U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Overig
  • 8
Heel wat jaren geleden was ik ook een beetje een activist. Ik deed dat niet door vanaf de top van een barricade leuzen te brullen of beestjes met een dure vacht uit hun hok te bevrijden. Nee, mijn activisme was nogal saai en besloeg een terrein dat voor de rest van mijn leven bepalend zou ...

ongeveer 1 jaar geleden door Carol Fenijn

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
3

Ik snap ook niet waarom Amnesty zo meegaat in de "religieuze vrijheid", godsdienstblabla en vrijheid van kleding. De oppervlakkigheid van hun argumenten is enorm potsierlijk en ook dit jaar zal ik Amnesty dan ook niet gaan steunen.

1 Vaartuig    
ongeveer 1 jaar geleden door Vaartuig
1
Meld

Het beste kan men gezichtbedekkende kleding in het algemeen verbieden in bep. contexten zoals de publieke ruimte, niet burqa en niqab in het bijzonder.

Voor vrouwen die zonder burqa of niqab niet de publieke ruimte mogen betreden volgens hun principes zou er een of andere oplossing gevonden moeten worden, bijv. in de vorm van psychologische en/of theologische hulp.

2 Carol Fenijn    
ongeveer 1 jaar geleden door Carol Fenijn
2
Meld

Dit is de reden dat ik niet meer aan AI geef. Tof werk dat ze doen in het kader van VvMu, maar deze inconsequent opstelling naar de islam is hemeltergend. Bijna alle staten met een islamitisch regime gaan zich te buiten aan schendingen van vrouwenrechten. AI is hieromtrent gewoon stil of steunt deze zelfs. Dus ik ben klaar met ze.

3 Rolmops    
ongeveer 1 jaar geleden door Rolmops
1
Meld

Is er ooit gevraagd aan de vrouwen, waarom ze deze tenten dragen?
Volgens mij doet geen enkele vrouw dit vrijwillig.
Voordat de Taliban in Afghanistan het scepter zwaaide, had ik nog nooit gehoord van de Burka en was het volgens mij een zeldenheid, dat die tenten gedragen werden.

4 sockknitter    
ongeveer 1 jaar geleden door sockknitter
0
Meld

@4 Het rare is dat veel Europese moslim vrouwen op het vliegveld van aankomst die tenten en hoofddoeken afdoen, omdat hun familie in het thuisland veel moderner gekleed is dan die vrouwen die nu in Europa wonen.

5 gaulette    
ongeveer 1 jaar geleden door gaulette
0
Meld

.
Hoofddoek = Vrouwenonderdukking

100%

Keer op keer bewezen!

6 Ook maar gewoon een duts    
ongeveer 1 jaar geleden door Ook maar gewoon een duts
0
Meld

.

https://www.theguardian.com/world/2018/apr/19/video-of-iran-morality-police-wrestling-with-woman-sparks-outrage

Amnesty, wat ben je toch een in en in trieste organisatie geworden question

Verschrikkelijk!

7 Ook maar gewoon een duts    
ongeveer 1 jaar geleden door Ook maar gewoon een duts
0
Meld

Als men de top van Amnesty International door Kunstmatige Intelligentie vervangt en er daardoor niet meer van die onzinnige standpunten vandaan komen is er nog enige kans, dat het grote publiek AI serieus neemt.

8 Carol Fenijn    
ongeveer 1 jaar geleden door Carol Fenijn
0
Meld

@8
Dan hebben ze alvast de naam mee, AI - Artificial intelligence question

Allen dit woord al is hemeltergend "kledingkeuze." Nou dat zullen er slechts enkele zijn die werkelijk vanuit zichzelf en zonder indoctrinatie voor zo'n verpakking kiezen. En de indoctrinatie is er al va de geboorte dus van vrije keuze is geen sprake.

Als je dit toch ziet:
https://static.timesofisrael.com/www/uploads/2014/10/000_Hkg10109760-e1506859911100-640x400.jpg
https://www.rights.no/wp-content/uploads/2016/07/burka.jpg
Ze lijken *(ཽ๑ඕัළඕั๑) zo uit een alien nachtmerrie gekropen, nog erger dan de Nazgûl uit de ban vd ring.
Ik vind het gewoon een veiligheidsgevaar, ik vind het verregaande discriminatie richting alle andere vrouwen en ik vind het verregaande psychische kindermishandeling.
Jie kan je al aan zien dat ze geen ene reet om hun kinderen geven. Welke vader/moeder vindt deze horrorkleding acceptabel voor hun kinderen. Je zal maar bij zo'n zwarte geest gevroren worden? Je ziet met moeite de ogen en met de gesloten boerka helemaal niets. je word aangeraakt met handschoenen en als je gaat spelen en je zoekt je moeder moet je eerst door een kluwen wapperende doeken heen en hopelijk zie je een paar ogen die je herkent. Dat moet grote gevolgen hebben voor de psychologische ontwikkeling van een kind. Misschien zijn ze daarom allemaal zo gek.
Boerka/hoofddoek/nikab enz. Zware en ernstige discriminatie naar alle andere vrouwen die niet verpakt zijn. De boodschap die zij met hun kleding uitschreeuwen is:
" Ik ben een nette vrouw want ik verberg mijn schoonheid *kuch* en jij bent geen nette vrouw, want jij laat alles openlijk zien" Met als gevolg dat hun gefrustreerde nazaten (was het maar nazaad) zich gesterkt en gestimuleerd voelen om al die vrouwen zonder verpakking te bespugen en voor hoer uit te maken en lastig te vallen tot betasten aan toe. Hoeren zijn het, dus mag het!

Het moet verboden worden en keihard gehandhaafd, vinden ze dat niks rot dan maar op naar de eerste de beste achterlijke zandbak waar ze met +50 in de zon zich fijn kunnen verpakken wat ze maar willen. Niet hier. Verschrikkelijk, gestoorde ééncelligen. Dat je dat wil, dat je vrouw er zo bij loopt en laten ze geen stukje huid laten zien want dan wordt ze net zo makkelijk een bloedneus geslagen en erger, door zo'n minkukel van een aftreksel van een XY chromosoon!
Ik zou het prachtig vinden als die vrouwen daar zich zouden bewapenen en die kerels eens zouden leren dat het over moet zijn met die onderdrukking. Jammer genoeg gaat dat nooit gebeuren, daar zorgen ze wel voor de lafaards.

En Amnesty? Net als de schrijver vroeger ooit lid van geweest maar al héél lang duidelijk dat dit een smerige organisatie is die geen subsidie meer zou mogen krijgen.

9 Bleke Betty    
ongeveer 1 jaar geleden door Bleke Betty
0
Meld

Amnesty is al net zo islamofiel als al die andere linkse islamknuffellaars.

10 greenmango    
ongeveer 1 jaar geleden door greenmango
0
Meld

Aangezien Amnesty zo ageert op het burka verbod, waarom dan niet op het verbod op naaktlopen? Nudisten worden door deze wetten toch ook beperkt in hun (religieuze) bewegingsvrijheid? Vreemd genoeg interessert AI dat niet, maar owee als je niet volledig bedekt over straat kunt!!!!

@2 in Denemarken kan het de helft van het jaar te koud zijn om zonder goede gezichtsbescherming over straat te gaan. Hoe los je dat danop?

11 Merlinswit    
ongeveer 1 jaar geleden door Merlinswit
0
Meld

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Mazelenuitbraak op Urk: negen kinderen en &ea...
Op Urk zijn de mazelen uitgebroken. Negen kin...

17 uur geleden door AD

'Google wil voorkomen dat iemand als Tru...
Project Veritas ontdekte dat het doel van de...

18 uur geleden door Proemevla

LIVE | Wilders vol in de aanval bij hoger ber...
Geert Wilders zal vandaag alles op alles zett...

19 uur geleden door AD

Alleen VVD, DENK en FvD steunen PVV-voorstel...
Belangrijk onderdeel Nederlandse autosporttra...

12 uur geleden door Inter

Als realistisch beleid uitblijft wordt Europa...
'Gelukkig beschikken de burgers in Europa nie...

9 uur geleden door Inter


ADVERTENTIE


Laatste reacties
eh
Rouhani : "De White House is verstandelijk g...
@5Die Rouhani is heel wat relaxter als die ...

6 minuten geleden door eh

widezw
Zes jongeren vast na politieactie Ypenburg...
Ondertussen wordt Wilders vervolgd en kan de ...

33 minuten geleden door widezw

De Ruyters van Michiel
VN: Nog nooit werd er wereldwijd zóveel coca...
De Ruyters zeggen: "Als we even terugkijken n...

34 minuten geleden door De Ruyters van Michiel

RonMVV
San Francisco eerste stad in VS die e-sigaret...
Dat heeft de tabaksindustrie veel geld kos...

42 minuten geleden door RonMVV

Rapunzel
Kabinet: ander kiesstelsel en Eerste Kamer...
Wat een betutteling weer, en ze moet zich zek...

ongeveer 1 uur geleden door Rapunzel

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig