Rutte1 (in de Wilders periode) de schuld ... dat is heel wat anders.

Klopt natuurlijk niets van

472 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
2
Meld

@463

" @457 Dat heb ik reeds gedaan. En een regeerakkoord googelen kunt u zelf ook. U durft het kennelijk niet aan."


Dat heb je nooit gedaan , ik heb daarentegen wel meerdere keren jouw ongelijk aangetoond in eerdere draadjes ...

Vooruit , hier nog een keer ;

Bezuinigen op politie ?
"Investeren in veiligheid met 3000 extra agenten"
"bij de politie en in de zorg weer de ruimte en het respect geven die het verdient. Niet de tekentafel maar de mens staat centraal"
"Landelijke Arbeidstijdenregeling politie die het voor de politie mogelijk maken
eenvoudiger meer ruimte te vinden voor uitvoering van de primaire taken"
"Bureaucratie, overhead en procedures worden teruggedrongen. Er komt meer ruimte
voor het vakmanschap van de politie. Dit leidt tot meer blauw op straat."
https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/rapporten/2010/09/30/regeerakkoord-vvd-cda/regeerakkoord-vvd-cda.pdf

Nu ben jij aan zet.
Ik ben benieuwd

473 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
2
Meld

@471

"Maar al die negatieve kanten aan de PVV die stellige gelijkenis tonen met radicale Islam worden door de aanhangers hier volledig genegeerd. Ongemakkelijke waarheid soms?"

Zoals ?

Het willen beperken van de islam in Nederland is juist anti-radicaal.
Je gaat toch ook niet roepen dat anti-nazi's vergelijkbaar zijn met nazi's omdat ze nazi's hun vrijheden willen afnemen...pfff

474 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
3
Meld

@471 Los het op een andere manier dan het kwaad van de PVV op
Ook goed de problemen negeren is geen oplossing

475 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
3
Meld

Ooooo, een halve shariastaat maar?
Dat valt dik mee en is er een keuze .

476 No newstoday    
ongeveer 1 jaar geleden door No newstoday
3
Meld

@476

Goed idee , we trekken een grens door nederland en moslims gaan lekker samen met de wegkijkers aan één kant wonen.

477 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
4
Meld

@474

- "zoals" -

Dit heb ik in dit draadje al eerder tegen je gezegd. zie @380

- "Je gaat toch ook niet roepen dat anti-nazi's...." -

Die willen over het algemeen niet dezelfde dingen die nazi's willen. Daar zit het hem nu juist.

478 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
0
Meld

@460 Dat vraag ik juist aan jou betreft de vrouwen en LBHT .

479 solidsteel    
ongeveer 1 jaar geleden door solidsteel
3
Meld

@478

" Dit heb ik in dit draadje al eerder tegen je gezegd. zie @380 "

Ja , maar daar noem je wat punten die je heel raar interpreteert ...

Je zegt;
"Hierin stelt hij onder punt 1 al dat hij vrijheid van religie, vrijheid van samenscholing en vrijheid van meningsuiting wil afschaffen"

Terwijl Wilders alleen de invloed van de islam wil beperken omdat;
-de islam zelf geen vrijheid van godsdienst kent
-geen vrijheid meningsuiting toestaat

" Dit zijn kernwaarden van de Nederlandse samenleving die hij zomaar te grabbel wil gooien"
Nee , hij wilt juist een groeiende kracht die kotst op die kernwaarden indammen...


Blijkbaar begrijp je niet dat Wilders alleen ageert tegen de islam omdat die juist VOLLEDIG haaks staat op de kernwaarden waar jij het hebt.
Als je echt zo begaan was met die kernwaarden en de grondwet zou je hetzelfde doen.

Maar dat doe je niet , en laat die kernwaarden verwateren door je niet actief tegen de islam op te stellen.

480 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
3
Meld

Zonder PVV waren er misschien al meer anti-moslim wetten gekomen. PVV schrikt normale mensen weg van anti-islam.

481 Wetenschappertje    
ongeveer 1 jaar geleden door Wetenschappertje
0
Meld

@478

"Die willen over het algemeen niet dezelfde dingen die nazi's willen. Daar zit het hem nu juist."

Nazisme en islam
-jodenhaat
-antisemitisme
-drang naar wereldoverheersing
-doelen behalen desnoods met geweld
-andere groepen zijn minderwaardig
etc.etc.

Aanhangers van het nazisme zijn nazi's
Aanhangers van de islam zijn islamieten , moslims

482 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
5
Meld

@481

Het tij is aan het keren , we zien nu steeds meer islamkritische rapportages op nieuwsuur en dergelijke .

De PVV is effectief gecriminaliseerd met alle mogelijke middelen , terwijl hij al 12 jaar juist waarschuwt voor opkomend antisemitisme/antidemocratie/antiwesterse denkbeelden/onvrijheid

483 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
5
Meld

@471

Blijkbaar is het voor u gewoon te moeilijk om een vraag te beantwoorden zonder een wedervraag te stellen.................nou blijft u dan maar lekker wegkijken van het probleem!

Succes met u leven, u heeft het nodig!

question

484 ikzelf66    
ongeveer 1 jaar geleden door ikzelf66
4
Meld

24 Uur voorbij en niemand heeft mijn vraag kunnen beantwoorden van @399 .................hmmmmm, zet een mens wel aan het denken als je geen wegkijker bent.

question

485 ikzelf66    
ongeveer 1 jaar geleden door ikzelf66
4
Meld

@485 Geen enkel religieus geloof heeft positieve effect op een open en vrije samenleving. Dat geldt overigens ook voor links en rechts-extremisme, xenofobie, en haat-ideologieën zoals die van Wilders en Baudet.

Alleen mensen en groepen die mensen en groepen willen verbinden in plaats van uit te sluiten hebben een positief effect op de vrije en open samenleving. Wilders en Baudet en soortgelijken willen geen open en vrije samenleving, ze willen een gesloten en beperkte samenleving waarbij het woordje samen alleen slaat op mensen van hetzelfde ras en afkomst. Een boreaal Europa, weet je nog?

Feitelijk willen ze hetzelfde als radicaal islamieten. Heersen en groepen uitsluiten, macht uitoefenen. Het maakt niet zoveel uit of je door de hond of de kat gebeten wordt. Als je beide niet wil neem dan geen huisdier. Rechts extremisme en populisme is net zo gevaarlijk als een religieuze ideologie die de overhand wil hebben. En concreet gezien zelfs gevaarlijker omdat het populisme inmiddels een plek heeft gevonden in ons politieke systeem.

486 Vrijdenker    
ongeveer 1 jaar geleden door Vrijdenker
0
Meld

@479

Jij spreekt over 'andere rechten' in @400 , ik weet niet wat je daarmee bedoelt dus vraag ik het aan je. Vervolgens weiger je daar een antwoord op te geven.

487 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
0
Meld

@480

- "Blijkbaar begrijp je niet dat Wilders alleen ageert tegen de islam omdat die juist VOLLEDIG haaks staat op de kernwaarden waar jij het hebt." -

Wilders staat er ook haaks op, hij wil immers die vrijheden afschaffen. Hij had ook ervoor kunnen kiezen om onze grondwet met hand en tand te verdedigen tegen radicale islam, maar in plaats daarvan breekt hij die liever (samen met onze besherming die deze biedt) af.

488 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
1
Meld

@486

Als het islamitische geloof dan geen positief effect voor onze vrije samenleving is waarom mag hier niet tegen gereageerd worden door een Wilders of Baudet?

question

489 ikzelf66    
ongeveer 1 jaar geleden door ikzelf66
2
Meld

@488

Wat u doet heet omdenken en drogredenen!

question

490 ikzelf66    
ongeveer 1 jaar geleden door ikzelf66
3
Meld

@487 Het zijn mensen toch? Dus hebben ze dezelfde rechten als alle andere mensen, toch?
Jij hebt het over specifieke vrouwen en LBHT rechten, dus ik vraag dan welke rechten je het over hebt.

491 solidsteel    
ongeveer 1 jaar geleden door solidsteel
1
Meld

"Wilders: “Zonder PVV en VB leefden we al in halve shariastaat”"

Whahahaha, wat een fantast.

Wat heeft hij dan toegevoegd wat dit voorkomen zou hebben?

Zijn tsunami waar hij jarenlang mee opgehitst heeft, bleek gewoon de grootste kul te zijn.


Next..........

492 Weet geen naam    
ongeveer 1 jaar geleden door Weet geen naam
0
Meld

@480

- "Wat u doet heet omdenken en drogredenen!" -

Onze grondwettelijke vrijheden afnemen, onze innovatie en cultuur te grabbel gooien en een anti-vrouw of LHBT stembeleid hebben kan ik geen drogreden noemen.

493 Pegasus    
ongeveer 1 jaar geleden door Pegasus
0
Meld

@489 Natuurlijk mag dat, maar er zijn nog veel meer zaken die schadelijk (kunnen) zijn voor onze open en vrije samenleving. De ideologieën van Wilders en Baudet bijvoorbeeld. De geschiedenis van Europa heeft aangetoond dat het verlangen na een zuiver volk niet werkt en uiteindelijk tot zelfvernietiging leidt.

Wilders en Baudet geven geen oplossingen, ze geven problemen en presenteren zichzelf als oplossing terwijl het enige doel is de macht van de democratisch gekozen partijen te minimaliseren en Europa te destabiliseren. Een zwakke verdediging van Europa en een geminimaliseerde NAVO, dat is wat Wilders en Baudet willen, dat is wat het Kremlin wil. De rest is allemaal populisme om dat doel te kunnen bereiken.

Ik blijf me verbazen dat er nog steeds mensen zijn die deze populistische trucjes niet doorhebben.

494 Vrijdenker    
ongeveer 1 jaar geleden door Vrijdenker
1
Meld

@488

"Wilders staat er ook haaks op, hij wil immers die vrijheden afschaffen"

Dus als je af wilt van een ideologie die geen vrijheid kent (al helemaal niet vrijheid van godsdienst) , en dus in strijd is met onze grondwet , dan ben je zelf in strijd met de grondwet ???

Lachen zeg.

Ik zie dat je het nog niet helemaal begrijpt..

495 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
3
Meld

@494

"De geschiedenis van Europa heeft aangetoond dat het verlangen na een zuiver volk niet werkt en uiteindelijk tot zelfvernietiging leidt"

De enige die uit is op een zuiver volk is de islam ...

Wilders en Baudet ageren tegen probleemgroepen en een probleem ideologie die alleen maar ellende toevoegt aan Nederland en Europa.

Ze hebben het niet over de andere ruim 175 nationaliteiten in Nederland , dus hoe kom je erbij dat ze een zuiver volk nastreven ?

496 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
1
Meld

@495 . Ben toch bang dat u degene bent die het niet begrijpt. @488 legt het helder en eenvoudig uit. Wilders doet nu wat hij zegt te verafschuwen, nl groepen uitsluiten, vrijheid van religie en meningsuiting af willen nemen enz. Daarmee gaat hij dwars tegen onze grondwet in. Wanneer hij zo een voorvechter van de grondwet is, zou hij hem verdedigen indien nodig

497 mo    
ongeveer 1 jaar geleden door mo
1
Meld

@497

Dus je wilt af van mensen/entiteiten die anderen vrijheid van godsdienst en meningsuiting ontnemen ?

Gefeliciteerd , dat is precies wat Wilders wilt

498 Vageali6888    
ongeveer 1 jaar geleden door Vageali6888
1
Meld

@138 Correcte en "gematigde" reactie. Respect.

Enfin: Geert Wilders' financier David Horowitz wil natuurlijk "resultaten" zien. En met deze bewering heeft de PVV mogelijk hun geldstroom voor de komende tijd getracht te verwerven.

499 Barbapapa-7,5    
ongeveer 1 jaar geleden door Barbapapa-7,5
20
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Vrouw (75) gruwelijk vermoord door groep migr...
Gruwelijk. Zo kan de moord op de 75-jarige Du...

10 uur geleden door Inter

Duitsland verplicht inenting tegen mazelen
Voor Duitse kinderen wordt een inenting tegen...

18 uur geleden door Nu.nl

Smerig’ en ‘pro-terroristisch&rsq...
Omar ligt al maanden onder vuur vanwege haar...

24 uur geleden door Cremabatida

Amerikaans Huis veroordeelt in stemming verba...
Een meerderheid in het Amerikaanse Huis van A...

1 dag geleden door Nu.nl

Peilingwijzer: PvdA en VVD omhoog, SP en PVV...
De VVD is weer duidelijke de grootste partij,...

1 dag geleden door NOS


ADVERTENTIE


Laatste reacties
120db
Bouwvakkers nemen overvallers juwelier te gra...
@29de wereld is gek geworden, je merkt dat ...

minder dan een minuut geleden door 120db

Wilmama
Brief aan een niet-vaccinerende ouder...
@285Dan ben ik toch benieuwd wat je vervolg...

2 minuten geleden door Wilmama

rabartels
Blijvende ontsteking en zenuwpijn: er gaat va...
Eigenlijk zouden de verzekeringsmaatschappije...

3 minuten geleden door rabartels

rabartels
Hoogleraren: ‘Toch risico kunstgras voor ki...
Dat wisten we al. Overheidsinstellingen zijn ...

7 minuten geleden door rabartels

LoydMorris
Raad Westland neemt unieke stap om islamitisc...
Blijkt maar weer, dat Nederlanders een kneute...

14 minuten geleden door LoydMorris

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig