Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Heracles verbaasd door publicatie De Telegraaf: ‘Het is absoluut niet waar’

Laatste update:

Het is volgens Heracles Almelo onzin dat kunstgras vanaf het seizoen 2020/21 verboden wordt in de Eredivisie. De Telegraaf meldde vrijdagochtend dat tijdens een bijeenkomst met het merendeel van de clubdirecteuren in Zürich de intentie is uitgesproken om over te gaan op een competitie met louter natuurgras. Het besluit zou woensdag bekrachtigd moeten worden tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal.

Als het nieuws klopt, dan moet Heracles een natuurgrasmat aanleggen indien de club in 2020 nog in de Eredivisie speelt. Algemeen directeur Rob Toussaint reageert echter verbaasd op de publicatie: hij was bij de bijeenkomst in Zürich en ontkent dat er een knoop is doorgehakt. "Het is niet eens besproken, laat staan besloten", benadrukt hij in gesprek met TC/Tubantia. "Ik denk dat iemand tendentieus wil zijn en het zo naar buiten heeft gebracht. Maar het is absoluut niet waar."

Hetzelfde geldt volgens Toussaint voor de verdeling van de tv-gelden. Volgens De Telegraaf liggen de standpunten van de clubs op dat gebied te ver uiteen en zal maandag een ultieme poging worden ondernomen om tot een akkoord te komen. "Ook daar is geen besluit over genomen. Het kunstgras is een onderdeel van de veranderagenda. Over enkele zaken is kort gesproken in Zürich. De stukken, die daarover gemaakt worden, heb ik nog niet gezien", aldus Toussaint.

Een woordvoerder van de KNVB wil nog niet reageren op het verhaal dat kunstgras wordt verbannen uit de Eredivisie. "Wij gaan hier nog niet op in. De Telegraaf is vaak goed op de hoogte, maar wij kunnen hier nog niks over zeggen. Het is namelijk nog in ontwikkeling. Clubs hebben woensdag nog een vergadering over onder andere het thema kunstgras."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Even los hiervan: waarom vindt zo'n vergadering van Nederlandse clubdirecteuren plaats in Zürich? Is dat nou gewoon totaal langs de realiteit leven van deze mensen of zit daar een idee achter.

1 juni 2018 om 17:23

Of ze bedoelen zeist maar als het werkelijk zürich is dan willen de directeuren dus lekker op vakantie

1 juni 2018 om 17:34

Omdat het bobo´s zijn en waarschijnlijk Nederland niet speciaal genoeg vinden voor zo´n vergadering. Want oh wat vinden ze zich belangrijk.

1 juni 2018 om 17:48

Omdat de Uefa zich daar ook bevindt en zij erbij willen zijn wanneer er bepaalde besluiten genomen worden.

1 juni 2018 om 18:00

Er is ook een plaatsje vlakbij de afsluitdijk genaamd Zurich

1 juni 2018 om 18:44

Het hoofdkantoor van de FIFA zit in Zürich? Geen toeval lijkt me. Van Basten zal vanuit zijn experimentele rol ook wel aanschuiven.

1 juni 2018 om 18:59

Ah, gevonden in het oorspronkelijke artikel. @dutchgio je had ongeveer gelijk. Viel samen met een bezoek aan de Uefa in Nyon. Is qua vliegen te doen.

1 juni 2018 om 20:16

Misschien wilden ze alleen afspreken op neutraal terrein?

Ik heb echt het idee dat Heracles er alles aan zou willen doen om kunstgras te behouden in de ED. Ze zijn meestal de eerste diebwel een woordje klaar hebben als het om kunstgras in de competitie gaat. Denk dat zij zelf zijn geschrokken van het kostenplaatje als het erop aan moet komen.

1 juni 2018 om 18:06

Hun hoofdsponsor produceert die rotzoki.. logisch dst ze belang hrbben bij kunstgras

1 juni 2018 om 18:24

@vecht.voetbal: onze hoofdsponsor is een schoonmaakbedrijf. Misschien wil die de kunstgrasrotzooi met alle liefde uit het stadion verwijderen?

Maar even zonder dollen: ik denk dat de Telegraaf iets te voorbarig te werk gaat. Woensdag wordt erover gestemd als ik de berichten mag geloven. Desalniettemin heeft de devaluatie van de Eredivisie niet tot hooguit nauwelijks te maken met het kunstgras natuurlijk. Het draait allemaal om geld, geld en geld. Maak de zwakke broeders sterker, en je hebt er als gehele competitie meer profijt van (want: meer weerstand en spannender).

Belachelijk dat een club als Heracles een verbod op kunstgras kan tegenhouden. Hoop echt dat dit verbod er snel komt als ik aan de westrijd Excelsior ajax denk.

1 juni 2018 om 18:38

Of VVV-Ajax.. wat een wedstrijd was dat zeg.

Het wordt tijd dat we weer normaal voetbal gaan spelen in de eredivisie. Het is eigenlijk triest dat je als liefhebber van je club zeker 7 keer per seizoen naar een wedstrijd moet kijken die weinig met voetbal te maken heeft. Ballen die recht omhoog stuiteren en over de grond is haast niet te combineren. Dankzij de houding van Heracles wens ik ze een snelle degradatie toe.

1 juni 2018 om 18:47

De Sjakie Swart op VZ is gevonden. Het is inderdaad niet zoals het hoort, dit tegenhouden het ten koste van de competitie. Ook voor Heracles zou een apart trainingscomplex en een echt grasveld prima haalbaar moeten zijn.

1 juni 2018 om 18:50

Welke houding?Heb je de tekst gelezen of niet?Staat daar dat Heracles tegen is?Lezen is blijkbaar moeilijk

1 juni 2018 om 19:09

Volg je de ontwikkelingen betreffende dit onderwerp überhaupt wel? Ik baseer m’n antwoord niet op het bovenstaande. Heracles heeft het grootste financiële belang bij kunstgras van alle eredivisieclubs. Onder Smit werd het in ieder praatprogramma verdedigd. Die draaide overigens om als een blad aan een boom toen hij een nieuwe job bij de knvb kreeg. Misschien moet je zelf wat beter lezen, voor je anderen aanvalt.

1 juni 2018 om 19:20

Wie zegt dat Heracles nog steeds vol voor kunstgras gaat? En waarop baseer jij dat Smit als een blad aan de boom omgedraaid. Sorry hoor, maar ook jouw reacties staan vol aannames en dan voel jij je nog aangevallen?

1 juni 2018 om 20:22

Ach Johan toch gaat het goed?Ik zette alleen vraagtekens,maar wat je zegt ik ben niet goed ingelicht,aan jou reactie gezien ben jij ook niet goed ingelicht

Netjes gedaan bij die vergadering. Even het kunstgrasprobleem de wereld uitwerken als Toussaint aan het kakken is :D

Het zou Heracles zijn sponsor kosten, want zonder kunstgras heeft die geen enkele noodzaak om Heracles te sponsoren. Die zullen dus altijd tegen blijven.

2 juni 2018 om 02:44

Het zou Heracles EEN sponsor kosten.
Niet Ten Cate , maar Asito is de hoofdsponsor tegenwoordig.

Mooie reacties weer van mensen die blijkbaar het hele artikel niet gelezen hebben. Of mensen die nu in eens gaan roepen dat onze hoofdsponsor kunstgras produceert.

In het artikel geeft dhr. Touissant alleen maar aan dat de telegraaf niet goed geïnformeerd is, het stond niet eens op de agenda. De hoofdsponsor van Heracles is Asito, een schoonmaakbedrijf. En TenCate produceert naast kunstgras ook hybride gras, 10 % kunst en 90% echt gras.

Heracles heeft de laatste jaren altijd goed kunstgras gehad, puur uit economische redenen. Dit doen andere clubs inmiddels ook. Het heeft allemaal te maken met de verdeling van de televisiegelden, die niet heel eerlijk verdeeld worden. Als al deze clubs nu ook nog verplicht worden om echt gras te nemen, wordt onze competitie naar mijn idee (is mijn mening) alleen nog maar meer gedevalueerd.

Neemt niet weg dat wanneer er over gestemd wordt en het merendeel tegen kunstgras stemt, het gewoon heel simpel is. Dan verdwijnt het.

1 juni 2018 om 20:41

Wat ook niet eerlijk is dat Heracles nu geld bespaart want ze trainen immers in het eigen stadion waar andere eredivisie clubs trainingen moeten verrichten bij verschillende amateur clubs in de buurt.

1 juni 2018 om 22:30

@voetbalfreak: wat maakt het niet eerlijk dan? Met de huidige regels staat het voetbalclubs vrij om een kunstgrasveld aan te leggen in het stadion. Gewoon gelijke monniken, gelijke kappen.

2 juni 2018 om 03:32

@ voetbalfreak,

Niet eerlijk want ? Iedereen kan toch die keuze maken ?
Het is goedkoper , je schijnt er voordeel van te hebben ...en dan klagen dat een ander er profijt van trekt omdat je 't zelf weigert uit principes ?

Overigens noem je zelf een van DE grote voordelen van kunstgras : ZE Trainen IN Eigen Stadion !! Je maakt duizend meer vlieguren op eigen veld en kent daardoor elk hoekje door en door. Reactie v.d bal ( op een onveranderend veld ) , orientatie , vertrouwen op een plek ( stadion ) waar je zoooooo veel tijd doorbreng ...om maar wat te noemen.

En ik blijf 't zeggen : geen spreekwoordelijke hond die de nadelen benoemt : namelijk wekelijks wisselen van ondergrond in de wedstrijden. Van gras naar kunstgras , van gras naar kunstgras ( minder naarmate er meer clubs op kunstgras zijn gaan spelen )

En tot slot , om de zgn vervalsing op kunstgras te vergelijken met dat wat er op andere velden gebeurt :

* Niet maaien als Ajax komt , wel maaien als VVV komt
* Niet sproeien als PSV komt , wel sproeien als Excelsior komt
* Zelfs de afmetingen v.d. velden verschillen naar gelang eigen behoefte

Wat mij betreft mag er ook overal gras liggen. Maar laat dan kritiek achterwege als de zgn echte grasmatten stuk voor stuk van elkaar verschillen ( zelfs qua afmeting ) en ook nog eens aan verandering onderhevig zijn gedurende een seizoen ten gevolge van weersinvloeden.

Geldt niet alleen jou, maar kom eens met argumenten ipv die eeuwige onderbuikgevoelens.

2 juni 2018 om 17:41

Onderbuikgevoelens? Geweldig woord trouwens! Waar het mij om gaat is dat heracles aan het kunstgras van heracles gewend is, door er dagelijks op te staan, want niet ieder kunstgras is hetzelfde. Dat je met meerdere dingen komt aanzetten heeft geen betrekking over de context kunstgras. En de nadelen die heracles ondervind dat ze niet op echt gras trainen kunnen ze uit de weg door bij buurman oranje nassau te gaan trainen lees:echt gras.

2 juni 2018 om 17:43

Dat is het 'm juist, de spijker op z'n kop; die huidige regels kloppen voor geen meter. Al vanaf 2006?! Of wanneer kwam er kunstgras in almelo?

Jammer dat er geen besluit genomen is.
Voetbal gaat naar de knoppen op kunstgras

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren