Overig
  • 8
Heel wat jaren geleden was ik ook een beetje een activist. Ik deed dat niet door vanaf de top van een barricade leuzen te brullen of beestjes met een dure vacht uit hun hok te bevrijden. Nee, mijn activisme was nogal saai en besloeg een terrein dat voor de rest van mijn leven bepalend zou ...

8 maanden geleden door Carol Fenijn

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
3

Ik snap ook niet waarom Amnesty zo meegaat in de "religieuze vrijheid", godsdienstblabla en vrijheid van kleding. De oppervlakkigheid van hun argumenten is enorm potsierlijk en ook dit jaar zal ik Amnesty dan ook niet gaan steunen.

1 Vaartuig    
8 maanden geleden door Vaartuig
1
Meld

Het beste kan men gezichtbedekkende kleding in het algemeen verbieden in bep. contexten zoals de publieke ruimte, niet burqa en niqab in het bijzonder.

Voor vrouwen die zonder burqa of niqab niet de publieke ruimte mogen betreden volgens hun principes zou er een of andere oplossing gevonden moeten worden, bijv. in de vorm van psychologische en/of theologische hulp.

2 Carol Fenijn    
8 maanden geleden door Carol Fenijn
2
Meld

Dit is de reden dat ik niet meer aan AI geef. Tof werk dat ze doen in het kader van VvMu, maar deze inconsequent opstelling naar de islam is hemeltergend. Bijna alle staten met een islamitisch regime gaan zich te buiten aan schendingen van vrouwenrechten. AI is hieromtrent gewoon stil of steunt deze zelfs. Dus ik ben klaar met ze.

3 Rolmops    
8 maanden geleden door Rolmops
1
Meld

Is er ooit gevraagd aan de vrouwen, waarom ze deze tenten dragen?
Volgens mij doet geen enkele vrouw dit vrijwillig.
Voordat de Taliban in Afghanistan het scepter zwaaide, had ik nog nooit gehoord van de Burka en was het volgens mij een zeldenheid, dat die tenten gedragen werden.

4 sockknitter    
8 maanden geleden door sockknitter
0
Meld

@4 Het rare is dat veel Europese moslim vrouwen op het vliegveld van aankomst die tenten en hoofddoeken afdoen, omdat hun familie in het thuisland veel moderner gekleed is dan die vrouwen die nu in Europa wonen.

5 gaulette    
8 maanden geleden door gaulette
0
Meld

.
Hoofddoek = Vrouwenonderdukking

100%

Keer op keer bewezen!

6 Ook maar gewoon een duts    
8 maanden geleden door Ook maar gewoon een duts
0
Meld

.

https://www.theguardian.com/world/2018/apr/19/video-of-iran-morality-police-wrestling-with-woman-sparks-outrage

Amnesty, wat ben je toch een in en in trieste organisatie geworden question

Verschrikkelijk!

7 Ook maar gewoon een duts    
8 maanden geleden door Ook maar gewoon een duts
0
Meld

Als men de top van Amnesty International door Kunstmatige Intelligentie vervangt en er daardoor niet meer van die onzinnige standpunten vandaan komen is er nog enige kans, dat het grote publiek AI serieus neemt.

8 Carol Fenijn    
8 maanden geleden door Carol Fenijn
0
Meld

@8
Dan hebben ze alvast de naam mee, AI - Artificial intelligence question

Allen dit woord al is hemeltergend "kledingkeuze." Nou dat zullen er slechts enkele zijn die werkelijk vanuit zichzelf en zonder indoctrinatie voor zo'n verpakking kiezen. En de indoctrinatie is er al va de geboorte dus van vrije keuze is geen sprake.

Als je dit toch ziet:
https://static.timesofisrael.com/www/uploads/2014/10/000_Hkg10109760-e1506859911100-640x400.jpg
https://www.rights.no/wp-content/uploads/2016/07/burka.jpg
Ze lijken *(ཽ๑ඕัළඕั๑) zo uit een alien nachtmerrie gekropen, nog erger dan de Nazgûl uit de ban vd ring.
Ik vind het gewoon een veiligheidsgevaar, ik vind het verregaande discriminatie richting alle andere vrouwen en ik vind het verregaande psychische kindermishandeling.
Jie kan je al aan zien dat ze geen ene reet om hun kinderen geven. Welke vader/moeder vindt deze horrorkleding acceptabel voor hun kinderen. Je zal maar bij zo'n zwarte geest gevroren worden? Je ziet met moeite de ogen en met de gesloten boerka helemaal niets. je word aangeraakt met handschoenen en als je gaat spelen en je zoekt je moeder moet je eerst door een kluwen wapperende doeken heen en hopelijk zie je een paar ogen die je herkent. Dat moet grote gevolgen hebben voor de psychologische ontwikkeling van een kind. Misschien zijn ze daarom allemaal zo gek.
Boerka/hoofddoek/nikab enz. Zware en ernstige discriminatie naar alle andere vrouwen die niet verpakt zijn. De boodschap die zij met hun kleding uitschreeuwen is:
" Ik ben een nette vrouw want ik verberg mijn schoonheid *kuch* en jij bent geen nette vrouw, want jij laat alles openlijk zien" Met als gevolg dat hun gefrustreerde nazaten (was het maar nazaad) zich gesterkt en gestimuleerd voelen om al die vrouwen zonder verpakking te bespugen en voor hoer uit te maken en lastig te vallen tot betasten aan toe. Hoeren zijn het, dus mag het!

Het moet verboden worden en keihard gehandhaafd, vinden ze dat niks rot dan maar op naar de eerste de beste achterlijke zandbak waar ze met +50 in de zon zich fijn kunnen verpakken wat ze maar willen. Niet hier. Verschrikkelijk, gestoorde ééncelligen. Dat je dat wil, dat je vrouw er zo bij loopt en laten ze geen stukje huid laten zien want dan wordt ze net zo makkelijk een bloedneus geslagen en erger, door zo'n minkukel van een aftreksel van een XY chromosoon!
Ik zou het prachtig vinden als die vrouwen daar zich zouden bewapenen en die kerels eens zouden leren dat het over moet zijn met die onderdrukking. Jammer genoeg gaat dat nooit gebeuren, daar zorgen ze wel voor de lafaards.

En Amnesty? Net als de schrijver vroeger ooit lid van geweest maar al héél lang duidelijk dat dit een smerige organisatie is die geen subsidie meer zou mogen krijgen.

9 Bleke Betty    
8 maanden geleden door Bleke Betty
0
Meld

Amnesty is al net zo islamofiel als al die andere linkse islamknuffellaars.

10 greenmango    
8 maanden geleden door greenmango
0
Meld

Aangezien Amnesty zo ageert op het burka verbod, waarom dan niet op het verbod op naaktlopen? Nudisten worden door deze wetten toch ook beperkt in hun (religieuze) bewegingsvrijheid? Vreemd genoeg interessert AI dat niet, maar owee als je niet volledig bedekt over straat kunt!!!!

@2 in Denemarken kan het de helft van het jaar te koud zijn om zonder goede gezichtsbescherming over straat te gaan. Hoe los je dat danop?

11 Merlinswit    
8 maanden geleden door Merlinswit
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Video – Moslimjongeren richten in Utrec...
Moslimongeren hebben woensdagavond na afloop...

21 uur geleden door Crezee

'Politie schiet geel hesje in achterhoof...
Afgelopen weekend heeft een agent een geel he...

18 uur geleden door Scorpio

Nederlandse journalist Ans Boersma uit Turkij...
De Nederlandse journalist Ans Boersma, corres...

1 dag geleden door Crezee

Eerder veroordeelde man (53) uit Klazienaveen...
Een 53-jarige man uit Klazienaveen wordt erva...

10 uur geleden door Mrs. K

Weggestopt: Trump tekent wet die overheidsmed...
Zonder fanfare tekende president Trump woensd...

22 uur geleden door Febee


ADVERTENTIE


Laatste reacties
GOTCHA666
Webwinkels maken bezorgbelofte in feestmaand ...
@7 Dan moet de webwinkel het met postnl afste...

minder dan een minuut geleden door GOTCHA666

GreyB
Trump gaf Cohen opdracht om te liegen tegen h...
@21Wacht dan ook af ipv in de verdediging t...

1 minuut geleden door GreyB

Conradijntje
Vaste lasten dit jaar explosief gestegen...
@12 Elektrische auto? Ik dacht het niet!...

2 minuten geleden door Conradijntje

Al
Vaste lasten dit jaar explosief gestegen...
Rutte is een leugenaar net als de rest van de...

2 minuten geleden door Al

Weet geen naam
Trump gaf Cohen opdracht om te liegen tegen h...
Nee man, hij moest niet liegen.Hij moest ...

2 minuten geleden door Weet geen naam

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig