U blokkeert onze banners :(

Wij zien dat u een adblocker gebruikt waardoor u alleen advertenties ziet die door uw adblocker worden goedgekeurd. Dit vinden wij jammer, want Nieuwskoerier.nl is mede dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Help ons door Nieuwskoerier.nl te whitelisten

Politiek
  • 14
Toch heeft nog maar een tiende van de Syriërs voldaan aan de inburgeringsplicht. 80 procent geeft aan een taalcursus te volgen. Slechts 7 procent doet dit niet, de anderen hebben eerder een taalcursus gevolgd. Verder blijkt dat ongeveer een vijfde van de Syriërs een diploma heeft in het ...

ongeveer 1 jaar geleden door Soare

REAGEER MET EEN EMOJI
1
1
1
14
LEES MEER OVER

Ze zijn allemaal aan de taalstudie, las ik elders.

En verwachten dat mensen binnen 2 jaar compleet zijn ingeburgerd, vloeiend de taal spreken en werk hebben gevonden, is niet realistisch. Vooral ultrarechtse mensen moeten zich afvragen hoe dat komt.

1 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
18
Meld

Tsj..., we hebben wat moois ons land binnen gehaald!
Ik ken 2 van die gezinnen (buren) welke onderhouden worden uit onze staatskas.
De één (2e generatie) weigert iedere baan die ze aangeboden krijgt, doet alsof ze de Nederlandse taal niet machtig is. Maar owee als je er een keertje een conflict mee krijgt....
Dan onbreekt het aan hun woordenschat opeens nergens meer...
Het andere gezin rijdt een dure auto welke zeker niet uit een bijstandsuitkering valt te onderhouden. Dat klopt dan ook wel, want het klust er dan ook lekker op los, zwart uiteraard!

2 Anonymousje    
ongeveer 1 jaar geleden door Anonymousje
3
Meld

Maar 50% wil nu hier blijven.. Ook al zouden ze terug kunnen... Dus opportunisten, meteen uitzetten aub..

3 Logic    
ongeveer 1 jaar geleden door Logic
2
Meld

@1 Waarom kunnen zij dat niet? Anderen, bijvoorbeeld expats gaan ergens werken en zijn binnen de kortst mogelijke tijd ingeburgerd, spreken de taal en doen hun uiterste best helemaal ingeburgerd te zijn binnen een korte tijd.
Die gaan naar buren om te vragen hoe het in dat land gaat, wat de do's en don'ts zijn. Kijken, luisteren, nemen een tijdje een stapje terug om te zien hoe het reilen en zeilen daar gaat. Vragen desnoods buren om te helpen met de taal.

4 gaulette    
ongeveer 1 jaar geleden door gaulette
2
Meld

@4
Waar haalt U deze wetenschap vandaan ? Ik woon in een flat met heel veel expats omdat zij hier bij het Europese octrooi bureau en of bij de shell werken. Ik ken er niet een die Nederlands spreekt de kinderen gaan naar een internationale school. Mijn buren franssprekende Belgen wonen hier al 10 jaar en zij spreken evenals hun kinderen geen woord Nederlands. De enige expacts die in onze flat wonen die Nederlands spreken zijn Zuid Afrikanen. Ik moet U vertellen dat mijn ervaring heel anders is.

5 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
5
Meld

@5 Omdat ik vroeger bij groepen expats hoorde.

6 gaulette    
ongeveer 1 jaar geleden door gaulette
1
Meld

@5 Onze kinderen gingen gewoon naar de plaatselijke scholen. De oudste spreekt 7 talen vloeiend, de jongste 5.

7 gaulette    
ongeveer 1 jaar geleden door gaulette
1
Meld

@7
Hoog begaafd soms? Bent U ook een expat?

8 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
5
Meld

@8 zie @6 . De kinderen zitten wat hoog in het IQ ja, maar de talen spreken ze omdat ze overal op lokale scholen zaten ipv internationale scholen. Nederlands spijkerde ik bij als ze vrij waren, bijvoorbeeld weekend.

9 gaulette    
ongeveer 1 jaar geleden door gaulette
1
Meld

Geen wonder dat ze psychische problemen hebben

10 niet-alles-geloven    
ongeveer 1 jaar geleden door niet-alles-geloven
0
Meld

@4 Dat klopt niet helemaal. Geen een zal ooit vloeiend Nederlands spreken omdat dat niet mogelijk is met hun tongval en het begrip van Nederlandse woorden. Het is een soort prins Bernhard geluid maar dan nog iets erger. De Nederlandse taal is zeer moeilijk, zelfs voor de Nederlanders zelf, al dan niet hoog opgeleid. Ik werk met verschillende Syriërs die al meer dan 10 jaren hier zijn.

11 Verwonderd    
ongeveer 1 jaar geleden door Verwonderd
3
Meld

@4 U schrijft; bijvoorbeeld expats zijn binnen de kortst mogelijke tijd ingeburgerd,

De meeste expats gaan goed voorbereid, cursussen meegekregen van bedrijven . Of doelt u op de Ik Vertrek-mensen die veelal amper de taal spreken voor ze ergens aan beginnen.

Bovendien is een vergelijk met mensen die uit oorlogsgebieden komen uiteraard niet te trekken.
Als u dat niet kunt bedenken dan mag u de hoogbegaafdheid wel thuislaten.

12 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
7
Meld

En iedereen maar denken dat de wachtlijsten in de zorg zouden verdwijnen met al die nieuwe Syrische artsen en chirurgen.

13 Dune    
ongeveer 1 jaar geleden door Dune
1
Meld

@6 U hoorde bij groepen expats, schrijft u. Expats passen zich niet aan, die verblijven in eigen kringen in het buitenland. En de kinderen naar een internationale school uiteraard en niet naar een lokale.
U bewijst hier zelf wat u bij anderen als een niet-integreren ziet.

14 E.Meel    
ongeveer 1 jaar geleden door E.Meel
9
Meld

Er is tussen verschillende groepen een groot verschil in bereidheid om te integreren. Voorbeeld: een 'Turks' jongetje begint op 4 jarige leeftijd aan de basisschool zonder een woord Nederlands te spreken. Hij is in Nederland geboren, zijn moeder is in Nederland geboren. Verklaring van moeder waarom hij geen woord Nederlands spreekt is dat ze hem eerst zijn 'moedertaal' heeft geleerd. In het gezin was nog NOOIT naar een Nederlands tv programma gekeken, ze konden de Nederlandse zenders niet benoemen en niet vinden.... Hier zou de overheid iets aan moeten doen. Leerkrachten moeten zo hun kostbare tijd besteden aan een groep anti Nederlanders die ons land van binnenuit willen omturnen

15 Soare    
ongeveer 1 jaar geleden door Soare
0
Meld

@12 Ze hebben allemaal een smartphone. Installeer google translate en met al die vrije tijd spreken ze binnen de kortste keren behoorlijk Nederlands. Waar geen wil is, is ook geen weg.

16 Dune    
ongeveer 1 jaar geleden door Dune
2
Meld

@15 Om te beginnen maar een algeheel schotelverbod.

17 Dune    
ongeveer 1 jaar geleden door Dune
1
Meld

@1 JA.

18 moya155    
ongeveer 1 jaar geleden door moya155
0
Meld

@14 Even leesbril gebruiken: mijn kinderen gingen naar lokale scholen. Wij gingen niet echt veel om met expats meer met de lokale bevolking.

19 gaulette    
ongeveer 1 jaar geleden door gaulette
0
Meld

Werken is ook niet nodig dat doen die domme Nederlanders wel

20 knorkokkie    
ongeveer 1 jaar geleden door knorkokkie
1
Meld

De meeste Syriërs hebben het vooral moeilijk met het verplicht aanleren van transseksualiteit, transpolitieke correctheid en de westerse gender-bendercultus….

21 CoolMemories    
ongeveer 1 jaar geleden door CoolMemories
0
Meld

Dat onze "medelanders" hier niet komen om te werken , tonen deze cijfers duidelijk aan. Er zijn hier ongeveer 44.000 Syriërs, groot deel al vanaf 2014 en daar van heeft ws een tiende deel aan de inburgeringsplicht voldaan en 80 procent "zegt" een taalcursus te volgen, maar ja... zeggen is wat anders dan doen en 78 % heeft geen betaald werk! Grotendeel van deze Syriërs (76%) is mo slim, meeste hebben bewust voor de BVNL gekozen omdat ze hier een zeer "tolerant" vluchtelingen beleid voeren, tja... dus waarom zou je dan aan "eisen" voldoen als je op deze manier gratis wordt onderhouden door de BVNL en gaan allemaal vast niet terug, alleen ws op vakantie! ahum. Onbegrijpelijk, maar alles is hier dan ook mogelijk, toch...?

22 Widaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Widaan
1
Meld

Hoelang zijn de vluchtelingen hier? Misschien 2 jaar en wij eisen van hen dat zij Nederlands moeten spreken voordat zij de arbeidsmarkt mogen of kunnen betreden. 10% is hoger opgeleid en spreekt Engels en vinden nu makkelijk een baan.10% spreekt al Nederlands waarvan ongeveer 5% werkloos is hetzelfde als de Nederlanders 80% volgt een cursus Nederlands wat een van de moeilijkste talen van de wereld is Een voorbeeld probeer maar eens in 2 jaar Chinees te leren. Buiten dat zijn veel vluchtelingen ongeschoold wat het extra moeilijk maakt.

23 yanyans    
ongeveer 1 jaar geleden door yanyans
8
Meld

Widaan. Heb inburgering gegeven en veel Syrische mensen zijn analfabeet in hun eigen taal, net als Afrikanen en Irakezen. Er is er geen een die alle examens haalt, heel soms eentje. Zijn ongemotiveerd, maken geen huiswerk. Wel komen ze hun nieuwe auto tonen die ze met geld uit hun thuisland betaald hebben. Zelf van deze mensen gehoord.
Ze mogen drie jaar over de inburgering doen. De regel is dat ze niet mogen blijven, geen bijstand meer krijgen, als ze na die drie jaar nog niet geslaagd zijn. Geen enkele gemeente houdt zich daar aan. De kosten voor de inburgering krijgen ze ook cadeau want als men zegt kan het niet betalen wordt het kwijt gescholden. Uit frustratie gestopt.

24 francaise    
ongeveer 1 jaar geleden door francaise
0
Meld

"Een grote meerderheid van de Syriërs (85 procent) geeft aan gelovig te zijn (76 procent is moslim, 8 procent christen)."

Dat is interessant dat zou betekenen dat 15% niet religieus is dat is een percentage wat hoger is dan mensen van Turkse en Marokkaanse origine.

25 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@22 Het gaat hard met de Syriërs hoor :

Inmiddels telt Nederland 88.000 inwoners met een Syrische achtergrond. Dat is 0,5 procent van de bevolking. Nederland telt nu ruim 17,1 miljoen inwoners.
bron : wnl.tv

26 21st Century Guy    
ongeveer 1 jaar geleden door 21st Century Guy
1
Meld

@22 Nou dan is het helemaal god schreiend dat hiervan 78% niet werkt en allemaal gratis onderhoud en onderdak hebben, die hiervoor geen r*k hoeven te doen dan alleen maar telefoneren met "clan"leden en winkelen met de hele club... en natuurlijk menig "statushouder"die 's nachts aan het "zwart" werken is,! Tja had ander artikel gelezen, maar blijkt dat het nog erger is dan verwacht!

27 Widaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Widaan
0
Meld

@24 Duidelijk dat deze "landverhuizers "alleen de lusten willen, maar niet de lasten. Heb dezelfde ervaring grootste deel is te beroerd om zelfs hun eigen rotzooi op te ruimen, ja logisch als ze iets willen dan zijn ze direct vertegenwoordigd op het gemeentehuis en weten precies waar ze moeten zijn als ze iets willen hebben, staan tig hulpbronnen ter beschikking om dit te regelen, Tja... het is hier allemaal mogelijk, maar of dit op den duur hoop werkende "landverhuizers op gaat leveren, betwijfel ik ten zeerste!, alleen nog maar meer ideologie aanhangers!

28 Widaan    
ongeveer 1 jaar geleden door Widaan
0
Meld

dat wist onze overheid ook, ze hebben ons ook met dat voorgelogen! het moet zo snel mogelijk escalleren voordat de eu ploft, dus zo veek mogelijk laagopgeleide moslims binnenharken (het meest intolerante haat volk ter wereld)

29 floyd    
ongeveer 1 jaar geleden door floyd
1
Meld

@1 Omdat ze niet willen daarom
Net zoals hun voorgangers

30 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
1
Meld

Zij waren toch hoog opgeleid?

[Sarcasm off]

31 SergioLeone    
ongeveer 1 jaar geleden door SergioLeone
0
Meld

Nederland heeft nu eenmaal geen ruimteprogramma waar al die raketgeleerden aan kunnen meedoen.

32 Generaal    
ongeveer 1 jaar geleden door Generaal
2
Meld

@32 Tijd om ze een bootje te geven en te laten controleren of de aarde echt niet plat is

33 Ikke44    
ongeveer 1 jaar geleden door Ikke44
1
Meld

@31 ja hoogopgeleid voor vrouwenbesnijdenissen, aanranden, ratten, roven en intolerant zijn

34 floyd    
ongeveer 1 jaar geleden door floyd
2
Meld

Te worden ook niet verplicht om werk te gaan zoeken met en uitkering door VVD CDA D66 CU SGP. Allen Nederlandse burgers worden verplicht om werk te zoeken met en uitkering , doen te het niet worden te op heen uitkering gekort of ingetrokken in opdracht door de maffiabende in de tweede kamer van VVD CDA D66 CU SGP.

35 Gunther    
ongeveer 1 jaar geleden door Gunther
0
Meld

* Verwijderd door de redactie *

36 grovi    
ongeveer 1 jaar geleden door grovi

Discussies worden automatisch na 96 uur gesloten

Het is niet meer mogelijk om nog te reageren bij deze discussie.
Trending vandaag
Heksenjacht op een PVV-meisje
Een blond meisje kijkt in de camera en vertel...

1 dag geleden door Hadito

Gratis en anonieme vaccinatie tegen Hepatitis...
Tijdens de Pride at the Beach parade in Zandv...

23 uur geleden door kwatta

Trump gaat immigranten deporteren zonder tuss...
De regering Trump heeft maandag nieuwe ‘fast...

12 uur geleden door Nu.nl

Na tien jaar vraagt de PVV zich opnieuw af: W...
En wederom is het een terechte vraag

1 dag geleden door Inter

Hoe hóud je het uit? Nou, zo!
Of je nou het liefst zoveel mogelijk zon meep...

9 uur geleden door RTL Nieuws


ADVERTENTIE


Laatste reacties
Lias
Mensen roasten trump en komen er dan achter d...
Wat Trump wel/niet goed doet, zijn allergroo...

minder dan een minuut geleden door Lias

Jaap Oudenaerde
Lhbt-activiste die op hitlist stond vermoord ...
PILA ofwel "Zaag" is een Russische extreem re...

minder dan een minuut geleden door Jaap Oudenaerde

Eric
Nieuwe wet: heel Nederland moet van het gas a...
Typisch gevalletje van staatsterreur. In Braz...

minder dan een minuut geleden door Eric

in holland
Nieuwe wet: heel Nederland moet van het gas a...
Ze kunnen van mij aan het gas.Helaas is he...

minder dan een minuut geleden door in holland

Handalf
Mensen roasten trump en komen er dan achter d...
@64 Nogmaals waar is je bewijs ervan?, die Ep...

1 minuut geleden door Handalf

Binnenland      Buitenland      Politiek      Economie      Internet      Technologie      Sport      Showbizz      Wetenschap      Gezondheid      Lifestyle      Cultuur      Media      Film      Games      Verkeer      Overig